kızlar acele bilgisayardan anlayan birini arıyorum.. bana yardım edebilecek var mı
neruda sana da teşekkür ederim:13:famir de anlattı sağolsunnnnn.....
Kızlar annem göndermiş ben de hemen sizinle paylaşayım dedim
Tokluk hissini kontrol edebilir miyiz?
Bazen damarlarımızda veya beynimizde gerçekleşen kimyasal reaksiyonlar üzerinde hiç hakimiyetimiz yokmuş gibi görünebilir. Ancak yediklerinizi, hareketlerinizi değiştirerek kolesterol ve tansiyon gibi şeyleri kontrol edebildiğiniz gibi, beyninizin doyma merkezini de kontrol edebilirsiniz. Nasıl mı? Tabii ki yiyecek seçiminizle...
Vücudunuzla alakalı olduğu sürece, yiyecekler, ilaçtır. Yiyecekler, vücudunuza girip bütün o doğal kimyasal işlemleri değiştiren yabancı maddelerdir. Vücudunuza yiyecek girdiğinde değişik kimyasal tepkimeler olur ve bazı şeyleri devreye sokup bazılarını devre dışı bırakacak mesajlar yerine ulaşır.
Vücudunuz içerden emirler verirken, bu emirlerin tarzını ve doğrultusunu yediğiniz yiyeceklerle siz belirlersiniz. Doğru yiyecekleri yerseniz (fındık, ceviz gibi) hormonlarınız da sizi tok tutacaktır. Ancak basit şeker gibi yanlış yiyecekler tüketirseniz vücudunuz hormonal bir karışıklık yaşar ve bu da göbeğinizde fazladan bir kata daha neden olur.
En tok tutan yiyecekler
Konu kilo almak olunca bir kalori, bir kaloridir. Vücudunuz tarafından enerji için anında kullanılmayan kaloriler ya atık olurlar ya da yağ olarak depolanırlar. Ancak bu bütün kalorilerin vücudunuz tarafından aynı muameleyi gördüğü anlamına gelmiyor.
Örneğin, yüksek su içerikli protein ve lif tokluk üzerinde büyük etkiye sahiptir. Basit karbonhidratlar da en az etkili olanlardır. Yağ da protein ve lifle aynı etkiye sahiptir bu da düşük yağlı diyet uygulayan insanların neden sürekli aç olduğunu gösteriyor.
Ani aşermelere sağlıklı çözümler...
Her zaman hormon seviyelerinizi kontrol edemezsiniz. Örneğin vücudunuzdaki grelin (açlık sinyalleri veren hormon), leptin seviyesini (tokluk sinyalleri yollayan hormon) aştığında ve diyetteki bir aslandan daha aç hissettiğinizde... Aşermeleriniz kontrolden çıktığında yapabileceğiniz şeylerden biri de isteğinizi bastıracak acil durum yiyecekleri listesi hazırlamaktır. Örneğin bunlar, sıkma meyve suları, küçük bir avuç fındık, bir porsiyon meyve veya doğranmış sebzeler olabilir.
Güzel bir cilt için ne yemeli?
İşte çok eski bir güzellik sırrı... Akdeniz ülkeleri gibi bazı ülkelerin insanlarının nasıl olup da capcanlı ve parıldayan cilde sahip olduklarını hiç merak ettiniz mi?
Cevap o insanların, taze meyve, sebze ve sağlıklı yağ içeren beslenmelerinde gizli. İşte sizin de aynı ışıltıya sahip olabilmeniz için önerebileceğim bazı cilt dostu yiyecekler...
Avokado, yumurta, baklagiller ve kuruyemişler cildin kurumasını engelleyen biyotin içerir. Kırışıklıklarla savaşan omega 3 ve antioksidanlar için de somon balığı tüketmek düzenli uygulandığında çok iyi sonuç getirir. Güneşin zararlarına karşı koruyan polifenol içeren yeşil çay için. Ve antioksidanlarla dolup taşan narı mutlaka tüketin. Nar, kolajen üretimini harekete geçirir. Daha genç ve sağlıklı bir cilt için bu mucize yiyecekleri tüketin ve genel sağlığınıza dikkat edin, çünkü sağlık güzelliktir, unutmayın!
