Yalniz Türkiye`de yasiyoruz ve kadinlarin özgürlükleri de kücüle kücüle cebimize girecek. Bir bakmissiniz bu madde degistirilmis. Öte yandan hukuk nasil isliyor hepimiz biliyoruz. Is veren güclüyse, parayi basar mahkemeye, konu sahibi de hakli oldugu halde tazminati ödemek zorunda kalir. Ben olsam sanirim imzalamazdim. Gerci bilmiyorum cok ekonomik SIKISIKLIKTA isem belki de isi kaybetmemek icin imzalardim, bilemiyorum. O konuda yorum yapmayayim.
Ama kadin oldugumuz icin bunlara maruz kalmak cok can sikici. Avrupa`da da bir örnek vardi, kadinin birine mülakatta "hamile kalmayi planliyor musun?" diye sormuslar, kadin da "hayir" demis. Sonra hamile kalinca, is yeri isten atmak istemis kadini, sonra mahkeme karar vermis. Kadin`a "hamile kalmayi planliyor musun?" diye bir soru sormak bile yasaktir, kaldi ki yalan söylerse de suclu sayilmaz. Cünkü bu bizim en temel hakkimiz.
Ben de ayni sorunun icindeyim, okulumun bitmesine az kaldi. Ne kadar yasalarla da korunsa, evli ve cocuksuz olmak risk. Direk eleme yapabilirler yani, sebebsiz.