merhaba kızlar!!!!
ben de 64-65'lerden 2.5 ayda anca 60-61'lere geldim. şimdilerde işte bu arada gidip geliyorum... 59 küsürleri görmenin hayali ile yaşıyorum :) olana kadar burada sizinle takılabildiğim kadar takılmak istiyorum
merhaba kızlar!!!!
ben de 64-65'lerden 2.5 ayda anca 60-61'lere geldim. şimdilerde işte bu arada gidip geliyorum... 59 küsürleri görmenin hayali ile yaşıyorum :) olana kadar burada sizinle takılabildiğim kadar takılmak istiyorum
hoş geldiiiin vatana ve millete hayırlı olsunda gitgide çoğalıyoz güzel güzel
ilk kaçamak benden olsun.... fındık fıstık olayı benim kilo verimimi durdurdu sanırım... akşamları aşırı acıkınca 5 fındık yedim sabahlarıda 10 fıstık... herhalde bundan durdu... bazı günler iki üç tane petitbeure bisküvi yedim... yabancı filmlerde rahib karşısında günah çıkaranlar gibi hissettim kendimi :))) affet beni peder
birazda stres yaptım kilo işini o da etkilemiş olabilir diye düşünüyorum..... başkada bişi gelmiyo aklıma... hiç mi yememmem gerekiyo anlamıyoru ki... attırma tepemi kilo kardeş yemem bilesin....bende ki inat yağlarımda da var sanırım.... ben gideceksiniz diye direttikçe onlarda getmeyecez diye diretiyo gibi.... bu gün pes edecektim ama toparladım gene kendimi....o kadar uğraştın az daha sabret dedim... çok gıcık bir durum yaa...
ben geldim diyenleri ertesi gün görmüyorum :)) hele bazıları geldim dedikten sonra kayboluyo :))
dün akşam hızlı hızlı toplamışım evi salatamı ve çorbamı içmişim hiç sotun yok derken kocam sen işte öğlen karışık pide yedin karımla oğlum da yesin diye çık pide yaptır hayatım sizsiz yedim vicdanım sızlıyor dedi hatrına bir dilim yedim affeeeedin beni peder çok pişmanım
valla süpersin yaa aynen hep başbala kalıyoz regl ağrılarım başladı yarın şişkinlikten fazla çıkacam galiba olsun beya midem küçüldü süürekli yeme isteğim gitti bu daha önemli bence alıştı medem yani zorlanmıyorum.
ayy düşünceli adammış... enişteye benden 10 puan 10 puan 10 puan :) sevgi böyle bişi işte maşallah Allah bozmasın...
olsun artık önümüzdeki günlere bakıcaz... bende 68 lerdeyim....vasat bir hafta oldu yaa...
allah razı olsun darısı tüm bacılarımın başına bütün kadınlar değer verilmeyi hakeder.
anlatayım da gülün akşam oğlum bak karnım şişti dedim hasta olacam ya ona bağlıyorum 4 yaşındaki çocuk aynan söyle
yeni olmadıki hep şişti zaten dedi
sıpa yahu
arkadaşlar yakalayın :)
Beslenmede proteinlere özellikle yer vermeli. Hayvansal proteinin yanında bitkisel protein (fasulye-nohut-soya) alınmalıdır. Balık haftada 1-2 öğünde yer almalı. Vitamin ve mineral yönünden zenginliği tartışmasız olan meyve ve sebzeler asla ihmal edilmemelidir. Bu dönemde sigara ve alkolün yasak olduğu da akıllardan çıkarılmamalı. Kilo vermede diyetin değişmez yardımcısı olan hareket de ideal kilolarınıza gelmenizde size yardımcı olur. Kilo verme ve tokluk meydana gelmesi konusunda akupunktur uygulamalarını da tercih edilebilir. Emziren annenin günlük kalorisi 600-750 kalori fazlalık içerir. Bu yüzden de günlük alınacak kalorinin en az 2 bin-2 bin 200 olmasına dikkat etmelidir. Diyette unutulmaması gereken diğer konu bol miktarda sıvı alınmasıdır. Sıvı alınması yaklaşık 2.5-3 litre civarında olmalı, suyun yanında az şekerli limonata, papatya çayı, ıhlamur gibi sıvılar da tüketmelidir.
Bir haftalık diyet programı
1. Gün
Sabah :
- Bir Bardak Şekersiz Süt,
- Bir Yumurta,
- Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği
Arada Acıkırsanız Bir Elma.
Öğle :
- Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü,
- Bir Ufak Tabak Makarna (Yağ Koymadan Haşlanacak)
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği.
Akşam Üstü Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.
Akşam :
- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Balık Izgara,
- Bol Salata,
- Serbest Meyve.
2. Gün
Sabah :
- Bir Yumurta,
- Bir Kaşık Bal,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bir Domates-
Arada Bir Muz.
