5aylık hamileyim dünden beri ağlıyorum

esy

Guru
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2009
130
2
316
İstanbul
selam kızlar..2yıllık evliyim ve şuan 5aylık hamileyim.. evlenirken malum bi takım sorunlar yaşadım..aileler arası bazı gerginlikler olmuştu.. biter gider sandım ama görüyorum ki hala bizimle birlikte geliyo.. eşim ve ben üniversiteden tanışıyoduk ve sonunda evlenmeye karar verdik.. 2mizde belli olgulukta insanlarız.. eşim evlendikten sonra askere gitti kısa dönem.. ve ben eşimin isteğiyle ve sırf onnun hatrı için ailesinin yanında kaldım.. arada ailemin yanına gittim..ben çalışmıyorum.. ve bu eşimin annesi, kardeşi ve eltim tarafından çooook lafı olmuştur.. iş bulmak gerçekten zor Türkiye şartları.. askerdeyken eşim çok şeyler işittim ve sonunda rahatsızlandım.1,5sene baş ağrısı çektim kullanmadığım ilaç kalmadı ama eşime de yansıtmaddım.. fakat bu rahatsızlığın bana verdiği değişimler oldu.. sabırsızlık, sinirlilik, gb şeyler.neyse eşim askerden geldi derken şuan hamileyim ailesinden de uzağız çok şükür.. geçti ağrılarım..
derken eşim işinden çıktı.. 3ay kadar işsiz kaldı bu arada ben de hamile olduğum için 3.ayın sonunda sıkıntı başladı.. ssk sıkıntısı. bu arada benim ailem de bana sorardı hep bi ihtiyaınız var mı diye.. onun aileside.. küçük altınlarımızdan bozdurup idare ettik son 3. ayı.. şimdi şehirdışında iş buldu.. ben hamileyim ve tek başıma kalmak istediğimi hiç biyere gitmek istemediğimi belirttim.ve bana dün sordu ki baban paran var mı diye soruyomu? diye.. ve böylelikle büyük bi tartışma yaşadık.. yine böle konular yüzünden bana olmuyo bitsin demişti.. ama ben hem eşimi çok seviyorum hem de onu kaybetmek istemiyorum.. daha yeni annesi yeter üstümüze yük olduğunuz demişti..kendisine hem de.. benim hiç bi suçum yokken her şey bana patladı. ve ben hamileyim yaa.. dün saat 5den beri ağlıyorum tutamıyorum kendimi.. gözlerim balon gb oldu.. korkuyorm da bebeğime bişi olucak diye..o askerdeyken her söleneni içime attım kimseye bahsetmedim.. en yakın arkadaşlarım bile bilmiyolar.. ilk defa buraya yazıyorum.. bana öle şeyler söylediki ailemle ilgili.. düşüncesiz, ilgisiz ailem olduğunu bunları söle ailene tozu gitsin bile dedi...halbuki niye sormasın soruyolar tabi ama onada sormaları lazımmış.. kendini kötü hissetme erkeksin diye sormuyolardır dediğim halde dinlemedi bile.. kendi ailesi çok halklı.. benim babam emekli adam.. hamileyken ben o gelsin senin yanına işi gücü yok dediler eşim ve özellikle annesi.. sana ne benim ailemin iç meselesine sen kim oluyosunda karışıyosun.. annem çalışyo..o kadar kötüyüm ki şok oldum bunları duyunca..napıcağımı şaşırdım.. zaten geçen bayram annesiyle tartışmıştı o da biliyo annesini ozaman gördü ne olduğunu.. ama iş görüşmesi için ankaraya gittiğinde 1 gece kaldı.. nolduysa geldikten sora oldu.. çok uyanık ve sinsi bi kadın annesii.. benim yeter ki olsun parası sonuna kadar yardım eder bakmaz kimseye de.. ama annesi bana soruyodu kaç lira para verdi baban diye.. yönetmeye çalışıyo bizi..

Maddi sıkıntılar yüzünden zor günler geçiriyorsunuz belli.Canım çokta üzme kendini bebeğini düşün.Ne diyebilirim ki başka ah bu kayınvalideler yokmu, insanda huzur bırakmıyor.İnşallah eşin en kısa zamanda yeni bir iş bulurda kapatır çenesini kayınvalidenin..

