- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Kesinlikle katılıyorum. Özellikle belediyelerin çok güzel kursları oluyor. Bizim bulunduğumuz ilçede de belediyenin çeşitli kursları var, hem de ücretsiz. İlk başlarda ücret ödemeden çocuğunuzun yönelimini bulmak için farklı farklı kurslara katılmak çok mantıklı bence. Daha sonradan yönelimini bulunca da biraz daha ciddi bir şekilde özel öğretmenle falan derslere devam edebilir. Bu arada biz pandemide çok faydalandık, özel ders aldırmak isterseniz de aplikasyonlar bile mevcut. ben gouru kullandım, çevredeki öğretmenlere göre arama yapabiliyorsunuz veya online dersBenim kızım da beşinci sınıf öğrencisi şu anda.Ben ilkokul birinci sınıftan itibaren satranç konusunda yönlendirdim kızımı.Devlet okuluna gidiyordu ama okulumuzda bu yönde kurslar vardı.Hâlâ daha satranç kursuna gidiyor ve müthiş bir fayda sağladı bize.Bulunduğunuz il ve ya ilçede mutlaka yetenekleri doğrultusunda uygun kurslar vardır.Bu konuda bir araştırma yapabilirsiniz.
Bizim okulda vardı satranç kursumuz mükemmel bir hocamız vardı,onun sayesinde kızım il birinciliği bile kazandı.Belediye ile ortak çalışıp cüzi bir miktarda para isteyen kurslar da var.Araştırmak lazım tamamen.Erken yaşlardan itibaren bu tür kurslara teşvik etmek çocuklar için müthiş faydalı.Kesinlikle katılıyorum. Özellikle belediyelerin çok güzel kursları oluyor. Bizim bulunduğumuz ilçede de belediyenin çeşitli kursları var, hem de ücretsiz. İlk başlarda ücret ödemeden çocuğunuzun yönelimini bulmak için farklı farklı kurslara katılmak çok mantıklı bence. Daha sonradan yönelimini bulunca da biraz daha ciddi bir şekilde özel öğretmenle falan derslere devam edebilir. Bu arada biz pandemide çok faydalandık, özel ders aldırmak isterseniz de aplikasyonlar bile mevcut. ben gouru kullandım, çevredeki öğretmenlere göre arama yapabiliyorsunuz veya online ders
Merhaba , bir şeyi merak ettim 1. Sınıf da nasıl bilsemi kazandı yani nasıl oluyor. biraz ayrıntılı anlatır mısınız rica etsem ,Bu sistem hem ebeveynleri hem de çocukları strese sokuyor maalesef. Oysa ki henüz 11 12 yaşındaki çocukların öncelikle yeteneklerini keşfedecekleri, yapmaktan keyif alacakları fiziksel ve ruhsal gelişimlerini karşılayacak aktiviteler, konumlarına göre değişen sorumluluklarla gerçek yaşamı öğrenebilecek basit ev işleri öğrenmeye, gezip görmeye, yorulana kadar çılgınca koşup eğlenmeye, dayatılarak değil de isteyerek kitap okumaya ihtiyaçları var.
Benim de 6.sınıfa giden kızım var. Ama bu şartlarla Türkiye'de bir gelecek düşünemiyorum. Dili Almanca olan bir okula gidiyor. Almanca ve ingilizceye ağırlık veriyorum. Yüzmeye pandemi nedeni ile ara vermek zorunda kaldık. Lisanslı basketbolcu. Keman çalıyor. Bu aktivitelerin hepsini yalnızca kendi isteğiyle yapıyor. Seçimlerine asla karışmadık.
Kitap okuma alışkanlığı ise 1.5 yaşından beri rutinimiz. Her zaman kitap okumayı çok severdi. Tüm bunlar sayesinde yeni nesil denilen sorularda gayet başarılı. Bu güne kadar çocuğuma hiç bir zaman ders odaklı özel ders aldırmadım,kurslara, etüt gibi yerlere göndermedim, göndermeyi de düşünmüyorum. Yalnızca 1.sınıfta Bilsem'i kazanmıştı. Hala oraya devam ediyor.
Yani çocuklarımıza sürekli tablet, telefon verip, 11 yaşından sonra sistemin getirdiği baskı ile dayatılan kurslar, özel öğretmenler, testlerle zorlamak yerine, küçük yaşlardan itibaren bireysel, sosyal, görsel, duyusal ve sanatsal gelişimlerine odaklı ve onların keşfederek eğlenmesine olanak sağlamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırarak tüm bu alanlarda istikrarlı olmak, başarıyı yakalamaları için yeterli.
Dersaneye göndermem gerekirmi lgs için şimdiden.matematik için özellikle yapmasını istediğiniz fayda sağlayacak şeyler neler tecrübeli anneler .çocukları büyüyüp şunu yaptık iyi oldu.yapmadik eksiklik oldu diyeceğiniz bişey varmı
bilsem üstüne yakın ve üstün zekalı çocukları tespit eden ilkokul öğretmenlerinin yönlendirmesi ile çocukların girdiği bir sınav yani çocuğun yoğun çalışması ile kazandırılır mı evet ama çocukta belli bir yetenek yoksa bu zorlama olur..Merhaba , bir şeyi merak ettim 1. Sınıf da nasıl bilsemi kazandı yani nasıl oluyor. biraz ayrıntılı anlatır mısınız rica etsem ,
tonguç akademinin test kitaplarını düzenli olarak hergün çözünBayanlar mrb 6. Sınıfa gid n kızım için eğitiminde ne faydalı olur bana yol gösterin.devlet okuluna gidiyor.dersleri fena değil odevlerini düzenli yapar.ama ben geleceği için ne faydalı olur tecrübeli annelerden yardım istiyorum bana akıl verin lütfen.simdiden hepinize tskler
İngilizce konusunda geç kalıyorsunuz. İngilizce mümkünse 3 yaşında başlanması gereken bir alan bence.Oğlumun sınıfında dershaneye giden özel ders alan ve ingilizce kursuna giden oldukça fazla çocuk var bunları görünce bizmi geri kalıyoruz diyorum.. 7. Sınıfı bekliyorum dershane için şimdiden derslere boğmak istemiyorum çocuğu. Ama geç kalabilmek de beni korkutuyor...
Sonra da diyorum iyi eğitim aldırdık hadi iyi bi üniversite oldu yok atanması, kpss si, atansa maaşın yetebilecek olup olmaması kafamda deli sorular
Teşekkürler :) başarılar evladınabilsem üstüne yakın ve üstün zekalı çocukları tespit eden ilkokul öğretmenlerinin yönlendirmesi ile çocukların girdiği bir sınav yani çocuğun yoğun çalışması ile kazandırılır mı evet ama çocukta belli bir yetenek yoksa bu zorlama olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?