60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

spor menüm ise
15 dakika pilates[bebek yüzünden kısa kesildi]
45 dakika leslie ile yürüyüş

merhaba arkadaşlar....
bugün yediklerimi yazayım kahvaltıyı yazmıştım farmasi beğenmiş menümü teşekkür ederim tereyağı fazla gibi gelmişti bana ama normal demişsin içim rahatladı
amaaaaaa koca bir amaaa... öğledem sonra olan oldu eşimin amcası ailecenek pikniğe gittik çerezler çikolatalar birazda baskı yapıldı bana aslında bana kalsa yemicektim hemen yazayım
ara öğün
1 yeşil elma
3 avuç karışık çerez
1çeyrek çikolatalı
3 tane top şeklinde çikolata
akşam yemeği
2 parça et
5 6tane köfte
salata
2 dilim ekmek
2kaşık pilav
çok fena bi kaçamak oldu yaaakomploya kurban gittim arkadaşlar günah çıkarayım birazcezayı hakettim dimi yarın yapıcam bütün sporlar anca bugün yediklerimi eritir herhaldeakşamı 18.30 gibi yedim artık bişey yemicem suyumu içerim bir de phyto form çayımı şimdi içeyim tamam bugünlük yemek macerasıda burda bitti

zayıflayamıyorum diyorsanız okuyun

Kilo vermek için aniden düşük kalorili bir diyet yapmaya başladığınız vücut alarma geçer. Enerjisini korumak için bazal metabolizmaya uyarı gönderir. Böylece metabolizma hızı yavaşlar ve kilo verme hızı düşer. Siz ne kadar az yemek yeseniz de vücut kendini korumaya çalıştığı için kilo vermenize engel olur. Bu nedenle diyet yaparken ani geçişler değil yavaşça kalori alımını düşürmeniz gerekir.

Kilo vermenin altın anahtarı hareket etmektedir. Yediklerinizi azaltsanız bile spor yapmadan, hareket etmeden sağlıklı kilo vermek mümkün olmaz. Bulabildiğiniz her fırsatta yürüyüş yapmaya, kaslarınızı çalıştıracak sporlara vakit ayırmaya özen gösterin. Bu sayede kilo vermeye başlayacak ve yağ depolanmasını durduracaksınız.

Günde tek öğün beslenerek kilo vereceğinizi düşünüyorsanız hemen bu düşünceden kurtulun. Sadece akşam yemeği sadece öğle yemeği gibi tek öğünle beslenmek kilo vermenizi sağlamaz. Sağlığınızın bozulmasına neden olur. Kilo vermek istiyorsanız sabah kahvaltılarınızı kesinlikle atlamayın.

Vitamin, protein, mineral açısından zengin bir kahvaltıyla güne başlayın. Böylece günün diğer öğünlerinde daha az yemek yiyecek ve daha kolay kalori yapacaksınız. Kahvaltı yapmak istemediğinizde şu sözü hatırlayın. Kahvaltını kral gibi, öğle yemeğini prens, akşam yemeğini fakir gibi yap.

Meyve ve sebzelerin kalorisi düşüktür. İçeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırır. Vücut sağlığını korur. Kilo vermek istediğinizde sadece meyve ve sebze ile beslenmek size başarılı sonuç getirmez. Vücudunuzun et, balık, peynir, yumurta, süt, yoğurt gibi protein kaynaklarına da ihtiyacı vardır. Aşırıya kaçmamak şartıyla protein almak kalori yakma hızını yükseltir, kilo vermenizi kolaylaştırır. En ideal protein miktarı günlük 15-20 seviyesinde olmalıdır.

