50 yaşındayım hiç tatile çıkmadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
G.doğuluyum dün pazara gittim..karnabahar,ıspnak,domates,biber patlıcan hepsi de vardı..gerçekten yok diyenleri anlamak mümkün değil..pazarı geç zincir marketlerde her çeşit var..aklınıza gelen gelmeyen her şey her market var bu kadar da o yok bu yok demeyin ön yargılı olmayın..çok samimi söylüyorum tayinle mecburiyetten gelenler aaa buralar böyle miydi ya hiç böyle bilmiyorduk kfal gibi yaşıyoruz diyip gitmek istemeyip yerleşiyorlar
On yargı da nerden çıktı ? Ömrümün 3 te 1 bi güneydoğuda geçiyor . İnsanlarini da yemeklerini de cok severim . İnsanlarin alışkanlıkları var ben Ege’nin bol sebzeli pazarına alışkınim burda ki pazar bana yetersiz geliyor . Söylediklerim yaz mevsimi içindi ve gerçekten yaz mevsiminde cok sebze olmaz .
Neden böyle gereksiz bir alınganlık gösterdiniz ben ailemin yanına gidince de sizin burda yediginiz et degil gerçek et bu degil diyorum . O zaman da Ege’yi mi beğenmemiş oluyorum ?

Bir şeyi merak ediyorum; ben göçmenim. Konu sahibi Selanik göçmeni aile rahat edemiyorum, pisler vs. dese ben bundan rahatsız olmazdım. Her ırkın her milletin iyisi kötüsü var, bu kompleks neden?
Selanik göçmeni oldukları için görmemişler pisler vs. dese de rahatsız olmaz mıydınız gerçekten? Söylemek var, söylemek var...

Siz bu adamla nasil evlendiniz?

Esim mukemmel bi adam degil. Kulturel olarak aramizda cok fark var. Ama baktim, kabullenebilir miyim dedim, dengeyi kurabilir miyiz dedim. Biraz fedakarlik, biraz onun adaletine guvenerek evlendim. Sorun yasamiyoruz. Siz sey gibi, ingiliz kraliyet ailesinden diye evlenmissiniz de sonra baska biri cikmis gibi anlatiyorsunuz.
Kulturu bu ne yapabilirsiniz, hosunuza gitmiyorsa bastan girmeyebilirdiniz bu yola.

Ha 25 gun sizi oraya esir etmesi tatile gitmeyisiniz degil onlarda hakkiniz var. Ama pisler sebze almazlar cimriler yerde yerler siveli konusurlar gibi elestirileriniz... bunlar sonradan olmaz hep boyledir.
Siz bu adamla nasil evlendiniz?

Esim mukemmel bi adam degil. Kulturel olarak aramizda cok fark var. Ama baktim, kabullenebilir miyim dedim, dengeyi kurabilir miyiz dedim. Biraz fedakarlik, biraz onun adaletine guvenerek evlendim. Sorun yasamiyoruz. Siz sey gibi, ingiliz kraliyet ailesinden diye evlenmissiniz de sonra baska biri cikmis gibi anlatiyorsunuz.
Kulturu bu ne yapabilirsiniz, hosunuza gitmiyorsa bastan girmeyebilirdiniz bu yola.

Ha 25 gun sizi oraya esir etmesi tatile gitmeyisiniz degil onlarda hakkiniz var. Ama pisler sebze almazlar cimriler yerde yerler siveli konusurlar gibi elestirileriniz... bunlar sonradan olmaz hep boyledir.
Tekrar mi evlendin portakal?
Esini kaybetmistin=/

Hep onun güneydoğudaki ailesine gittik temmuz sıcağında güneydoğuda kavrulduk hiç rahatım olmadı orada
Aç susuz kaldım inanın her sene en az25 gün :KK43: abartmıyorum acı yemekler ce suyu musluktan içerler su almaya gitsen ayrı isterdim offff offff
Güneydoğu dan yeni geldik 1 sene oldu hemde diyarbakır..
Ordaki kültür yemek şu bu keşke oralı olsaydım eşim karadenizli. Keşke eşim ailesi oralı olsaydı.
Bizler birbirimizle çok kopuguz onlar hepnic ice ve mutlular.

Bizde orda çeşmeden şu içerdik cunki gerçekten güzel... 50 yaşındasınız 25 degilki diyeyim boşanın ayak uyduramamisiniz.

