6 aylık evliyim ama yolunda gitmeyen birşey var ?

agustos_bocegi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
134
16
13
Arkadaşlar 6 ay oldu evleneli çok severek evlendik. herşey iyi güzel sorun yokken eşim bi takı mevzusudur tutturdu. ben vermek istemedik bileziklerimi sadece mobilya almak için istedi. bunun için vermek istemedim. ama başından beri hep aynı şey üzerinde tartışma yaşadık düşünce olarak da yıprandım ne değerliymiş be diyerek de. ailemin de üzerimde baskısı oldu verme diye ve çaresiz kaldım tartışmamız cok büyüdü ben ailemin yanına gittim farklı sehirdeyiz ailemle eşim memur biz doğudayız.. Ailemin yanında 20 gün kaldım ve zor bela eşimi ikna ederek geldim geri denemek için. Gözümde hiç bir şey yok takı vs. hatayı kabullenen biri değil onda hiç suç yok gibi. Neyse geleli 2 ay oldu ama eşimle eskisi gibi değiliz ben ona herşeyi unutup yaklaşıyorum ama ne eskisi gibi güzel sözler ne sevdiğini söyleme ne canım aşkım vs demiyor eskiden adımı bile kullanmazdı hiç hiç şimdi hep adımı söylüyor. yaşananları unutamadığını ifade ediyor. karşıma alıp konusunca hep olumsuz konuşuyor benimle zamana bırakalım olursa olur vs gibi. ama konu açmadığımda evde aktivite yapıyoruz hani. Eşimin ailesinden biri aranız nasıl dediğinde iyiyiz sıkıntımız yok diyor ama bana neden böyle davranıyor Ne yapabilirim ben nasıl düzelir eskisi gibi olmayı çok özledim çok üzülüyorum kimseye bişey diyemiyorum. Şimdi buralar karışık diye beni göndericek ama gidersem iyice uzaklaşır mı benden

nedendir bilmem erkekler altınları kendisinin sanıyo. bana da takıldı onlar demişti zamanında birisi
evet eşimde böyle düşünüyor kasaya koymama daha düğünün ilk haftası itiraz etti onda bile tartışma yasadık. ne geldiyse şu altın yüzünden geldi...

Zamanla duzelir daha belliki ilk ciddi kavganiz. Uzulme erkek inadi iste altinlar konusunda hepsinin ortak yonu. Duzelirsiniz hic uzulme

Zamanla duzelir daha belliki ilk ciddi kavganiz. Uzulme erkek inadi iste altinlar konusunda hepsinin ortak yonu. Duzelirsiniz hic uzulme
evet zaten ona verdim bende değil ne yaptığı da belli değil. peşine de düşmem asla huzurum kalmadı onun yüzünden canım İlk ciddi kavgamız oldu ve ilk defa evden gittim. Bunları unutamıyormuş çok etkilenmiş bide çok alıngan biri eşim. üstesinden gelemiyor

Aslında eşinin böyle bir hakkı yok ama nede olsa size harcamak istemiş. Sen boşuna mobilyaya vermeyelim ev alalım falan deseydin belki daha farklı olabilirdi.

Aslında eşinin böyle bir hakkı yok ama nede olsa size harcamak istemiş. Sen boşuna mobilyaya vermeyelim ev alalım falan deseydin belki daha farklı olabilirdi.
söyledim canım aynını söyledim. arsa yada ev alalım de hemen çıkarıp veririm küpeme kadar ama mobilyaya verecek altınım yok dedim. tayinciyiz bide lüks eşya almayacaktık öyle konuşmuştuk borç ödememek için istedi. ve sonu da kötü bitti işte

Bak bu yanlış işte. Madem bunun için bu noktaya geldiniz altınları vermemen lazımdı. Yada verecektin madem bu kadar tantana olmamış.

Barışmak için siz mi onu ikna ettiniz, öylemi dediniz, yalnış anlamadım ben? Eşinize biraz zaman tanıyın, takıları vermemiş olduğunuz için size kırgın belli. Belki tam tersine uzaktayken özler, kiymetinizi anlar. Hemen olumsuz düşünmeyin.

Daha evliliğin ilk zamanlarinda aileyi katman iyi olmamış bu anne babalar sakin verme o senin güvence diyor ama eşler arasındaki güveni yok ediyor. .hem eğer ayrılırlar guvencemdir mantığına gerek yok düğün kasedi takı ani kayıtlıdır mahkemeye sunarsin takı tutarı sana verilir böyle bir dava da oldu haberlerde izledik düğün kasetinden takı tesbit edildi ve kadına verilmesi hükmedildi. Gereksiz bir tartışma olmuş eşiniz de sizde çocukluk etmişsiniz biraz.. ailelere herseyi anlatmayın.zamana bırakın.eşiniz olayın büyümesine kızdı galiba

Ben yanlış bir şey görmüyorum. Sen ikinizide düşünmüşsün. Bırak ne hali varsa görsün. Sen hiç birşey yokmuş gibi davran. Bazen sessiz kalıp bildiğini yapmak gerek.

madem verecektin niye evi terkettin?

tartışmamız cok büyüdü ben ailemin yanına gittim farklı sehirdeyiz ailemle eşim memur biz doğudayız.. Ailemin yanında 20 gün kaldım ve zor bela eşimi ikna ederek geldim geri denemek için

bir de evi terkeden de tekrar denemek için dil döken de sizsiniz. ben anlamadım.

madem eşiniz zamana bırakalım diyo siz de zamana bırakın. onlar bizim gibi devamlı olan olaylar üzerinden konuşmayı anlamsız buluyolar. biraz siz de kendinizi çekin, umursamaz olun.

