olmadıııııııııııııııııııııııııııııııııııı,çevir anteniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
sabah ip atlama en az 30 kez yanlış yazmışım ama dediğim gibi ben 200 kez zıplıyorum
olur bebik.nasıl istersenz ayarlayın bişi işte neruşlasağol canımmmmmmmmmmmmmmsana muallime desek ya,neruş gelince bunu kısaltır sevimli bir hale getiri oda olmamı hacı ya
:):):):) kııızzz öldürcen sen beniiii muhaaaaaaolmadıııııııııııııııııııııııııııııııııııı,çevir anteniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
cnm hoşgeldin braz gayret ve çaba.kilo verdiğini gördükçe inan sende yemek istemiosun vücudunda alışıo bünyende bende eşime koyuorum akşmları abur cubur bayılır benmki ama ben hiç almıorum yada 1 tane alıp çekliorum.sende yaparsın.bizde burda zaten herşeyi yiyoruz ama sağlıklı ve ölçülü yioruz abrtmadan.şeker tuz meselesine gelnce ben çayı kahveyi şekersiz içerim 10 yıldır ama yediğim çikolataların tatlıların ve yemeklere koyduğum tuz üstüne tuzun haddi hesabı yoktur herşeye alışıo insan sende yaparsın emin ol ben yaptkten sonra herkes yaparyeterki buraya sıkı sarıl yiyip içtklerini akstamadan yaz kolay gelsn.merhaba.benide aranıza alırmısınız
diğer konuya yazdığım cevabı kopyalıyorum
63 kiloyum 1.68 boyundayım 8 kilo kadar vermek istiyorum.dün itibarıyla diyete ve elma sirkesi-bal-su karışımına başladım.elma sirkesi işe yararmı bilmiyorum ama kullananlar diyetle beraber işe yaradıgını söylüyor.evlendiğimde 50 kiloydum.üst üste 2 doğum yaptım .ilk bebeğimi doğum sonrası kaybettim moral bozukluğu ile kendimi iyice saldım derken yine hamile kaldım.doğumlardan sonra 80 kilonun üzerine çıktım.bi kısmı kendiliğinden gitti.75 e indim.sonra yediklerime dikkat ederek,özellikle abur cuburu hayatımdan çıkararak 63 e indim.
öyle ağır diyet listelerine pek uyamıyorum malesef ama yediklerime dikkat ediyorum.bu sabah 1 dilim kepek ekmeği,birazbeyaz peynir 3-4 zeytin yedim.
öğlen 4-5 yemek kaşığı sebze yemeği-yarım dilim kepek ekmeği-ve yarım su bardağı yoğurt yedim.
birazdan ara öğün olarak 1 adet elma yicem
akşamları eşimle abur cubur yeme hastalığımız var ama birkaç gündür tam kesemesemde azalttım bunu nasıl tam kesicem bilmiyoum ama dü nsadece meyve yemeyi başardım:89:
tatlım ben teflon tencerede yapıorum hiç yağ koymuorum tuz çok az atıorum.arada sallıorum tencereyi hiç yapışmıo beyaz beyaz kocaman patlak patlak oluo süperyağsız nası patlatıyosunz acaba:44:
çaydaki şekeri azaltmaya çalış azaltarak olmuosa bi de bir anda keserek dene bi kaç günde alışırsın emin ol.hoşbuldum.şeker ve tuz benim için gerçekten büyük problem.tatlıyı çok aramasamda çayı kahveyi asla şekersiz içemiyorum ve çay tiryakisiyim.tuz desen yemeklerin üzerinden bile tuz ekliyorum:95:tuzu azalttım ama şeker konusunu napıcam hiç bilmiyorum.spor olarak yürüyebildiği mzamanlarda yürüyorum ama her zaman mümkün oolmuyor.32 aylık bi oğlum var ama evde bişeler yapmaya çalışıyorum.şimdi mekik aleti almayı düşünüyoruz.eşimle beraber kullanıcaz.birde pko hastasıyım .pko hastalarının kilo vermesi daha zordur ama ben bu konuda biraz şanslıyım sanırım.biraz gayretle zayıflayabiliyorum.
