cnm aslında en iisi kenakort emme velakinn diliminn gerisindeki yere süremedimm dişime yapıstıı.. agzımı acmadan oturmaya karar verdim ilclaa. kutunun üatünde kocaman tıbbi zorunluluk olmadıkca hamilelerde kullanılamaz yazıoduu.. aynı acıyı ikinci kezz cekerek sildimm..:84::84::84::84::84: evde oje gibi sürülen seyden varr on dan sürüom bende.. ama kocmann olmuss gecmeye niyeti yok gibii
saol cnm benimm...
aynen valla bende içimden aynı şeyleri geçirdim seneye bende öle olcam die.inşallah öleo luruz cnm hep birlikte
tatlım başın saolsun ben seninle denk gelemedim bi türlü söyleyemedim. ama sen böle anlatınca babam öldüğü zman annemim hali aklıma geldi ben 12 yaşındaydım .13 sene önce yani. annem çok iyi hatrlıorum 6-7 ay boyunca hergün ağladı ama hergün.sonra bi iki güne düştü ama yıllarca ğaladı diyebilirim. hep birileri yanımızdaydı tazyem yengem vs. annemi hiç yalnız bırakmadılar.çok zor bi olay hep yanında olna hergün gördüğün insanı bi anda artık göremeyeceğinii anlıosun ama kendine söz geçiremiosan o hali yaşamak lazım ama Allah kimseye yaşatmasın tabi.
babam da öleydi çok iyiyidi kendi işini bırakır başkasının işine koşardı eğlenceliydi ilkokul mezunu esnaf birydi ama çoğu üni versşte mezununa taş çıkarırdı çok bilgili kültrlüydü çok titizdi temz giyinirdi vs. böle bi insann artık yanında olmayacağını bilmek çok zor
hala rüyamda babmı gördüğüm zman ölmemiş olarak görüorum ölmemiş ama bizden uzakts yaşıomuş.
nerdesin baba nie gttin diorum hiç bişi sölemio hiç konuşmuo ama hep iyi hallerde görüorum şükür.
çok sık görmüorum keşke daha sık görsem ama gördüğümde de dediğim gibi iyi hallerde görüorum. inşallah iyidir rahat yatıodur mezarında...
tatlım bende ona sasırdım ya.. diyet yapmıorum da az az herseyden yiyorum.. bide sabahları süt içiyorum.. folic asitten de elevite gectik bi sürü vitamin var içinde. nie cıktı anlamadım. eskiden cok cıkardı 1 yılı askın hiç cıkmıodu. yetmio mu yedigim içtigim anlamadımmm:44::44: doktoru arayıp sorayım hangi ilacı kullanayım die..
öğle yemeğim
6 yk kabak yemeği
salata
yoğurt
2 dilim kepek ekmeği
ben geldiimm
kokuyomuşum gibi hissettiğimden gittim kendime duş jeli aldım bebe yağı aldımyıkandım bebe yağını sürdüm lakin fazla kaçırmışım çiçek bahçesi gibi kokiyiim :86:
akşama barbunya yapcem bulgur pilavıda yaptım
turşuda alırım hava serinleyince gidip :86:
ne zamandır turşu yemedim bu akşam epeyce yerim :86:
günde 1 madensuyu mineral için faydalı diye içicem hergün :86: ayrıyetten hurma ve kefir çok faydalı bunlarıda hergün yer içerim :86:
bebişe yarasın demi :86: artıkın onu düşünmek lazım :86:
diyetisyenim izinde ne zaman döner meçhul. bitki çayları zararlıymış içmiyorum kızartma cola asitli içecekler içmiyoum. günde 2 fincandan fazla kahve içmiyorum
zatii sağlıklı besleniyorum birde nazendenin listesine baktım nettende baktım hamile diyeti filan diye aşarı yukarı aynı eski listelerimle.
hurma ve kefir bence muzice bu yüzden süt yerine kefir içiyorum hurmada hep yicem stokladım bende famir gibi.
tatlı isteği başladı ama hurma ile idare ediyorum ve yulaflı püskevitim bitmiş alcem bugün o da kesiyo.
tabee çabuk acıkıyorum doğru ipin ucunu bırakırsam dana gibi olurumda bozmuyorum kendiciğimi :81:
şöyle düşünüyorum bebişe yarayan şeyleri sağlıklı yiyeyim yarasın diorum kendi kendime :86:
yoksa ipin ucu kaçacak :97:
eccrin seninki ne kadarlık oldu şimdi :44:
balım doktor bana beslenme listesi verdi. simdi bulamadım ama aklımda kalanları yazayım sana:
cola vs asitliler zaten yasakkkkokorec, salam sosis vs toxoplazmA nedeniyle tamamen yasak.. (cigerde sakat at a giriomuss yasak). beyaz ekmek yerine kepek ekmegi veriyolar aynen.. meyve suları 100 de 100 olmadıkca yasak. gün içinde süt, ayran, peynir ve yogurdu mutlaka her ögünde birini yerlestirmişti.. hatta ara ögüne 1 dilim ekmekle 1 bardak ayran ve 1 porsiyon meyve vermişti. her arada taze meyve verio 1 porsiyon. haftada 3 gün balık.. her gün mutlaka et,sebze ve karbonhidrat olmalıymıs zorunlu. özellikle karbonhidrat bebek için cok gerekliymiş.. pirinc yasak cünkü bebege hiç faydası yokmuss.. makarnada pişirdigin suda yiyeceksin zaten yıkamak bütün vitaminini alıyo. hem suyunda yemek daha lezzetli oluyo. aksam yemeginden sonra bi ara daha veriyo ordada süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı verdiydii simdilik aklıma baska bişi gelmedi.. bide folic asite baslamıs olman lazım.. cok önemli zaten 3 ay içiliomuss sonra faydası yok..
canım folik asite epey oldu başlayalı. belenmemde aynen bu şekilde çünkü zaten listelerimde bu şekildeydi canım.
meyve daha çok şeftali kavun yiyorum çok severimde :86:
yemekler hergün muhakkak sebze veya baklagil olur az yağlı. haftada 3 gün balık hep olur normaldede öyle zaten. süt yerine kefir içerim ve sanada tavsiye ederim kefir hergün 1 bardak muhakkak iç
bebek için çok faydalı. fındık kuruüzüm badem yiyorum hergün. birde aç karnına sabah 1 tatlı kaşığı harnup pekmezi içiyorum ve sanada öneririm çok faydalı
birde hurma yerim hergün.
hurma kefir ve harnup pekmezini hergün yemeni tavsiye ederim. netten araştırırsan sende vazgeçemezsin canım
QUOTE=ycl;20146221]Yolanda ne güzelsin kız sen.. maşallah sana..[/
içiyorum canım marketten aldım 6 lı getiriyorum işyerine çekmecmde duruyor öğle yemeğinden 20 yada 30 dk sonra içiyorum hergünnugii madensuyu içiyon demi
yoksam mineralsiz kalırsan kilo vermende yavaşlar
ayrıyetten sana mineralsiz derim
famirto ne zaman dönecekti izinden bilen varmı :44: demişti ama unuttum ben :26:
cnmm benim sıpamm 12. haftann içinde. 3 ayı bitti yaniii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?