6 yasindaki kiz cocuklari masturbasyon yapar mi?

Çocukluk mastürbasyonu bana bildigmiz tarzda degil, kimi cinsel bölgesini sürterek kimisi zıplayarak yapıyor.

O yaşta yapılan mastürbasyon gayet doğal. Kızmak veya utandırmaktan kaçının. İlgisini başka yere çekerek bu eylemden uzaklaştırın.

Aileye de bildirilmeli ki, evde aile de dikkat etsin. Ama aileler biraz ön yargılı olduğu için çok hassas bir şekilde uygun bir dille uyarmak gerekir.

Sey..bende cocukken sürekli olmasada, baya yapiyordum yani :-/ Ama hatirladigim kadari hic ulu orta yapmadim. Burda biri yazmis, sevgiye ac yada ilgi görmemekten olabilir diye...simdi düsününce evet olabilir dedim kendime. Üzüntülü yada stressde oldugum zaman sanki daha fazla yapiyordum, tam olarak hatirlamiyorum tabi.
Bencede normal, ama insallah ailesi bunu ögrenince yanlis tepki vermez ve daha önemlisi insallah baska sorun yoktur bunun altinda. Bazen durumun üstüne gittikce daha kötü hal alir ama susmakta olmaz....

Aileye soyleyin pedagog psikolog gotursunler ciddi gibi... allah korusun altindan baska birsey cikabilir... biz o yadta neyin ne oldugunu bilmiyoduk daha

Canım evet yapar bu bir hastalık benim çocuğum da da var 9 aylıkken başladı ama benim ki özel bölgesine dokunmuyor sadece kendini sıkıyor o yüzden ben çok araştırdım bu konuları bu hastalığın adı infinitial masturbasyon çocuk bunu bilinçli yapmıyor sadece parmak emmek gibi düşünün ailesi biliyordur büyük bi ihtimal ama gene de bilmemeleri ihtimaline karşı siz söyleyin çocuk cerrahisine götürsünler tedavisi yok sadece zamanla geçiyor aklı başına geldikçe çocuğuda şakın kızmasın ailesi anlatırsınız zaten uygun bi dille gerçekten ben çocuğum için çok üzülüyorum içim parçalanıyor ama tedavisi yok maalesef o andaçoçuğun ilgisini dağıtacaksın ailesinin çok ilgilenmesi gerekiyor yaşıda büyük güzel bi dille onun çok kötü bişey olduğunu yapmaması gerektiğini anlatacaklar

YouTube da videolar var çocukların mastürbasyon yapmalarıyla ilgili aileleri bilgilendirme amaçlı , psikologların anlatımıyla.
Çocuklar kendilerini keşfederken normal ama sürekli olması sıkıntı sanırım.
En doğrusu rehber öğretmene durumu anlatmak.

Okumuştum çocuklar kendini tanıma evrelerinde yapabiliyorlarmış. Ailenin ilgilenmediği,yalnız oynayan çocuklar öğrenip yapıyomuş bu gibi şeyleri. Vücudunu tanırken, tuvalete gidince bile uyarılmasıyla tanışıyor ve haz almaya başlıyo.
Tabiki zevk için değilmiş. Keşfettiği için yapıyo. Tepki göstermemekle iyi yapmışsınız. Bence anneyle konuşmalısınız. Daha fazla zaman geçirmeli çocuğuyla. Oyalamalı.

Surekli ama surekli bir eli hep orasinda yani her an yapiyor,korkmaktan degilde cocugun etkilendigini dusunuyorum dikkatini hic bir seye veremiyor,oyun oynarken bile eliyle bastiriyor surekli ve oyuna bile devam edemiyor
Çocuğun idrar yollarındada bi sıkıntı olabilir enfeksiyon gibi

Sizin gibi öğretmenlerimiz iyi ki var Allah razı olsun siz ve sizin gibilerinden bu devirde çocuk yeriştirmek çok zor Allah evlatlarımızı kötülüklerden uZak etsin inşallah

Surekli ama surekli bir eli hep orasinda yani her an yapiyor,korkmaktan degilde cocugun etkilendigini dusunuyorum dikkatini hic bir seye veremiyor,oyun oynarken bile eliyle bastiriyor surekli ve oyuna bile devam edemiyor
Rahatsızlık gibi bi şey olmuş bu durum anladığım kadarıyla. Ailesiyle uygun bi dille konuşup pedagog yardımı almalarını önerebilirsiniz.

