6 aydir bebek istiyoruz olmuyor

manolyasael

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2025
20
1
1
29
5 senedir evliyiz hep korundum.. sonra kimyasal gebelik oldu… tekrar denedik olmuyor… 5 gün adettim gecikti ümitlendim sonra test yaptim bugün negatifti ardindan adetim geldi.. yasim 30 keza esimde 30 yasinda… cok kafama takiyorum… doktora gittim bir sene sonra gel dedi.. ama gayet iyi duruyor hersey dedi… problem yok vs diyerek yolladi beni… bence sorun esimde esimede söyledim ama umursamiyor cok… yani düzenlide ilikisiye giriyoruz… artik millet soruyor bana arkadaslarim soruyor bende fevri cevaplar verioyrim
Artik biz düsünmiyoruz cocuk vs…cok yordu bu 6 ay beni…

6 ay normal bi süre bende hap ile korundum 7-8 ay olmadı en son çatlatma iğnesi yapacaktık o ay hamile kaldım zor ama çok kafanıza takmamaya çalışın nasip

Eşiniz bir sperm sayımı yaptırsın sizde adetin 2 veya 3 günü hormonlarınıza baktırın kadın dogumcuya gidin eğer ki bunlarda bir problem yok ise olması gereken zaman var demektir ovulasyon testi ile takip edin bide onu deneyin denemediyseniz...bide soğan kürü de çok işe yarıyor Google aratirin İbrahim Saraçoğlu soğan kürü tarifi ben onla hamile kalmıştım iki gebelikdede..folik asit kullanın vitaminlerinize kan sayımıniza baktırın takviye alırsınız olur Allah'ın izniyle sonuculariniz temiz gelirse gelmezse de ona göre bir tedavi uygulanır

Ben zaten folik asit vitaminler iciyorum, esime ibrahim saracoglunun tarifinde havuc incir kürü uyguladim ama nafile.. bende yaklasik 4 sene dogum kontroll hapi ictim… ama benim süphelerim esimin sperm sayisi
Az.. cok sigara iciyor ve alkol bazen kullaniyor.. birakmaktan da baya israr ediyor…doktorum bende herseyi iyi oldugunu söliyor..

O belli olmaz benim eşim aşırı alkol içerdi eskiden bide sigara ztn kullanıyordu ama sprem sayımı yaptırmışdi gayet iyiydi bunlar yani çoksa etkilemiyor bunlar tabi kullanmasa daha da kaliteli olabilir ama bu farklı bir durum yaş olarak 30 yaşında genç umarım sıkıntılı bir durum yoktur ama bunun için bir test vermesi gerek

Soğuk sıkım keçi boynuzu pekmezi de içsin günde bir kaşık yada iki kaşık eşim ondanda içerdi ben hamile kalmadan evel

Onu da iciyor… günde bir kasik test yaptirmiyor gurur yapiyor… cok üzüloyrum bekle bekle diyor neyi bekliceksek
Beklicem birşey yok baktirmasi lazım valla benimki ben demeden gitti ben test yaptiracam dedi evet kötüde çıkabilirdi ama en azindan öğrenmiş olduk korkacak cekinecek bir durum değil bu sağlık ve herşeyin tedavisi oluyor çoğunlukla

6 ay daha bekle deneyin. Sonra iyi bir kadın doğum doktoruna git hsg yani rahim filmi çekilirse iyi olur belki tüplerin tıkalı olabilir. Hsg den sonra 6 ay içinde hamile kalma ihtimalin yüksek yine olmazsa doktora bir senedir denediğinizi söylersiniz doktorda zaten önce seni muayene eder sende sonra eşinden sperm testi ister mutlaka. ikinizin de sonuçlar belli olunca uygun tedavi planlanir. İnsanları kafaya takmayı öğrenmelisin yoksa kendini çok uzersin. Sadece kendi yoluna odaklan olursa bakmaya calis. Eğer 6 ay beklemek istemezsen doktora git hsg çektir kalan 6 ayı o şekilde degerlendir. Hemde eşimde sperm testi vermiş sonucu öğrenmiş olursunuz biraz daha kafanızda sorun netleşmiş olur. Belki de senin tüpünün biri kapalıdır bilemezsin.

Benim halaminda tüpü kapaliydi genetik olabilir vs.. doktoruma demistim.. hayir yok öyle birsey diyip yollamisti beni

Çok istiyorsanız ve tedavi yolunu denemeyi düşünüyorsanız doktora 6 ay demeyin 1 yıl 1.5 yıl deyin

6 ay kısa bir süre bu kadar stres yapmayın bence. Sağlıklı bireylerde korunmasız düzenli ilişkide 8. Ayda bile %70 hamile kalma olasılığınız. 2 seneye kadar normal karşılanıyor. Kimyasal oluştuysa evet yıpratıcı bir süreç ama sağlıklı olduğunuza döllenme olabildiğine dair bir işaret. Benim 4 kimyasal 1 düşük oldu 1 sene 4. Ayda da sağlıklı gebeliğe kavuştum şükür. Bu kadar streste hamile kalmanızı engeller. Daha önce baktırmadıysanız genetik test yaptırabilirsiniz amh tsh değerlerinize baktırabilirsiniz hsg çektirebilirsiniz. Sorun olduğunu zannetmiyorum ama bu kadar kafanıza takıyorsanız yaptırın içiniz rahatlasın. Doktorunuzda yapmıyorsa değiştirin iyi bir doktorla süreç ilerletmek önemli. Tez zamanda güzel haberler almanız dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…