Son düzenleme:
Maddi sıkıntılar yüzünden zor günler geçiriyorsunuz belli.Canım çokta üzme kendini bebeğini düşün.Ne diyebilirim ki başka ah bu kayınvalideler yokmu, insanda huzur bırakmıyor.İnşallah eşin en kısa zamanda yeni bir iş bulurda kapatır çenesini kayınvalidenin..

yaa cevap verdiğin için çok saol canım..inan biriyle konuşmaya okaadar ihtiyacım var ki kimseye anlatamıyorum konuşamıyorum.. içimde ölece duruyo.. ama elimde de değil.. hamileliğin verdiği duygusallıkta var.. tutamıyorum dökülüyo..

benim kocam sensin kendi gorevini babamami yikiyorsun
bu eve bakmaktan hukumlu ve para vermesi gereken kisi sensin
babam degil sasirdin galiba diyemedinmi..
tamam cok seviyorsun ama bu sevgi kendini annesine ve esine asagilatmanmi gerekior
bes aylik hamile halinle sana bu laflari saymasina susmaman gerek
aglamayi birak kendini ve bebisini yipratiyorsun boylelikle
uc aylik hamileyim valla sinirlerim tepeme cikiyor bu tur durumlarda

benim kocam sensin kendi gorevini babamami yikiyorsun
bu eve bakmaktan hukumlu ve para vermesi gereken kisi sensin
babam degil sasirdin galiba diyemedinmi..
tamam cok seviyorsun ama bu sevgi kendini annesine ve esine asagilatmanmi gerekior
bes aylik hamile halinle sana bu laflari saymasina susmaman gerek
aglamayi birak kendini ve bebisini yipratiyorsun boylelikle
uc aylik hamileyim valla sinirlerim tepeme cikiyor bu tur durumlarda

tabi ki aşağılatmam.. zaten kendi ailen söz konusu olduğu zaman laf söletmiyosun der sürekli.. kendi ailesi yardım ediyomuş hep benim ailem etmiyomuşta sormuyomuşta.. şimdi işe girdi.. ama daha 1hafta oldu.. ailesi özellikle annesi ben yoktum yaa 1günlüğüne iş görüşmesine gitti aileside orda.. rahat rahat doldurmuştur. çünkü gelince laf sölemeye dokunurmaya başladı... ben sinirlenmiyomuyum.. şimdi tabi gözünü boyadılar.. annesi derdi zaten arada bunu pofpoflican diye.. düşünsenize oğlu için diyo bunu...benim kocam çok saf ve acır üzülür çünkü vefalıdır.. askerdeyken eşim bana 5lira verirdi annesi parayıda verirken tutardı bitaraftan düşünün..

Canım üzme kendini bak çok şükür ailesi yakında değiller,eşinde iş bulmuş zaten.
Senin annen baban size bakmak zorunda değiller,onların da kendilerine ait giderleri var.
Ellerinden gelse tabiki yaparlar.Ama emekli insan,annen de çalışıyo mecbur.Senden başka kardeşin varsa ona da bakacaklar.
Eşinin ailesine bunu anlatmak zorunda değilsin boşver üzme kendini.Eşin anlayışla karşılamıyorsa biraz sabret.Ailenin durumundan tekrar bahset ona.Sonuçta babanın petrol kralı olmadığını söyle.Çok üzüldüğünü ağrıların olduğunu söyle biraz da korkut onu ki üzerine gelemesin.Bak bebeğin de var sıkma bu kadar canını:50:

Canım üzme kendini bak çok şükür ailesi yakında değiller,eşinde iş bulmuş zaten.
Senin annen baban size bakmak zorunda değiller,onların da kendilerine ait giderleri var.
Ellerinden gelse tabiki yaparlar.Ama emekli insan,annen de çalışıyo mecbur.Senden başka kardeşin varsa ona da bakacaklar.
Eşinin ailesine bunu anlatmak zorunda değilsin boşver üzme kendini.Eşin anlayışla karşılamıyorsa biraz sabret.Ailenin durumundan tekrar bahset ona.Sonuçta babanın petrol kralı olmadığını söyle.Çok üzüldüğünü ağrıların olduğunu söyle biraz da korkut onu ki üzerine gelemesin.Bak bebeğin de var sıkma bu kadar canını:50:

yani ben de sölüyorum ya para nedir yaa.. bgn onlar yarın bizimkiler yapar.. elleriinde olsa kimseye muhtaç bırakmazlar bile.. şu saat oldu hala aramadı beni yaa.. ben sonuçta tek başımayım burda başıma bişi gelse haberi olmicak.. sölediği şeyler nasıl unutulur bilmem ama kesinlikle affetmicem bu yaptığını bana.. 1değil 2değil.. ailem yapmacık davranıyomuş alakası yok.. ama yeri gelince de güzel sölemesini bilirim ben diyede laf etti bana.. böle gerginlikler olsun istemiyorum yemin ederim çekip gidesim geliyo kimseye haber vermeden başka biyere..offf:59::59:

cnm senin ailen size bakmak zorunda deil.kocan ve kocanin ailesi biseye ihtiyaciniz varmi diye sormak zorundalar ve bakmak zorundalar.ama senin ailen sadece sana sorabilir.kocana sormak zorunda deil.