Masal benım kızımda o yasta bılıyorsun ama mastürbasyon yaptığını gormedım
Tatıl dönüşü eli hep ordaydı sokakta bıle el bır yerlerde sorunca kaşınıyor
Külodum ıcıne gırıyor vs dıyordu
Meğerse doğruymuş mantar ve bagırsakta kurt çıktı
Kurt yumurtaları anüs kenarına yumurta bırakıyormuş oda kaşırken her yana yayıyormus
Bütün aıle ılac kullandı
Çamaşırlar degıstı dertte bıttı
Saglıkla olgılıde olabılır

Bebeklerde olduğunu bile duymuştum.
Çocuk tabi ki masturbasyon diye veya tatmin için yapmıyor yetişkinler gibi. Haz duyuyor işte. Öğreniyor ve yapıyor.
Eğer engel olunmazsa bu durum ileride erken ergenliğe sebep oluyor. Çünkü hormonları daha erken uyarılıyor.
Ya da umarım kurt veya mantar gibi daha basit bir sebebi vardır da ilaç ile halledilebilir.

Rehber öğretmene ve dolayısıyla aile ile iletişime geçilmesi şart.
Ben çocuğun evde de ihmal edildiğini düşünüyorum.

Çocuk bir kaşınır iki kaşınır Sonra acıyormu neyse ailesiyle paylaşırdı.
Kesin masturbasyon olduğuna eminseniz ve bu kadar fazla tekrarlıyorsa kendini kontrol edemediği bir durum vardır.
Benim kanaatim istismara uğramış bir çocuk var burda.
Bu istismarı aileden görmediğinden emin olduktan Sonra söylenmesini tavsiye ederim.
Hemen birbirlerinden yardım isteyin.

evet mast. yapiyor kucukken hayal meyal hatirliyorum o yaslarda ne yaptigimi bilmeden bende de oluyordu boyle bir sey ilgisiz sorunlu bir ailede buyudum kimseye anlatamadim kucukken bir simitci tarafindan kacirildim kapimin onundeki parktan 5 yaslarimda ve istismara ugradim tabi sadece korktum o pisligin bana ne yaptigi hakkinda en ufak fikrim yoktu beni oksayip opup sonra kapinin onundeki parka geri birakti yolda hayal meyal kustugunu hatirliyorum ve kucukken tv de tecavuz sahnesi falan ciktiginda tipki o cocuk gibi biseyler yaptigimi hatirliyorum ailesiyle konusun lakin konusmadan once ailesi hakkinda ufak bi bilgi alin istismar olabilir ailede de olabilir pesini birakmayin lutfen kucukken fark edilmiyo ama ilerde cok kotu bir psikolojik bozukluk oluyo o pisligin bana ne yaptigini sonradan ogrendim buyudukce icim kanaya kanaya ogrendim

Bebeklerde de olabilir, o yas grubunda da olabilir. Masturbasyonu tabii ki cinsel keyif icin yapmıyorlar, bu bir davranış seklidir. Zaten ahlaki degerleri olmadigini da düşünürsek onlar icin bu bir oyun oynamak gibi bir sey.
Ama arkadaşların dedigi gibi enfeksiyon olma ihtimali daha yüksek. Öncelikle cocugun fark etmedigi bir zamanda videosunu cekin, ailesini bilgilendirin ve videoyu onlara verin. Masturbasyondan bahsetmeyin, bircok ailenin deger yargılarında bu is kotu sonuclar doğurabilir cocuk açısından. Enfeksiyon olabileceğini soyleyip bir doktora yonlendirin. Enfeksiyon yoksa zaten cocuk doktoru bu konuda bilgilendirme yapar. Ama mutlaka doktora yonlendirin.

Bence mantar olabilir.masturbasyon yapsa bunu yanliz yapar tepki alacagini bilir bence o yaşta

Elbette ki yaparlar ben öğrencilerim çok denk geldim kreşte,bizim pedagogtan aldığım bilgiye göre üstüne gidilmemesi lazım dikkatini dağıtın başka bir yere.Ailesine de belli bir süre geçsin baktınız geçmiyor bu alışkanlık daha sonra açın çünkü aileler kabul etmek istemiyor ve genelde inanmıyor.

Yukarda arkadas yazmis ama bnce de rehber ogretmene soyleyin erkek diye soylememezlik yapmayin Allah askina!!

Adi ustunde rehber ogretmen. Ve kizin ailesine durumu bildirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…