gitmesine gidecek de prenses,benim kocişimin izni pazartesiye kadar devam ediyor ya,çocukları bırakıp başbaşa avşaya ve şarköye gidelim birkaç gün dedi bana...bana da onu örnek gösteren arkadaslarım olmustu..arkadas olursa tabee..bak falancı şöyle şöyle yaptı kaç kg verdı...bik bik bik..
kardesinden sana fırsat kalmıyor nete..
adı ne bılmıyorum ama kız,azıcık kalk basından ablan otursun.özledık mervişimizi..
senın kılon o zaten ablacım 55 oldun sen..1-2 haftada gider 4 kg.sonucta yenı alındı opuyorumnanaktan
çok az bunlar
çok dengesiz beslenıyorsun tabıkılo veremessin..
bir kere sabahları illa ekmek ve ya baska bir karbonhidrat olmalı..
ögle ve aksam yemegınde yok gıbı..
bu halde nasıl spor yapıyor sosyal yasamına nasıl devam edıyorsun?
sebze yemıyorsun..protein yok
eee hiçbişi yok..
aksine ben çok tuttum bu mönüyü prenses...bugun yiyipiçtikleri;
sabah 1 tane kırmızı bıber,3 tane sivri biber(hepsi közlenmıs)
2 kasık lor
1 kasık zeytın yagı
2 minik dilim köy ekmeği
5 tane mürdüm eriği
3 tane kuru kayısı,1 kasık nestle nesfit,azıcık esmer seker serpilmiş yagsız yogurt,1 cevız
2 kasık kepekli makarna,2 kasık yogurt
aksam
bir tabak sebzeli kepekli pirinc lapası,azıcık yag koydum bugun
3-4 kasık yagsız yogurt
gece de bir dilim karpuz yer kapanış yaparım
tutmadım ben bu menuyu..fazla karbonhidrat depolamısım bugun ama napiyim kosullar öyle denk geldı..
spor olarak da leslie ile 5mil(68dk) ve ardından 40 dk pilates
kıyamam ben sana fulyacımGider aplam gider merak etme seni.. Sen 55 kilosun çünkü daha fazla diil...
Hoşgeldin aramısa..a.s.
Ya kıslar çok fenayım ben 2 gündür yaaa... Deli gibi yiyesim ve kılımı kıpırdatıcak halim yok.. Napcam bilmem.. Kaşık kaşık nutella yiyorum deminden beri.. Dayanamıyorum..mafoldumben mafoldumben
Bi de bu yetmiyomuş gibi halim yok canım gidip uyumak istiyo.. Sadece uyumak.. Tatil öncesi olucak iş değil ya... Bissürü ütü falan yapmam lazım bırak sporu... hiiiiçççç...senağlama senağlama
Bana neler oluyo bööööle bilmem ki..
deme öyle ablasının prensesikıyamam sana ben...
azıcık arttır beslenme düzenını.. ara öğünlerine atıstırmalık light şeyler koy ki nefsin körelsın nutellalara saldırma..bu arada sabah tartıldın mı kac geldın ben 59.6 falan gelıyorum 59 hayalmıs meğer..detoks yalanmıs
ben zaten cok fazla yemek seçiyorum sebze küçüklükten beri fazla yemem gün için de baya hareketliyim ordan oraya koşuşturmaca ulusal bi gazetede çalışıyorum gazete olduğu için sürekli hareket halindeyim ama özel egzersiz fln yapmıyorum bide günde 3 litre civarında su içiyorum bu arada ilgileriniz için teşekkürler opuyorumnanaktan
kıyamam sana ben...
azıcık arttır beslenme düzenını.. ara öğünlerine atıstırmalık light şeyler koy ki nefsin körelsın nutellalara saldırma..bu arada sabah tartıldın mı kac geldın ben 59.6 falan gelıyorum 59 hayalmıs meğer..detoks yalanmıs
aksine ben çok tuttum bu mönüyü prenses...
kıyamam ben sana fulyacımolacak ama bunlar...yaa ne kadar zamandan beri diyetteyiz bir düşünsene...bence de biraz arttır yediklerini vee yedikten sonra kesinlikle vicdan azabı duyma..
bitanem ne zaman gidiyosun tatile?tatil moduna girince direk çıkılıyor diyet modundantatil=yemek oluyo resmen...
deme öyle ablasının prensesi((((((bak ben de iki gündür detoks yapıcam diye kendimi parçalıyom...işe yaramazsa çok üzülürüm inanki:gitme:
gün içindeki hareket yetmiyor canım,o artık rutin olduğu için rutini kırmak gerekiyor...beslenme düzenin de çok sağlıksız...
bu arada hoş geldin aramıza...
o zaman bikaç gün daha gec baslarsın dıyete..bölünecek diye bünye diyet yapmaya direnıyordur cok normalgitmesine gidecek de prenses,benim kocişimin izni pazartesiye kadar devam ediyor ya,çocukları bırakıp başbaşa avşaya ve şarköye gidelim birkaç gün dedi bana...
