Dehb nin ne olduğunu bilmesem de özel ilgi ya da eğitim gerekiyorsa devlet ilgilenmeyebiliyor.
Netten bi baktm merak edio ilaçla tedavisi varmış 1 sene geç gidip tedavi olsa seneye azalır belki sizin için zor durum ama benm de çocuğum o sınıfta olsa onu da bu durum etkilese bende öğretmenle görüşürdüm çözüm buln diye belki sizin öğretmene velilerden şikayet gelmiştirDoktorumuz ısrarla okula gitmesi, sosyalleşmesi gerektigini söylüyor. Zeki olduğunu ama dikkat eksikliğinin de olduğunu, zeka testlerinin uzun sürdüğünü, oğlumun test süresini tamamlayamayacagı için testin olumsuz çıkabileceğini söylüyor. Dehb çocuklar için özel bir okul yok maalesef.
Netten bi baktm merak edio ilaçla tedavisi varmış 1 sene geç gidip tedavi olsa seneye azalır belki sizin için zor durum ama benm de çocuğum o sınıfta olsa onu da bu durum etkilese bende öğretmenle görüşürdüm çözüm buln diye belki sizin öğretmene velilerden şikayet gelmiştir
Ogretmen ne kadar idealist olsa da sonuc olarak sinif ogretmeni. Konunun uzmani değil. Ne yaparsa yapsin yetersiz kalir. Cocuk ozel egitim almak zorunda. Sinif ogretmeni ancak destek verebilir bu konuda.Iyi doktor, bilinçli ve idealist öğretmen, bilincli aile.
Çözümsüz degil hic bir sorun.
Ben universite öğrencisi iken kendi ilkokuluma gönüllü kütüphaneci olmuştum..
Birinci siniflarda dehb olan bi cocuk vardı.. derste çok sıkılıyordu.. arada öğretmeni bahçeye yollardi kaç tur kosacagini söylerdi mustahdem de sayardi yanında.. bi görev verme bi bağ kurma ve belki biraz da matematik yaptırmakti amac.. iyi niyet ise bariz vardı.. okuma yazması çok geride idi.. kütüphaneye yollardi birlikte çalışırdik oturarak değil koşarak bazen masanın üstüne çıkarak.. öğretmeni onu mümkün olduğu kadar derse dahil ederdi.. beden eğitimi dersi sınıf başkanı oydu mesela.. cikislarda yarım saat musait olan sınıf öğretmenleri ayrı ilgileniyorlardı.. ilaç tedavisi de alıyordu..
Amaç kazanmak olmalı..
Dersi bozuyor gitsin demek kolay..
Sınıfta dehb olmayıp sadece şımarık ve yaramaz olup dersi bozan öğrencinin velisine de al okuldan deniyor mu?
Onun durumu için özel eğitim veren kurum yok ise çocuğunuz orada olmayı diğer tüm çocuklar kadar hakediyor..
Çıkardığı sorun ne büyüklükte bunu bilmiyorum ama veli okul ve öğretmen çözüm için beraber hareket etmeli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?