Afiyet olsun farmasim çok güzel herzamanki gibi
Afiyet olsun tatlım çok güzel yine menünbuarada kızalr ben antepli olduğumdan o sucujkları iyi bilirim gerçek yapılanı evet pekmezden yapılır hatta rahmetli babaannem sağken eylülde bizim bağevinin bahçesinde ateş yakılır koca kazanda üzüm suları kayantılır tüm aile o sucuklardan yapılırdı çook eğlenceli günlerdi ve tüm kış kendi yaptığımız sucuklardan yerdik artık olmuyo tabii hazır alıyoruz ama güvenilir yerler var oralardan alıyoruz ama noralde bunları glikozla yapan renklendirici katan çok yer var hepsi gerçek üzüm suyundan yapmıyo bilginiz olsun herşeye fesat karştı artık bunda da var emin olun yani sorsanız üzüm pekmezinden tabii derler ama içeriğini kendileri bile bilmez güvenilir yerlerden almaya çalışın canlarım ya da pekmezin içine ceviz kırıntıları koyun yiyin daha iyi hatta size tatlı tarhana tarifi yazayım pekmes sulandırıp kaynatılıyo ve içine bulgur konuluyo bulgur şişne kadar pişiriliyo sonra üzerine cevzi kırıklanıp repiliyp nefisss olur kışın çok yaparız biz bunu hem gerçek pekmez bulmak daha kolay hem de bulgur pekmez ceviz sağlıklı olur yani sucuklardan emin olmazsanız bunu da tavsiye ederim
kızlar benim annemde siyah haşhaş ya da sarı haşhaş tohumu ile pekmezi bir de cevizi rondodan çekip hafif dişe dokunur olacak şekilde karıştırır ve yer çok güzel olur denemenizi tavsiye ederim .yalnız tohumlar bu arada sürtülmüş şekilde olacak
sanada iyi aksamlar canim..sonra görüsürüz...herkese iyi akşamlar kızlar yarın görürşüz:80:
merhaba kızlar
akşam menüm
1 kepçe kuru fasulyeli tarhana çorbası ( 7-8 yemek kaşığı)
4 yemek kaşığı karnıbahar yemeği
6-7 yemek kaşığı turp- havuç salatası
250 ml ayran
isin cok zormus ya...gercekten kaldigin yurdun mutvagi cok sagliksizmis...insan normal günlerindede yiyemez her zaman böyle seyleri..olurya insan öyle yemekleri yiyecek bünyeye sahip olmayabilir..mesela seker hastasi insanlar yiyemez bu saydiklarini...hic düsünmüyorlar bunlarisorumu cevaplayan herkese çok teşekkürler:)
ya arkadaşalr denedim gördüm yurtta diyet falan olmuyor! sabah kahvaltısındsa sigara börekleri sosisler gözlemeler, akşam yemeğinde önce yağda kızartılıp sonra su eklenmiş türlü, mayonezli yoğurtlu makarna nişastalı pudingler bune ya ben ne yiyeceğim yiyebileceğim hiç bişi yok bunları yersem kilo alırım ama yemessemde aç kalırım çıldırıyorum
Herkese keyifli akşamlar diliyorum :13:
menümü yazmaya devam ;
öğlen yemeğimde 8 yk kaşığı patlıcan yemeği , bir bardak ayran , bir domates iki salatalık , bir ince dilim kepek ekmeği vardı.
ara öğünde 5-6 tane diyet bisküvi yedim yanında yeşil çay.
akşam ise 60 gram haşlanmış tavuk , bir bardak ayran 5 yemek kaşığı makarna iki tane salatalık yedim.
şimdi bir kupa şekersiz limonlu ıhlamur içtim.
10 gibi de 3 porsiyon meyve yiyeceğim.güzel bir meyve salatası yapıcam.
yemeklerin yanına salata yapmaya üşendim bugün
arkadaşlar birşey sorucam diyet rejim demeyeceğim sağlıklı beslenmeye başladıktan sonra ilk zamanlar iyi kilo veriliyor sonra ideal kiloya yaklaştıkça kilo verme hızı azalıyor değil mi ? birkaç başarı öyküsünde okumuştumda bunu.
afiyet olsun canim..kuru fasulyeli tarhanada ilginc..onuda denerim birgün..
benim aksam yemeyimde
2 kepce mercimek corbasi
1 dilim esmer ekmek
1 parca ince dilim peynir
1 cay bardagi tarcinli yogurt..yine kizilcik attim icine bikac tane...denemek icin aldim..cok eksi bir meyve...severek yedigimi söyleyemem...ama cok saglikliymis..yinede birdaha alacagimi sanmiyorum..severek yemedikten sonra anlami yok..zaten sade olarak yiyemedigim icin yogurda katiyorum tarcinla beraber yiyebiliyorum ancak..
merhaba kızlar
akşam menüm
1 kepçe kuru fasulyeli tarhana çorbası ( 7-8 yemek kaşığı)
4 yemek kaşığı karnıbahar yemeği
6-7 yemek kaşığı turp- havuç salatası
250 ml ayran
Kızlar afiyet olsun hepinizemenüleriniz çok güzelmiş
öğle akşam arası arada 10 fındık 10 badem ve 1 mandalina yedim
Benim akşam yemeğim de şöyle,
1 dilim çavdar ekmeği
avuç içi kadar haşlama dana eti
Bir kepçe haşlama suyu
4-5 minik ağaç brokoli haşlaması
yarım kase yoğurt
Herkese keyifli akşamlar diliyorum :13:
menümü yazmaya devam ;
öğlen yemeğimde 8 yk kaşığı patlıcan yemeği , bir bardak ayran , bir domates iki salatalık , bir ince dilim kepek ekmeği vardı.
ara öğünde 5-6 tane diyet bisküvi yedim yanında yeşil çay.
akşam ise 60 gram haşlanmış tavuk , bir bardak ayran 5 yemek kaşığı makarna iki tane salatalık yedim.
şimdi bir kupa şekersiz limonlu ıhlamur içtim.
10 gibi de 3 porsiyon meyve yiyeceğim.güzel bir meyve salatası yapıcam.
yemeklerin yanına salata yapmaya üşendim bugün
arkadaşlar birşey sorucam diyet rejim demeyeceğim sağlıklı beslenmeye başladıktan sonra ilk zamanlar iyi kilo veriliyor sonra ideal kiloya yaklaştıkça kilo verme hızı azalıyor değil mi ? birkaç başarı öyküsünde okumuştumda bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?