in cin top oynarken geldimm :)
famir akşama süslenecekmişşşş
beril gayet normal fazla olmamış
öğle yemeğim
6yk körili tavuk
bol dereotlu semizotu salatası
1 dilim çavdarlı ekmek
ara öğün
4 kiraz
1 hurma
1 bardak süt
sonra 1 şişe sade maden suyu
nerudacım teşekkür ederim o siteye bakıyorumm
afiyet olsun canımmmm..
evet azcık ekyfim yerine gelir belki diye süsüleneyim diyorum,odada da tek başımayım valalaha içim karardıı,üstümdekileri çıkarıp atasım var okadar yanii
burdada incin top oynuyo zatii,konuşacak kimsede kalmadıııı:97:
akşam gidip kocamın başının etini yicem o olacak vallhaaa
teşekkür ederim canım
aman diyeyim bişey yapma :) :)
nedense kimse olmuyor cuma gününden ıssızlaşıyor burası
hafta sonu tamamen boşalıyor
bende kurabiye yapıyordum
30 dk oldu diyorum niye pişmiyor
bakıyorum üstü pişmiş altı duruyor
bi baktım fırının üstünü açmışım alt ısıtıcı kapalı :)))
ama ben kurabiyeyi yemiycem kii
evet canım bencede yemeee.
daha önce sağlıklı kek tarifi paylaşmıştık,bende denedim kızlar pekemz koyarak yapıyorlar kepek unundan bense hiçç şekersizz ve pekmezsiz yapmıştım sadece hurma,yabanmersini ve tarçın ekleyerek ve acayipp şekerli olmuştu.
bu tarz şeyler deneyebilirsin daha sonraları,canın çektiğinde 2-3 haftada bir yapıp belirli ölçülerde yersin,aklın kalmaz böylece keklerde,pastalarda.
bir ara vereyim istersen tarifini
herkese iyi haftasonları diliyorumm..
kaçamazsız yada az kararında kaçamaklı bir tatil günü geçirin emii,ptesii eksilerin paylaşıldığıı don sütyenlerin havada uçuştuğu bir hafta olsunnn inşallahhh.
öperimmm hepiniziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
:) :) farkettim diyetisyen yaramış
Aksam yemeğim
5 ızgara köfte 2 yk kadar haslanmis patates yogurtlu,dereotluBiraz salata bol limonlu
Yemekte once arada
2yesil çay1sekersiz turk kahve1 ceviz ve kayısı 5 nektarin Az sonra spor:)))
kalkinca
aksamdan suda beklettigim 3 kayisi
1 tatli kasigi bal,pekmez
4 ceviz,kuru uzum
1 haslanmis yumurta
1 avuc maydonoz,dereotu
domates
1 dilim kepek ekmek
sonra yine birkac nektarin yerim.
arzuhalim herseyin normal cikmasina ve kas oraninin fazla cikmasina sevindim.spor salonuna mutlaka git ben evde spor yapiyordum.daha disiplinsiz oluyordu.simdi para verdim ya gitmeden olmaz
tartida fazla cikan arkadaslar cok endiselenmeyin ya kas oraniniz artmistir cunku kas,yagdan agir ceker yada aksam atistirdiginiz yiyecekler suclu olabilir.ben birkac gun spordan gelince meyve atistiriyordum e gecte yatiyorum ister istemez oluyordu.midede problem aclik hissi gibi birsey oluyor.baktim 2 kilo fazlam olmus dayandim yemedim.aciktikca su ictim.simdi inmisimbirde regli zamanim onunda etkisi olabilir.ama yememek en garantilisi.
ben geldiiimmmm
geçmişi okuyayım dedim ama çok uzun yaw yemek yapcem daha.
sabah erken kalktım kahvaltı yaptım karpuz peyirle.
soooona pazara gttim taze yeşillkler sebze meyveler adım.
sooooona kuzenimle dışarlardaydık hep. taziyeye fln gttik sooona eve geldim. accık nefeslenyim. fıırnda kızartma yapcam. üstüne de sos yapcam tava da 1 yk yağ ile domates sarımsak soğan
sona yeni bi soooouk çorba öğrendim onu yapıcam ayran bir nevi aslında ma lezzeyi negfis. hemn tarifi veriorum mutlaka deneyin kuzenm yaptı muhteşem oldu bu sıcak yaz gününde serinletici bir tat valla.
yecalae yemeği neruş yemeği varda kalonçoooo çorbası nie olmasın demüü ammaa
şimdik yooort ayran kıvamına getirilir. içine haşlanmış buğday( yada bulgur da olabilr ) konur sonra haşlanmış mısır taneleri konur taze nane doğranır (ben yeşil soğan da koycam)
tuz eklenir karıştrılır afiyet olsun hepsi bu.
böööle anlatınca pek hoş gelmio ama lezzeti süper deneyin ve görün hatta içine buz parçalarıda konabilrmiş.
akaşm menüm bunlar olcek.öğlen kebabçıya gttik ayıptr sölmesi ızgara yedim ama ekmek çok yemedim ama etlerde nçok yedim sanırsam bide çiğ köfte yiince şiştim valla hala acıkmadım.
