• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yıldan sonra anladım ki mesafe koymak en iyisi...

annesininboncugu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
100
0
46
İstanbul
Keşke en başından yapsaydım...benim ailem annemler halamlar yengemler iç içelere..30 yıldır kesinlikle aralarında kötü bişey geçmemiştir.kardeş gibiler..bende herkezi kendi aile gibi olur diye düşündüm.18 yaşında tanıdım eşimi..aramızda 13 yaş var..kayınvalidemi bir anlatsam şoka girersiniz hani şu tv de çıkan kaynanalar varya aynısı kıskançlık dedikodu iftira yalan hat safhada..nişanlyken kandillerde arardım yüzüme kapatırdı telefonu .evine giderdim surat asardı.yinede kalkar mutfağı toplardım ağlaya ağlaya üzüntüden bir haftada 10 kilo birden verdim.ailem yüzüğü at bu aile bize uymaz diyordu ben eşimi çok sevdiğim için bırakamıyordum.5 damadı benim haricimde 2 gelini var herkez yaka silkiyor,torunları aman babanem bize gelmesinde kim gelirse gelsin diyorlar yani o dercede..en son büyük eltimle aramızı açtı boşu boşuna 2,5 yıl konuşmadık.ona gitti yalan bana geldi yalan söyle düşman yaptı bizi ..ben 6 yıl hep idare ettim..aman eşim üzülmesin diye kötülük olmasın diye hep sustumm...evlendik her kış 3-4 ay bavuluyla gelir bizde kalır hiç sesimi çıkartmam aman dul kadın evde yanlız kalmasın derim.ailemdende gördüğüm oydu benim.kayınvalideye saygı duyulurdu.ama en sonunda anladımki efendilikten anlayana yapıcaksın..herşey boşaymış..biz büyük kaynımlarla yılbaşında eğlenmeye gitmeye karar verdik bunu duymuş..bir sabah kapı çaldım bir baktım kaynanam elinde bavulu sadece beni eltimi gıcık etmek için..amacı biz iyi olmayalım bişeyler yapmayalım beraber.başka kaynana olsa sevinir ne güzel anlaşıyorlar der..neyse tamam dedim 1 hafta kaldı..bu eltimi kötülüyor sürekli bana ama öyle şeyler söylüyorki kaynanamın kişilğini bilmesem o an eltime yeniden düşman olurum..ben bir patladımm ama ne patlayış 6 yılın patlaması.yeter artık bıktım senin dedikodularından neden kötü olmak için uğraşıyorsun neden bu kadar kötü bir insansın diye..çok fena tartıştık.pılını pırtısı topladı oğlu sabah aldı onu evine götürdü...eşimde bana herzaman olduğu gibi destek verdi çünkü herkez gibi oda biliyor annesinin huyunu ..6 yıldır beklenen patlama süpriz olmadı.1 ay oldu okadar rahatımki..keşke daha önce yapsaymışım...eltimde görüşmüyor görümceden öğrenmiş onunla ilgili söylediği herşeyi..kızları bile bıkmış artık kimse evine davet etmek istemiyor..ilgilenmiyorlar ..kısacası artık bu kadın hayatımda inşallah ebediyyen kadar yok.