olur bebik.nasıl istersenz ayarlayın bişi işte neruşla
:):):):) kııızzz öldürcen sen beniiii muhaaaaaa
cnm hoşgeldin braz gayret ve çaba.kilo verdiğini gördükçe inan sende yemek istemiosun vücudunda alışıo bünyende bende eşime koyuorum akşmları abur cubur bayılır benmki ama ben hiç almıorum yada 1 tane alıp çekliorum.sende yaparsın.bizde burda zaten herşeyi yiyoruz ama sağlıklı ve ölçülü yioruz abrtmadan.şeker tuz meselesine gelnce ben çayı kahveyi şekersiz içerim 10 yıldır ama yediğim çikolataların tatlıların ve yemeklere koyduğum tuz üstüne tuzun haddi hesabı yoktur herşeye alışıo insan sende yaparsın emin ol ben yaptkten sonra herkes yaparyeterki buraya sıkı sarıl yiyip içtklerini akstamadan yaz kolay gelsn.
tatlım ben teflon tencerede yapıorum hiç yağ koymuorum tuz çok az atıorum.arada sallıorum tencereyi hiç yapışmıo beyaz beyaz kocaman patlak patlak oluo süper
çaydaki şekeri azaltmaya çalış azaltarak olmuosa bi de bir anda keserek dene bi kaç günde alışırsın emin ol.
öğle yemeğim
1.5 -2 kepçe kadar tel şehriye çorba
(o kadar kalmıştı bitreyim dedim kepçem büyük deil)
3 kaşık kuru biber domates az yağda çevrdim
üstüne 2 yk sarımsaklı yoğurt
1 dilimden az kepekli ekmek
1 portakal
adet döneminde su içmek vücuttan ödemi atmada yardımcı oluyor.onu bana dr da söylemişti suyu bol içicez özellikle adet döneminde.bu arada bu diyet bende akılda bırakmadı çocugumun yaşını bile yanlış hesaplar oldum.oldum 34 aylıkkyani 3 yaşına 2 ay var
hatırladık tabiki hoşgeldin canımmmmmdaha çok yeni başlamışsın ama neler yedin peki neler yiyorsun adet döneminde su içmek nasıl işe yarıyor onu anlayamdım açaramısın
sanmam canım bulamayız burda ama olsun öğrendim belki bigün bulursak yaparız. ben deniz ürünlerini balıktan daha çok seviyorum canım. birde ahtapotu madensuyundamı bekletiyor yani nasıl sodada bekletiyor. karbonatlı sudamı bekletiyo
canım adet döenminde su faydalı gibi bişey demedim aslında... sadece ben adet döneminde su içemezdim.gunde bi çay bardagı kadar anca içerdim.karnım şiştikçe sudan tıksınırdım.....ben bunu başaramazdım.son 1 haftadır deli gibi içiyorum.....
sabah
1 dilim ekmek
3 zeytın
azıcık peynır
istediğin kadar salata malzemesi
ve 1 tk reçel,yada pekmez,yada bal
Ara
meyve
öğlen
tavuk gögsu yada hindi gögsü yada biftek yada köfte (ama gramını tarta tarta....tabı buda kilonuza göre diyetisyen tarafından belirlenıyo)ben malzemeleri alıyorum tartarak buzdolabı poşetlerine dolduruyorum.gece buzluktan çıkarım sabah işe gıtmeden pişiriyorum
çorba yok (hatta diyetisyen unuttumu diye düşünmüştüm)
salata
azıcık yogurt
ara
2 uzun galeta
bir uçgen peynır
bir meyve
akşam
sebze yemegı salata
yogurt
çrba yok
ara
2 ceviz
3diyet biskuvi
2 meyve
nihancım hatırladım tabikidee. diyetisyene gitmen güzel olmuş bende gidiyorum
hoş geldn canım tabikide hatrladık hatta inan bugün aklıma geldin düzzenli giriodun çünkü foruma.diyetsyene gtimen iyi olmuşş.çoğu yazdığın evet bzmde bildklerimz sayılrı diyetsyenlerden duyduklarımız ama kırmızı lahana havuç turpvs. yasak olması çok ama çok ilginç.çüünkü hepside çok güzel vitamn dolu sebzeler.hani kısıtlasa az ye dese anlarımda yasak olması çok tuhaf sen şeker hastasımıydın yoksa? şeker içerio demişsin de?mrb arkadaslar beni bazı arkadaşlar tanır ben yaklaşık 3 hafta önce bu forumda bu başlıkta diyete başlamış ve bazı arkadaslarımla da baya bi yazışmıştım.kalanchoe,nureda,farmasi,famir,hugocuk .......(ismini unuttugum varsa nolur kusura bakmasın)ancak bir cuma gunu yasadıgım çok kötü bi olay nedeniyle resmen yıkılmıştım ve o gunden sonra 1 kere bile yorum yazmamıştım.ve diyeti de bırakmıştım tabi....ama hep okumaya çalıştım yazdıklarınızı....bana emeği geçenlere bir borç olarak bu yazıyı yazıyorum belki ufak da olsa bi faydam olur.....
ben 03.02.2011 tarihi itibariyle ilk kez bir diyetisyene gidip diyete başladım(4 yıl önce bir tıp merkezinde gitmiştim kadın elime liste tutuşturup göndermişti ve hiçbişekilde inanmadıgım ve guvenmediğim için umursamamıştım bile.o yuzden onu diyetisyen olarak bile saymıycam)....