cnm senin ailen size bakmak zorunda deil.kocan ve kocanin ailesi biseye ihtiyaciniz varmi diye sormak zorundalar ve bakmak zorundalar.ama senin ailen sadece sana sorabilir.kocana sormak zorunda deil.

yaa zaten soramazlarda eşime.. sonuçta alınabilir veya üzülebilir diye düşünecekleri için soramazlar bana direk sorarlar.. ki ölede zaten.. ki eşim yanımdayken de çok sordular ben durup dururken tel de niye paramız var diyim.. tamam eşim bana sölesin bu knulardan rahatsızlık duymam ama başka bişi ima edercesine sorması sölemesi kinayeli konuşması kırdı beni... kendi ailesi sütten çıkmış ak kaşık yaa görmemesi çıldırtıyo beni...söyleeyince de bu sefer o korumaya haksız yere üstelik savunmaya geçti.. sonuçta kendi ailesi de ona soruyo bana sormuyolar hoş.. ben lafını bile etmiyorum..

valla senin koca da iş yok..önce olgunlaşması gerekir keşke çocuk için bekleseymişsiniz..üzme kendini çek git baba evine o koşsun peşinden..

valla senin koca da iş yok..önce olgunlaşması gerekir keşke çocuk için bekleseymişsiniz..üzme kendini çek git baba evine o koşsun peşinden..

işte ben de anlamıyorum. normalde hiç böle değildir.. ama konu böle şeyler olunca 360derece değişiyo.. ailesinin yaptıklarını görmezden geliyo.. ben sanki başkasıymışım gb davranıyo..

ya ne oluo bu erkeklere iyice sapıttılar yaaa..

cnm benım al karsına otur dekı karı koca gıbı degıl 2 arkadas gıbı konusalım...

ben bunda bundan rahaatsız oluyorum de...eğer olmayacaksa ben cocugumu aldırıp gidiyorum de..

bakalım napcak?

ya ne oluo bu erkeklere iyice sapıttılar yaaa..

cnm benım al karsına otur dekı karı koca gıbı degıl 2 arkadas gıbı konusalım...

ben bunda bundan rahaatsız oluyorum de...eğer olmayacaksa ben cocugumu aldırıp gidiyorum de..

bakalım napcak?

aslında noluyo biliyo musun anneler fesat fitnaz... başka bişi değil.. oğullarını avuçtaa tutup istediklerini yaptıracaklar.. saf bunlarda kanıyolar işte.. koca adam evlenmiş çocuğu olucak.. oyyy oğlum yavrum kuzum diye sevilir mi????

Kötü günler geçiriyorsun çok üzüldüm
Erkekler evlenmeden önce kral kesilirler ailelerine karsı çıkarlar
evlendıkten sonrada krallıkları kediciğe dönüşür
ailesi pisi pisi desin hemen yanlarında biterler
birden anne-baba sevgileri depreşir azar abartırlar
o çok sevdıklerıne daır yemınler ettikleri eşlerini yerin dibine sokarlar
üzerine basarlar sonra herkesın basmasını sağlarlar umurları olmaz
Analarının kuzusudur onlar,eşin sözünü değil anne sözü dinlemeye
programlanmıs gibi davranırlar...eşi üzerler üzerler üzerler

Eş neyapar evlenir kendi ailesinden vazgeçer
aileye bağlıdır ama bağımlı değildir
ailesi bir yanadır kocası yuvası bir yana
hassas dengeyi iyi korurlar
kızın ailesi sürekli destek olur yavrusunu ve damadını düşünürler
her iyiliği yaparlar ama bir türlü damada yaranamaz
ve hatta damadın diline düşerler...
damat asar keser biçer ama yüzyüze geldiğinde
eşinin ailesinin yüzüne herkesten rahat bakar utanmaz

