6. Sınıf kızımın eğitimi için ne yapmalıyım 🤔

Kesinlikle katılıyorum. Özellikle belediyelerin çok güzel kursları oluyor. Bizim bulunduğumuz ilçede de belediyenin çeşitli kursları var, hem de ücretsiz. İlk başlarda ücret ödemeden çocuğunuzun yönelimini bulmak için farklı farklı kurslara katılmak çok mantıklı bence. Daha sonradan yönelimini bulunca da biraz daha ciddi bir şekilde özel öğretmenle falan derslere devam edebilir. Bu arada biz pandemide çok faydalandık, özel ders aldırmak isterseniz de aplikasyonlar bile mevcut. ben gouru kullandım, çevredeki öğretmenlere göre arama yapabiliyorsunuz veya online ders

Bizim okulda vardı satranç kursumuz mükemmel bir hocamız vardı,onun sayesinde kızım il birinciliği bile kazandı.Belediye ile ortak çalışıp cüzi bir miktarda para isteyen kurslar da var.Araştırmak lazım tamamen.Erken yaşlardan itibaren bu tür kurslara teşvik etmek çocuklar için müthiş faydalı.

Lgs de artık yorum muhakeme analiz soruları isteniyor. Bol bol kitap okusun. Youtubeda güzel kaliteli ders içeriklerinden faydalanabilir. Tonguç akademi,Morpa kampüs,ve Sosyal Kale gibi kanallara göz atsın. Birlikte kaliteli vakit geçirebileceğiniz akıl ve zeka oyunları tavsiyedir.Okulda kodlama eğitimi varsa katılabilir.

Lgs için iyi bir lise hedefi varsa şimdiden temelini sağlam atmalı. Biz kardeşime morpakampüs, tonguç gibi sitelerden üyelik almıştık. İki haftada bir deneme çözdürebilirsiniz süreli bir şekilde, şimdiden bu alışkanlığı edinsin. 6.sınıf paragraf kitabı alın her gün 1 test düzenli çözsün ve 10 sayfada olsa her gün düzenli kitap okusun.

Merhaba , bir şeyi merak ettim 1. Sınıf da nasıl bilsemi kazandı yani nasıl oluyor. biraz ayrıntılı anlatır mısınız rica etsem ,

Kızım 6 ya girmek üzere bu sene piyano kursuna yazdırdım maksat profesyonel olarak çalmasından ziyade eli alışsın kulağı aşina olsun ufak ufak parçalar çalıyor şu an .... Yüzmeye göndermeyi planlıyorum yaza kadar özel ders olarak. İlkokula özel okula yazdırdık seneye gideceği okulda hem Almanca hem İngilizce eğitim alacak ve şuan da okul öncesinde de İngilizce görüyor. İlkokula başlayınca Bilsem sınavlarına da girsin yeteneğine göre bir alanda ekstra eğitim alsın istiyorum. Onun harici dersini dinelsin sınavını geçsin dershane etüt vs için ortaokul da gönderebiliriz belki eksiklik durumuna göre. Önceliğim yabancı dil, yeteneği olan bir alanda özel eğitim biz müzikten yola çıktık çünkü ilgisi ve genetik olarak yatkınlığı var. Ve spor olarakta yüzmeyi öğrensin yeterli.

bu yaşına kadar çocuğa ek olarak ne katkılar sundunuz? sadece dümdüz okula mı gitti arada başka geliştirici etkinliklere de yönlendirdiniz mi?
mesela kitap okumayı sever mi? yabancı dile, müzik aletine veya bir spor branşına yatkınlığı var mı?
çocuğunuzu geliştirmek istiyorsanız çocuğun eğilimine göre ilerlemelisiniz. matematikte ders aldırayım lise sınavında başarı sağlasın sonra üniversiteyi bi şekilde kazansın gibi bi kafanız varsa çok yanlış yolda olduğunuzu, kaybedeceğimiz bir genç daha yetiştirdiğinizi belirtmek isterim..

Merhaba , bir şeyi merak ettim 1. Sınıf da nasıl bilsemi kazandı yani nasıl oluyor. biraz ayrıntılı anlatır mısınız rica etsem ,
bilsem üstüne yakın ve üstün zekalı çocukları tespit eden ilkokul öğretmenlerinin yönlendirmesi ile çocukların girdiği bir sınav yani çocuğun yoğun çalışması ile kazandırılır mı evet ama çocukta belli bir yetenek yoksa bu zorlama olur..

Bir spor branşına katılmasını şiddetle öneririm. Ders olarak sordunuz belki ama sporun çocukların disipline olma ve odaklanmasına çok büyük faydası var. Ve tabiki kitap okuma. Tüm ders çalışma mantığı buna bağlı aslında

Her çocuğun yeteneği kendince farklı. Yeteneğini keşfetmesini sağlamak gerekiyor. Kimisi spor, kimisi müzik, kimisi matematik, kimisi sosyal alanlar...
Hayal dünyasını besleyecek şeyler yapmasına fırsat tanıyın.
Biz ne desek boş.
Liseden bir arkadaşımız vardı çocuk bir enstrümanı çok güzel çalardı ama ders başarısı düşüktü. Ailesi yeteneği konusunda çok ısrarcı iken okuldaki öğretmenlerimiz akademik başarı noktasında çok zorladı. Ne oldu sonu derseniz dönemimizde konservatuarı 1. olarak kazandı. Şimdilerde devlet sanatçısı. Yaptığım işte çok memnunum diye düşünmeden söyleyebiliyor. Bunu ailesi destekledi ve içten içe çok hoşuma giderdi. Şimdi kızım daha bebek ama hayaline ise onu en güzel şekilde hedefine koyup başarılı olmasını sağlamak istiyorum.

tonguç akademinin test kitaplarını düzenli olarak hergün çözün

Oğlumun sınıfında dershaneye giden özel ders alan ve ingilizce kursuna giden oldukça fazla çocuk var bunları görünce bizmi geri kalıyoruz diyorum.. 7. Sınıfı bekliyorum dershane için şimdiden derslere boğmak istemiyorum çocuğu. Ama geç kalabilmek de beni korkutuyor...
Sonra da diyorum iyi eğitim aldırdık hadi iyi bi üniversite oldu yok atanması, kpss si, atansa maaşın yetebilecek olup olmaması kafamda deli sorular

İngilizce konusunda geç kalıyorsunuz. İngilizce mümkünse 3 yaşında başlanması gereken bir alan bence.

Teşekkürler :) başarılar evladına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…