Arkadaşlar 28. haftamdayım ve sık sık rahim kasılmaları yaşıyorum. Erken doğum riski diye çok korkup dün akşam İstanbul kozyatağı central hospital acil bölümüne gittim nöbetçi kadın doğumcu ultrasonla baktı. bebeğin kafasının büyük olduğunu karnımın normalden büyük olduğunu suyumun fazla olduğunu bebeğin 2 hafta önden gittiğini bende muhtemelen şeker olduğunu ve anormalliklerin bundan kaynaklandığını söyledi. moralimii alt üstü etti. nst ye bağladılar ve 5 dk da bir kasılma geldiğini sıvı vermeleri gerektiğini söylediler kendi doktorum medipolde. kozyatağında kayınvalidemde olduğum için buraya gelmeyi tercih etmiştim ayrıca bu kadar ciddi bir şey başıma çıkaracaklarını tahmin etmemiştim. Doktorumu arayıp sordum tamam sıvı versinler ve prolüton iğne yapsınlar yat dinlen dedi serum taktılar serumdan sonra tekrar nst ye bağladılar ve doğumun başladığını yatış yapmaları gerektiğini ve ilaç tedavisine bağlayıp bebeğin akciğer gelişimi için iğne yapmaları gerektiğini söylediler ve doktor çok ukala soru sorulmuyordu ters cevaplar veriyordu hemşireler damar yolumu bile zor buldu kolumu morarttıktan sonra elimde damar açtılar nst yi yanlış bağladılar bebek hareketlerinden dolayı 50 lere çıkmış dediler fakat ben korkumdan ve bebeğe akcğer gelişimi için hormon vermelerini istemediğimden eşim de doktora sinir olduğu için biz çıkış yapalım kendi doktorumuza gideceğimizi söyledik bir prolüton iğne bile yapmadı annem soru sorduğunda 50 defamı anlatacağım diye üstüne üstlük tersledi. fakat biz üzüntülü ve şaşkın olduğumuz için uğraşamadık doktorla. Kendi doktoruma bugün gittim bebeği kontrol etti herşeyin gayet normal olduğunu bebeğin bu haftalarda büyümeye başladğı için suyun fazla olmasının normal olduğunu gittikçe yerinin daralacağını gayet iyi geliştiğini karın büyüklüğü veya küçüklüğü yapı ile alakalı olduğunu ve en önemliside bu haftalarda kasılmaların normal olduğunu rahmin doğuma hazırlık yapmaya başladığını söyledi inanın bugün bunları duyunca nefes almaya başladık erken doğum belirtisinin kanama kasık ağrısı aşırı akıntı gibi durumlar ile birlikte geldiğini söyledi. Kısacası bu tarz sorun yaşayanlar hemen panik yapmasınlar ve kendi doktorlarına başursunlar ayrıca central hospital da doğumu düşünenler tekrar düşünüp araştırma yapsınlar derim. Tüm anne adaylarına Allahtan kolaylıklar dilerim.