Iki taraf da altinlari gereksiz benimsemis.
Zaten size harcanacakmis keske verseydiniz. Deger miydi yani.
Evlendigimiz gun altinlari esim bana verdi, ben ona verdim. Borc odememek icin gittik araba aldik. Ki arabayla hic alakam yok, esimin olsun bana ne.
Altinlari kadinin guvencesi olarak falan gormuyorum ben. Ortak onlar bana gore de. Kimse kendi basina gelin olmadi.
Baba evinden kendiniz dondunuz sanirim, oyle olunca yuz vermemesi dogal.
Ben bir seylerin yoluna girmesinin cok zor oldugunu dusunuyorum. Ben olsam ben de evlendigimiz ertesinde altinlarin pesine dusen bir es istemezdim.
Peki konustugunuzda ne diyor? Unutmaya calisacak mi? Tavri daha cok "o kadar ev falan kurduk, dugun yaptik simdi bosanilmaya ugrasilmaz koy vereyim" gibi mi?

Ben yanlış bir şey görmüyorum. Sen ikinizide düşünmüşsün. Bırak ne hali varsa görsün. Sen hiç birşey yokmuş gibi davran. Bazen sessiz kalıp bildiğini yapmak gerek.
Bende hep ikimiz için dursun dedim ama yok borç ödemek istemiyorum diyor. Zoruma gidiyo yani bide başka takmadılar bişey bilezik dışında onları alma çabasına girdi çok üzüldüm
Kötü amaçlada yapmadım onu daha 23 yaşındayım tatbiki heves ediyorum ama eşim sırf borc ödememek için istedi borcumuz da yok üstelik

sanırım eşiniz sizin burnunuzu sürttürmeye çalışıyor.
altın konusunda evet ya hiç vermeyecektiniz ya da verme niyetiniz varsa hiç itiraz etmeyecektiniz.
bakın şimdi size kendimden örnek vereyim,nikahta imam tüm takıları mehir olarak veriyor musun diye sordu eşim evet dedi, düğün gündüzdü düğün bitti,eve geldik üzerimi apar topar değiştirtti ve hadi annemlere götüreceğiz altınları üzerimizi değiştirdik yarım saat içinde evden çıkıp 5 dk yürüme mesafesinde kv ye götürdük ,altınlarınızı çarcur etmeyin üstünü ekleyip ev alırız dediler, ki düğündü eşim yaptı, ev almaya kalktık üzerine bi 25-30 bine yakın kendileri koydular ev alırken kv kendi üzerine yaptırdı biz de yüklü bir kredi çektik kredi ödüyoruz e 2 yıldan fazladır.
ben bu altınları vermeseydim evet çok büyük bir tantana çıkardı ayrıca o zaman a benim kocam bir melekti çok güvenilirdi. evi annesinin üzerine yaparken bile güveniyordum ama öyle şeyler oldu ki güvenmemem gerektiğini çok net öğretti sağlosun.
ha kötü birimi bilemiyorum çünkü güvenmiyorum. ama kaybeden eşim oldu biliyorum ki güvenilmeyecek hale getiren kendi ve kendi ailesinin tavırları.
ha boşanırsam evet düğün kasedi mahkemeye delil olarak sunarım hakkımı alırım belki. ama yıkılan kırılan hayaller umutlar bir daha geri gelmeyecek eski sevgi ve güven de ...
sizde de durum aynı sen verseydin altınları o harcasaydı onun sana davrandığının aynısını sen ona yaşatacaktın...

Baba evine gidince böyle olmuyor işte kendi akrabam başta tepki veriyor. Onsuz olmak zor geliyo düğün resimlerini görmek acı veriyor. Çok zor bi durum basit bile olsa konu gitmek cok zor

Tamam altın yüzünden kavga olmasında,ortak mal da,isteyiş tavrıda önemli.Eminim zorla ,kavgayla istemek yerine gönlünü yaparak isteseydi ,konu sahibinin de gururuna dokunmayacaktı,razı olup o zaman verecekti.Herşey zamanında güzel.Yeni evliyken illa ki heves oluyor,neden yangından mal kaçırır gibi hemen altınları istemek,yaş ilerleyince takmak bile istenmiyor zaten.Siz kendinizi suçlu hissettiğiniz için ,siz yaklaştığınız için naza çekiyor kendini.Kendi hatasını görmüyor.

Evet durumumuz hemen hemen aynı. Fakat mobilyaya para vermek içimi acıttı kime desem mobilyaya altın mı verilir dedi. Kv kimse düğünde yardım etmedi beş kuruş. Mobilyada tam ev eşyası olmayacak halde ödememek saçma yani. Ha ben hala kırgınım ama bozmak zor geliyo kendime güvenim yok. Ne düşüncede kendisi anlamıyorum konusunca daha kötü oluyo dusunda daha sıradan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…