Bebek Beslenmesi 6 Aylık Bebekler ve Anneleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Büyük kızımda 6.aydan itibaren hergün dönüşümlü olarak kahvaltısına yada yoğurduna katıyodum ceviz badem fındık okul hayatı nası olur bilmem ama şuan 3.5 yaşında ve gördüğünü duyduğunu unutmaz 6afızası falan çok iyi bu yaşa kadar hiç hasta olmadık antibiotik kullanmadık diebilirim

bende verıyorum kızıma badem cevız fındık 6. ayından buyana..herhangı bır zararını gormedım ılk baslardada tum vucudunu kontrol ettım nolur nolmaz dıye..ama dr lar verdıgınızde alerjık reaksıyon gostermıyorsa vermeye devam edebılırsınız dıyorlar..buna ıstınaden de yogurtlarına sabah kahvaltısına muhallebısıne ara ara katıyorum..fayda var zararı yok bızım ıcın yanı..

Uyku düzeniniz için maşallah diyorum:nazar: Hele ki kendiliğinden uyuması hakikaten çok güzel..Bizimki ya memede ya da kucakta geze geze uyuyor:1:

İştahsız çocuk hakikaten zor..Kaç kilo bebeğin? Herhalde sürekli emdiği için şimdi yemeye alışması zaman isteyecek..

Benim oğlum yüzükoyun dönüyor da hala daha yüzükoyundan sırtüstü dönmeye başlamadı..Geç mi kaldık acaba?

Canım ya, ben seni aralık annelerinden hatırlıyorum sanki..Bu ikinci çocuğun değil mi?

Çok sordum:9:

cnm kusura bakma biraz geç oldu cevabım.benim cadı ilk 2 ay hep sabahlattı bizi ayağımda salladım yatmazdı.sonra çocuklardan fazla vakit bulamadım kendiliğinden uyumaya alıştı ama gözlerini şapkayla kapatmazsak asla uyumuyor.benim bebeğim 5,5 ay anne sütü aldı malesef artık emmiyor sütüm kesildi.gündüz bazen zorla kaşıkla mam veriyorum.dönmeye baladık artık takla atıyoruz maşallah 10 gün önce 6300 gr 60 cm.dik aranızda en küçük biziz galiba bu benim 3.çocuğum.iki büyük yaramazım var.bu rar kızım diş çıkarıyor galiba çok huysuz fazla giermiyorum.şimdi yattılarda anca gelebildim.3.çocuk ne zormuş yaa zor yetişiyorum artık.:31:

canım sağol ben de bayıldım cidden güzel bir siteymiş..
bu arada bugün çorbasına kıyma koydum bakalım daha içmedi birazdan içeceğiz hadi hayırlısı sen naptın kuzum aşılar umarım iyidir bebişin:))

Canım,ilgin için çok teşekkürler..:16: Dün sabah gittik aşıya..Aslında umduğumdan daha az ağladı oğlum..Yalnız bacaklarını ben tuttum, o kötüydü tabi:50: Sağlık ocağından çıkar çıkmaz Calpol verdim..Gece yatmadan da verdim..Ateşi çıkmadı ama dünden beri pek tadı yok..İştahı var ama eskisi gibi değil..Yüzü de gülmüyor..Herhalde 4 tane aşı ağır geldi bünyesine, bilemiyorum ki..Biraz dışarı çıkardım bugün ama baktım tatsız görünüyor yüzü, hemen döndük eve..Ne bileyim, o öyle ya, benim de tadım yok..
Bu sabah kahvaltıya başladık ama çok birşey yemedi..Az yumurta, az da peynir..Yarın yumurta, peynir, cici bebe ve sütü karıştırayım diyorum..Kahvaltıyı nasıl seveceğini anlayana kadar birkaç deneme yapmam gerekecek herhalde..Az önce de şeftali, muz,elma rendeleyip yoğurt ve cici bebe bisküviyle karıştırıp verdim..Onu yedi biraz, iyi oldu..Çorba deneyimini paylaşırsın artık:9:

cnm kusura bakma biraz geç oldu cevabım.benim cadı ilk 2 ay hep sabahlattı bizi ayağımda salladım yatmazdı.sonra çocuklardan fazla vakit bulamadım kendiliğinden uyumaya alıştı ama gözlerini şapkayla kapatmazsak asla uyumuyor.benim bebeğim 5,5 ay anne sütü aldı malesef artık emmiyor sütüm kesildi.gündüz bazen zorla kaşıkla mam veriyorum.dönmeye baladık artık takla atıyoruz maşallah 10 gün önce 6300 gr 60 cm.dik aranızda en küçük biziz galiba bu benim 3.çocuğum.iki büyük yaramazım var.bu rar kızım diş çıkarıyor galiba çok huysuz fazla giermiyorum.şimdi yattılarda anca gelebildim.3.çocuk ne zormuş yaa zor yetişiyorum artık.:31:

Maşallah sana, ne diyeyim:nazar: Ben bir bebekle bile zorlanıyorum bazen..Gerçi ben biraz fazla takıyorum sanırım :50:
Canım ya, 5,5 ay emmiş olması bile çok güzel birşey, canını sıkma sakın..Baksana taklalar atmaya başlamış maşallah..:9:Ek gıdaya başladın sanırım değil mi? Mama derken hazır mama mı?

Sanıyorum bizim de dişimiz yakın..Benim de oğlum huysuz..İştahımız az, yüzümüzde pek gülmüyor..kaka düzenimiz de değişti biraz..Arada da kulağını çekiştiriyor ama daha yeni muayene oldu, kulağında bir problem yok yani..
Canım eğer fırsat bulupta yazabilirsen diş çıkarma belirtilerinden bahsedebilir misin? Sen benden çok tecrübelisin ne de olsa..
Bu arada zor muhakkak ama 3 çocuğun olması çok güzel..Ben severim kalabalık aileleri..Tek çocuğum ben, bu sebepten de oğlumun bir kardeşi olsun isterim..

Yine çok sordum sanırım:17:

iyi geceler hanımlar, burda bir arkadaş bir çorba tarifi vermişti, sebzeli bulgur irmik, dereotu ve kıyma falan vardı içinde iki saattir arıyorum ama birtürlü bulamadım :44: kim vermişti onuda hatırlamıyorum ama Allah razı olsun oğlum çok sevdi o çorbayı belkide dereotundandır :) hiç denememiştim.. o tarifi veren arkadaşa bir sorum olucak ben bu çorbayı kıymasız ve sütle yaptım (oğlum çorbaları ve püreleri içinde süt olmadan yemiyo, keçi sütü koyuyorum bende) acaba kıyma koyunca sütte koysam bir zararı olurmuki :44: emin olamadım..

merhaba güzel bebeklerin güzel anneleri:)
Kızlar, su konusunu sormak istiyordum aslında size..Ben nestle su veriyorum, onu da kaynatıp veriyorum..Siz nasıl veriyorsunuz ve günde kaç defa su veriyorsunuz?
karaca canım ben musluk suyunu kaynatıp veriyorum,biberonla verdiğimde biberonun memesiyle dişlerini kaşıyıp suyu içmiyor, bende corbasından sonra yada ara öğununden sonra bır kaç kaşık su veriyorum.

Yumurta veren hanımlar yumurtayı nası veriyosunuz benimki katıyı sevmedi rafadan daha bi hoşuna gitti ablasıda öle seviyodu
ben yumurtayı katı yapıyorum ezip kahvaltısının içine koyuyorum.
canım ben bebeğimin çorbalarına domates koyuyorum ama bir küçük domatesin yarısını koyuyorum hani iyice pişiyor ya acaba bişey olur mu??
domates koymuyorum alerji yapacağını düşünüyorum o yuzden denemedım ama doktoruma sorucagım.

çorbaya da iyice alıştı..bugün yaptığım çorba şöyle..bir patates, bir havuç ,yarım domates, brokoli , maydonoz bezelye ve 1 yemek kaşığı pirinç..(bazen brokoli yerine kabak taze fasulye karnıbahar ve irmik ekliyorum artık ogün aklıma ne eserse evde ne varsa).düdüklü de pişirdim ço az blanderden geçirdim..1 yemek kaşığından az sızma zeytinyağı koydum.. bir de benim oğlum tatlı kaşığıyla 20-25 kaşık yiyor..yoğurdu da aynı şekilde bu miktar sizce nasıl..bana ne az ne çok normal geliyor ama sizin fikirleriniz de merak ettim..
benım oglumda anne sutu alıyor ve çorbasını ufak kaseyle veriyorum.

arkadaşlar biz bu kahvaltıyı karıştırıp veriyoruz ya acaba ilerde bize sorun yaratırmı? ayrı ayrımı versek:)

bebeğine idrar testi yaptıran varmı? nasıl yapılıyor?

