6 yasindaki kiz cocuklari masturbasyon yapar mi?

Konuyu tesadüfen gördüm, kayıtsız kalamadım. Bu gibi durumlarda silsile ve meslek etiği gereği önce okul psikolojik danışmanına bilgi verilir. Aile ile iletişime o geçer. Çünkü ailede bir istismar söz konusu olabilir ve uygun şekilde iletişime geçilmezse bu ters tepki yapabilir. Evet belki de mantardır sebebi ama bizim önceliğimiz çocuğu korumak en kötü ihtimale karşı.

Mastürbasyonu bildiğini düşünmüyorum. Bir şeyler hissediyordur elbet ama bunu cinsel dürtü ile yaptığını zannetmiyorum.

Belkide bir hastalığı var.

Ailesiyle uygun bir dille konuşmanızı tavsiye ederim. En azından varsa bir problem erkenden önüne geçerler.

Bende yukarıda ki arkadaşın alıntıladığı mesajınızı okumamıstım.Eğer sürekli eli oraday sa ailesi de durumdan haberdar demektir ve siz doğru düşünüyor olabilirsiniz.Annesi ni bilgilendirip bir pedagog dan yardım almasını isteyebilirsiniz.Kadın böyle bir sebepten çocuğunu doktora götürmeye utanıyor olabilir.Siz yönlendirirseniz kadın belki cesaret alır sizden.En azından bir idrar tahlili yaptırır herhalde,yani inşallah.Kolay gelsin işiniz zor.

Evet ben de o formasyon bilgilerinden gectim biliyorum ve tabiki ayiplamiyorum,cocuk daha karsimdaki ayiplayacak degilim,sadece durumdan emin olmak istedim ve ne yapabilirim diye fikir almak istedim(bu konuda uzman kisilerden) ama ne yazikki bir kac uzman disinda kayda deger bir bilgi alamadim,bildigim ve uyguladigim seyler yazildi

Kreşte etüt öğretmenliği yaptığım zaman bir erkek öğrenci sürekli gelip bana sarılma ayağına sürtünüyordu bu durumu uzun süre görmezden gelip izlemeye aldım. Diğer öğretmenlerle konuştuğumda onlarada yaptığını söylediler. Drama ve psikoloji hocalarıyla görüştüğümüzde bu durumun normal olduğunu ikiz kardeşleri geldiği için kendini yalnız hissettiği için böyle şeylere yönelmesinin normal olduğunu söylemişlerdi. Yalnız bu kadar sık olması normal değil belliki sağlıksız bir şeye maruz kalmış olabilir. Anlattıklarınıza göre mantar olmadığı ortada.

Akşamları yatarken oğlumda arada pipiyle oynar ve ben bunu görmezden geliyorum çünkü büyüyüp küçüldüğünü keşfediyor. İşin enteresanı bunu yorgan altında yapıyor nerden öğrendi bilmiyorum ben bakınca hemen kapatıyor. Bu arada oğlum 3,5 yaşında

Ben kendi tecrubemi aktardim sadece..elbette her cocuk ayni olmaz belki masum bir kesif belki taciz edildikten sonra ogrendigi bir durum bunu ancak ailesi cozebilir bence aksi bir durum olmadikca...yani tacizci anne baba veya onlarin yakinlari amca dayi hala teyze gibi.umarim yoktur oyle bisiy

Kesinlikle ilk olarak yarın bu konuyu rehberlik ogretmeniyle gorusmelisiniz. Bu tur konulardan utanmak dogru degil cunku siz bir egitimcisiniz. O cocuklar belli saatler icerisinde size emanet. Lutfen derhal gerekeni yapın. Ben de bir egitimciyim ve sirf size cevap yazmak icin az önce uye oldum. Ben daha kötü vakalar ile karşı karsiya geldim ve hic cekinmedim. O daha 6 yasinda dogru ve yanlısı onlara ailesi ve siz anlatmalısınız. Simdilik bu durumu siz gördünüz ama ya bir dahaki sefere arkadaşları farkeder ve alay konusu yaparsa? Ya da bir pedofilinin bu durumun farkina vardığını dusunsenize? O yüzden ,yeteri kadar gozlem yapmissiniz artik is rehberlik boyutunda. Bunun altinda yatan bir taciz durumu olabilir. Bir eğitimci olarak siz bu konuda utanirsaniz cocuklar ne yapsin?

Kizim 20 aylik ve 7.8 aylikken basladi bu durum cok can sıkıcı ne yapsamda ilgisini dagatamadim 1 ay unutsa yada 20 gun unutsa tekrar basliyo gercekten cok can sıkıcı bie anne olarak söylüyorum cok üzgünum misafirlikte dışarıda arabada yapar ve herkesin tuaf bakislari...
Benim kizim bacaklarini caprak yapip yukari asagi goturup getirir surtmez ama bacaklarini yapışık yaptigi icin o sekil degdirmeye calisiyor

Çok duydum ben de 1. 2. Sınıfa giden çocuklarda yapıldığını.Hatta annelerinden azar işitiyorlardı burda da yapma diye.Destek almak şart çünkü dikkat dağınıklığı ve dersten kopmalarına sebep olabilir.Bagımlılık yapar ve artarak gider.Dikkatlerini başka yöne çekmek gerekiyor ama onu da en iyi uzman kişiler bilir.

