60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

y eksiyi cıkar ayseyii tezi dogru isee benimm cocumm kesin kızz.. koruk koruk diee kendimi paraladımm.. teyzem saolsun buldu getirdi.. kücük bi salkım korugu tuzla birlikte yedim o da yetmedi 3 gündürr az az kısır yapıpp yiyorum kendimee.. nasıl bi zevkk sanki hayatımda ilk kez yiyorum neyse bugün iti bariyle artık midem bulandı yememm bi daha.. tursuya sarmıstım ondan da midem bulanmıstı.. canımınn cektigini igrenene kadar yiyorumm sonra yicek bişi bulamıorum ne olcak benim bu halimm yafff

bu arada elif safak ın siyah süt ünü bitirmekk üzereyimm ve nedenn tepki topladıgınıı halan anlamıss degilimm.. her kadınınn düsünebilecegii seyleri düsünmüşş, endiseleri tasımıss.. benn henüz bi kariyerim olmamasına ragmen nelerr düsündüm bebekle ve aileyle ilgilii.. bizim toplumumuzz sorgulamaya karsı demekk ki.. zaten herkess bu kadar sorgulasa ortada sürünenn cocukları görmezdik diye düsünüyorummm... ii pazarlarrrr

Ramazan’a özel örnek beslenme programı

İftar
•1,2 adet hurma
•1 bardak su
•1 kase çorba
•1 kase salata

Akşam
•60- 90 gram tavuk, hindi ya da balık ( kuru baklagil yemeğiyle birlikte olabilir)
•2 dilim kepekli ekmek veya 4 yemek kaşığı pilav ya da makarna
•1 su bardağı süt ya da yoğurt
•Bol salata

Ara
•1–2 porsiyon meyve ya da taze sıkılmış meyve suyu
•1 bardak süt ya da yoğurt

Sahur
•1 bardak süt ya da yoğurt
•4–5 adet zeytin
•60 gram yağsız beyaz peynir ya da 40 gram kaşar peynir,
•2–3 dilim ekmek
•Biber, domates, salatalık
•1-2 porsiyon meyve

İftarda ve sahurda fazlaca yemek yenilmemesi gerektiğini vurgulayan Elif Keskin, aşırı besin alımı, dengesiz beslenme ve yetersiz uyku birtakım sağlık problemlerini de beraberinde getirir, ayrıca midenin aniden dolması, hem tansiyon yükselmesine hem de hormonların hızlı salgılanmasına yol açar diye belirtti.
Bu nedenle; az ve sık aralıklarla yemek en idealidir. İftarda yenen ağır yiyecekler kan şekerini hızla yükselteceğinden, baş ağrılarına neden olabilmektedir.
Ramazan ayı sonrası mide rahatsızlıkları oluşabiliyor. Bunu önlemek için tahıl, sebze, meyve, kurubaklagil, yulaf, kabuklu pirinç gibi diyet posası açısından zengin besinler tüketmek, besinleri küçük parçalara ayırarak ve yavaş yavaş yemek yararlı olabilir.
Ramazan ayı boyunca özellikle posadan zengin beslenme sindirime yardımcı olduğu gibi kabızlığı da önler. Kabuklu meyveler ve bol sebze tüketimi tercih edilmeli.
Yağlı ve şerbetli ağır tatlılar yerine, komposto ve sütlü tatlılar tüketmekte fayda var.

bu lısteyı uyguluycam dıyetisyenime gidinceye kadar kızlar ıyı gıbı dımı

Sahur Önerileri:

Öneri 1: 3 kibrit kutusu kadar peynir, 5-6 zeytin, bol salata, 4 dilim ekmek, bol salata
Öneri 2: 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 yumurta, 5-6 zeytin, söğüş salata, 4 dilim ekmek
Öneri 3: 7-8 çorba kaşığı makarna, 1 porsiyon beyaz veya kırmızı et, komposto
Öneri 4: 1-2 kibrit kutusu kadar beyazpeynir, 5-6 zeytin, 2 dilim kepek ekmeği, 1-2 mevsim meyvesi
Öneri 5: 1 kâse yoğurt, 2 dilim tepsi böreği (4-5 kibrit kutusu kadar), 1-2 mevsim meyvesi. Tatlandırıcı ile hazırlanmış kuru kayısı veya erik kompostosu