Keşke en başından yapsaydım...benim ailem annemler halamlar yengemler iç içelere..30 yıldır kesinlikle aralarında kötü bişey geçmemiştir.kardeş gibiler..bende herkezi kendi aile gibi olur diye düşündüm.18 yaşında tanıdım eşimi..aramızda 13 yaş var..kayınvalidemi bir anlatsam şoka girersiniz hani şu tv de çıkan kaynanalar varya aynısı kıskançlık dedikodu iftira yalan hat safhada..nişanlyken kandillerde arardım yüzüme kapatırdı telefonu .evine giderdim surat asardı.yinede kalkar mutfağı toplardım ağlaya ağlaya üzüntüden bir haftada 10 kilo birden verdim.ailem yüzüğü at bu aile bize uymaz diyordu ben eşimi çok sevdiğim için bırakamıyordum.5 damadı benim haricimde 2 gelini var herkez yaka silkiyor,torunları aman babanem bize gelmesinde kim gelirse gelsin diyorlar yani o dercede..en son büyük eltimle aramızı açtı boşu boşuna 2,5 yıl konuşmadık.ona gitti yalan bana geldi yalan söyle düşman yaptı bizi ..ben 6 yıl hep idare ettim..aman eşim üzülmesin diye kötülük olmasın diye hep sustumm...evlendik her kış 3-4 ay bavuluyla gelir bizde kalır hiç sesimi çıkartmam aman dul kadın evde yanlız kalmasın derim.ailemdende gördüğüm oydu benim.kayınvalideye saygı duyulurdu.ama en sonunda anladımki efendilikten anlayana yapıcaksın..herşey boşaymış..biz büyük kaynımlarla yılbaşında eğlenmeye gitmeye karar verdik bunu duymuş..bir sabah kapı çaldım bir baktım kaynanam elinde bavulu sadece beni eltimi gıcık etmek için..amacı biz iyi olmayalım bişeyler yapmayalım beraber.başka kaynana olsa sevinir ne güzel anlaşıyorlar der..neyse tamam dedim 1 hafta kaldı..bu eltimi kötülüyor sürekli bana ama öyle şeyler söylüyorki kaynanamın kişilğini bilmesem o an eltime yeniden düşman olurum..ben bir patladımm ama ne patlayış 6 yılın patlaması.yeter artık bıktım senin dedikodularından neden kötü olmak için uğraşıyorsun neden bu kadar kötü bir insansın diye..çok fena tartıştık.pılını pırtısı topladı oğlu sabah aldı onu evine götürdü...eşimde bana herzaman olduğu gibi destek verdi çünkü herkez gibi oda biliyor annesinin huyunu ..6 yıldır beklenen patlama süpriz olmadı.1 ay oldu okadar rahatımki..keşke daha önce yapsaymışım...eltimde görüşmüyor görümceden öğrenmiş onunla ilgili söylediği herşeyi..kızları bile bıkmış artık kimse evine davet etmek istemiyor..ilgilenmiyorlar ..kısacası artık bu kadın hayatımda inşallah ebediyyen kadar yok.

bir cinnet herşeyi çözdü diyosun yani
:1:

iyi yapmışsın valla, ben kaynanam ya da bi akrabam için değil ama başka biri için bu kararı verdim şu iki gündür, sen kötü olmuyosun zorla olduruyorlar bazen
ama hak edene çok iyi oluyor, insanlara yaydıkları enerji seviyesine göre davranmak lazım
:13:

aynen canım..vallahi artık canımdan bezmiştim..hani biraz mesafe koyayım kötü olmadan küsmeden bayramlarda görüşeyim herzaman gitmeyeyim dedim,ondan anlamıyorki oğlumun evi çatır çatır gelirim modunda sürekli ..yüzüme demiyor ama eltilerime giderken bana öyle diyordu :) mecbur kaldım ipleri tamamen kopartmaya ...

Arkadaşım yazdıklarını bir yana koydum çok iyi yapmışsın demekki fitne fesat huzursuz bi kadın ama ben birşeye çok daha fazla üzüldüm!
Neden bir başkası yüzünden on kilo birden verdin ki bir anda
yazık değil mi sana tatlı canından oluyorsun.
Bak son yaptığın gibi davranmış olsaydın en baştan beri kendini yıpratmayacaktın..
Artık kimse için üzülme hele senin ki gibi olan kayınvalide için asla!

dul bir kadınmış evlatlarına her türlü muhtaç bir durumda...
dizini kırıp dilini tutup evlatlarını kendinden soğutmaması kendi faydasına...
benim babannemde dedem ölene kadar cok cektirmiş anneme yengelerime kızlarına
dedem öldü kadının dili bağlandı niye? yalnız kaldı evlatlarına muhtaç oldu....
sizleri şimdiden kendinden uzaklaştırıyor bu yaşlanınca düşkün olunca ne yapacak
kimseler dönüp bakmaz....
bi insan yeri gelecek ilerisini detaylarıyla ele alıp düşünecek....
sende en iyisini yapmışsın sustukca tepene biner böyleleri
susmayacaksın bir gelin sussada kötü konussada kötü.....
:19:

Bir kisi degil ki kendisinden yaka silken..
Büyükten kücüge herkes torunlar bile!
Herkesi birbirine düsürmeye calısıyor iyi olmaya calısması kendi yararına.