bu tatilde yeme psikolojisi nasıl bir mikropsa,daha tatil lafı geçer geçmez iştahım açılıyor
üüü cocuk musun cnm sen.. lütfen değiştir beslenme düzenınıben zaten cok fazla yemek seçiyorum sebze küçüklükten beri fazla yemem gün için de baya hareketliyim ordan oraya koşuşturmaca ulusal bi gazetede çalışıyorum gazete olduğu için sürekli hareket halindeyim ama özel egzersiz fln yapmıyorum bide günde 3 litre civarında su içiyorum bu arada ilgileriniz için teşekkürler opuyorumnanaktan
aksine ben çok tuttum bu mönüyü prenses...
kıyamam ben sana fulyacımolacak ama bunlar...yaa ne kadar zamandan beri diyetteyiz bir düşünsene...bence de biraz arttır yediklerini vee yedikten sonra kesinlikle vicdan azabı duyma..
bitanem ne zaman gidiyosun tatile?tatil moduna girince direk çıkılıyor diyet modundantatil=yemek oluyo resmen...
deme öyle ablasının prensesi((((((bak ben de iki gündür detoks yapıcam diye kendimi parçalıyom...işe yaramazsa çok üzülürüm inanki:gitme:
gün içindeki hareket yetmiyor canım,o artık rutin olduğu için rutini kırmak gerekiyor...beslenme düzenin de çok sağlıksız...
bu arada hoş geldin aramıza...
inşallah çok güzel bir tatil olur fulyacım..nereye gidiyosun?evet aplam sanırım tatil modundan kaynaklanıyor.. Hayırlısıyla cuma öğlenden çıkıcaz yola ablacım.. Gitmeden kilo almazsam iyidir...:bbo:
o zaman bikaç gün daha gec baslarsın dıyete..bölünecek diye bünye diyet yapmaya direnıyordur cok normal
üüü cocuk musun cnm sen.. lütfen değiştir beslenme düzenını
ablacım bızımdetoks baskaydı ama .. bosver sen bızımkını senınkı işe yarar bence...
inşallah çok güzel bir tatil olur fulyacım..nereye gidiyosun?
haklısın sanırım..ama bu 4 kilo yüzünden kendimi fil gibi hissediyorum prenses
ellerine ve emeğine sağlık prensesim...biliyorum biraz fazla uzun ama forumda bazı arkadasların sık yaptıgı hatalara değinilmiş o yüzden vaktı olan herkesin okumasını tavsıye ederım.
Diyet masallarına inanmayın! Aç kalarak zayıflandığının, ekmeğin kilo aldırdığının, diyet ürünlerinin zayıflattığının ve sabahları aç karnına limonlu su içmenin aslında hiç de doğru olmayan diyet tabuları olduğunu biliyor muydunuz?
16741
Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Ayça Ilıca, diyetle ilgili doğru sandığımız yanlışları açıklıyor:
Ekmek, makarna, pilav diyetten çıkarılmalı
Diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermememesidir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna ve patates gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması, ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Glikoz oranı düştüğünde kan şekeri de düşmeye başlar. Sonrasında vücut; kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Diyette karbonhidratı kesen tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer. Ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil, kas ve sudur.
Sadece protein yemek hızlı zayıflatır!
Proteinin vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğrudur. Ancak sürekli protein almak kas dokularını eksiltir ve su kaybına neden olur. Bir gram kas dokusu ile beraber yaklaşık 2.7 gram su kaybı olur. ınsanlar tartıya çıktığı zaman kilo verdiklerini zannederler. Ancak metabolizma yavaşladığı için diyet sonrası hızla kilo alınır.
Her türlü spor ve hareket zayıflatır!
Vücudun egzersiz ve sporla kilo vermesi için yağ yakma formuna geçmesi gereklidir. Bu da ancak haftada beş gün düzenli egzersiz ile olur. Çoğu zaman iki saat sürekli mekik hareketi yapmak yerine uygun nabızla 45-60 dakikalık bir yürüyüş, istenilen sonuçlara ulaşmak için daha faydalı olur.
Sabahları limonlu sıcak su içmek zayıflatır
Halk arasında inanılan bir başka yanlış da sabah veya akşam yemeği öncesinde aç karnına limonlu sıcak su içmenin vücuttaki yağları erittiğidir. Ancak bu inanç tamamen yanlıştır. Suyun içine katılacak limon veya soda gibi maddelerin ve hatta bitki çaylarının kesinlikle yağları eritmek, yok etmek gibi bir etkisi bulunmamaktadır.
Tek öğün yemek kolay ve hızlı zayıflatır! >>>
Vücudun kilo almasına neden olan en önemli etkenlerden biri de bütün gün aç kalıp sadece akşamları yemek yemektir. Çünkü yaklaşık 20 saat aç kalan vücut bu durumun devam edeceğini düşünür ve savaşa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Sonra dört saat içerisinde gelen besinler yağ olarak depolanır. Bu konuda diyetisyenlerin tavsiyesi; vücudu asla uzun süre aç bırakmamak ve mutlaka her üç saatte bir, bir şeyler yemektir.
ÜÇ ÖĞÜN BESLENMEK DOĞRU MU, YANLIŞ MI?