Ramazanda Diyet

''ORUÇ TUTAN KİŞİLER DİYETİSYEN KONTROLÜNDE 4 ÖĞÜNÜ KAPSAYAN BİR PROGRAMLA HAFTADA 1-1,5 KİLOGRAM VEREBİLİR'' -''1. ÖĞÜN SAHUR, 2. ÖĞÜN İFTAR YEMEĞİNİN İLK AŞAMASI, 3. ÖĞÜN İFTAR YEMEĞİNİN İKİNCİ AŞAMASI, 4. ÖĞÜN DE İFTAR İLE SAHUR ARASINA KONAN ARA ÖĞÜN OLARAK PLANLANMALI''

Ramazan ayında oruç tutan kişilerin diyetisyen kontrolünde yapılan sahur, iftar yemeğinin ilk ve ikinci aşaması, sahurla iftar arası olmak üzere toplam 4 öğünü kapsayan bir programla haftada 1-1,5 kilogram vermesinin mümkün olduğu belirtildi.
Diyetisyen Lale Sağlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı kilo kaybı için ön koşulun öğün atlamadan, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı ile sağlanabileceğini söyledi.
Yemek alışkanlığının toplumların geleneklerine göre farklılık gösterdiğini, bu belirgin örneklerininden birinin de ramazan ayı olduğunu anlatan Sağlık, ''Ramazanda öğün sayısı azaldığından vücut için gerekli besin ögeleri yeterli alınmalı'' dedi.
Lale Sağlık, oruç sürecinde günde yaklaşık 15 saatlik açlık durumunun söz konusu olmasının ve öğünlerin iki ile sınırlanmasının metabolizmanın yavaşlamasına neden olduğunu ifade ederek, ''Öğünler, sahur ve iftar olmak üzere ikiye düşmektedir. Ramazanda öğünlerin içeriğine ve düzenine dikkat edilmemesi durumunda mide rahatsızlıkları, bulantı ve kusma, kalp çarpıntısı, baş ağrısı, uyku hali, halsizlik, ödem oluşumları, kan şekeri düzensizlikleri, kabızlık gibi bazı fizyolojik komplikasyonlarla karşılaşmak olasıdır'' uyarısında bulundu.
Ramazan ayında, sağlıklı beslenme önerilerine uyulduğunda ve bir uzman desteği alındığında kontrollü bir şekilde zayıflamanın mümkün olduğunu belirten Sağlık, ''Oruç tutan kişiler, diyetisyen kontrolünde yapılan 4 öğün esasına dayalı bir programla haftada 1-1,5 kilogram verebilirler'' dedi.

