Canım, ben bugüne kadar ek gıdayı çok az verdim..Hala anne sütüyle besleniyor oğlum..Zaten ne kadar ek gıda versem de muhakkak üstüne anne sütü istiyor..Sütüm iyi çok şükür..Sütü arttırmak için özel birşey yapmıyorum aslında..Ne bulsam yiyorum Ama bulgur, yeşillik ve malt içeceği fark yaratıyor..Bir de bol sıvı tabi..Ama ben genelde morali yüksek bir insanım, herhalde bunun da etkisi var
Uyku düzenimiz değişken, gecede 3-5 kere kalkmazsak olmuyor..Her seferinde de emer..Öyle uyur..
Biberonla birşey içmeyi sevmiyor, kaşıkla yemeyi seviyor benim oğlum..Emziği kafasına göre takıyor, canı isterse yani..Ama bir keresinde doktor memeyi emzik yerine kullandığını söylemişti..Şimdiki çocuklar akıllı hakikaten de..
Kan ilacına henüz başlamadık..Yarın 6. ay kontrolüne gideceğiz, bakalım ne diyecek..Hem kan ilacı, hem de ek gıda hakkında bilgi verecek sanıyorum..Aşılarımız 28 mayısta..Bugüne kadar bir sıkıntımız olmadı, umarım bu sefer de olmaz..Bizim de eller hep ağızda ama henüz dişimiz yok..
Verdiğin ek gıdaları okudum..Kahvaltın dışında bizimde aşağı yukarı aynı menümüzBen de yoğurdu günlük sütten yaptım..Muzla ezip veriyorum..Patates,havuç, kabak ve irmikten oluşan sebze çorbamız var..Bugün yoğurtla karıştırıp verdim, çok zevkle yedi..Yakında başka sebzeler de eklemeye başlayacağım..Meyva olarak elma, şeftali, kayısı..hatta dut suyu..Ama onu bile kaşıkla içiyor..Biberondan hiç hazzetmiyor..Suyu da sevmiyor ama veriyorum çünkü Mersin çok sıcak..Onuda kaşıkla veriyorum
Bağırsak düzenimiz de iyi..
Oğlum en son 8.250 gramdı, boyu da 63 cm..Yarın doktordan gelince güncellerim bu bilgileri
Ek gıda paylaşımı yaparsak çok sevinirim gerçekten de canım..
slm kızlar benim kızımda 6 aylık kızım günde 3 defa aynı satte 30 dk.uyuyor.iştah problemimiz var herşeyi diliyle itiyor.6 ay emzirdim 10 gün önce sütüm kesildiğinden mama veriyorum.kendiliğinden gözünü şapkayla örtünce uyuyorhareketlendik.dönmeler geri gitmeler başladı.
kızlar yürüteç çok zararlı kazalara neden oluyor ve yürüme gecikmesine neden oluyormuş haberiniz olsun.ben almayı düşünmüyorum.yerde sürüne sürüne emekliyor oğlum ve böyle çok mutluyuz.bence sizde yerde özgür bırakın.yine de siz bilirsiniz.
şunu da eklemek istiyorum biz de malesef sallanarak uyuyanlardanız ama yatağında sallanmak istiyor benimki..uykuyu çok seviyor..sadece gece geç uyuor ve geç kalkıyor..gece 1 de uyuyor ve 12-1 gibi kalkıyor ben kalkıp uykusunda mama yediriyorum..ama uyku konusunda arkadaşımızın yöntemini denemek istiyorum çok geç olmadan..
:)
selam;
kayra yürütecinde anneside laptop başında ;
kahvaltımızı yaptık, üstüne bide annesini emdi keyfimiz yerindeçorbamızı yaptım patates,havuç,maydonoz,pirinç,kabak ve bugun ıspanak ekledim,yaptığım çorba iki gün yediriyorum hergun yapmıyorum ben . 2 gunde bır ek sebze eklıyorum. gunluk sutten harıka bır yogurt oldu muz ezdım içine çok hoşuna gitti. diğer meyveleri bende tattırmaya başlasam iyi olcak.
kayra 6 ay 15 günlük 8.930 gr boyumuz 73 cm ... hastalanmadan önceydi bilmiyorum şimdi değişmişmidir.
senin bebeğinin adı neydi bu arada:)
evet bu aralar su çok içemiyorum nedense kenimi zorlamaya başladım hemen sütümün farkı oluyor.
diyet yapıyorum diyetisyen kontrolunde bakalım kilolarım ne olcak!,,
doğumda kaç kilo aldınız ve kaç kilo fazlanız var:)
hasta ve mızmız olan bebeklere geçmiş olsun..