Memleketler ayrı olunca malesef tatiller ailede oluyor.

Evet suyu mustluktan içEN güneydoğulu arkadaşlar gelmiş duyar yapmış gitmiş ARKADAŞLAR KADIN SİZİN MEMLEKETİNİZE HER SENE GELMEK ZORUNDA MI MESELE BU MUSLUKTAN SU İÇMEK DEĞİL HER ŞEYİN DUYARINI KASMAYIN ŞU SİTEDEEEEE
Sorun 50 yaşında ayak uyduramamış olması.

Gitsin suyunu alsın koysun eve ben bundan iccem desin.

Güneydoğu dan yeni geldik 1 sene oldu hemde diyarbakır..
Ordaki kültür yemek şu bu keşke oralı olsaydım eşim karadenizli. Keşke eşim ailesi oralı olsaydı.
Bizler birbirimizle çok kopuguz onlar hepnic ice ve mutlular.

Bizde orda çeşmeden şu içerdik cunki gerçekten güzel... 50 yaşındasınız 25 degilki diyeyim boşanın ayak uyduramamisiniz.

Memleketler ayrı olunca malesef tatiller ailede oluyor.
Yahu sevebilirisiniz gidebilirsiniz bunlar sizin tercihiniz herkes herkesle aynı olmak zorunda mı kadın bıkmış artık onu anlatıyor siz çok başka boyuttan bakıyorsunuz

Yahu sevebilirisiniz gidebilirsiniz bunlar sizin tercihiniz herkes herkesle aynı olmak zorunda mı kadın bıkmış artık onu anlatıyor siz çok başka boyuttan bakıyorsunuz
Başka boyuttan bakması gerekiyor zaten 30 yıldır evlidir en az kendi kendine mutsuzluk çekiyor. 3 yıl değil 5 yıl değil.

Bir şeyi merak ediyorum; ben göçmenim. Konu sahibi Selanik göçmeni aile rahat edemiyorum, pisler vs. dese ben bundan rahatsız olmazdım. Her ırkın her milletin iyisi kötüsü var, bu kompleks neden?
Ben de karadenizliyim,bana birisi karadenizin artisini eksisini rahatca soyleyebilir,kabul ederim,cunki bunlari ben de bilirim be elestiririm.
Ailemi de severim ama onlarin da eksisini artisini bilirim.
Babamin nasil can sıktığını,insani usandirdigini.
Bunlari esimle konusur ve elestiririm.
Fakat birisi,aksi de aksi,huysuz da huysuz,ac kaldim,susuz kaaldiim dese,bi dakka ya,senin kocanin yaninda hic hatrin yokmus demekki,seni uzmemek icin caba gosterse bu zorluklari yasamazmadin derim sonunda..
Evet hersey denebilir de,parmagi gozune gozune sokmak baska birsey...

Bu kadar kişisel algılamazdım cidden.
Ben kişisel algılamadım açıkçası. Bir tarafım güneydoğulu ama kendimi egeli kabul ediyorum ben. Burada doğdum büyüdüm buranın kültürüyle yetiştirildim. Doğu/güneydoğu insanıyla pek benzer yönüm yok. Gittiğim bir elin parmağını bulmaz. Kişiselleştirip rahatsız olmadım yani. Aynı konu göçmenler için, iç anadolulular için, karadenizliler için vs. açılsa da rahatsız olur tepki verirdim ben. Eşimin ailesi böyle insanlar demek başka, eşimin ailesi şu yöreden olduğu için böyle insanlar demek bambaşka bir şey.

Evliyim ama eşim hiç tatile güzel yerlere götürme raraftarı olmadı olmaz da cimridir
Ama ben çooookkk isterdim gerçek bir tatile çıkmayı :KK43:
Hep onun güneydoğudaki ailesine gittik temmuz sıcağında güneydoğuda kavrulduk hiç rahatım olmadı orada
Aç susuz kaldım inanın her sene en az25 gün :KK43: abartmıyorum acı yemekler ce suyu musluktan içerler su almaya gitsen ayrı içsen ayıp olur bilmem ne .... hep hastalandık orada Sadece koca mutlu çokk mutlu sinir bozucu şekilde hem de
Bıktımmmm
Gerçek Tatil çok pahalı mı gerçekten
Ben deniz kum güneş ve yemek yapmadığım bir tatil isterdim offff offff