Yine iyi dayanmışsın tebrik ederim seni :71:
Yalnız ama maşallah hiç umrunda deil demekki baksana herkesi kendisinden uzaklaştırıyor
Mesafe sizin için daha iyi olmuş

Benimde kayınvalidemle aram hiç iyi değil. Baştan beri ilk tanıştıgımızdan beri hep beni huzursuz
edecek bişeyler buldu saolsun. Nişanlıyken 56 kilodan 48 kiloya düşmüştüm onun yüzünden.
Düğünüme gelenler tanımadı beni ne hale gelmişsin sen diye. Evlendik ürtiker oldu gene saysinde
eşim ne olursa olsun toz kondurmadı onlara. Olan bana oldu. Eşimin ailesidir dedim huzursuzluk
çıkmasın dedim hep gittim yanlarına saygıda kusur etmedim. Ama onlar beni hiiiççç bişeyde hiç
bir yerde adam yerine koymadılar. Kendimi onların yanında hep ezik hissettim. Bu zamana kadar
dayandım. Ama en son bebegimi kaybettiğimde (karnımda 10 haftalık kalbi durdu) gelmemesi
çok normal bir olay gibi karşılaması ( ki kendisi grip olsa ortalıgı birbirine katar hemen bizi çagırır
çok kötüyüm vs diye) olayı bitirdi. Artık ne gidiyorum nede telde konuşuyorum.Eşim bana tepkili
gitmediğim için ama hiçteee umrumda değil. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ama iyi anlaşan
gelin kayınvalideri görünce bizde böyle olabilirdik diye iç geçiriyorum. Neden insanlar bu kadar
kötü anlamıyorum ya.

herkesin ayrı bir cins huyu var işte.ama kaynananınki en pisiymiş laf taşıyıp ara bozmak hem de yalan yanlış.yine de ben olsam patlamaz arayı açardım.konuları açınca hiç konuşmaz,hatta konu değiştirirdim.
neden biliyor musun işte o mesafeyi sağlayabilmek için.
şimdi anlık rahatlama oldu sende ama öyle bir kadın başlayacak bu sefer "gelin beni evden kovdu bana bunları dedi"bire bin kataca. herkes onun huyunu bilse de millete de malzeme lazım tabi.yani bence keşke böyle yapmasan daha iyi olurdu.

canım valla baştan yanlış yapmışsın zaten şimdi dikkat ettimde, telefonları suratına kapatan bi insanın evine gidip neden iş yaparsın ki

içi kötü bir kadına benziyor napsanız düzelmez bir insan iyiyse iyidir ondan asla şeytan yapamazsınız kötüyse de ondan melek olmaz. En iyisini yapmışsınız bu zamana kadar beklemeniz hata olmuş.

Son düzenleme:
herkeze çok teşekkürler ..hepimiz muhakkak allahtan korkarız ama bende inanlımaz bir allah korkusu vardır..hep öbür dünya korkusu beni bu hale getirdi..yaşlanırsam bende bu hale gelirsem diye..hep kullandı bizi..ortancası değilde daha öncede değim gibi büyük eltimde aynı benim gibi saf iyi niyetli hep kullandı bizi..şimdi oda görüşmüyor şoka girdi resmen beklemiyordu..neyse en azından bize moral verdiniz,başkalarındanda duyunca ayaklarım daha sağlam yere bastı inanın...

Canım ben de bir ara k.validemle arayı açmıştım.15 ay hiç konuşmadık.Sürekli benim dedikodumu yaptı.Dostumu düşmanımı öğrendim.Bütün sülalemde merak konusu oldu.Her gören soruyordu.Yaramdan değil sorandan öldüm diye bir laf vardır.Hatta biri kötü örnek olarak bizim gelin kaynana ilişkimizi gösterince ben de bazı şeyleri anladım.Bunu söyleyen de k.validesi öldüğünde küstü.Kimse kendine bakmıyor açık aramaya çalışıyor.Sanki benim neler çektiğimi bilmiyorlardı.Onları susturmak için barıştım.Şimdi rahatım.k.validemle resmiyiz kötü de değiliz.Oh be dünya varmış:79:

canım benim kayınvalidem artık aşmış kendini dedikodunun merkezi... oturur balkondan komşularla konuşur arkadan o insanın hakkında neler konuşur neler..insanın yapısında vardır her insan az çok dedikodu yapar belki ama bu artık maksadını çok aşıyor çoğu zaman... yani nerdeyse cinayet çıkarır yani insanların namuslarına leke atıyor..söylenmeyecek şeyler aklınıza gelmeycek şeyler..bir canlı şahit olsanız gider kendi kaynananızın elini öper şükredersiniz..çok tehlikeli..idare edilecek gibi değil..diyorum ya 6 yıl sabrettim..ama ne sabır onun yüzünden ipliğe döndüm..mesafedende anlamıyor..mecburen tamamen uzaklaşmak zorunda kaldım arkadaşım durum böyle yani