Arkadaşım senin ailen bu durumda bakmak zorunda değil
Kocayı boşunamı aldık biz,önce erkek ailesine düşer
bunlar gelenek görenek örf adet bilmiyorlar sanırım
sen sonuna kadar haklısın bende olsam onca yaşanandan sonra
eşimin aılesınde tekrardan kalma fikrine sıcak bakmazdım
sinir oluyorum ya yetişkin insanlarız eşlerimiz biryere gittiğinde
illa birileri bize bekçilikmi yapmalı...
Hamilesin üstelik en hassas dönemlerini yaşıyorsun
bence sessız kalma tavrını sonuna kadar sürdür sen yılma onlar yılsın
kayınvalideler doldurmaya bayılırlar oğullarını...
allah hakkında herseyın hayırlısını versin,üzülme bebeğini düşün
herşey olacagına varır oldumu:70:

Aileniz size bakmak zorunda değil ki.
Erkek ailesi olarak onların sorması gayet normal,
sizin maddi durumunuzu kız tarafının düşünmesine gerek yok.
Siz ister çalışır, ister çalışmazsınız, kimseyi de ilgilendirmez.
Bir evi geçindirmek özellikle erkeğe düşer,
size ve ailenize güvenerek mi evlenmiş eşiniz sizle.
Annesi çok haklı ve kıymetliyse, otursaymış annesiyle, evlenmeseymiş.
Hamile halinizle yıpratmayın kendinizi.
Ailenizinde size bakmak zorunda olmadığını anlatın.

vallahii cahillik başa bela.. bi tek bunlar erkek doğuruyo kimsenin oğlu yok sanki...

Kötü günler geçiriyorsun çok üzüldüm
Erkekler evlenmeden önce kral kesilirler ailelerine karsı çıkarlar
evlendıkten sonrada krallıkları kediciğe dönüşür
ailesi pisi pisi desin hemen yanlarında biterler
birden anne-baba sevgileri depreşir azar abartırlar
o çok sevdıklerıne daır yemınler ettikleri eşlerini yerin dibine sokarlar
üzerine basarlar sonra herkesın basmasını sağlarlar umurları olmaz
Analarının kuzusudur onlar,eşin sözünü değil anne sözü dinlemeye
programlanmıs gibi davranırlar...eşi üzerler üzerler üzerler

Eş neyapar evlenir kendi ailesinden vazgeçer
aileye bağlıdır ama bağımlı değildir
ailesi bir yanadır kocası yuvası bir yana
hassas dengeyi iyi korurlar
kızın ailesi sürekli destek olur yavrusunu ve damadını düşünürler
her iyiliği yaparlar ama bir türlü damada yaranamaz
ve hatta damadın diline düşerler...
damat asar keser biçer ama yüzyüze geldiğinde
eşinin ailesinin yüzüne herkesten rahat bakar utanmaz

Arkadaşım senin ailen bu durumda bakmak zorunda değil
Kocayı boşunamı aldık biz,önce erkek ailesine düşer
bunlar gelenek görenek örf adet bilmiyorlar sanırım
sen sonuna kadar haklısın bende olsam onca yaşanandan sonra
eşimin aılesınde tekrardan kalma fikrine sıcak bakmazdım
sinir oluyorum ya yetişkin insanlarız eşlerimiz biryere gittiğinde
illa birileri bize bekçilikmi yapmalı...
Hamilesin üstelik en hassas dönemlerini yaşıyorsun
bence sessız kalma tavrını sonuna kadar sürdür sen yılma onlar yılsın
kayınvalideler doldurmaya bayılırlar oğullarını...
allah hakkında herseyın hayırlısını versin,üzülme bebeğini düşün
herşey olacagına varır oldumu:70:

tamameen duygularıma tercuman oldun.. çok üzülüyorum neden böle oldu diye..hani herkes der yaa en basiti düğünüm harikaydı tekrar olsa diye inan ben söyleyeemiyorum.. sevmeden evlenmiş çift gibi olduk resmen.. çok kötü bi durum.. allahım böle durumda ve daha kötü durumdakilere yardım etsin.. amin.. :59:

