Biz burada sık sık
evde tek kalamayan, ev çekip çevirmeyi bilmeyen, evliliği böyle hayal etmemiştim ben babamın evinde çok rahattım, ev nasıl temizlenir bilmiyorum ya da her gün her gün yemek mi yapılıyordu diyen azcık "premses" hanım kızlarımızın konularını okumuyor muyuz?
sürtündüm hamile kalır mıyım konusu senede kaç kere açılıyor?
işe başladığı gün neredeyse oturup ağlayan (hatta gerçekten oturup ağlayan ve hatta işe başladığı gün değil geyet sonrasında da bunu yapan) kaç kadın var. neresi olgun bunun?
en basit bir konuda senelerce karara varamayan hanımların konu sayısı kadar yaz dizilerinin bölümü yok.
yani nerede bu olgun kadınlar ? (burada birkaç tane olgunluğu her satırından belli kadın var vallahi okurken ilaç gibi geliyor, yoksa etraf öyle olgun kadın filan kaynamıyor yani)
olgunlaşmaksa olgun kadın da az olgun erkek de az, artık cinsiyet farkı çok azaldı. kız çocuk da erkek çocuk da hemen hemen aynı şekilde yetiştiriliyor. eskiden kızı eve kapatıp erkeği dışarı salıyorlarmış erkek dışarıyı biliyor kız ev işi gücü biliyormuş o ağırbaşlılık, naiflik de olgunluk sanılıyormuş. şimdi herkes aynı okulu okuyup aynı işi yapıyor. 15-16 yaşına kadar deseneniz ki kız çocuklar erken buluğ çağına giriyor erken olgunlaşıyor, o konu en azından fizyolojik açıdan tamam da 25 üstü insanlardan bahsediyoruz.
bilinçli anne baba yetiştirdiyse kız da olgundur erkek de
sorumluluk aldıysa, kendi evinde düzeninde yaşadıysa, karakter olarak kendini geliştirdiyse olgundur. değilse de değildir bunun kadını erkeği yok.
ben çocuksu bir kadın değilim çocuksu/havai sevgili çekecek yaşta/kafada da değilim. karakter olarak yapamam yoksa yaşımla da çok alakalı değil aslında. yaşı küçük sevgili ben fiziksel olarak küçük gösterdiğim için denk geliyor bana (genelde hep küçüktü, 25 yaşından sonra neredeyse hep böyle gitti) özel aramıyorum :)
26 yaşındaki erkek için de kritik bir yaş diye düşünüyorum. hiç çalışmadıysa hiç kendi evinde yaşamadıysa evde hiç sorumluluk verilmediyse. biraz bunlar aklıma takılır. sorun yaş değil de mesela şu oluyor: 30+ bir kadın senelerdir parasını kazanıyorsa, kendi hayat düzeni varsa adamın bunlar yoksa kadını zorlayabilir.
ama işi gücü varsa ya da bir düzeni varsa, hayatını kendi kararlarıyla çekip çevirebiliyorsa yaş tek kıstas değil.