Size tamamen katılıyorum benzer bir süreç daha önce kurumumuzda yaşandı. Rehberliğe yönlendirdik ve işin altında kuzen istismarı çıktı. Direkt aileye haber verilseydi gerçek açığa çıkmayacaktı. Mantardır diyen arkadaşlarım gerçekten çok iyi niyetli yaklaşıyorsunuz olaya ama dünya bizim sandığımız kadar iyi değil ne yazık ki. İnşallah mantar/ enfeksiyon gibi bir sorundur. Doğru kişilerle doğru iletişim kurulmazsa aile öğrenciyi okuldan alır başka okula verir bu gibi durumlarda. Çünkü bunun da benzeri yaşandı maalesef.
Ben de bunu anlatmaya calisiyorum ama kimseninde birden panige kapilmasini istemediğim için en ince ayrıntısına kadar girmedim.Cocuga kendi cinsiyetinden baska bir çocuğun oyun adı altinda istismari bile söz konusu olabiliyor.Size tamamen katılıyorum benzer bir süreç daha önce kurumumuzda yaşandı. Rehberliğe yönlendirdik ve işin altında kuzen istismarı çıktı. Direkt aileye haber verilseydi gerçek açığa çıkmayacaktı. Mantardır diyen arkadaşlarım gerçekten çok iyi niyetli yaklaşıyorsunuz olaya ama dünya bizim sandığımız kadar iyi değil ne yazık ki. İnşallah mantar/ enfeksiyon gibi bir sorundur. Doğru kişilerle doğru iletişim kurulmazsa aile öğrenciyi okuldan alır başka okula verir bu gibi durumlarda. Çünkü bunun da benzeri yaşandı maalesef.
Sizin yasadiginiz sey cok agir olmaliBen ne yazikki tecavüz olayi ile ugrastim cok zor bir surecti neyseki atlattik adalet yerini buldu. Baska bir ogrencimde sinifta cinsel organina dokunuyormus ve bana bunu yanindaki arkadasi soyledi. Ben derhal rehberlim hocasiyla gorustum. O ogrenciyle ozel olarak gorustu ve hijyen uzerine konustu mantar durumuna karsi. Sonra bir kez daha tekrarladi ve tekrar rehberlige yonlendirdik. Sonrasinda sorun cozuldu kasiniyormus. Biz de rahatladık bunlar kucuk seyler daha kotu seyler olmasin yeterki. Ben daha onceki olayda erkek mudurle neleri konustum bir bilseniz. Siz rehberlik hocasina anlatin o zaten gerekeni yapar. Hic utanmayin bence.
Size tamamen katılıyorum benzer bir süreç daha önce kurumumuzda yaşandı. Rehberliğe yönlendirdik ve işin altında kuzen istismarı çıktı. Direkt aileye haber verilseydi gerçek açığa çıkmayacaktı. Mantardır diyen arkadaşlarım gerçekten çok iyi niyetli yaklaşıyorsunuz olaya ama dünya bizim sandığımız kadar iyi değil ne yazık ki. İnşallah mantar/ enfeksiyon gibi bir sorundur. Doğru kişilerle doğru iletişim kurulmazsa aile öğrenciyi okuldan alır başka okula verir bu gibi durumlarda. Çünkü bunun da benzeri yaşandı maalesef.
Iyi aksamlar hanimlar,
Basliktanda anlayacaginiz gibi bir ogrencim var 1. Sinif surekli ama surekli eli afedersiniz ozel bolgesinde,basta cok umursamadim hatta cisi falan var sanip tuvalete gonderdim ama dun oyun fiziki etkinlik dersinde salona inmistik,yanimda yerde uzaniyordu resmen afedersiniz ozel bolgesini yere surtuyor ve eliyle dokunuyirdu resmen ter icinde kaldiyani dun masturbasyon yaptigina emin oldum.
Okulumuzda rehber ogretmen var erkek ondan dolayi ogretmenden de bilgi alamadim sizlere sorayim dedim,gormemezlikten gelip ilgisini dagitmaya calisiyorum,asla kizip yapma elini cek falan demiyorum.
Bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarlarsa cok sevinirim,normal ve gormemezlikten mi gelmem lazim ya da ailesine uygun bir dille anlatmam mi lazim.
Sunu da ekleyeyim,basarili bir ogrenci olmasina ragmen,surekli dalgin,asiri yavas bir etkinligi bir saatte zor yapiyor(aslinda yapabilecek bir cocuk)acaba bu durumdan kaynakli mi boyle diye dusunmeye basladim.
Sizin yasadiginiz sey cok agir olmali
Siz nasil fark ettiniz boyle bir seyi?ilk okul,orta okul,lise hangi hangi kademedesiniz acaba merak ettim
Inanilir gibi degil yaBen ortaokul kademesindeyim. Donemin ilk haftaları tecavuz ne demektir bunu anlatmıştım cocuklara. 2 ay sonra bir ogrencim derste bir konu anlatirken birden dedem bana tecavüz etti dedi. O an bir kac saniye kendime gelemedim. Sonra konuyu degistirip dersi bitirdim. Ogrenci ile ozel olarak gorustum. Rehberlik ve idare ile gorusup tutanak tutuldu savcılık falan derken 2 ay gibi bir surede cozumlendi. O 2 ay bana 2 yıl gibi geldi. Ne baskılara maruz kaldim ama cok şükür adalet tecelli etti. Ondan sonra rahat bir uyku uyudum. Size tavsiyem insallah yoktur ama eger istismat gibi bir durum söz konusuysa tutanak tutun.
Acaba mantar olabilrimi yada ni hastalik insanlarin icinde yapacagini sanmamIyi aksamlar hanimlar,
Basliktanda anlayacaginiz gibi bir ogrencim var 1. Sinif surekli ama surekli eli afedersiniz ozel bolgesinde,basta cok umursamadim hatta cisi falan var sanip tuvalete gonderdim ama dun oyun fiziki etkinlik dersinde salona inmistik,yanimda yerde uzaniyordu resmen afedersiniz ozel bolgesini yere surtuyor ve eliyle dokunuyirdu resmen ter icinde kaldiyani dun masturbasyon yaptigina emin oldum.
Okulumuzda rehber ogretmen var erkek ondan dolayi ogretmenden de bilgi alamadim sizlere sorayim dedim,gormemezlikten gelip ilgisini dagitmaya calisiyorum,asla kizip yapma elini cek falan demiyorum.
Bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarlarsa cok sevinirim,normal ve gormemezlikten mi gelmem lazim ya da ailesine uygun bir dille anlatmam mi lazim.
Sunu da ekleyeyim,basarili bir ogrenci olmasina ragmen,surekli dalgin,asiri yavas bir etkinligi bir saatte zor yapiyor(aslinda yapabilecek bir cocuk)acaba bu durumdan kaynakli mi boyle diye dusunmeye basladim.
Ben öğrenmiş olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle psikoloğa götürülmeli. Ve kesinlikle sorgulanmalı bu durum. Ben bu kızcağızın ailevi sorunları olduğunuda inanıyorum. Bu kadar aşırı mastürbasyon yapıyor olması bir şeylerin ters gittiğinin işareti.Surekli ama surekli bir eli hep orasinda yani her an yapiyor,korkmaktan degilde cocugun etkilendigini dusunuyorum dikkatini hic bir seye veremiyor,oyun oynarken bile eliyle bastiriyor surekli ve oyuna bile devam edemiyor
evet o yaşlarda ki çocuklar gergin olduklarında rahatlamak için mastürbasyon yaparlar. evde de yapıyordur muhtemelen bu konuda rehber öğretmeni bilgilendirmeniz onunda aileyle konuşması daha doğru olur fakat sizde doğru davranıyorsunuz dikkatini dağıtın ve bunun üzerinde durmamaya devam edin. bu davranışla ilgili mahremiyet eğitimini ailesinin çözmesi gerekiyor.
Iyi aksamlar hanimlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?