-''RAMAZAN ZAYIFLAMAK İÇİN FIRSAT OLARAK GÖRÜLMEMELİ''-

''Ramazan ayının zayıflamak için fırsat olarak görülmemesi, aksine daha özenli beslenilmesi gerektiğini'' vurgulayan Sağlık, ''Ramazanda öğün sayısı 2'den 4'e çıkarılmalı. 1. öğün sahur, 2. öğün iftar yemeğinin ilk aşaması, 3. öğün iftar yemeğinin ikinci aşaması, 4. öğün de iftar ile sahur arasına konan ara öğün olarak planlanmalı'' diye konuştu.
Sağlık, kilo vermeyi kolaylaştırmak için öğün sayısının dışında öğünlerin içeriğine de dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, birinci öğün olarak kabul edilen sahurda kesinlikle hamur işi, kızartma, börek, çörek gibi gıdaların tüketilmemesi gerektiğini söyledi.
Bunların yerine sağlıklı bir sabah kahvaltısı niteliğinde yağsız peynir, tam tahıl ekmeği, domates, salatalık, yağsız süt-badem ya da yağsız süt-meyve-müsli-badem tarzında protein içeriği zengin, glisemik indeksi düşük besinlerin tercih edilmesinin uygun olduğunu belirten Sağlık, bu şekilde hem uzun süre tokluk hissedileceğini hem de mide-bağırsak rahatsızlığı riskinin azalacağını dile getirdi.
Lale Sağlık, ramazan ayında yapılan ''en büyük hatalardan birinin sahurun atlanması olduğunu'' ifade ederek, bunun metabolizmayı daha da yavaşlatarak hem kilo vermeyi zorlaştırdığını, hem de baş ağrısı, uyku hali, halsizlik, kan şekeri düzensizlikleri gibi komplikasyonların oluşma riskini arttırdığını dile getirdi.
Ramazan ayında 2. öğün olan iftar yemeğinin ilk aşamasında, 1 bardak ılık su ve 1 kase çorba tüketilmesinin yeterli olduğunu anlatan Sağlık, bu öğünün ardından yaklaşık 45 dakika- 1 saat sonra 3. öğüne geçilebileceğini söyledi.
Sağlık, 3. öğün olan iftar yemeğinin ikinci aşamasında ise ızgara et-tavuk-balık, yoğurt, sebze yemeği ve salata gibi hafif yemeklerin küçük porsiyonlarda tüketilmesi gerektiğini belirterek, şu önerilerde bulundu:
''Et grubu kızartma ve kavurma şeklinde değil, haşlama, ızgara ya da buğulama tarzında pişirilmeli. Zayıflama diyetinin kalorisine göre porsiyon bireye özgü ayarlanmalı. Yoğurdun light, sebzenin az zeytinyağlı şeklinde tercih edilmesi, salatanın bolca yenilmesi (mısır, havuç ve bezelye ilave etmeksizin) ve miktarlarının diyetin kalorisine göre ayarlanması, zayıflamayı kolaylaştıracaktır. Son öğünde olan iftarla sahur arasında ise meyve ve süt tüketilmeli.''
Oruç tutan kişilerin kan şekeri düşüklüğüne bağlı olarak hissedecekleri aşırı tatlı yeme isteğinin bastırılması için hamur tatlıları yerine kurutulmuş meyvelerin, bitkisel tatlandırıcıların ve yağsız sütle yapılmış tatlıların tercih edilmesi gerektiğini belirten Sağlık, ''Bu, kilo verme sürecinin yavaşlamasını önleyecektir. Eğer, bu şekilde hazırlanan tatlı tüketilecekse de bu haftada en fazla 2 günle sınırlı kalmalı, diğer günlerde kurutulmuş meyve, hurma ya da meyve tatlı niyetine tercih edilmelidir '' dedi.
Sağlık, sıvı alımının da 2-2,5 litreden az olmamasına, tahıl grubu olarak beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmeklerinin ölçülü oranda yenilmesine özen gösterilmesini söyledi.
Ayrıca, Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmanın, 3. öğününden en az 1 saat sonra, haftanın 3-4 günü yapılacak yürüyüşlerle hızlandırılabilineceğini anlatan Sağlık, ''Yeter ki oruç tutarken sahip olduğumuz irademize iftar saatinden sonra da sahip olabilelim'' dedi

Haftasonu yememe içmeme dikkat etmeye çalıştım hep.sporu çok yapmadım yürüyüşler yaptım sadece.bugün diyetisyenin listesine başlıyorum.bu sabahta tartıldım 68.7 çıktım.diyetisyenin ölçümünde 69.3 idim.600 gram gitmiş. ayda 1 kere tartılmayı düşünüyorum bakalım. bugünkü kilomu baz alıcam bakalım diyetisyen eşliğinde kaç kilo vericem

Ben oruç tutamıcam.6 öğün beslenmeye devam.