Merhaba canım..Biz de az önce sebze çorbamızı içtik..Kabak, patates, havuç, irmik ve de birkaç taze fasulye kattım çorbaya..Ve tabiki bir kaşıkta yoğurt..Yoğurtsuz yemiyor çünkü..Üstüne de anne sütü tabiÖğleden sonra muz ve elmadan püre yapacağım..Gece de muhallebi veririm biraz..Yoğurdu bugün mayaladım..Ben de günlük sütten yapıyorum..Biraz sulu oluyor kıvamı ama olsun
Benim bebeğim senin oğlundan küçük biraz..25 kasım doğumlu..Adı Karahan..Cuma günkü kontrole göre 8.400 gram ve 64 cm..Yani kısayız biz
Ben 49 kilo ile hamile kaldım, 69 kilo ile doğuma girdim..tam 20 kilo aldım yani6 ayda bunun 17'si gitti..Şimdi 52 kiloyum..Esasen çok özel birşey yapmadım vermek için..Biz zaten genelde çok yağlı ve tuzlu yemeyiz..Yalnız hareketi çoğalttım biraz..Bir de benim oğlum kucak bağımlısı olduğu için ister istemez gitti kilolar..
Ben hamileyken canım hep tatlı şeyler istiyordu.Kek, pasta,baklava, dondurma derken..sanırım ondan aldım ben 20 kiloyu..Tatlı, özellikle de hamurlu, şerbetli olanlar çok kilo yapıyor
Sen kaç kilo aldın ki hamileyken?
afiyet olsun:) bizde uyumaya çalışıyoruz ben karar aldım bakalım oğlumda bana uyarsa tek basına uyutmaya basladım onu emzırdım ve yatagına koydum sonucu beklıyorum:) saat 10.00 da kalktı ve hala uyumadı senın oglunun uyku duzenı nasıl)?? hay allahım bugunde 3 kez katı ve az kaka yapıyor şaşırdım ben onu uyutmak ıcın yatırıyorum o kaka yapıo:):)
maşallah olsun sağlıklı olsun da önemli olan o...allah size bağışlasın yavrunu... senın ılk bebegınmı? yasın kaç bu arada?
bende 58 ıle hamıle kaldım,78 ile doğum yaptım bende 20 kilo aldım:) oo senın baya ıyı gıtmıs benımde 6 ayda 12 kilom gitti artık diyetisyene basladım işte hem dengelı beslenerek kılomun kalanın verebılmek ıcın:) normalde tatlıyı hıc sevmıyorum ama hamıleyken bende çok yedim ne kadar dıkkat etsemde karbonhıdratlara aldım işte:) şuanda kilom sırıtmıyor ama eskı kıyafetlerım olmuyor bakalım 66 kıloya dustum daha ne akdar gıdıcek:)
selam kızlar ben de çorba yapmıştım..patates havuç karnıbahar bezelye ve maydonoz var içinde azcıkta pirinç:))ama içmek istemedi..ben de yoğurt verdim artık 1 kase yoğurt yedi.birazcık uyudu uyandı biraz önce..artık çorbayı şöyle 1-2 saat sonra vericem..ben de çorbayı 2 gün içiriyorum.hergün yapmıyorum..meyve denemem yine başarısısz yediremedim yine((
ben de 54 ile hamile kaldım 72 ile bitirdim..şuan 60 kiloyum bakalım emziremeyince de çok gitmedi..
