ozman sana kocaman bir aaaaaaaaaaafeeeeeeeeeriiiiiiiinnnnKılzar az önce arkadaşım kahve dünyasından müthiş bi çikolata getirdi ve ben yemedim
estafurullah bebem istemeseydin emek vermeseydin bu sonuçlar olmazdı kalachoecim
evet kalanchoedeki değişimi ben biliyorum ilk baş tatlıyı nasıl dayanırım diye korkuyordu ama bıraktı şekeri tatlıyı bir süre ağzına sürmedi sporunu asla ihmal etmediçok güzel kilo verdi göbişi gitti pilates yapıyor pekçok şey yapıyor şimdi. arada evet azcık tatlı yiyor artık insülin direncinden kurtulduğu için arada canı isterse tadımlık yiyip bırakabiliyor.
olsun sabredersin bişicik olmaz ben bazen kendime süre koyuyorum 15 gün tartılamk yok diye bi arada 3 hafta tartılmadım yaaa sabreden derviş muradına erermişşşşşşşşşşşşşş
selam kızlar ben geldim,ooo burası bayaaa kalabalıkmış...
hügocum sen bu işi çözmüşsün güzeliminsülin direnci bende de var sanırım. tatlı yediğimde özellikle aç karna yediğimde yarım saat sonra filan kan şekerim düşüyor dizlerim ellerim titriyor açlıktan ölüyor gibi oluyorum
bu mu o insülin direnci ? burda bizim ofiste zayıf bi kız var sekreter nerdeyse ögünlerde hep şekerli bisküvi vs yiyor ama açlık krizi gelmiyor onda bu yok sanırım. ben kilolu olduğum için bende mi var ?? beni aydınlatırsan çok sevinirim
yaa nasıl duruyorsunuz tartılmadan benim kalkar kalkmaz ilk iş wc sonrada tartının tepesine çıkıyorum
hügocum sen bu işi çözmüşsün güzeliminsülin direnci bende de var sanırım. tatlı yediğimde özellikle aç karna yediğimde yarım saat sonra filan kan şekerim düşüyor dizlerim ellerim titriyor açlıktan ölüyor gibi oluyorum
bu mu o insülin direnci ? burda bizim ofiste zayıf bi kız var sekreter nerdeyse ögünlerde hep şekerli bisküvi vs yiyor ama açlık krizi gelmiyor onda bu yok sanırım. ben kilolu olduğum için bende mi var ?? beni aydınlatırsan çok sevinirim
bahsettiğin insülin atakları canım. şöyleki tatlı yedikçe yiyesin gelir. tatlı yedikten sonra karnın acıkır. göbekte yağ olur. hamurişine pilava makarnaya şekerli içeceklere mesela cola meyvesuyu falan düşkün olursun. bunlar varsa insülin direnci vardır. mesela fastfooda düşkün olursun. ekmek arası cola falan doyurur ama kısa süre sonra yine acıkırsın. sebze yemekleri sanki doyurmaz seni illa hamurişi pilav veya ekmek olacak bolca. insülin direncinin ileri safhası şeker hastalığııdr malesef obezitedir. eğer şeker hastalığın yoksa o yüzden değilse atakların insülin direncindendir öncelikle tatlıyı şekeri tamamen kesiyorsun. light bisküvi içecekte yasak kesinlikle ağzına sürmek yok. sadece hergün yediğin meyvelerden alacaksın şeker ihtiyacını. hamur işi kızartma pirinç patates yasak. hamurişi yiyeceksen esmer undan yapacaksın az yağlı. beyaz un yasak canım. vede sporda insülini dengeliyor sadece beslenme yeterli değil insülin direncini dengelemede. sonra zamanla dengeleniyor. benim 4 ayda dengelendi kurtuldum. ondan sonra ise pekmezli esmer unllu kek yapıp yedim şeker kullanmıyorum kullanmayı düşünmüyorum ama insülin direncini yendikten sonra haftada 2 kez falan sütlü tatlı yenebiliyor ama dediğim gibi yine dikkatli beslenme spor ve zaman lazım bi anda olmuyor düzelmiyor. bak kalanchoe nugya sonra ben atlattık elele verdik sonra şuan yok şeker hastası devrimci arkadaşımız vardı o da bıraktı tatlıyı şekeri. başka bırakan ve uzun zaman kullanmayıp insülin direncini yenen arkadaşlarda oldu ismi aklıma gelmeyen.
akşama evde mantı var:84:ben şimdi bunu üzerine yağ falan dökmeden azcık yesem nasıl olurolmaz dimiii
akşama evde mantı var:84:ben şimdi bunu üzerine yağ falan dökmeden azcık yesem nasıl olurolmaz dimiii
Hayır olmaz bizdede mantı var eşim için ben yemiyorum beyaz undan yapılan şeyler insülin direncini artırırp iştah açar yassak sana bikaç ay
hayır olmaz bizdede mantı var eşim için ben yemiyorum beyaz undan yapılan şeyler insülin direncini artırırp iştah açar yassak sana bikaç ay
hımm sen azcık yaramazsın anlaşılan :81: şimdi o tarz yiyecekleri uzun zaman tatlı hamurişi kızartma yemeyerek insülin direncinden kurtulmuş veya insülin direnci olmayan ablaların yiyorlar o da tadımlık oluyo. sen daha yeni başladın o yüzden bikaç ay tatlı şekerli şeyler kızartmalar hamurişleri fastfood hamburgerler yasak sana sonra zaten bu kadar yeme arzun olmayacak
cnm hugocuk gitmiş birazdan gelir görünce yazar ama ben yaayım sana şimdilk.insülin direncinin kiloyla pek alakası yok yani şöle aslında her kilolu insanda insülin direnci yok ama genelde insülin direnci olan insalar kilo problemi yaşıo.şöle bişi bu illet tatlı yedkçe acıkıosun ve yedkçe yiyesin gelio haniinsanlar der ya ayy tatlı yedim içimi kesti baydı beni fln die bende o duygu hiç yoktu işte insülin direnci yüzünden üstüste baklava yaşpasta çikolata hereşy, yerdim.ama tarçınlı sütle kuru meyvelerle azalltım tatlı ihtiaycımı onlardan karşılıorum.bir süre uzak kalıncada düzene girdi şimdi 1-2 kaşık alıp bırakabiliorum ama eskiden öle deildi.yedkçe yiyesim gelirdi.hügocum sen bu işi çözmüşsün güzeliminsülin direnci bende de var sanırım. tatlı yediğimde özellikle aç karna yediğimde yarım saat sonra filan kan şekerim düşüyor dizlerim ellerim titriyor açlıktan ölüyor gibi oluyorum
yaa nasıl duruyorsunuz tartılmadan benim kalkar kalkmaz ilk iş wc sonrada tartının tepesine çıkıyorum
canım yağsızda yiyebileceğin en fazla 5-6 kaşık olur oda seni doyurursa ye ama bence doyurmaz galiba:26:
olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz,kayınvalidem bendeyken,her Allahın günü börek,çörek,tatlı,sarma,mantı neler vardı nelerrr,şimdi mumla arasam bulamayacağım şeyler yemedim işte yemedim sende yeme sakın
bende kellogs yerim 1 kase..geçen gün aldım ama denemedim hiç doyurucu oluyomu acep:97:
ne güsel iradelisin demekartık bende tutuyorum kendimi..çayı bile şekersiz içmeye başladım:86:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?