Son düzenleme:
ipati, canım o tarifi kim vermişti bende hatırlayamadım ama sütle kıymanın karışımdan birşey olmaz..İçin ferah olsun:34:

elif_ay, merhaba canım..
Ben oğluma iki gündür kahvaltı veriyorum..İlk gün biraz yumurta, biraz peynir vereyim dedim ama yemedi..Bugün karıştırayım dedim, onu da yemedi..Bende ne yapacağımı düşünüyorum aslında..
Aslında bu sorum tüm annelere..Kahvaltıda neler veriyorsunuz bebişlerinize? Alternatif fikirlere ihtiyacım var:56:

Bu arada idrar tahili hakkında bir fikrim yok da.. niye sordun ki canım? Bir sorun yoktur umarım:nazar:

ipati, canım o tarifi kim vermişti bende hatırlayamadım ama sütle kıymanın karışımdan birşey olmaz..İçin ferah olsun:34:

elif_ay, merhaba canım..
Ben oğluma iki gündür kahvaltı veriyorum..İlk gün biraz yumurta, biraz peynir vereyim dedim ama yemedi..Bugün karıştırayım dedim, onu da yemedi..Bende ne yapacağımı düşünüyorum aslında..
Aslında bu sorum tüm annelere..Kahvaltıda neler veriyorsunuz bebişlerinize? Alternatif fikirlere ihtiyacım var:56:

Bu arada idrar tahili hakkında bir fikrim yok da.. niye sordun ki canım? Bir sorun yoktur umarım:nazar:

tamam canım sağol, koydum ocağa pişiyor, umarım böylede yer :)

Maşallah sana, ne diyeyim:nazar: Ben bir bebekle bile zorlanıyorum bazen..Gerçi ben biraz fazla takıyorum sanırım :50:
Canım ya, 5,5 ay emmiş olması bile çok güzel birşey, canını sıkma sakın..Baksana taklalar atmaya başlamış maşallah..:9:Ek gıdaya başladın sanırım değil mi? Mama derken hazır mama mı?

Sanıyorum bizim de dişimiz yakın..Benim de oğlum huysuz..İştahımız az, yüzümüzde pek gülmüyor..kaka düzenimiz de değişti biraz..Arada da kulağını çekiştiriyor ama daha yeni muayene oldu, kulağında bir problem yok yani..
Canım eğer fırsat bulupta yazabilirsen diş çıkarma belirtilerinden bahsedebilir misin? Sen benden çok tecrübelisin ne de olsa..
Bu arada zor muhakkak ama 3 çocuğun olması çok güzel..Ben severim kalabalık aileleri..Tek çocuğum ben, bu sebepten de oğlumun bir kardeşi olsun isterim..

Yine çok sordum sanırım:17:

senin işinde zor cnm.ilk bebişte çok yorar insanı.süt meselesi canımı çok sıkıyor diğer bebeklerimi 1,5 yaşına kadar emzirdim.bunun çok erken ayrılması çok zoruma gidiyor.mama(devam sütü)sevmiyorkaşıkla zorla içiriyorum.gece uyku sersemi 60-90 cc zor bitiriyor.diş çıkaran bebekler hafif ateş,isal gibi sulu kaka,huzursuzluk,iştahsızlık yapıyor.benim kızımın ki şiş iştahsızlık ve kakasında hafif sulanma var son 2,5 aydır hep kabızdı.
3 çocuk gerçekten de zor bende kalabalık aileleri severim.ne zaman bişey sormak istersen cevaplamaya hazırım cnm.çekinmeden sorabilirsin:16:

senin işinde zor cnm.ilk bebişte çok yorar insanı.süt meselesi canımı çok sıkıyor diğer bebeklerimi 1,5 yaşına kadar emzirdim.bunun çok erken ayrılması çok zoruma gidiyor.mama(devam sütü)sevmiyorkaşıkla zorla içiriyorum.gece uyku sersemi 60-90 cc zor bitiriyor.diş çıkaran bebekler hafif ateş,isal gibi sulu kaka,huzursuzluk,iştahsızlık yapıyor.benim kızımın ki şiş iştahsızlık ve kakasında hafif sulanma var son 2,5 aydır hep kabızdı.
3 çocuk gerçekten de zor bende kalabalık aileleri severim.ne zaman bişey sormak istersen cevaplamaya hazırım cnm.çekinmeden sorabilirsin:16:
bence mamasını değiştirin,mutlaka birini sever....