merhabalar benzer konuları bende eşimle yaşadım bizimki işsizlik değildi ailemle eşim arasında sürekli kaldım halada ayaşadığım konular var bizde çok maddi zorluklardan geçtik ve inanın yokluk haksızlık getirir derler ya bizdede aynı şeyi yaşadık evlendiğimizden beri borcun içindeyiz parasızlıktan doğan gezememek ,giyememek,yiyememek herşey aramzda tartışmaya dönüşüp gereksiz yere birbirimizi çok yıprattık benim ailem ellerinden geldiğince destek oldular ancak bu eşimde gurur yaptı dahada hırçınlaştırdı bende onları savundukça herşey bambaşka olup daha çok yordu bizi.Akıl vermek başkaları olduğunda daha kolaydır derler ya benim kendimde bulduğum hatalar şunlardı insan kızgınken onay destek isterya haklısın kelimesi o gün bütün sinirini alırya biz eşlerimizden hep bekleriz onlarda aynı beklenti içerisindeler emin ol biz hayır öyle değil dediğimizde onlarda sakinleşmekte zorluk çekiyorlar ailen haklı bile olsa sakinken söylemek daha doğru olduğunu düşünüyorum.Olaylara ailen değilde başkası olarak düşündüğünde eşlerimizinde haklı olduğu ortaya çıkıyor benimde bir çok olaya katlanma nedenim 4 yaşında bir oğlumun olması doğmamış bir bebeğin var o çocugun suçu yok şimdiden onu yıpratmaya hiç hakkınız yok olaylara bu ailen bile olsa tarafsız bakıp haklıyı haksızı gerçekten ayırt edip kavga halinde haklı olduğu konularda onay vermek inan bir çok şeyi değiştirebilir

tamameen duygularıma tercuman oldun.. çok üzülüyorum neden böle oldu diye..hani herkes der yaa en basiti düğünüm harikaydı tekrar olsa diye inan ben söyleyeemiyorum.. sevmeden evlenmiş çift gibi olduk resmen.. çok kötü bi durum.. allahım böle durumda ve daha kötü durumdakilere yardım etsin.. amin.. :59:

Seni çok anlıyorum kayınvalide sorunu
ve bır türlü benım yanımda olmayan
sadece yanımdaymış gibi duran bir eşim var
Ben 1 senelik evlıyım yasamadıgım sorun kalmadı
Bundan sonrası neolur bilemiyorum
çok mücadele ettim halada ediyorum
ama yavaş yavaş tükendiğimi hissediyorum
en kötüsüde evliliğime ve eşime olan güvenimi yitirdim
Bu evlilikte kendimi hiç huzurlu güvende hissetmiyorum
sanki heran bitebiliriz gibi geliyor...
Tek şansım çocuğum henüz yok
Allah acılarımızı dindirsin inşallah,herşeyi gönlümüze göre versin
ve biz ve bizim gibilere bir yol göstersin

kesinlikle Allah bu durumda olanlara yardımcı olsun.. ben de evlendikten hemen sora aile kavgaları yaşadım.. ozaman bile dedim kendime bu yol iyi görünmüyo.. geldiğim nokt şuan bu.. daha 7ay öncesine kadar herşey daha da berbt hale gelmişti 1gün içinde ve eşim bitsin herkes yoluna gitsin diyebilmişti bana.. ama yuva kurmak okadar kolay bişi değil ve pes etmek olmaz.. sevdiğim insan nihayetinde ve yeni bi sayfa açıp başka bi şehirde yaşamaya başladık.. yeni şehir yeni hayat yeniden evlenmiş gb yapalım dedik.. cidden de öle oldu.. ama görüyorum ki bana sölediği şeyleri (birdaha sorun olmasın ailelerle ilgili bbenim çok suçum oldu bidaha açılmayacak) dediği şeyler tekrar hop önümüze geldi.. aslında saçma sapan şeyler.. bu gün onların elinde vardır yardım eder, yarın diğerinin elinde olur yardım eder.. üstelik yardım eden kim ne?? bizi bu yaşa kadar getirdi dimi, kimseye muhtaç kalmadan haram lokma sokmadan.. niye gocunsunlar bundan da yardım etmek istemesinler.. üstelik etmiyo değillerde.. ama bunu niiye görmezden geliyosun.. bi elin verdiğini öteki el görmez yardım da budur.. illaki bunu birilerinin gözünün içine sokmak gerekmiyo.. bunun lafı bile olmamalı.. haa benim ailemin suçu buysa evet bu diyorum ozaaman.. istemiyorum da ailesinden aldığımız para 1,500 lira.. onu da maaşını alınca ödersin demiştim.. ödesin. istemiyorum gebe kalmak onlara.. bana lafını yapıcaksa istemiyorum..doğruları söleyen 9 köyden kovulurmuş.. konu buyken başka şeyler öne sürmek konuyu saptırmak zaten haksızlığı ortaya koyar.. başka şeylerden vurmaya çalışmak falan.. haklı çıkmaya çalışmak.. pis oyunlar bunlar ama eşim saf dediğim gb annesinin pis oyunları başka bişi değil!!

Back
X