Yoğurdu sade olarak yemesi güzel..Benim oğlum yemiyor..Ama sebze çorbasına biraz yoğurt katabilirsin..Gerçi herşeyi kendi tadında sevmesi çok hoş birşey olur..Benim oğlumun da birşey katmadan yediği tek şey meyve..Her bebek kendine has işte
Canım, 12 kilo vermişsin işte..Az sayılmaz ki..Nasıl olsa gider hepsi..Ben bu konuda çok rahatım nedense..Veririz canlarım kilolarımızı..Bize kilo falan dayanmaz
cnm kesinlikle katılıyorum sana ben de çok takmıyorum elbet gidecek kilolar:))
oğluşun yesin de boşver nasıl yerse yesin her çocuuğun damak zevki başka demekki..maşallah kilosu da iyibir de şöyle bişey duydum ben1 yaşına kadar amaç bunlarla doyurmak değil tatlara alıştırmak bir yemek kültürü oluşturmakmış..bilmiyorum ne dere doğru..ben batmanda görev yapıyorum burdaki doktorlar çok ilgili ve bilgili değiller..ben de sizlerden öğrenmeye çalışıyorum ve içgüdülerimle hareket ediyorum..
Muhtemelen duyduğun doğrudur..Ben de mümkün olduğunca değişik tatları denetmeye çalışacağım..Ama korkuyorum da bazen, midesini falan bozar mıyım diye..Mesela dün babası peynir verdi biraz ama sonra dedik acaba tuzlu diye vermese miydik? Gerçi haftaya kahvaltı vermeye başlayacağım..Tam 6. ayımızı dolduralım diye bekliyorum..Malum, haftaya 6 aylık olacak oğullarımızBu arada umarım oğlun daha iyi olmuştur
Öğretmensin..Gördüm profilindeDaha ne kadar kalacaksın Batman'da?
İnsanın doğup büyüdüğü şehirden ayrı kalması kolay değildir tabi, ama sonuçta geçici bir süre için..Bir de şunu söylemek istiyorum, ciddi anlamda ilgili doktor bulmak bence hakikaten kısmet işi..Ben doktorumuzu seviyorum gerçi ama bazen biraz baştan savar bir hali oluyor maalesef..[
canım labne peyniri ver kahvaltıya geçince o tuzsuz, bebeklere göre..oğlum iyi çok şükür şurubu da kestim doktor 5 gün kullanın demişti çok şükür ishali falan yok..
evet perşembe de aşısı var bizimkinin bakalım nolacak yazarım sana..evet cnm 2.5 yıldır burdayız..hizmet puanı biriktiriyoruz cnm yoksa doğu görevimiz bitti..bu sene tayin istemicem rüzgar biraz daha büyüsün istiyorum çünkü burdaki okulum çok rahat bir okul..gitmesem falan hiç zorluk çıkarmıyorlar..1 yıl daha burdayız sneye şansımız da artıyor..gitmişken artık iyi bir yer olsun diyorum adana ve çevresini yazacam artık kısmet..evet gurbetlik çok zor((sen de mersindeydin sanırım di mi..ben mersini de çok istiyorum
bu arada senin bebişin nasıl iyi mi??çok öperim
Muhtemelen duyduğun doğrudur..Ben de mümkün olduğunca değişik tatları denetmeye çalışacağım..Ama korkuyorum da bazen, midesini falan bozar mıyım diye..Mesela dün babası peynir verdi biraz ama sonra dedik acaba tuzlu diye vermese miydik? Gerçi haftaya kahvaltı vermeye başlayacağım..Tam 6. ayımızı dolduralım diye bekliyorum..Malum, haftaya 6 aylık olacak oğullarımızBu arada umarım oğlun daha iyi olmuştur
Öğretmensin..Gördüm profilindeDaha ne kadar kalacaksın Batman'da?
İnsanın doğup büyüdüğü şehirden ayrı kalması kolay değildir tabi, ama sonuçta geçici bir süre için..Bir de şunu söylemek istiyorum, ciddi anlamda ilgili doktor bulmak bence hakikaten kısmet işi..Ben doktorumuzu seviyorum gerçi ama bazen biraz baştan savar bir hali oluyor maalesef..[
canım labne peyniri ver kahvaltıya geçince o tuzsuz, bebeklere göre..oğlum iyi çok şükür şurubu da kestim doktor 5 gün kullanın demişti çok şükür ishali falan yok..