şimdiki diyetisyenımin kan tahlili sonuçlarım dogrultusunda hazırladıgı diyeti 03.02.2011 peşembe günü sabahından itibaren dun akşama kadar hiç ama hiç eksiksiz olarak uyguladım.ve dun gittiğim görüşmede tartıldım.1.7 kilo vermişim....gerçi bunun sevinciyle akşam sapıtıp diyetimi baya bi bozdum ama bu sabahtan itibaren herşey yine tam olarak benim kontrolumde
haftada iki gun görüşmeye gidicem .salı ve cuma akşamları...diyetisyenım "cuma gunku görüşmede buyuk ihtimalle kilo almış olcaksın"dedi.bunu nıye dedi bilmiyorum ve halada anlam veremıyorum ama tecrube sanırım bu....yada akşam diyeti bozacagımı gözlerimden anlamıştır.eşim böyle bi yorum yapmıştı dun akşam
benim yazıştıgım arkadaslar belki hatırlar ben tatlı manyagı biriydım.adet olmadan önce başlardı bende krizler ve tabı sonunda pes ederdim.02.02.2011 çarşamba akşamı adet olmama ragmen ben diyetisyenımın her dediğini yaptım hatta 1 gr çikolata bile yoktu menude.çünkü ilk 10 gun yasak.dun gece bunu telafı ettim gerçiama bugun yıne hiçbişey olmamış gibi yola devam ediyorum....ustelik çikolata aklıma bile gelmiyo Allaha şükür.ben bu irademle kendi başıma çok mucadele ettim ama tatlı zaafımın sonu hep hüsrandı.hep pes ettim.şimdi birine karşı sorumlu hissediyorum ve o tartıda tartılıp kilo verdiğimi göstermek için can atıyorum.....
şimdi gelelim bazi tüyolara...
yaptıgım hatalardan bahsedim.ben her öglen yemekhanede çıkan yemekleri yer ve nasılsa sebze diye her Allahın gunu 1 tabak dolusu kırmızı lahana ve havuç yerdim.bunlar şeker içeriyormuş ve bana yasakmış bilmiyodummmmmm.....
nasılsa meyve diye her meyveden yerdım hemde hiç miktarını düşünmedenn.yanlışmış bilmiyodum....
adet döneminde su içemem ben diyodum.bu hafta hergun 2.5 litre su içtim.demekki oluyomuş.bunu yapabileceğimi bilmiyodum....
DİYETİSYENIMIN SÖYLEDİKLERİ:
sabah kalkar kalmaz en az 3 kere yerinde ip atlar gibi zıplayacaksın...ben 200 kere zıplıyorum..en az 20 mekik çekiceksin.60 tane çekiyorum..
kahvaltıdan önce 2 bardak ılık su içeceksın.içiyorummm....
her yediğini gramıyla not edeceksın...mutfak tartısı aldım....gram gram tartıp yıyorum herşeyi.ilk 10 gun çikolata yasak...
kırmızı lahana,havuç,turp,mısır,taze kırmızı biber yasak)
gunde en az 2 litre su içilecek.....
yemekler az yaglı yapılacak
kıııııııııızzz kuru domates biberrrrrrrr vaaaaaaaaaaarrr hemde 3 kaşık hatta 3 kaşığı geçti az yağda çevrdim yoğurt döktüm üstüne çok da doydum sankiii şiştiiimmmmm:26::44:sağol canım ,bende deneyeyim bir ara öyleyse kızımla yerizzzzzzzsen bi tek çorbamı içtin şincik,doydun yani eee hadi afiyet olsun ozamn
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:95::95::95::95::95::95::95:yeter haaaaaaaaaaaaa bu ne ya yemek siyesini geçti kadayıflar,yengenler,kalmarlar,ahtapotlaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr aaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyy,bak Allah boşa mı yaratmış derim alır yerim haaaaaaaaaaaaaa küp kase küp kase
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?