Birsuru doktora götürdüm ama doktorlar bir esnada bezden orafa haz alip hoslarina gittiği icin devam ederler bunun mastürbasyon olduğunu bilmezler sadece bu durum onlari rahatlattigi icin yaparlar dediler yani yaoacaj birsey yok malesef

Aslinda kendimi ifade edememis olabilirim,tam yuzde yuz emin olsam zaten bir sekilde mecburen soylemem gerekcek rehber ogretmene daha dun kismen emin oldum,kizlarin dedigi gibi mantarda olabilir,ailenin agzini aramam daha mantikli gibi geldi yani mantar enfeksiyon olma ihtimali de olabilir,bu sekilde tesadufen de ogrenmistir,tek bildigim surekli yapiyor ve dikkatinin surekli daginik oldugu,

Çünkü sizin göreviniz aile ,rehberlik servisi ile işbirliği yapmak.Sonra ki süreçte uzman tavsiyesini uygulamak.Siz çocuğun bu davranisin tamamen sonlanmasini sağlayacak kişi degilsiniz

Bence çocuk mast.yapmıyor.bi sağlık sorunu var.çünkü oyun oynarken tutup onu düşünmez o yaşta bi çocuk.yapıyorsa bile boş zamanlarda veya kimsenin olmadığı bi yerde yapar.bence çocuğun enfeksiyon mantar gibi bir sorunu var.okul döneminde de sık oluyor.ailesiyle bu şekilde görüşün bence.

Ben ne yazikki tecavüz olayi ile ugrastim cok zor bir surecti neyseki atlattik adalet yerini buldu. Baska bir ogrencimde sinifta cinsel organina dokunuyormus ve bana bunu yanindaki arkadasi soyledi. Ben derhal rehberlim hocasiyla gorustum. O ogrenciyle ozel olarak gorustu ve hijyen uzerine konustu mantar durumuna karsi. Sonra bir kez daha tekrarladi ve tekrar rehberlige yonlendirdik. Sonrasinda sorun cozuldu kasiniyormus. Biz de rahatladık bunlar kucuk seyler daha kotu seyler olmasin yeterki. Ben daha onceki olayda erkek mudurle neleri konustum bir bilseniz. Siz rehberlik hocasina anlatin o zaten gerekeni yapar. Hic utanmayin bence.

eli surekli oradaysamast olamaz.kasiniyordur
Kasinirken ayni zamanda zevk de aliyordur o yuzden kisir donguye girmistir. Ailesiyle mutlaka gorusun once kasinti sebebi cozulsun sonra mahremiyet kismiyla ilgilenirsiniz

Belki de mahremiyet anlamında ailesi tam manasıyla kızıyla konuşmamıştır benim annem de şu ayıp böyle yapma dememiştir mesela ama insan etrafında görerek kafasında bir şeyler şekillenebiliyor
Belki toplum içinde yapılması gereken şeyleri tam oturtamamıştır çocuk daha çok küçük ama geri dönülmez değil elbet, olumlu yönlendirmelerle düzelir. Annesi ilgiliyse bu konuda hassas davranacaktır

Size tamamen katılıyorum benzer bir süreç daha önce kurumumuzda yaşandı. Rehberliğe yönlendirdik ve işin altında kuzen istismarı çıktı. Direkt aileye haber verilseydi gerçek açığa çıkmayacaktı. Mantardır diyen arkadaşlarım gerçekten çok iyi niyetli yaklaşıyorsunuz olaya ama dünya bizim sandığımız kadar iyi değil ne yazık ki. İnşallah mantar/ enfeksiyon gibi bir sorundur. Doğru kişilerle doğru iletişim kurulmazsa aile öğrenciyi okuldan alır başka okula verir bu gibi durumlarda. Çünkü bunun da benzeri yaşandı maalesef.

Mantar da olabilir mast. Yapiyor da Olabilir. Bence aileyle muhakkak bir konusun. Hemen atlatir insallh

Çünkü sizin göreviniz aile ,rehberlik servisi ile işbirliği yapmak.Sonra ki süreçte uzman tavsiyesini uygulamak.Siz çocuğun bu davranisin tamamen sonlanmasini sağlayacak kişi degilsiniz
Tabiki sonlandiracak kisi ben degilim psikiyatr degilim sonucta sadece emin olmak istedim

Evet o yaslarda yapıyorlar bir tanidigimin kardeşi de 6 yaşındayken yapıyormuş o da kızdı ama onu keşfetmek için yapıyorlardir ailesine söylediniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…