Sabah kahvaltım :

1 Kupa ayvalı ıhlamur
1,5 kk az yağlı beyaz peynir
3 az yağlı/tuzlu siyah zeytin
2 minik domates
2 badem salatalık
1 dilim kızarmış ruşeymli ekmek

uzun bir aradan sonra gene burdayım...rapor bitti arkasındanda yıllık izin kullandım.memleketim elezığa gittim.gerçi ordada sürekli uyudum.yürüyemiyordum azıcık yürüsem sancım oluyordu.kısaca benim de tatilim bu oldu...iş yerinde dekanım bir geçmiş olsun dahi demedi benim sahte rapor aldığımı düşünüyor.ne düşündüğü o kadarda önemli değil sonuçta ben ve allah en önemlisi biliyorya...
arkadaşlar yaklaşık 15 gün hiç kalkmadan yattım ve sürekli serum takılıydı ayrıca yedim içtim yattım azda yesem hareketsiz kaldığım için kiloda aldım.65 kilo oldum anlayacağınız.4 ayda 4 kilo almış oldum...
bugünde oruçta tuttum allah yardımcım olur herhalde.denerim en azından dayanamazsam tutmam artık sonuçta bebişim daha önemli...günler çok uzun birde urfa cayır cayır yanyor her ne kadar hava durumlarında 42 derece deselerde buralrda termometreler 55 dereceyi gösteriyor...

yeşil çayda da kafein olduğunu bilmiyordum benim genelde kalori açıktır bantlarda km ye bakmam ondan sormuştum. spora başlanmanda çok iyi olmuş salonda sauna var ama az kişi olunca açmıyorlardı girmek nasip olmadı daha mutlaka denicem birgün

Hoşgeldin benim listenin ölçülerinde yiyorsan iyimiş.abur cuburu da kesersen rahatlıkla kilo verirsin listeye uyup düzenli de spor yaparsan. buraya takıl o halde yediklerini içtiklerini sporunu yaz burada hep destek tam destek :13:

Gözünaydın hugocuk.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

günaydın herkese bugün işe başladım iş yerinden sesleniyorum sizlere

Günaydın kızlar...
iyi ramazanlar olsun...

Günaydınlar..hayırlı olsun nazende

günaydın kızlarrr.ramazanımız hayırlı olsun,günahlardan arınmamıza vesile olsun inşallah(amin)

ben ilk geceden kalkamadım sahurauyuyakaldım,tam ezanda uyandım ,2 brd su içip yattım,bugun zor geçmez inş( ama ilk günün heyecanı ya kolay gecer dimi)

herkeze günaydın hayırlı ramazanlar diliyorum.ben midemden raatsız olduğum için oruç tutamıyorum maalesef onun için beslenme düzenime devam ama burda oruç tutanlar olacağı için menülerimi yazmıyacağım.spor yapamadım hiç misafirlerim var yarın gidecekler bir hafta sonra tekrar gelecekler yine 2 gün kalıp bu sefer temelli gidecekler bu arada lazeride yaptırdım

günaydın kızlarrr.ramazanımız hayırlı olsun,günahlardan arınmamıza vesile olsun inşallah(amin)

ben ilk geceden kalkamadım sahurauyuyakaldım,tam ezanda uyandım ,2 brd su içip yattım,bugun zor geçmez inş( ama ilk günün heyecanı ya kolay gecer dimi)

günadydın kızlarrrrrrr,herb,keşlere hayırlı ramaazanlarrrrrrrr
dün ilk sahurumuza kalkmış olduk ben eşim ve tabiki kızımmm
kızımda aruç tutacak bizle beraber onun orucu akşam ezanıa kadar şeker ve çikolata yemmek olacak tabiiii,sahurda bol bol şeker çikolata yeemedi ama karpuzz yedi yattı,gece bide pencremizin önüne pamuk prensesi gelsi haftalardır görmüyodu kızmm(mahllenin bembeyaz kedisi oluyor pamuk prenses koydu adını)
güzel bir sahur olduuu,azcıkk uykusuum ama zamanla alışırım bu duruma inşallahhh

gelelim sahurda yidikleirme
1-1,5 dlm tam buğday ekmeği(bu ekmeği kendim yaptımmm)
4-5 yk patlıcan salatası
1 kk beyaz peynir
1 dlm karpuz
avuç içinin yarısı kadar tavuk
2 hurma

o kadar çok su içtim ki karnım çabuk doydu:44:
hala 61,5 kiloyummmmm bu aradaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…