Neden antibiyotik kullanmak bazen zararlıdır?
Viral enfeksiyonlar için kullanılan antibiyotiklerin, yalnızca hassas bakterileri öldürüp, daha tehlikeli ve olan dirençli bakterilere eskisinden de güçlü tutunma noktaları sağlama etkisi olabilir. Ve bu durum, antibiyotiğe karşı dirençli bütün bakterilerin yaratmış olduğu soruna katkıda bulunabilir.
Bu da doktorunuz hastalığın virüs kaynaklı olduğunu söylediğinde ona antibiyotik vermesi için ısrar etmemeniz gerektiğini gösteriyor. İlacı almanız sizde bir tür plasebo etkisi yaratarak daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir, burası doğru. Ancak viral enfeksiyonunuzun üzerine bir de bakteriyel enfeksiyon sıkıntınız yoksa, bu antibiyotik aslında size yardım etmiyor ve hatta zarar veriyor olabilir.
Dr. Mehmet Öz --
Nooldu canım ben biraz anlarım ama umarım yardımcı olabileceğim bişeydir
Eveeeeeeeeeeeeet az önce tartıldııııııııııııııııııııııııım veee çoooooooooooooook mutluyummmm inşallah da böyle devam eder:13::13:
Kızlaaaaaaaaaaaaar 65.5 olmuşummmmm sanırım 2 haftadır çerezleri yemeyince benm yağ oranım da yüksek ya e spor da var epey bi etkili oldu 1.8 kg gitmiş2 hafta önceki kaçamağımda çok antep fıstığı pizza falan yedim diye 2 haftadır çerez yemiyodumm yalnız onu kestim ki yağ oranım çok bi 60 olana kadar yemesem daha iyi diyodum veeeeeeeeee 65.5 olmuşummmm çoooooooook mutluyum şükürler olsun ve hepinize sonsuuuuuuuuz teşekkürler desteğiniz,varlığınız sayesinde inşallah da yolumuza hepberaber devam edicez ve tüm fazlalıklarımızdan hep beraber sağlıkla kurtulucaz kızlar durmak yok yola devammmmmm:13::13::13::13::13::13::13:
ahh sağol canım inşallah bildiğin bişeydir...
şimdi ben windows xp kullanıyordum geçtiğimiz hafta windows çöktü...
ben xp SP2 bulamadım... xp nin vistaya benzetilmiş bi cd yükledim ama benim bilgisayarım eski olduğu için kaldırmadı... daha sonra onu kaldırıp yerine SP3 kurdum herşey çok güzelken bu gün yine bişeyler oldu...windows başlarken disk gözden geçirilmeli diyo ama gözden geçirmiyo orada takılı kalıyo...iptal et diyorum iptal de etmiyo... ben de yeniden format atayım dedimama SP3 cd sini takınca kur dosyaları inceliyor diyor... temizleme kısmına geçmiyor bir türlü... ekran kararıyor orada takılı kalıyor... CD nin sağlam olduğuna eminim... daha geçen hafta yükledim... kafayı yicem sabahtan beri uğraşıyorum.
kutluyorum canim,süper kilo vermissin.Emeklerinin karsiligini cok cok güzel almissin.masallah hep böyle devam etsin
Neruda çok güzel bir paylaşım olmuş canım..
şu fındık olayı işe yarıyor hakkatten..
Ben açlıktan gözüm döndüğünde birkaç fındıkla 1 saat kadar idare edebiliyorum..
