Bende yukarıda ki arkadaşın alıntıladığı mesajınızı okumamıstım.Eğer sürekli eli oraday sa ailesi de durumdan haberdar demektir ve siz doğru düşünüyor olabilirsiniz.Annesi ni bilgilendirip bir pedagog dan yardım almasını isteyebilirsiniz.Kadın böyle bir sebepten çocuğunu doktora götürmeye utanıyor olabilir.Siz yönlendirirseniz kadın belki cesaret alır sizden.En azından bir idrar tahlili yaptırır herhalde,yani inşallah.Kolay gelsin işiniz zor.Ben de dune kadar cok onemsemedim yapmiyordur diyordum ama dun gordugum manzara bana tamamen o seyi yaptigi izlenimi verdi,yanilmista olabilirim ama o sekilde kim gorse oyle dusunurdu,yine de annesine mantar olmus olabilecegi konusunda mutlaka uyarida bulunucam dedigim gibi ben de yanilmis olabilirim.
Evet ben de o formasyon bilgilerinden gectim biliyorum ve tabiki ayiplamiyorum,cocuk daha karsimdaki ayiplayacak degilim,sadece durumdan emin olmak istedim ve ne yapabilirim diye fikir almak istedim(bu konuda uzman kisilerden) ama ne yazikki bir kac uzman disinda kayda deger bir bilgi alamadim,bildigim ve uyguladigim seyler yazildiEgitim psikolojisi ders konusudur dediginiz.O yasta ki cocuklar vucutlarini tanidiklari icin sinirlerden zevki kesvederse boyle seyler yapabilir
.Bunda ayiplanacak birsey yok .Cocuk cinsel olarak degil kesif icin yapar.Annesine bilgilendirme yapin.Yokmus gibi yapacaklar .Ozendirmemek icin bir sure sonra 8-9da unutuyorlarmis.
Ben kendi tecrubemi aktardim sadece..elbette her cocuk ayni olmaz belki masum bir kesif belki taciz edildikten sonra ogrendigi bir durum bunu ancak ailesi cozebilir bence aksi bir durum olmadikca...yani tacizci anne baba veya onlarin yakinlari amca dayi hala teyze gibi.umarim yoktur oyle bisiyHastalığı sırasında çocuğunuz kendi bedenini keşfetmiş ve bu keşiften aldığı haz hoşuna gitmiş olabilir.Sebebi belli olan durumlarda süreç daha rahat çünkü siz konuya vakifsiniz ve destek alıyorsunuz.Burda öğretmen " çocuğun istismara maruz kalıyor olabileceğini de değerlendirerek" hareket etmek zorunda
Aslinda kendimi ifade edememis olabilirim,tam yuzde yuz emin olsam zaten bir sekilde mecburen soylemem gerekcek rehber ogretmene daha dun kismen emin oldum,kizlarin dedigi gibi mantarda olabilir,ailenin agzini aramam daha mantikli gibi geldi yani mantar enfeksiyon olma ihtimali de olabilir,bu sekilde tesadufen de ogrenmistir,tek bildigim surekli yapiyor ve dikkatinin surekli daginik oldugu,Kesinlikle ilk olarak yarın bu konuyu rehberlik ogretmeniyle gorusmelisiniz. Bu tur konulardan utanmak dogru degil cunku siz bir egitimcisiniz. O cocuklar belli saatler icerisinde size emanet. Lutfen derhal gerekeni yapın. Ben de bir egitimciyim ve sirf size cevap yazmak icin az önce uye oldum. Ben daha kötü vakalar ile karşı karsiya geldim ve hic cekinmedim. O daha 6 yasinda dogru ve yanlısı onlara ailesi ve siz anlatmalısınız. Simdilik bu durumu siz gördünüz ama ya bir dahaki sefere arkadaşları farkeder ve alay konusu yaparsa? Ya da vir pedofilinin bu durumun farkina vardığını dusunsenize? O yüzden ,yeteri kadar gozlem yapmissiniz artik is rehberlik boyutunda. Bunun altinda yatan bir taciz durumu olabilir. Bir eğitimci olarak siz bu konuda utanirsaniz cocuklar ne yapsin?