şimdi 1 şişe maden suyu içtim. böle işte geçmişi okuyabilseyd,m size bişiler yazardım ama okuyamdım malesef arzucum diyetsyene gtimiş merak ettim nolmuş.
bide fambık kızıyla ağlaşmış onu okuyabildim.
hepinizi öptüm akşam eşim erken uyursa girerim yoksam pazartesi görüşmek üzereeeeee hepiniziiiöptüüüümmm
arkadaşlar dün diyetisyene gittim işte.çıktıktan sonra anladım ki bir diyetsiyene gerçekten ihtiyacım varmışgenel olarak memnun kaldım ama daha bu ilk izlenim tabi. ben anlattım o anlattı.bazı noktalara dikkat çekti.onları size de yazıcam.. 1300 kalorilik diyet listesi verdi.vücut kompozisyon analizimi çıkardı.
vücut kompozisyon analizi
boy:167
kilo : 69.8
BMI:25.0
Yağ : % 23.5
Metabolizma yaşı : 17
BMR / Kilo : 23
BMR Bazal metabolizma hızı : 1608 kcal – 6732 kj
Aktivite kal. 195.25 toplam : 1803.16
WHR bel kalça oranı : 0.806 normal değerler : (0.70 – 0.80)
BMI 25.00 Vücut kütle indeksi
Sıvı ağırlığı : 37.90 sıvı oranı : % 54.30
Normal ( % 50 - % 61 )
Yağ ağırlığı (kg) 16.40 yağ oranı : % 23.50
Normal : ( % 18 - % 26 )
Hedef kilo kontrolü :
Vücut kitle indeksi : 25.00
İdeal kilo : 61.40
Obezite derecesi : 13.70 %
Referans analizi
Bölüm : değer ideal değerler
Yağsız kütle : 53.4 kg % 76.50 %74 - % 82
Mineral miktarı : 3.90 kg % 5.58 % 5.40 - % 6.00
Protein miktarı : 11.60kg % 16.62 %14.00 - % 15.50
İç yağlanma : 1 (1-13)
Beden yoğunluğu : 1.044 1.038 – 1.057
Kütlesel analiz :
Bölüm: değerler :
Yumuşak kas dokusu (kg) : 49.50
Kemik mineralleri ağırlığı (kg) 2.70
İskeletsel kaslar(kg) 30.22
Hücre dışı sıvı (kg) 15.34
Hücre içi sıvı (kg) 22.56
Hücre kütlesi (kg) 35.36
28.07.2011
Kilo : 69.800
Yağ : 16.400
Kas : 50.700
Sıvı kg : 37.900
Yağ dışı kg : 53.4
Yağ oranı : 23.50
nasıl sizce kızlar :78::78: :44::44: öğlen gidince kıyafetle suyla falan öyle çıkmışım.bu sabah tartıldım 69.3 çıktım.
söylediklerine gelince ölçünün öneminden bahsetti.avuç içimiz bizim ölçümüzmüş.her yediğimi içtiğimi daha da sorgulayacakmışım.ayrıca ben bi ara yo yo sendromuna girmişim:18: işte kilo verirken verdiğim kilolardan aldım ya.bi 7 kilo kadar. bana yasak kısıtlama koymadı hiç ben onları yapmıyorum dedi ileriki zamanlarda oluyormuş tabi de ya benim geçmişimi bildiğinden birazda biliyorum az çok ona.birdahaki gittiğimde klavuz verecekmiş bana.her zaman kepek ekmeği yemememi söyledi.bir hafta çavdar bir hafta ruşeymli gibi.ekmeksiz kesinlikle sağlıklı kilo verilmez dedi.çikolatadan mümkün olduğunca uzak durmamı söyledi çok canım çekerse bir kare çikolatayı damağıma yappıştıracakmışım.tarçın çok önemli dedi sütler mutlaka tarçınla içilecekmiş.patatesi de önermedi nişasta var içinde zaten ben patates yemiyordum.salatalara 1 tk zeytinyağı koyacakmışım suda eriyen vitaminler için.sebze yemekleri susuz hep.her öğünde salata ve yoğurt yada ayran şart dedi her öğünde her besin grubundan almak lazımmış.aklıma gelen bunlar zaten çoğumuzun genel olarak bildiği şeyler ama bir hatırlatma olsun
en önemlisi her zaman buzdolabına astığın listeyle yaşanmaz dedi mutlaka normal beslenmeye geçeceksin dedi.ömür boyu bu listelerle yaşanmaz dedi. mesela ben hiç dışarda yemek yemiyordum.hem sağlıksız diye hem bana uygun birşey yok diye dışarda ızgara köfte,salata ayran tercih edebilirsin dedi.
benim tamamen spora ihtiyacım varmış.zaten bel ve karın bölgeme baktı anladı durumu.heryere yürüyerek git dedi zaten öyle yapıyorum bol oksijenli havada yürümemi tavsiye etti spor salonuna pek sıcak bakmıyor ama spor salonu da bence disipline olmanızı sağlıyor.tabi ordaki aletler falanda önemli.hem spor salonuna devam edip hemde açık havada yürümeye çalışıcam bol bol spor yaparken kendini yorma dedi.pilatesi önerdi.onun önerdiği 2 hafta bir ilk ay sonra her ay gelmemmiş.ama ben maddi durumu deyince ayda 1 gel sen dedi öyle yapıcam.her ay bakıcak yağdan mı gitti kastan mı gitti değerlerime iyi dedi ödemim yokmuş su oranım iyimiş iyi su içmeye devam et dedi.yağ oranım 23.50 ben 26 çıkar diye tahmin ediyordum ona şaşırdım yağ oranın iyi dedi ama tabi kilo vermem ve yağ oranının minumuma inmesi gerekiyor..
inşallah 20 lere düşürücem.kas yoğunluğumu da arttıracakmışız biraz.kilomu da ilk etapta 59 istiyorum sonra 57 ye kadar düşerim eğer aynadaki görüntüm daha iyi olacak ise..
daha yaşım çok genç ilerde sıkıntı çekmemek için şimdi elimden geleni yapıp dişimi de sıkıp hedefime ulaşmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?