Spor yapıyorsunuz, sağlıklı besleniyorsunuz ancak yine de kilo veremiyorsunuz. Peki düzenli uyuyor musunuz. Uykusuzluk ve yorgunluk halsizliğe neden olur. Hareketleriniz yavaşlar ve buna bağlı olarak metabolizma hızınız’da düşer. Sağlıklı kilo vermek için günde 6 saat uyumaya özen gösterin

baya bi kaçamak olmuş ama bundan sonrası için dengelemek önemli sakın bunu yememek gibi algılama olur mu canım bol sıvı al su şekersiz içecekler gibi çorba , yoğurt , süt ,kahvaltı tarzı , meyve , salata tarzı gibi yiyecekleri ön planda tutan bir beslenme tarzı benimse yarın için bence bu iş tamamdır

kahvaltımı yazmıştım sonrasını da yazayım. bugün yürüyüş yapmadım birazdan yürürüm belki ama haftada 5 gün yürüyüş yeter sanırım. yürüyüş dediğim koşu bandında 6km hızla ve eğimli, en çok eğim yoruyo.
Ara:
2 ceviz
Ara:
Kinder süt dilimi (130 kalori)haftasonu tatlısı :)

Akşam:
8 yk nohut
3 yemek kaşığı pirinç pilavı
2 yk yoğurt
Salata

şimdi çay içiyorum.birazdan da meyve yerim. akşamları meyve yeme alışkanlığımız var napıcaz bakalım

sağol canım ya biraz olsun vicdanımı rahatlattın...aynen öyle yapacağım zaten gayet güzel gidiyodum dediğin gibi yasak koymuyorumda herşeyi azalttım abur cuburu kestim bol su ve spor...o kaçamakları bile canım isteyerek yapmadım yani çünkü kilo verme isteğim yemeklere duyduğum isteğin önüne geçti zevk almak için değil beslenmek için yiyorum artık arbaya benzin almak gibi
havalarda düzeldi artık düzenli yürüyüşlerimi yaparım ama uzun bi süre böyle bi kaçamak yapmayı düşünmüyorum

ışıl ışıl güneşli güzel bir bahar sabahının içime yansıttığı pozitif enerjinin etkisiyle çok mutlu ve de huzurluyum aynı mutluluk ve huzuru yaşamanız dileğiyle günaydın kızlar

Sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı için genel sağlık kontrolünden geçtikten sonra diyetisyen tarafından yaş, kilo, boy, fiziksel aktivite düzeyi ve beslenme alışkanlıklarına özgü hazırlanan zayıflama diyetlerinin uygulanması gerektiği bildirildi.

Kısa sürede kilo kaybını sağladığı öne sürülen ve pek çok yan etkisi bulunan çeşitli ilaçlar gerçek kilo kaybı yerine vücuttan sadece su kaybına neden olan diüretik idrar söktürücü ilaçlar bilinçsizce kullanılmamalıdır.

Sağlıklı ve kalıcı ağırlık kaybının haftada en fazla 0.5-1.0 kg olması gerektiği unutulmamalıdır. Öğünlerinizi atlamayın. Düzenli aralıklarla günde 3 ana ve 3 ara öğün tüketmeye özen gösterin. Yemeklerde hayvansal yağlar yerine bitkisel sıvı yağları ve zeytinyağını tercih edin. Margarin, kuyruk yağı, içyağı gibi katı yağları kullanmayın.

Yemeklerinizi pişirirken haşlama, ızgara veya fırında pişirme gibi sağlıklı yöntemleri tercih edin. Kızartma ve kavurma yöntemlerinden kaçının. Mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketimini artırın. İmkanlar çerçevesinde günde en az 5 porsiyon sebze veya meyve tüketmeye özen gösterin.

Güvenli besin tüketimi için aldığınız ambalajlı gıdaların etiketlerini mutlaka okuyun. Tarım ve köyişleri bakanlığından üretim izni almış olmasına dikkat edin. Yemeklerinizi yerken acele etmeyin ve iyice çiğneyin. Unutmayın tokluk hissi midenizden beyninize yaklaşık 20 dakika içinde ulaşır.

Televizyon seyretmek, kitap okumak gibi başka bir işle meşgul olmak farkında olmadan fazla yemenize neden olabilir. Bu yüzden yemeğinizi tek bir olay olarak algılayın ve keyif alın. Yemeklerinizi mümkün olduğunca küçük tabaklarda porsiyonlayarak tüketmeye çalışın. Vücutta oluşan zararlı maddelerin atımı ve bağırsak sağlığı için günde en az 2 litre su tüketin.