Öğle :
- Bir Tabak Etli Taze Fasulye (Yağ Konmayacak),
- Bir Porsiyon Yağsız Yapılmış Pilav,
- Bir Kase Komposto (Sakarin İle Tatlandırın),
- Bir Dilim Ekmek.
Akşam :
- Bir Kase Tarhana Çorba,
- 5-6 Adet Izgara Köfte,
- Bir Tabak Püre,
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Tabak Kayısı.
Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.
3.Gün
Sabah :
- Bir Bardak Taze Portakal Suyu,
- Bir Dilim Beyaz Peynir,
- Bir Yumurta,
Öğle :
- Bir Tabak Taze Etli Bezelye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Ufak Dilim Börek,
- Bir Kase Komposto (Sakkarin İle Tatlandırın),
Akşam :
* Bir Kase Yayla Çorbası,
* Bir Tavuk But Haşlama,
* İki Havuç,
* Bir Domates,
* Bir Salatalık ve Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Salata Tabağı,
Yatmadan Önce Bir Muz.
4.Gün
Sabah :
- Bir Yumurta,
- Bir Domatez,
- Birkaç Bardak Çay.
Öğle :
- Bir Porsiyon Barbunya Pilaki,
- Bol Salata,
- Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
Akşamüstü Bir Muz.
Akşam :
- Bir Porsiyon Bonfile,
- Bir Patates Haşlama,
- Bir Tabak Taze Fasulye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Domates.
Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.
5.Gün
Sabah :
- Bir Yumurta,
- Birkaç Bardak Şekersiz Çay.
Öğle :
- 6 Adet Yağsız Kıyma ve Az Ekmekle Yapılmış Izgara Köfte,
- Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
- Bir Tabak Süt ile Yapılmış Püre,
- Bir Portakal.
Akşamüstü Bir Muz.
Akşam :
- Bir Kase Mercimek Çorbası,
- Bir Tavuk Göğüs Haşlama,
- Bir Tabak Taze Fasulye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Elma veya Portakal.
6.Gün
Sabah :
- Bir Bardak Süt,
- 8-9 Adet Siyah Zeytin,
- Birkaç Bardak Şekersiz Çay.
Öğle :
- Bir Tabak Yağsız Et İle Yapılmış Türlü,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Yapılmış Pilav,
- İki Portakal.
Akşamüstü Bir Bardak Ayran.
Akşam :
- Bir Dilim Kepek Ekmeği Bir Adet Alabalık Haşlama,
- Bir Domates,
- İki Havuç,
- Bir Salatalık,
- Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Tabak,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Makarna (Üzerine İki Kaşık Yoğurt Koyabilirsiniz),
- İstediğiniz Meyveden Bir Porsiyon Yiyin.
7.Gün
Sabah :
- Bir Domates,
-Birkaç Bardak Şekersiz Çay.
Öğle :
- Bir Tabak Taze Bezelye,
- Bir Kase Cacık, İki Havuç,
- İki Domates,
- Bir Haşlanmış Patates,
Akşamüstü Bir Elma Ve Bir Portakal.
Akşam :
- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Bonfile,
- Bir Dilim Kepek Ekmek,
- Bir Patates Püre,
- Bir Domates,
- Bir Salatalık,
- Bir Havuç,
- Bir Muz.
şahsen listelere karşıyım
bizim liste Allah ne verdiyse listesi :))
yavrucum ne varsa o ben eve yoğurt alırım meyve alırım sebze alırım et de tabi çocuk var ama kendime özel tavuk bonfile işte karides bilmem ne bilmem ne yok yahu nerde o kadar para içerim çorbamı yerim sebzemi arada köftemi işte yoğurdumu arada evdekilerle balığımı al sana diyet bir ömür ayrı mı yiycez ya buna ölçü ölçü ben çok yaptım yok proten diyeti de yok meyva diyeti tüm samimiyetimle söylüyorum olmuyor bırakınca fazlası geliyor o nedenle sağlıklı beslenm buna alışacak kıslaaaar
çok mu konuşuyom ben yahu bi susiyim
bende yaptım ne dukanı kaldı ne başka bir şey... dukan yapçam diye harcadığım para piyuuuu.... fakirim ben dukkan aştı boyumu :))) bırakınca da kilolarımı iade etti....
sen susarsan ben susarsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa....
şahsen listelere karşıyım
yavrucum ne varsa o ben eve yoğurt alırım meyve alırım sebze alırım et de tabi çocuk var ama kendime özel tavuk bonfile işte karides bilmem ne bilmem ne yok yahu nerde o kadar para içerim çorbamı yerim sebzemi arada köftemi işte yoğurdumu arada evdekilerle balığımı al sana diyet bir ömür ayrı mı yiycez ya buna ölçü ölçü ben çok yaptım yok proten diyeti de yok meyva diyeti tüm samimiyetimle söylüyorum olmuyor bırakınca fazlası geliyor o nedenle sağlıklı beslenm buna alışacak kıslaaaar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?