6. aydan sonra da her gün 500 ml devam sütü hakkında..

• Konu Sahibi Konu Sahibi hiliba
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

hiliba

Ziyaretçi
kızlar aklıma hep takılıyordu.sizin yavrularınız en az günde 500 ml içiyor mu devam sütü.
nette dolaşırken.OKUDUM.
6. aydan sonra da her gün 500 ml!devam sütü önemliymiş.Güçlü bir bağışıklık sistemi için günde 500 ml. süt...

benim kızım okadar tüketmiyor.sabah ve akşam devam sütü içiyor.sabah 120ml akşamda 120ml.

ya sizin bebişler ne kadar tüketiyor............................

emiyorsa problem değil, tamamlıyodur muhakkak arayı, hatta memeye düşkünse hayli hayli. Lakin çocuk aç olsa durmaz ve daha öncede belirttim bir kaç kez bir bebek günlük olarak kilosunun 200 katı süt tüketir. yani 8 kilo çocuk 1.600 ml süt alır . Eğer emmiyorsa devam sütünü meyvelerle karıştırın derim ben, muz, kayısı falan içebilir, yada ben ceviz rendeliyorum deneyebilirsiniz, ceviz bisküvide olabilir.

bebeğim emmiyor devam sütü içiyor.her öğünde versem içer devam sütünü.ama bu sefer ek gıdayı yemez.doymuş olur sürekli devam maması verirsem.

şöyle yapabilrsinz sizde önce ek gıdayı verin üstüne deva sütünü . Benim kızım memeye çok düşkün ve ben önce ek gıdayı veriyorum yedikten sonra yarım saat bekleyip emziriyorum. Eğer hemen emzirirsem bilirki ek gıdayı yemezse arkasından meme gelicek ve yemez. O yüzden hemen emzirmem oyantırım, oyalarım gerekiyorsa uyuturum daha sonra. Yani siz verin ek gıdayı oyalayın biraz sonra devam sütünü verin. Günde 5 öğün ek gıda veriyorsanız ne biliyim her öğünden sonra 50 ml bile tüketse, gece yatırmadan daha çok mlde verirsiniz. Uyanırsa gene bir 50-100 ml. Yani aslında gün içinde parça parça kolaylıkla 500 ml içirebilirsiniz sanıyorum.

teşekkür ederim canı.iyi fikir bugün deniyeyim bakayım.

bize önce öüğünümüzü yiyoruz sonra biraz oynayıp uyku geldimi beni emiyo irazyok denecek kadar az sütüm zaten.. sonrada 120 yada 150 ml devam sütü veriyorum. her uykuya dalışında veriyorum. gece de 4 gibi kalkıyo yine devam sütü sabah 7 de bi de...

Ben de emziriyorum. Gün içinde 5 sefer emiyo gece de kaç sefer kalkarsa artık. Sütümün ne kadar olduğunu da bilmiyorum sanki azaldı gibi ama nasıl hesaplayabilirim ki ?
Bi de bu kadar ısrarla günde 500 ml. demeleri biraz mama firmalarının oyunu gibi geliyo, yani anne vücudu bebeğin ihtiyacına göre kendi kendine ayarlamaz mı acaba

bu emzirenler için geçerli değil canım.devam sütü içenler için.

içmiyoooo benimkide 200cc ye oynar durumdayım

ben canadadayim burda ek gidaya gecsin gecmesin gunde en az 600ml en fazla 900ml devam sutü 12 aylik olduktan sonrada sütü oyle icmesi lazimmis...doktorlar israrla ek gida alsa bile sutu yeterli miktarda almasi lazim diyor yani yemegi azalt ama sutu ver diyorlar...mesela ben biraz devam sutu icirdikten sonra birseyler yediriyorum ozaman doysa bile sutunu icmis oluyor...kolay gelsin

öyle diyen dr lara gel sen içir diyesim geliyo
ne yiyo ne içiyo...

kafam allak bullak oldu-tatlicadiarzu-sempatiksalakcinnikafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

500ml içmesine içer ozaman ek gıdayı azaltcam.oda olmayacak.ufffffffffff

ya arkadaşlar sizin günlük menü nasıl

menü falan yok arkadaşım nezaman ne yerse var bizde
sabah kahvaltımız çöpe gitti ondan öncede sütümüzün yarısı
biraz öncede yeni yapılmış sütlü tarhanamız çöpe gitti onun yerine birazcık sütlü kaşık maması yedi bugünlük böyle daha yatana kadar kimdilir ne mamalr ve sütler çöpe gidicek yapsan olmuyo yapmasan hiç olmuyo atsanda olmuyo işte böyle canım sinirden ağlıyorum artık heleki sıcaklarda geldi insanın tahmüllü sıfırlanıyo,bide kızım püskürtüyo ev battı üstbaş kalmadı lekesiz canı sağolsun diyorum ama çok sıkılıyorum bu duruma da

aynı durumdayız canım..bi de memeyi reddiyo şimdi..her gün 1 posta ağlıyorum..sinirlerim çok bozuk..psikolojim berbat..her öğün 3 çeşit hazırlıyorum..hangisini yerse diye..yarısını lavabo yarısını önlük yiyo..

dr. muz da maşallah her ay, ayrı menü veriyo,ne vereceğin saat saat belli.en son ,menü vermeyin bana dedim,nasıl olsa uygulayamıyorum,bari strese girmiyim..buzdolabının üstündeki menüyü de kaldırdım gözümün önünden..şimdi rahatımsempatiksalakcinni

bizdede aynı dert var yaptığım şeyleri çöpe atmaktan sıkıldım.günde 500 ml mamada almıyor ayrıca

Ya ne 500ml mamasi yaa bence abartili bir rakam bence eskiden annelerimiz ne yapiyormus formul mamalar bu kadar moda olmadan once bebekler acmi kaliyormus bnce sutunuz varsa hic mamaya zorlamayin oldugu kadar verin gerisindede sebzesini meyvesini verin benim fikrim tabi ben oyle yapmayi dusunuyorum ilk 2 ay azda olsa verdim bebegime ama simdi keske vermeseydm diyorum bilincsizlik malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…