- Konu Sahibi annesininboncugu
Keşke en başından yapsaydım...benim ailem annemler halamlar yengemler iç içelere..30 yıldır kesinlikle aralarında kötü bişey geçmemiştir.kardeş gibiler..bende herkezi kendi aile gibi olur diye düşündüm.18 yaşında tanıdım eşimi..aramızda 13 yaş var..kayınvalidemi bir anlatsam şoka girersiniz hani şu tv de çıkan kaynanalar varya aynısı kıskançlık dedikodu iftira yalan hat safhada..nişanlyken kandillerde arardım yüzüme kapatırdı telefonu .evine giderdim surat asardı.yinede kalkar mutfağı toplardım ağlaya ağlaya üzüntüden bir haftada 10 kilo birden verdim.ailem yüzüğü at bu aile bize uymaz diyordu ben eşimi çok sevdiğim için bırakamıyordum.5 damadı benim haricimde 2 gelini var herkez yaka silkiyor,torunları aman babanem bize gelmesinde kim gelirse gelsin diyorlar yani o dercede..en son büyük eltimle aramızı açtı boşu boşuna 2,5 yıl konuşmadık.ona gitti yalan bana geldi yalan söyle düşman yaptı bizi ..ben 6 yıl hep idare ettim..aman eşim üzülmesin diye kötülük olmasın diye hep sustumm...evlendik her kış 3-4 ay bavuluyla gelir bizde kalır hiç sesimi çıkartmam aman dul kadın evde yanlız kalmasın derim.ailemdende gördüğüm oydu benim.kayınvalideye saygı duyulurdu.ama en sonunda anladımki efendilikten anlayana yapıcaksın..herşey boşaymış..biz büyük kaynımlarla yılbaşında eğlenmeye gitmeye karar verdik bunu duymuş..bir sabah kapı çaldım bir baktım kaynanam elinde bavulu sadece beni eltimi gıcık etmek için..amacı biz iyi olmayalım bişeyler yapmayalım beraber.başka kaynana olsa sevinir ne güzel anlaşıyorlar der..neyse tamam dedim 1 hafta kaldı..bu eltimi kötülüyor sürekli bana ama öyle şeyler söylüyorki kaynanamın kişilğini bilmesem o an eltime yeniden düşman olurum..ben bir patladımm ama ne patlayış 6 yılın patlaması.yeter artık bıktım senin dedikodularından neden kötü olmak için uğraşıyorsun neden bu kadar kötü bir insansın diye..çok fena tartıştık.pılını pırtısı topladı oğlu sabah aldı onu evine götürdü...eşimde bana herzaman olduğu gibi destek verdi çünkü herkez gibi oda biliyor annesinin huyunu ..6 yıldır beklenen patlama süpriz olmadı.1 ay oldu okadar rahatımki..keşke daha önce yapsaymışım...eltimde görüşmüyor görümceden öğrenmiş onunla ilgili söylediği herşeyi..kızları bile bıkmış artık kimse evine davet etmek istemiyor..ilgilenmiyorlar ..kısacası artık bu kadın hayatımda inşallah ebediyyen kadar yok.