Kan şekerini hızla yükseltip düşürmeyen besinleri tercih edin. Basit karbonhidrat olan saf şeker ve şekerli besinler yerine kepekli ekmek, makarna, bulgur pilavı gibi lifli besinleri tüketin. Haftada en az 3 kez ve 30 dakika süreyle düzenli fiziksel aktivite yapmaya özen gösterin.

günaydın topicimin güzel kızlar günaaaaydınnnn
fuar nihayet bitti ve ben düzenime dönüyorum bugün ofiste olcam... sizi çok özledimmm

gunaydınnn ccanımmm

Diyet yapmak istemesine rağmen abur cuburdan vazgeçemeyen biriyseniz fazlalıklarınıza özel bir mönü uygulayarak veda edebilirsiniz. İşte iştahınızı keserek formda kalmanızı sağlayacak özel karışımlar.

Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan, sizi uzun süre tok tutar. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Kalorisi yok denilecek kadar az olan bu sebze oldukça tok tutucudur. 250 gram mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve fruktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte, tatlı ihtiyacınızı da karşılar.

Şeker yerine kuru erik
200 gram ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gram kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur. Eğer öğünler arasında acıkırsanız, kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engelleyen bir besindir. Ancak fazla abartmayın.

Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var. Bir demet maydanozu blendırdan geçirip sebze suyuyla karıştırın. Bu karışımın içine birkaç damla acı biber sosu ekleyin ve karışımı için. Bu içecek yağ yakımını kolaylaştırır ve zayıflamanıza yardımcı olur.

Yulaf ezmesi yiyin
Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip bir çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışım hem doyurucudur hem de bağırsakları çalıştırır. Kahvaltıda armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt eklemeyi unutmayın. Armudun içeriğindeki fruktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.

Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu karışım, günlük karbonhidrat ihtiyacınızı karşılar. Kendinize bir portakal ve 50 gram ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Bu salatayı 50 gram yağsız yoğurt, bir tutam tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın. Son derece lezzetli olan bu salata hem kendinizi tok hissetmenizi sağlar, hem de hazmı kolaydır

[/COLOR][/B]

Son düzenleme:

Yiyeceklerinizdeki yağ miktarını azaltmak fazla bir çaba harcamadan aldığınız kalori miktarını inanılmaz derecede azaltmak anlamına geliyor. Uygulayacağınız bu diyette yiyeceğiniz limitsiz sebze meyveyle hem karnınızı doyuruyor hem de sağlıklı besleniyorsunuz.

Ekmek, makarna, patates ve pirinç gibi nişastalı yiyecekler sayesinde de asla aç kalmıyorsunuz. Kilo vermeniz, bir zaman sonra ilk başlardaki hızını kaybedecektir. Ama yine de 6 haftanın sonuna geldiğinizde kendinizi yaklaşık 7 kilo vermiş ve en az 1 beden incelmiş bulacaksınız.

Ne kadar yağ: Yağı tamamen kesmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü metobolizma nasıl proteinlere ve karbonhidratlara ihtiyaç duyuyorsa, yağa da ihtiyaç duyuyor. Yeteri miktarda yağ almadığınız taktirde bazı bağırsak problemleri veya vücudun yağda çözülen vitaminleri kullanamaması gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Ancak yağdan aldığınız kalori miktarı asla toplam kalorilerinizin yüzde 23 veya 30′unu geçmemeli.

Günlük ne kadar yağa ihtiyaç duyduğunuz ise tamamen ne kadar kilo vermek istediğinize bağlı. Vücudunuza giren kalori miktarını bir anda düşürmek sağlığınızı da kaybetmeniz anlamına gelir. Ayrıca bilinmesi gereken bir nokta daha vardır. Sıvı yağlarla katı yağların kalori değeri aynı. Yani sıvı yağ kullanmak sizi daha zayıf değildir. Sadece daha sağlıklı yapıyor.