Çünkü sizin göreviniz aile ,rehberlik servisi ile işbirliği yapmak.Sonra ki süreçte uzman tavsiyesini uygulamak.Siz çocuğun bu davranisin tamamen sonlanmasini sağlayacak kişi degilsinizEvet ben de o formasyon bilgilerinden gectim biliyorum ve tabiki ayiplamiyorum,cocuk daha karsimdaki ayiplayacak degilim,sadece durumdan emin olmak istedim ve ne yapabilirim diye fikir almak istedim(bu konuda uzman kisilerden) ama ne yazikki bir kac uzman disinda kayda deger bir bilgi alamadim,bildigim ve uyguladigim seyler yazildi
Bence çocuk mast.yapmıyor.bi sağlık sorunu var.çünkü oyun oynarken tutup onu düşünmez o yaşta bi çocuk.yapıyorsa bile boş zamanlarda veya kimsenin olmadığı bi yerde yapar.bence çocuğun enfeksiyon mantar gibi bir sorunu var.okul döneminde de sık oluyor.ailesiyle bu şekilde görüşün bence.Tacize veya istismara maruz kaldigini ben de dusunmuyorum ,muhtemelen donemseldir diye dusundum, bu durumu onemsememin nedeni de cocugun,derse konsantre olamamasi,bir etkinligi evirip cevirip yapmak yerine elini siranin altindan cikarmamasi(ozel bolgesinde eli surekli),oyunlara bile katilmamasi beni ciddi endiselendirdi,yarin aileye uygun bir dille anlatmayi dusunuyorum.
Tesekkur ederim degerli fikirleriniz icin.
Aslinda kendimi ifade edememis olabilirim,tam yuzde yuz emin olsam zaten bir sekilde mecburen soylemem gerekcek rehber ogretmene daha dun kismen emin oldum,kizlarin dedigi gibi mantarda olabilir,ailenin agzini aramam daha mantikli gibi geldi yani mantar enfeksiyon olma ihtimali de olabilir,bu sekilde tesadufen de ogrenmistir,tek bildigim surekli yapiyor ve dikkatinin surekli daginik oldugu,
eli surekli oradaysamast olamaz.kasiniyordurTacize veya istismara maruz kaldigini ben de dusunmuyorum ,muhtemelen donemseldir diye dusundum, bu durumu onemsememin nedeni de cocugun,derse konsantre olamamasi,bir etkinligi evirip cevirip yapmak yerine elini siranin altindan cikarmamasi(ozel bolgesinde eli surekli),oyunlara bile katilmamasi beni ciddi endiselendirdi,yarin aileye uygun bir dille anlatmayi dusunuyorum.
Tesekkur ederim degerli fikirleriniz icin.
Belki de mahremiyet anlamında ailesi tam manasıyla kızıyla konuşmamıştır benim annem de şu ayıp böyle yapma dememiştir mesela ama insan etrafında görerek kafasında bir şeyler şekillenebiliyorOlumsuz bir seye maruz kaldigini degil de daha cok merak,kesfetme amacli olabilir diye dusunuyorum,tesadufen ogrenmistir yuksek ihtimal ama toplum icinde yapmamasi gerektigini bilecek yasta diye dusunuyorum.
Aile de ilgili gibi ozellikle annesi cok ilgili,durumu anlatirsam hassasiyetle ilgilenecek bir kadin.
Size tamamen katılıyorum benzer bir süreç daha önce kurumumuzda yaşandı. Rehberliğe yönlendirdik ve işin altında kuzen istismarı çıktı. Direkt aileye haber verilseydi gerçek açığa çıkmayacaktı. Mantardır diyen arkadaşlarım gerçekten çok iyi niyetli yaklaşıyorsunuz olaya ama dünya bizim sandığımız kadar iyi değil ne yazık ki. İnşallah mantar/ enfeksiyon gibi bir sorundur. Doğru kişilerle doğru iletişim kurulmazsa aile öğrenciyi okuldan alır başka okula verir bu gibi durumlarda. Çünkü bunun da benzeri yaşandı maalesef.Ben ne yazikki tecavüz olayi ile ugrastim cok zor bir surecti neyseki atlattik adalet yerini buldu. Baska bir ogrencimde sinifta cinsel organina dokunuyormus ve bana bunu yanindaki arkadasi soyledi. Ben derhal rehberlim hocasiyla gorustum. O ogrenciyle ozel olarak gorustu ve hijyen uzerine konustu mantar durumuna karsi. Sonra bir kez daha tekrarladi ve tekrar rehberlige yonlendirdik. Sonrasinda sorun cozuldu kasiniyormus. Biz de rahatladık bunlar kucuk seyler daha kotu seyler olmasin yeterki. Ben daha onceki olayda erkek mudurle neleri konustum bir bilseniz. Siz rehberlik hocasina anlatin o zaten gerekeni yapar. Hic utanmayin bence.
Tabiki sonlandiracak kisi ben degilim psikiyatr degilim sonucta sadece emin olmak istedimÇünkü sizin göreviniz aile ,rehberlik servisi ile işbirliği yapmak.Sonra ki süreçte uzman tavsiyesini uygulamak.Siz çocuğun bu davranisin tamamen sonlanmasini sağlayacak kişi degilsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?