evet perşembe de aşısı var bizimkinin bakalım nolacak yazarım sana..evet cnm 2.5 yıldır burdayız..hizmet puanı biriktiriyoruz cnm yoksa doğu görevimiz bitti..bu sene tayin istemicem rüzgar biraz daha büyüsün istiyorum çünkü burdaki okulum çok rahat bir okul..gitmesem falan hiç zorluk çıkarmıyorlar..1 yıl daha burdayız sneye şansımız da artıyor..gitmişken artık iyi bir yer olsun diyorum adana ve çevresini yazacam artık kısmet..evet gurbetlik çok zor((sen de mersindeydin sanırım di mi..ben mersini de çok istiyorum
bu arada senin bebişin nasıl iyi mi??çok öperim
Oğlunun iyi olmasına sevindimUmarım şu aşıları kolaylıkla atlatırız..Ben ateş yapar mı diye korkmaktan ziyade oğlumu nasıl zaptedeceğim onu düşünüyorum.Daha ebe kilosunu ölçerken bağırıp ağlamaya başlayacak biliyorum..Bir de 3 aşı birden Senin aşılar bizimkinden önce..Bizim pazartesi..Yazarsın neler olduğunu
Ben Mersindeyim..Seviyorum burayı..Çok rahat yaşanılan bir şehir..Umarım seneye gelirsin buraya..Çocuklarımız da arkadaş olurlar hem
Benim bebiş iyi..Beni tırmalıyor, saçımı falan çekiyor..Gayet güzel eğleniyor yani
Oğlunun iyi olmasına sevindimUmarım şu aşıları kolaylıkla atlatırız..Ben ateş yapar mı diye korkmaktan ziyade oğlumu nasıl zaptedeceğim onu düşünüyorum.Daha ebe kilosunu ölçerken bağırıp ağlamaya başlayacak biliyorum..Bir de 3 aşı birden Senin aşılar bizimkinden önce..Bizim pazartesi..Yazarsın neler olduğunu
Ben Mersindeyim..Seviyorum burayı..Çok rahat yaşanılan bir şehir..Umarım seneye gelirsin buraya..Çocuklarımız da arkadaş olurlar hem
Benim bebiş iyi..Beni tırmalıyor, saçımı falan çekiyor..Gayet güzel eğleniyor yani
aynen öyle tatlım benimki de saçlarıma bayılıyor bir kaptırdım mı tamam kurtulamıyorum..maşallah onlaraevet mersine eşimle çok gelirdik o zmanlar çukurovada öğrenciydik..tantuni yemeye hatta sırf sahilde çay içmeye gelirdik..çok güzel özellikle pozcu..kuşumato diye bir sokak vardı ordan da tantunimizi yerdik..denize zaten aşığım..ailem ve kayınvalidemler adanada..adanada doğdum büyüdüm ama aslen çiftehanlıyız biz..yaa çok konuştum..gelirsem mutlaka ulaşırım çok sağol..
aynen öyle tatlım benimki de saçlarıma bayılıyor bir kaptırdım mı tamam kurtulamıyorum..maşallah onlaraevet mersine eşimle çok gelirdik o zmanlar çukurovada öğrenciydik..tantuni yemeye hatta sırf sahilde çay içmeye gelirdik..çok güzel özellikle pozcu..kuşumato diye bir sokak vardı ordan da tantunimizi yerdik..denize zaten aşığım..ailem ve kayınvalidemler adanada..adanada doğdum büyüdüm ama aslen çiftehanlıyız biz..yaa çok konuştum..gelirsem mutlaka ulaşırım çok sağol..
O zaman sen Mersin'e gelince bizim evimizi bulmakta pek zorlanmazsınPozcudayız çünkü biz..Adana'yı hiç görmedim..Umarım görmek kısmet olur birgün..
inşallah cnm ben de beklerim adanaya adanada çok güzeldir:)
merhaba kızlar bugün doktora rutin kontollere gittik, çok ağladı yabancılardan çok korkuyor.
bu arada bizimde aşımız yarınyarın artık yırtar kendini kuzum ya aşı yakıyor tabi
sizin bebişler iyiler değil mi
hepinize sağlıklı ve huzurlu günler dilerim
Merhaba canım..
Bebişim iyi de..benim de korkum şu aşılar..Biz pazartesi olacağız ama oğlum nasıl duracak hiç bilmiyorum..Daha kilosunu ölçmek için yatırdığımızda başlıyor yırtınmaya..Hem de öyle böyle değil..Nefesi falan gidiyor..İşin ilginci dışarı çıkar çıkmaz susup gülümsemeye başlıyor..
Canım, aşılarınızı olduktan sonra haberdar et olur mu? İnşallah kolaylıkla atlatırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?