50aylık kızımı anaokuluna gondermelimiyim

the craysy

I'm
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2016
2.032
7.053
108
41
Kızım 2012ocak doğumlu (50aylik)bana çok düşkün yanımdan hiç ayrılmıyor 1.sınıfa başlamadan önce anaokuluna gondermelimiyim zorlukları neler olur,1.sınıf oncesi alistirma mi olur yoksa daha çok sogur mu karar veremedim tecrübeli annelerden yardım bekliyorum

Ben okul öncesi öğretmeniyim. Çocuklar okula ilk başladığı hafta zorlanıyor genelde. Alışınca da çok seviyor gitmek istemiyor. Anasınıfı hem psikolojik olarak hem de diğer gelişimler açısından şart. Eğer göndermezseniz 1. Sınıfa başladığında ekstra zorlanırsınız. Diğer çocuklarla her açıdan farklı olur. Kesinlikle gönderin.

Teşekkür ederim yorumunuz Îçin bende göndermek istiyorum ön alıştırma ve beceriler açısından fakat bu senemi yoksa seneyemi daha uygun olur yas olarak beni zorlar mı bu yıl acaba suan 50 aylık ve içine kapanık bir çocuk tek çocuk varsa yoksa benle hep hiç ayrılmıyor

Yaptığım bazı hesaplar ve görüşmeler neticesinde busene göndermek gerektiğine karar verdim yinede anaokuluna çocuğunu gönderip bunun yararını yada sıkıntılarını yaşayanların yorumlarını bekliyorum

Çok doğru olmuş kararınız. İçine kapanık diyorsunuz. Faydası çok olacaktır. İlk haftalar zor olabilir hazırlıklı olun. Ama sakın alışamadı deyip vazgeçmeyin. Kapıları yumruklayan, sürekli ağlayan(normal bir ağlamak değil çok kötü oluyordu) kaçmaya çalışan bir öğrencim vardı. O kadarını hiç görmedim öyle diyeyim. O bile kısa zamanda alıştı. Çok sevmeye başladı hatta. Benim oğlum da 3yaşında başlayacak. Ama çalışmıyor olsaydım da en geç 4yaşında gönderirdim. Orada öğrenilen bilgileri evde de verebilirsiniz ama sosyallik açısından ne yaparsanız yapın aynı şey olmaz.

Bu arada sıkıntılarını demişsiniz. Çocuğunuza göre elbette olumsuz kısımları olacak. Bazen istediği olmayınca ağlayacak, bazen paylaşmak zorunda kalacak, bazen düşüp canı acıyacak, bazen arkadaşları beklediği ilgiyi göstermeyecek vs. Ama bunların hepsi ona çok şey katacak. Olumsuzlukları anlık değerlendirmemenizi tavsiye ederim o yüzden. Umarım hemen alışır. Öğretmenini, okulunu, arkadaşlarını çok sever.

Çocuğun bireyselleşmesi ve sosyalleşmesi için kreş ve anaokuluna gitmesinin faydalı olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca 1. Sınıfa başlamadan önce böyle bir hazırlık döneminden geçmesi hem sizin hem onun için faydalı olacaktır. Çocukların anaokulunda yaptıkları etkinlikler ile ince motor kasları gelişiyor ve 1.sınıfa başladıklarında yazı yazma, kalem tutmada sorun yaşamıyorlar. Ayrıca okul kurallarına uyma ve toplum içinde nasıl hareket edeceğini bilme açısından anaokuluna giden ve gitmeyen çocuk arasında uçurum olduğuna emin olabilirsiniz :)

uzun saatler gitmeyi kaldıramaz diye düşünüyorsanız yarım günlük olan yerelere gönderebilirsiniz...

Çocuğun bireyselleşmesi ve sosyalleşmesi için kreş ve anaokuluna gitmesinin faydalı olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca 1. Sınıfa başlamadan önce böyle bir hazırlık döneminden geçmesi hem sizin hem onun için faydalı olacaktır. Çocukların anaokulunda yaptıkları etkinlikler ile ince motor kasları gelişiyor ve 1.sınıfa başladıklarında yazı yazma, kalem tutmada sorun yaşamıyorlar. Ayrıca okul kurallarına uyma ve toplum içinde nasıl hareket edeceğini bilme açısından anaokuluna giden ve gitmeyen çocuk arasında uçurum olduğuna emin olabilirsiniz :)

uzun saatler gitmeyi kaldıramaz diye düşünüyorsanız yarım günlük olan yerelere gönderebilirsiniz...
Yorumunuz Îçin teşekkürler

Back
X