canım benim kayınvalidem artık aşmış kendini dedikodunun merkezi... oturur balkondan komşularla konuşur arkadan o insanın hakkında neler konuşur neler..insanın yapısında vardır her insan az çok dedikodu yapar belki ama bu artık maksadını çok aşıyor çoğu zaman... yani nerdeyse cinayet çıkarır yani insanların namuslarına leke atıyor..söylenmeyecek şeyler aklınıza gelmeycek şeyler..bir canlı şahit olsanız gider kendi kaynananızın elini öper şükredersiniz..çok tehlikeli..idare edilecek gibi değil..diyorum ya 6 yıl sabrettim..ama ne sabır onun yüzünden ipliğe döndüm..mesafedende anlamıyor..mecburen tamamen uzaklaşmak zorunda kaldım arkadaşım durum böyle yani

Canım benim kaynanam da en yakın arkadaşını apartmanı dolandırmakla suçlar arkasından atar tutar.Ama neredeyse 24 saat beraberler.Eniştesi kanser oldu hiç üzülmedim valla dedi.Neredeyse ölsün diyecek.Aslında hiç kimseyi sevmez.Kendi kayınvalidesiyle 6 yıldır küs.altlı üstlü oturuyorlar.Kadıncağıza kan kusturyo.Oğullarını göstermiyo mesela.Ama çok sinsidir.Kimseye belli etmez.Kocasına bile zor katlanıyo para vermese çekmem diyo.Daha neleeer neler.Ama kimse bilmez öyle biri olduğunu.Dışta hanım hanımcık takılır.Eltileriyle de küs.Arada acile kaldırtır kendini sinir krizine girmiş gibi.Ama hepsi numara.Hep poh pohlanmak ister.Çok sessiz gibi görünür dıştan.ama asıl öylelerinden korkacaksın.
Bende elimden gelse devam edecektim konuşmamaya ama milletin merakından ,sürekli açık aramlarından bıktım.Ondan en azından onları susturmak için barıştım.Yoksa dönüp yüzüne bakılacak insan değil.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun arkadaşım.İnsanlar hak ettikleri şekilde yaşarlar.Sabır,büyüğe saygı bir yere kadar.Herkes yerini,haddini bilmeli.Kendisini düşünmeyeni düşünmek ailesinden kopup gelen gelinlere vazife değil bu hayatta.Güzel günler dilerim sana.

arkadaşlar ben kaynanamlarla birlik oyuruyorum iki tane kızım var benden 6 ay sonrada diğer eltim evlendi onun evi ayrı onunda bir kızı var sürekli buraya geliyor burda yiyip içip gidiyor ben varken elini hiç bir şeye sürmüyor ben yokken yapıyormuş.hamileyken hiç bişeye elini sürdürmedik ramazanda öğle ama ben hamileyken 3 kayınım kaynanam kaynatam eltime hep hizmet ettim kimse demediki yapma hamilesin yapmasam kaynanam ayaklarım ağırıyor belim ağırıyor derdi...ama diğerine kıyamaz nedense bigün onlara çamaşırlarımızı almaya gittim bizim elektrik yok diye onlarda yıkamıştık evde arkadaşı vardı beni davet etmedi bile bende ondan sonra araya mesafe koydum konuşmadım işte doğumumda hastaneye ziyarete gelince konuştuk 1 ay sonra eve geldi kocasının borçları yüzünden herkese sitem ediyor hiç kimse yardım etmiyormuş bizimde durumumuz iyi değil iyi olsa ayrı eve çıkırız bana olmadık laflar söyle di beni görmek istemiyomuşta onunn için gelmiyormuşta dedim beni görmek istemeyen gitsin bu even bidaha gelmesin aaasen kimsin ki burası seninmi evin evet dedim bu evde ben yaşıyosam her işini ben görüyosam bu ev benim benimde evim dedi ben de senin evinse birazda iş yap dedim sen varsın dedi hizmetçinmiyim dedi ...en sonunda bana oooohh içimi döktüm rahatladım dedi ama inanın ona hiç kötü birşey yapmadım o yokken kocasına yemek pişirip önüne koyardım...yazıklar olsun ona kaynanamlarda onunda evi gelecek diyorr bende onun yüzünü görmek istemiyom oda yüzsüz ya yine geliyor ne yapmalıyım ben lütfen yardım edin.....kaynanamda ona öğle hizmet ederki sormayın bana gelince hasta olur...

Back
X