İlgin için teşekkürler canım:16:
Aslında her bebek kendine has sanıyorum..Mesela benim oğlumda bu aralar sadece anne sütü istiyor..Bir süredir ufak ufak veriyordum ek gıda..Sebze çorbası, yoğurt, muhallebi ve meyve püresi vermiştim..İyi kötü yiyordu..Son birkaç gündür zorla 2-3 kaşık yerse seviniyorum..Hani iştahsızlığı var desem..O zaman anne sütü de istememesi gerekir değil mi? Bilemiyorum ki..
Süt konusunda da üzülme..Kısmet bu kadarmış..Hiç veremiyebilirdin de..En azından bu kadar süre emmiş..Ben hiç anne sütü içememişim maalesef:50: Annem hala daha üzülür, keşke verebilseydim diye..Ama diyorum ya, kısmet..Bazen elimizden gelen herşeyi yapsak dahi olmayınca olmuyor..Üstelik ben senin çok çaba verdiğine de eminim..Öyle olmasa diğer çocukların 1,5 yaşına kadar emmiş olamazlardı..

İnşallah bebeğinin iştahı açılır, mamasını yer, anneciğini de üzmez..İnsan, bebeği iştahsız olduğu vakit gerçekten üzülüyor çünkü..:50:

bugün eşimin arkadaşı öğle yemeğine geldi, oğlumu yaşına girmiş sandı..kendi oğlu 14 aylıkmış, bizimki kadarmış:)

Canım,ilgin için çok teşekkürler..:16: Dün sabah gittik aşıya..Aslında umduğumdan daha az ağladı oğlum..Yalnız bacaklarını ben tuttum, o kötüydü tabi:50: Sağlık ocağından çıkar çıkmaz Calpol verdim..Gece yatmadan da verdim..Ateşi çıkmadı ama dünden beri pek tadı yok..İştahı var ama eskisi gibi değil..Yüzü de gülmüyor..Herhalde 4 tane aşı ağır geldi bünyesine, bilemiyorum ki..Biraz dışarı çıkardım bugün ama baktım tatsız görünüyor yüzü, hemen döndük eve..Ne bileyim, o öyle ya, benim de tadım yok..
Bu sabah kahvaltıya başladık ama çok birşey yemedi..Az yumurta, az da peynir..Yarın yumurta, peynir, cici bebe ve sütü karıştırayım diyorum..Kahvaltıyı nasıl seveceğini anlayana kadar birkaç deneme yapmam gerekecek herhalde..Az önce de şeftali, muz,elma rendeleyip yoğurt ve cici bebe bisküviyle karıştırıp verdim..Onu yedi biraz, iyi oldu..Çorba deneyimini paylaşırsın artık:9:

canım benim çok geçmiş olsun olabilir aşıdan sonra böyle yapmaları gayet normal bence..ama haklısın onlar keyifsiz olunca biz de hiçbir şeyden tat almıyoruz.çok iyi yakında alışır kahvaltıya inşallah..benim ki pek sevmiyor canım kahvaltıyı..bizim kahvaltımız şuanda şöyle yoğurt içine fındık ceviz badem karışımı biraz lor peyniri 2 güne bir de 1 yumurtanın sarısı bazen de benim yaptığım şekersiz bebe bisküvisi..öyle işte canım...diş çıkarıyor seninki büyük ihtimalle bu söylediklerin diş çıkarma belirtileri gibi geldi bana çok iştahsız oluyorlar cidden anne sütü almak yani aslında anneyi emmek rahatlatıyordur onu boşver sen bol bol emzir canım en faydalı şey o..rabbim yardımcın olsun..
benimki kıymalı çorbayı pek beğenmedi..her zmanki gibi yaptım çorbasını ceviz büyüklüğünde kıyma koydum biraz yadırgadı ama iyi kötü içti çok şükür...bugün de tarhanayı tekrar deneyeceğim..

iyi geceler hanımlar, burda bir arkadaş bir çorba tarifi vermişti, sebzeli bulgur irmik, dereotu ve kıyma falan vardı içinde iki saattir arıyorum ama birtürlü bulamadım :44: kim vermişti onuda hatırlamıyorum ama Allah razı olsun oğlum çok sevdi o çorbayı belkide dereotundandır :) hiç denememiştim.. o tarifi veren arkadaşa bir sorum olucak ben bu çorbayı kıymasız ve sütle yaptım (oğlum çorbaları ve püreleri içinde süt olmadan yemiyo, keçi sütü koyuyorum bende) acaba kıyma koyunca sütte koysam bir zararı olurmuki :44: emin olamadım..

canım o tarif sanırsam başka başlıktaydı..6 ayını doldurmuş bebeklere ne yediriyorsunuz gibi bir başlıktı..diğer başlıklara bak bulursun..

Back
X