60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

benim dünden yaptığım yağsız yumurtalı pazı yemeğim vardı akşama onu yerim. yarında pırasa yapacağım nasipse özledim

oda güzel.afiyet olsun canim.bende zeytinyagli kereviz yapacagim biraz sonra....siviyag olarak zeytinyagi kullanacagim kilo verene kadar..

Son düzenleme:
oda güzel.afiyet olsun canim.bende zeytinyagli kereviz yapacagim biraz sonra....siviyag olarak zeytinyagi kullanacagim kilo verene kadar..

benim kerevizle aram yok. aslında çok sağlıklı ama sevemedim hiç. kabağında dolmasını severim. diyet yaparken kabak ve kereviz yemiyorum. yemeğini sevemedim hiç. sevmediğim şeyi yemeye zorladığım zaman ardından canım bişeyler çekiyo bende sevmediğim şeyi yememeye karar verdim

bugün diğer bir ara öğünde yediklerim ,içtiklerim

10 leblebi
1 adet elma
1 madensuyu

şu anda 4 tane lays baharat çeşnili cips yedim

akşama nasipse

çelik tencerede tavuk
bir de kapuska var
yanına da yoğurt , salata ya da söğüş bu iş tamamdır.

buralarda hava o kadar soğuk ki eşim için de sıcacık bir çorba yapayım en iyisi yemek öncesi

1 ara öğün daha yedim

1 adet elma
1 kuru kayısı
1 adet ceviz
1 bardak su

akşam yemeğimi yedim artık 3 saat sonra ara öğün yerim. bu arada bize nazar değdi galiba çok hareketliydi topiğimiz ama 1 haftadır hareketsizleşti

farmasinin verdigi tarifde cok nefis gözüküyo..cokacimcoook
ama önce kilocuklar gitsin

canımcım gerçekten çok güzel bir tatlı oldu ama ben sadece tadına bakmak için 1 çatal ucuyla aldım ve de bana yetti. şu an yanımda 500 ml su var ve onu içiyorumopuyorumnanaktan

herkes yediğini yazıyor bende yazıyım:
Sabak kaşarlı tost şekersiz çay
ara öğün elma
öğle bir tabak kapuska bir kase yoğurt ince dilim ekmek
ara öğün diyet çikolata üçte biri ve 2si bir arada neskafe(vazgeçilmezim)
akşam adana kebaptan bir lokmacık turp yeşillik kırmızı lahana kısmını tercih ettim:)
birazdan bitki çayı veya mandalina yerim.
dizi izlerken de biraz patlamış mısır

akşam yemeğimi yedim artık 3 saat sonra ara öğün yerim. bu arada bize nazar değdi galiba çok hareketliydi topiğimiz ama 1 haftadır hareketsizleşti

geçen hafta bir ara 50 - 59 arası kiloluların topiğine yazdım ama olacak gibi değil bir o yana bir bu yana başım döndü üniversitede bir hocamız vardı bir lafı vardı hiç unutmam aynı anda iki işle uğraşanı at tepmiş gibi olur derdi:roflol::roflol: o misal baktım baş edemedim en iyisi dedim kilom 49 da olsa burada yazayım dedim:roflol:

maşallah barekellah canım Allah nazarlardan korusun çok az yemişsin, yettiğini düşünüyorsan sorun yok ama herşey var et tahıl sebze meyve süt grubu
tek kelimeyle SÜPERSİN :lepi:a.s.:1hug:

şimdilik hepinize hayırlı akşamlar kızlar yemekten sonra inşallah görüşürüz opuyorumnanaktan
yediklerimi yazmaya sohbet etmeye gelirim müsait olursanız

maşallah barekellah canım Allah nazarlardan korusun çok az yemişsin, yettiğini düşünüyorsan sorun yok ama herşey var et tahıl sebze meyve süt grubu
tek kelimeyle SÜPERSİN :lepi:a.s.:1hug:

teşekkürler cnm.az mı gerçekten
doğrusu senin yazdıkların yanında bana çok gibi geliyordu ama bütün günü özetledim diye bana öyle geldi herhalde.
sende süpersin çok doğru besleniyorsun özellikle de bol su içmekte çok iyi yapıyorsun takip ediyorum seni.

teşekkür ederim bitanem Allah güzel gönlüne göre versin :1hug:

geçen canım sıkıldı geziyodum bi baktım aaa bizim maibeyaz 1. takım cuma yarışmasında yazıp duruyo. bende başladım yazmaya bazı arkadaşlar daha gelmedi blachwhite yok daha dönmedi antalyadan heralde

benimde kilo 57 oldu ama başka yere yazmayı düşünmüyorum sizde biryere gitmeyin haaalmaz:lmaz: burda beraber başladığım arkadaşlarla devam etmek sonucu beraberce görmek istiyorumolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile kızlar benim pazar işi bugün tam 4.5 saat sürdüohaoldumsmileohaoldumsmileohaoldumsmile ah annem ah 1 ileri 3 geri birde katlı pazaryeri maşallahı var zaten yok yok gez babam gez donmadan eve gelebildik:roflol: hugocum bugün senein şu 3 saat kuralını uyguluyorum tüm gün yediklerim 9:50 2 bardak ılık limonlu su bir kaşık keten tohumu 10.00 2 dilim çavdar ekmeği peynir zeytin 13.15 2 kepçe mantar çorbası 2 kaşık kepekli makarna 1 kaşık kıymalı yumurta yarım dilim çavdar ekmeği 18.301.5 kepçe mantar çorbası 2 kaşık kıymalı yumurta domat salatalık zeytin peynir yarım dilim çavdar ekmeği 1 şekersiz çay ...şimdi sadece su içiyorum 21:30 da bir kış çayı ve kuru kayısı yada patlamış mısır yemeyi düşünüyorum

kızlar biraz önce bir yazı okudum sizinle paylaşmak istedim buyrun Kışın Kilo Almaktan Korunmak İçin Tavsiyeler!Kışın günlük aktivitelerimiz azalıyor, yediklerimiz farklılaşıyor, içtiğimiz su miktarı düşüyor. Tatlıların ve kebapların peşinden daha çok koşuyor ve daha çok kilo alıyoruz. Peki kışı kilo almadan geçirmek mümkün mü?