Ya!! Bizimkiler öyle işte şehrin göbeğindeler tanınmış aile ama öyle işte
Diyorum acıdan yiyemiyoruz tamam diyorlar size acısız yaparız
Sonra akşam bakıyorsun gene zehirr gibi acı güya çok az katmışlar
Katmayın işte şu mereti sanki o acıyı katmasalar yemek olmayacak. Öyleler malesef
Tek et yemeğini doğu yapmaz
Bizim de et yemeklerimiz var hem de çeşit çeşit ve ACISIZ oh mis gibi
Yanmış kebaptan yerde yemek yemekten kalabalıkta yemek yeme savaşından plastik gibi lavaş ekmeklerinden BIKTIMMMM varsa yoksa patlıcan biber domates
İnanın eve dönünce o sebzeleri almıyorum aylarca
Teyze otur yemeğini kendin yap böyle ne kendin mutlu olursun nede karşı taraf az iclerine sokul bide benim yemeğimi yiyin de🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

On yargı da nerden çıktı ? Ömrümün 3 te 1 bi güneydoğuda geçiyor . İnsanlarini da yemeklerini de cok severim . İnsanlarin alışkanlıkları var ben Ege’nin bol sebzeli pazarına alışkınim burda ki pazar bana yetersiz geliyor . Söylediklerim yaz mevsimi içindi ve gerçekten yaz mevsiminde cok sebze olmaz .
Neden böyle gereksiz bir alınganlık gösterdiniz ben ailemin yanına gidince de sizin burda yediginiz et degil gerçek et bu degil diyorum . O zaman da Ege’yi mi beğenmemiş oluyorum ?
Ben 2 3 yıl vanda kaldım izmirde 4 yıl kaldım
Konyada yaşıyorum

Türkiyenin bir ucundan bur ucuna ve ortasındayım

Vandaki kahvaltı batıda yok ordaki lezzetler batıda yok orda pazarda olanlar batıda yok ha bilinen sebze meyve her yerde var market denen şey var avm var

Mesela ben vanda minicik turlar gördüm yeşil yapraklarını salataya doğuruyorlar bilmiyordum uçkun vardı mesela yerde satılıyordu

Egenin pazarları efsane zeytinyağlı yemekleri her ikisi van ve izmir de olan konyada yok
Her yerin farklı farklı otları yiyecek yemek kültürleri var konuşma şekilleri var

Konyalılar şaşırınca anuvvvv der doğuda aBovvv der egede başka der

Konu sahibi eşiyle ilgili tatil mevzusu üzerinden gitseydi alttan alttan vurdu geçirdi sonra konu tatil buraya nasıl gelindi dedi çıktı şaka gibi

Dalga geçiyor resmen bilinçli yapıyor bence

50 yaşındaki bir kadın için yorumlarınız olgunluktan çok uzak
Bu adam sonradan mı güneydoğulu oldu
Baştan böyleydi evlendiniz madem bu kadar sevmiyorsunuz ne diye boşanmıyorsunuz?

bu dediklerinizi kocanıza diyin
Bıktım acılı yemeklerinizden yer sofralarınızdan plastik lavaş ekmeklerinizde diyin

Her bölgenin sevmediğimiz kültürel yanları olabilir ama sizinki sevmemeyi aşmış hani biraz

eşiniz zaten normal biri değil o ayrı mesele.
Bir türlu insanlari oldugu gibi kabullenemedik,hep bir kucumseme laf etme.

Evliyim ama eşim hiç tatile güzel yerlere götürme raraftarı olmadı olmaz da cimridir
Ama ben çooookkk isterdim gerçek bir tatile çıkmayı :KK43:
Aç susuz kaldım inanın her sene en az25 gün :KK43: abartmıyorum acı yemekler ce suyu musluktan içerler su almaya gitsen ayrı içsen ayıp olur bilmem ne .... hep hastalandık orada Sadece koca mutlu çokk mutlu sinir bozucu şekilde hem de
Bıktımmmm
Gerçek Tatil çok pahalı mı gerçekten
Ben deniz kum güneş ve yemek yapmadığım bir tatil isterdim offff offff
Öncelikle yazdıklarınızda cok haklısınız. 25 gün izniniz var ve hepsi orada geçiyor. Ustelikte memnun değilsiniz. Eşiniz ile konustunuzmu ciddi ciddi? Sizin aileniz nerede? Çocuklar ne diyor bu duruma?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X