6. Sınıf kızımın eğitimi için ne yapmalıyım 🤔

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.761
4.816
698
Bayanlar mrb 6. Sınıfa gid n kızım için eğitiminde ne faydalı olur bana yol gösterin.devlet okuluna gidiyor.dersleri fena değil odevlerini düzenli yapar.ama ben geleceği için ne faydalı olur tecrübeli annelerden yardım istiyorum bana akıl verin lütfen.simdiden hepinize tskler

Öncelikle kızınızı bir hızlı okuma kursuna gönderin, öğrenme açısından çok faydalı oluyor. Robotik kodlama da düşünebilirsiniz, çözüm üretme konusunda faydalı bir eğitim. Bunun dışında bolca kitap okutabilirsiniz. Keyif aldığı sosyal aktivitelere yönlendirmek çok önemli tabi ki. Test çözme kısmındaysanız eğer bolca mantık muhakeme sorusu çözsün.

Dersaneye göndermem gerekirmi lgs için şimdiden.matematik için özellikle yapmasını istediğiniz fayda sağlayacak şeyler neler tecrübeli anneler .çocukları büyüyüp şunu yaptık iyi oldu.yapmadik eksiklik oldu diyeceğiniz bişey varmı

Dersane için erken, konu hakimiyetini takip edin tonguç akademi gibi konu anlatımı ve denemelrin olduğu sitelere üyelik alabilirsiniz, çocuğunuzun durumunu anlamak için oldukça iyi olur

Eksik dersi varsa yapamadığı öğretmen bulabilirsiniz biz kardeşime 8.sınıfta özellikle matematik için hoca tuttuk fen lisesini kazandı ama sadece 8de değil her zaman okuması anlaması ve yapabilmesi için destek olunması lazım.

Bende bu sene matematik ten özel ders aldırmak istedim fakat online genelde oluyor.ondan pek zevk almıyor kızım pek verimli olmuyor.yuz yüzü alsa dersahanede tek ders sıkıntı vermiyorlar ve tüm derslere girse maddi açıdan daha uyguna geliyor.

Ben ortaokul öğretmeniyim. Kitap okumak en önemli şey şu anda. Çünkü soyut düşünme dönemine geçti ve zihni okudukça gelişecek. Okumak dikkat süresini de uzatacak.

Dikkat için bir de puzzle alabilirsiniz. Evde birlikte puzzle yaparak hem birlikte vakit geçirirsiniz hem de dikkat süresi uzar.

Yaşına uygun kaliteli filmler izleyin birlikte. Filmler de ruh dünyasını zenginleştirecek, sentez yapabilme, analitik düşünme becerisi gibi pek çok zihinsel işlevi güçlendirecek. Filmler animasyon da olabilir.

Özel hoca tutarsanız evinize gelir dersini anlatır gider bence bi araştırın

Benimde kizim 6.sinif sahsen evde ozel ders aldiracagim.Sayisal ve dil olarak.Dershaneler fiyat olarak ucmus.Son sene ozele veririm muhtemelen.

Ben kitap okutuyorum.
Kendim ingilizce ve fransizca calistiriyorum.
Faydali olabilecek filmler izletiyorum.
Bi de matematik ögretmeni geliyor ama ünite ünite konu anlatmak yerine zihin gelistirici aktiviteler yapiyor, kendisi çözüm yolu üretebilsin diye. Konularda eksikler varsa onlari da anlatiyor.

Edit; 6. Değil 7. Sınıf.

7. sınıfta dershaneye gitse iyi olur. Ama sudan çıkmış balışa dönmesin. Şimdiden özel ders aldırın. Okuldan sonra ders olmasına alışsın.

artık lgs de soruyu anlamak önemli teknik bilgiden çok. o sebeple bol bol kitap okumalı çocuklar.
bir sayfa sadece bir soru olabiliyor sonuna gelince başını unutuyorlar.
yaşına uygun sudokuda çözsün.
birde sözel mantık muhakeme ile sayısal mantık muhakeme testleri çözsün 6.sınıfa uygun.
6.sınıf in yeterli bence bunlar.

Eğitim sistemimize bak tey teyyyy. Özel dersler dershanelerrrr
Konu sahibi Lgs için şimdiden dershaneye göndereyim mi demiş ben de 6. sınıfın erken olduğunı söyledim, bunun yerine özel ders tercih edilmeli dedim. Konu sahibi ne sorduysa onu cevapladım.

Okulda ders dinlesin, evde de bir sonraki derse hazırlıklı gitsin. Bir de öykü, roman, bilim çocuk dergisi gibi ufkunu açacak şeyler okusun. Zaten bunları yapan çocuklar doğal olarak başarılı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…