Bilinçli yapmıyordum da şimdi öğrenmiş oldum..
afiyet olsun canımmmm,çok iyi gidiyorsun tebriklerrr
Anladım canım ama sp3 de kaldırmıyor sanırım bilgisayarın vista tarzı bişeyi kaldırmıyosa sp3 hiç kaldırmaz yani yüklerken yükler ama sonra işte sorun çıkartabilir sp2 yüklemen lazım yani bi yerlerden bulmaya alışsan iyi olur kendin format falan atabiliyosan süper zaten sadece sp2 bulsan ve xp yi sp2 yüklesen hallolur diye tahmin ediyorum sp3 çakışıyor çoğu sistem dosyasıyla ve bi süre sonra sorun çıkartıyor.Ynai ben de benzer bir durum yaşamaıştım erkek arkadaşım işi bilgisayar ben de ondan öğrenmiştim sanırım seninkinde de benzer bir durum var,yani buradan bi şey yapamıyorum ama sp2 olması lazım onu söyleyebiliyorum sadece
canımcığımmm kusura bakma engeç 17.30 itibariyle işten çıkıyorum onedenle görmedim.farmasicim ehr seferinde seni yormak istemiyorum sen sitenins ayfasını koplayala ben ordan girip kendim çözmeye çalışayım olurmu ki acaba
Kızlar annem göndermiş ben de hemen sizinle paylaşayım dedim
Tokluk hissini kontrol edebilir miyiz?
Bazen damarlarımızda veya beynimizde gerçekleşen kimyasal reaksiyonlar üzerinde hiç hakimiyetimiz yokmuş gibi görünebilir. Ancak yediklerinizi, hareketlerinizi değiştirerek kolesterol ve tansiyon gibi şeyleri kontrol edebildiğiniz gibi, beyninizin doyma merkezini de kontrol edebilirsiniz. Nasıl mı? Tabii ki yiyecek seçiminizle...
Vücudunuzla alakalı olduğu sürece, yiyecekler, ilaçtır. Yiyecekler, vücudunuza girip bütün o doğal kimyasal işlemleri değiştiren yabancı maddelerdir. Vücudunuza yiyecek girdiğinde değişik kimyasal tepkimeler olur ve bazı şeyleri devreye sokup bazılarını devre dışı bırakacak mesajlar yerine ulaşır.
Vücudunuz içerden emirler verirken, bu emirlerin tarzını ve doğrultusunu yediğiniz yiyeceklerle siz belirlersiniz. Doğru yiyecekleri yerseniz (fındık, ceviz gibi) hormonlarınız da sizi tok tutacaktır. Ancak basit şeker gibi yanlış yiyecekler tüketirseniz vücudunuz hormonal bir karışıklık yaşar ve bu da göbeğinizde fazladan bir kata daha neden olur.
En tok tutan yiyecekler
Konu kilo almak olunca bir kalori, bir kaloridir. Vücudunuz tarafından enerji için anında kullanılmayan kaloriler ya atık olurlar ya da yağ olarak depolanırlar. Ancak bu bütün kalorilerin vücudunuz tarafından aynı muameleyi gördüğü anlamına gelmiyor.
Örneğin, yüksek su içerikli protein ve lif tokluk üzerinde büyük etkiye sahiptir. Basit karbonhidratlar da en az etkili olanlardır. Yağ da protein ve lifle aynı etkiye sahiptir bu da düşük yağlı diyet uygulayan insanların neden sürekli aç olduğunu gösteriyor.
Ani aşermelere sağlıklı çözümler...
Her zaman hormon seviyelerinizi kontrol edemezsiniz. Örneğin vücudunuzdaki grelin (açlık sinyalleri veren hormon), leptin seviyesini (tokluk sinyalleri yollayan hormon) aştığında ve diyetteki bir aslandan daha aç hissettiğinizde... Aşermeleriniz kontrolden çıktığında yapabileceğiniz şeylerden biri de isteğinizi bastıracak acil durum yiyecekleri listesi hazırlamaktır. Örneğin bunlar, sıkma meyve suları, küçük bir avuç fındık, bir porsiyon meyve veya doğranmış sebzeler olabilir.