Kısaca kurallar: Doktorunuza da danışarak ulaşmak istediğiniz ideal kiloyu belirleyin. Her gün için yağ miktarını hesaplayabileceğiniz öğünler seçin. Bunu yaparken hazır gıdaların üzerindeki besin değeri tablolarından yararlanabilirsiniz. Sağlığınızı kaybetmek istemiyorsanız öğünlerinizi her gün değiştirmelisiniz. Hazırladığınız yemekleri istediğiniz kadar baharat, sarmısak veya taze otlarla tatlandırabilirsiniz.

Nişastalı besinlerdeki yağ miktarı azdır ancak fazla kalori verirler. Bu yüzden belirlenmiş porsiyon miktarlarınıza sadık kalmanızı öneriyoruz. Karnınızı, limitsiz yeme hakkınız olan sebze ve meyvelerle doyurmaya çalışın. Sınırsız miktarda su, çay, kahve ve diyet içecekler tüketebilirsiniz.

İstediğiniz kadar yağsız süt ve diyet yoğurt tükletebilirsiniz. Hatta kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak için her gün bir bardak süt içmenizi veya 2 küçük kase yoğurt yeminizi öneriyoruz. Fazla şekerli yiyeceklerden kaçının. Motivasyonunuzu yüksek tutmak için her hafta kaç kilo verdiğinizi hazırladığınız bir tablo yazın.

Sebze ve meyveler: Bu diyeti yaparken patates de dahil olmak üzere sınırsız miktarda sebze yiyebilirsiniz. Eğer vermek istediğiniz kilolar 6′dan azsa patates, mısır, nohut ve kuru fasulye porsiyonlarını küçük tutmanızda fayda var. Çünkü bunlar kalori bakımından diğer sebzelerden daha zengin.

Meyvelere gelince yine aynı şekilde özgürsünüz. Ama bu sefer de krema veya şekerli sosların tuzağına düşmemeniz gerekiyor. Ayrıca eğer 6 kilodan daha az zayıflamak istiyorsanız. Kendinizi günde 3 parça meyveyle sınırlandırmanız sonuca daha çabuk ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Alkollü içeceklerin hemen hiçbiri yağ içermiyor ama en az yağ kadar kalori veriyorlar. Yağın 1 gramında 9 kalori alkolün 1 gramında 7 kalori bulunuyor. Bu yüzden diyetiniz süresince alkol konusunda da dikkatli olmalısınız.

günaydıııııııın ben geldim. kahvaltıda 1 dilim kepek ekmeği 1 dilim peynir salça sosu yedim sonra salonu temizledim

canım yorumunda çok haklısın ama sanki biraz daha fazla yediğimde ya dengeyi tutturamıyorum çok yiyorum yada böyle az kocam kilo ver diyor ama biryerlere gidince hadi ye hadi ye diye ısrar ediyor.sen yemezsen bende yemem gibi bende o zaman sınırları aşıyorum keşke öyle yapmasam ama dedikleini dikkate alıcam.teşekkürler

herkese günaydın.gerçekten bahar bu sefer geldi galiba.mükemmel bir hava var.artık evin içine kapanmaktan kurtulup,aktivitelerimizi çeşitlendirebileceğiz.bu bahar çiçekleri de hepinize..

Günaydın kızlar...
4 günlük aradan sonra burdayım.. çok özledim sizi...
Hava süper.. Işıl ışıl..
Bahar gelmiş..
Neşeliyim ben de..
Ben her bahar aşık olurum......
içimde kelebekler uçuşuyor..
cuma akşamı da diyetisyene gideceğim..
Daha da hafifleyeceğim inşallah..

günaydın hanımlar nasılsınız hafta sonum uyumala geçti hep ilaç fena uyutuyo beni neyseki akşama çevirdiö ilacı akşamları alıcam.hafta sonu bir iki kaçamak oldu ama dozunda oldu aşırı değil yani.
sabah kahvaltım
domates-salatalık
2 kk tuzsuz peynir
1 tane yeşil biber
4 tane zeytin
2 dilim ekmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…