Kışın soğuk havanın etkisiyle metabolizma kendini koruma altına alıyor ve çalışma hızını düşürerek kalori harcamasını yavaşlatıyor.

Bu nedenle çoğu zaman besin tüketiminde değişiklik olmamasına rağmen kilo almak kolaylaşabiliyor. "Diyet yaparsam vücut direncim düşer" korkusu da kilo alımını kolaylaştıran bir faktör.

Vücut direncini yüksek tutmak ve formda kalmak için

Metabolizmanızı iyi çalışır duruma getirmek için güne mutlaka kahvaltı yaparak başlamanız gerekir. Kahvaltı hem direncinizi koruyacak hem kilo kontrolünde yardımcı olacak hem de metabolizma hızınızın yavaşlamasını engelleyecek.

Kışın metabolizmayı güçlendirmek için A ve C vitaminlerinden yeteri kadar almak gerekir. Bu vitaminler bağışıklık sistemimizi güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar.

Bu aylarda bolca turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, Brüksel lahanası, yeşilbiber, karnabahar, mandalina, maydanoz, roka, tere gibi sebze ve meyveler tüketilmeli.

İçecek tercihi bitki çayları, özellikle de C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu çayı ve yeşil çaydan yana kullanılabilir.

Günde 2 fincan içilen yeşil çayın metabolizmanız üzerinde olumlu etkisi vardır. Ayrıca yemeklerde veya öğün aralarında yenen bol miktardaki salata, bu vitaminleri almamızda yardımcı olur.

C vitamini kaybını önlemek için salatalar da, meyve suları da yemeğe oturmadan önce hazırlanmalı, çok küçük parçalar şeklinde doğranmamalı.

Hatta mümkünse marul, tere, roka gibi yeşillikler elle bölünmeli, bıçak kullanılmamalı.

Gerek günlerin kısalması gerekse havaların soğuması ile birlikte fiziksel aktiviteler azalır. Lifli besinlerin tüketiminin azalması sonucu kabızlık sorunu baş gösterir.

Bu nedenle kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden kuru baklagillerin, esmer ekmek, bulgur, kepekli makarna gibi kepekli tahılların ve özellikle C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tüketimine ağırlık verilmeli.

Yazın sıcaklar nedeniyle rahatlıkla içtiğimiz suyu kışın tüketemeyiz. Su vücudumuzdaki bütün metabolik reaksiyonların temel direği.

Kışın su kaybımız daha az olduğu için susama hissimiz azalır, ancak su ihtiyacımızı yine de karşılamamız gerekir. Metabolizmanızı çalıştırmak için susamasanız bile günde 8-10 bardak su tüketilmesi önerilir.

Aldığımız her bir kalori için bir mililitre suya ihtiyaç vardır. Yani 2000 kalori alıyorsak 2000 mililitre su içmeliyiz. Azalan fiziksel aktiviteye paralel olarak yağ ve şeker tüketimi de kısıtlanmalı.

Günü 3 ana ve 3 ara öğüne bölmek gün içinde fazla acıkmayı engeller, bu da bir sonraki öğünde çok fazla kaçırmanızı engeller.

Mide kapasitenizi düşürecek ve metabolizmanızın daha hızlı çalışarak, alınan gıdaların daha kolay eritilmesini sağlar. Öğün atlamak hem bir sonraki öğünde çok fazla acıkmanıza hem de fazla yediğiniz için midenizin büyümesine sebep olur.

Bu da kilo alma meylinizi artırır. Uzun gecelerde televizyon karşısında sürekli atıştırmanın önüne geçecek kepek, yulaf, çavdar, kuru fasulye, nohut gibi lifli gıdalar midede su çekip şişeceğinden, yeme isteğini azaltır.

Unutmayınız ki verilen kiloların kalıcılığı davranış değişikliğine dönüşebildiği sürece mümkündür. Sağlıklı kilo kontrolü için bilinçli olmak ve eski alışkanlıklara dönmemek en önemli kuraldır.

zaman cumartesi

kolay gelsin canım ben 2 gün çok zorlandım uygularken tansiyonum düştü falan ama bugün iyiyim. oysaki liste aynı liste sadece saat kuralı var birde sabahki ara öğünü kaldırdı öğleden sonra veya akşam yemeğinden sonraki öğüne ekledi. birde haftada 2 gün sabah kahvaltısına 4 kaşık kellogs sade tahıl gevreği, 2 kaşık yulaf ezmesi ve 1 elma veya armut doğranıp 1 su bardağı yarım yağlı sütle yenecek. birde bunu verdi. ve diğer günlerde peynirin yanına maydonoz verdi. ve 2 tane mandalina 1 porsiyon meyveye eşit canım. 2 mandalina yediğinde 1 meyve yemiş oluyosun

canım ben kahvaltıyı illa çayla zeytin peynirle yapıcam bu üçü vazgeçilmezim eğer yapmazsam öğlene kadar aç gibi dolanıyorum bende kansızlık var aslında çay içmemem lazım ama içmeyince daha kötü oldum 2 senedir çayı çoook açık yapıp içiyorum alıştım ama illaki çay napıyım meyveyle aram iyidir ailecek iyidir bizim evde haftada 20 kilo meyve yenir:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…