Güzel bir cilt için ne yemeli?
İşte çok eski bir güzellik sırrı... Akdeniz ülkeleri gibi bazı ülkelerin insanlarının nasıl olup da capcanlı ve parıldayan cilde sahip olduklarını hiç merak ettiniz mi?
Cevap o insanların, taze meyve, sebze ve sağlıklı yağ içeren beslenmelerinde gizli. İşte sizin de aynı ışıltıya sahip olabilmeniz için önerebileceğim bazı cilt dostu yiyecekler...
Avokado, yumurta, baklagiller ve kuruyemişler cildin kurumasını engelleyen biyotin içerir. Kırışıklıklarla savaşan omega 3 ve antioksidanlar için de somon balığı tüketmek düzenli uygulandığında çok iyi sonuç getirir. Güneşin zararlarına karşı koruyan polifenol içeren yeşil çay için. Ve antioksidanlarla dolup taşan narı mutlaka tüketin. Nar, kolajen üretimini harekete geçirir. Daha genç ve sağlıklı bir cilt için bu mucize yiyecekleri tüketin ve genel sağlığınıza dikkat edin, çünkü sağlık güzelliktir, unutmayın!
Neden antibiyotik kullanmak bazen zararlıdır?
Viral enfeksiyonlar için kullanılan antibiyotiklerin, yalnızca hassas bakterileri öldürüp, daha tehlikeli ve olan dirençli bakterilere eskisinden de güçlü tutunma noktaları sağlama etkisi olabilir. Ve bu durum, antibiyotiğe karşı dirençli bütün bakterilerin yaratmış olduğu soruna katkıda bulunabilir.
Bu da doktorunuz hastalığın virüs kaynaklı olduğunu söylediğinde ona antibiyotik vermesi için ısrar etmemeniz gerektiğini gösteriyor. İlacı almanız sizde bir tür plasebo etkisi yaratarak daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir, burası doğru. Ancak viral enfeksiyonunuzun üzerine bir de bakteriyel enfeksiyon sıkıntınız yoksa, bu antibiyotik aslında size yardım etmiyor ve hatta zarar veriyor olabilir.
Dr. Mehmet Öz --
hımmm anladım canım... güya ben de bilgisayarcıyım ama terzi kendi söküğünü dikemiyo işte...sp2 CD siyle deneyeyim bir de inşallah olur...olmazsa rahatsız ederim yine seni çok sağol canım...
valla güldüm hemde ne gülme.gülün diye söylemiştim zatennnnn ben hala kıyafetle tartılayım öyle başladım çünkü,hem fazla çıkayım ki zayıflamma gerketiğine hepten inanayım,değişik bir mantık oldu
evet cnm bende tok ve kıyafetimle tartılıorum şu anki 59 kilom benm kıyafetli ve tok kilom yoksa aç ve çamaşırla 57.8 gelmiştim önceki hafta.ilahi gerçektenben de genelde tok tartılıyorum ki bunu kalanchoe de yapıyodu sanırım:26: böylece hep 1kg daha hedefin altında olucam bu da böyle bi mantık senin giyinik tartılmadn a güzel kontrol aşamsında iyi olur bence
öğle menümü yazayım bende
5-6 çk kadar bezelyeli,tavuk sote
3 çk kadar bulgur pilavı
1 kase şehriye çorba
arkadaslar dün de sormustum ama sanirim gözden kactin lütfen bana sütlü türk kahvesini nasil pisirecegimi kisaca anlatabilirmisiniz?cezvede normal türk kahvesi yapar gibi mi pisirecegim?
arkadaslar dün de sormustum ama sanirim gözden kactin lütfen bana sütlü türk kahvesini nasil pisirecegimi kisaca anlatabilirmisiniz?cezvede normal türk kahvesi yapar gibi mi pisirecegim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?