Sık sık değil, günde üç öğün yiyin
Yanlış. Günde üç öğün beslenmek, ara öğünlerde de özellikle öğle ve akşam yemekleri arasında çok acıkmamak; ana öğünlerde fazla miktarlarda yemek tüketilmesine neden olabilir. Ayrıca sık ve kontrollü miktarda yemek yemek metabolizmanın hızlanması için de gereklidir.
Kilo vermek için ilaç kullanmak da doğru bir seçenek.
Yanlış. Tek başına ilaç kullanmak kilo kaybı ve kontrolü için yeterli ve doğru değildir. Kilo kaybı davranış değişikliği gerektirir.
Kilo vermeye yardımcı bitkisel ürünler güvenlidir.
Yanlış. Tüm bitkisel ürünlerin güvenliği ile ilgili yeterli çalışma yoktur.
Fazla kilolardan kurtulmak için ilk adres iyi bir diyetisyendir.
Doğru. Ancak varolan fazla kilonun arkasında bir metabolik hastalık söz konusuysa mutlaka konunun uzmanı bir doktora danışılmalı, gerekliyse kişinin kilo kaybı diyetisyen-doktor ile birlikte takip etmelidir.
Fazla kilolardan kalıcı olarak kurtulmak imkansız.
Yanlış. Kilo kaybı geçici yöntemlerle sağlanmaya çalışılırsa; verilenler fazlasıyla geri alınır. Bunun yerine davranış değişikliğe uğratılırsa, yani beslenme şekli yaşam tarzımızla örtüşürse kilo kaybı kalıcı olur.
Fazla kilonun nedeni yerken aşırıya kaçmak.
Doğru. Tek neden bu olmamakla birlikte, porsiyon miktarının kontrol edilmemesi de kilo artışının bir sebebidir.
Kısa vadede hızla, fazla kilolardan kurtulmak mümkün.
Doğru. Ancak hızla kaybedilen kiloların aynı hızla ve hatta fazlasıyla geri dönüceği unutulmamalıdır. Kısa sürede hızlı ama geçici kilo kaybındansa, olması gereken sürede dengeli kalıcı kilo kaybı tercih edilmelidir.
ÇOK AZ YEMEK YEMEK DıYET YAPMAK MIDIR? >>>
Az beslenmek kilo verdirir.
Kaybedilen kilonun istenildiği gibi yağ mı yoksa kas ve su kaybı mı olduğu çok önemlidir. Doğru kilo kaybını sağlayabilmek için kişinin günlük alması gereken gıdaları mutlaka tüketmesi gerekir. Az beslenmek, kilo kaybı için bir çözüm yöntemi değildir.
Zengin kahvaltı ile güne başlayın.
Doğru. Ancak kalori yönünden dengeli ve kişinin gereksinimlerini karşılayacak içeriği olan bir kahvaltı ile güne başlanılması çok önemlidir.
Her tür hareket ve spor yapmak mutlaka kilo verdirir.
Her tür hareket ve spor enerji harcanması için bir yöntemdir. Ancak gün içerisinde aldığınız kalori miktarı harcağınız kalori miktarından fazlaysa kilo kaybı sağlanamaz.
Seks spor gibidir; kalori yakar zayıflamanızı sağlar.
Doğru. Ancak sanıldığı kadar fazla değil.
Çay,vücutta su tutumuna neden olur.
Yanlış. Koyu olmayan bir çay; gıdaların besin değerlerinde kayba neden olmaz.
Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır.
Yanlış. Sauna ile sadece vücuttan su kaybı olur.
HER DıYET SıZE UYAR MI?
Kısa vadeli düşünmek
Kilo vermede başarılı olmanın tek yolu, bunu, hayat tarzınızda yapacağınız bir değişiklik olarak görmektir. Kısa dönem boyunca aç kalmayı diyet olarak algılayanların elde edeceği tek şey, kısa zamanda diyeti bırakmak olacaktır. Çünkü zor gelecektir. Bu sebeple de sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı uygulamak en iyisidir. Çoğu diyetisyen, kadınların, günde 1.300-1.500 kalori alması gerektiğini belirtiyor. Eğer bin kalori ya da bin kalorinin altı bir diyet uygulamaya kalkarsanız, sürekli aç kalmaktan ötürü o diyeti bırakmanız gerekebilir. Üstelik dengeli bir diyetle pek çok farklı besinden de faydalanabilirsiniz.
Ünlü diyetleri
Diyet kişiye yöneliktir. Ünlülerin yaptığı çoğu diyet, belli bir besin ya da besin grubunu programın dışında tutmaya yöneliktir. Bu nedenle, bu tip diyetlere bağlı kalınması ve sonuç alınması zordur. Bunun yerine hem karbonhidrat, hem de protein içeren az yağlı bir diyet tercih edilmeli. Size yazılan diyet programı ile ailenizden başka biri kilo alabilir. Başkasının diyet programını uygulamayın ya da sizin diyet programınızı başkasına tavsiye etmeyin.
evet ama sempatik bir fil olur benden dimi:roflol::roflol:senin her tarafın fil olsa... opuyorumnanaktan
hayır canım çok değil ama keşke biraz daha sebze olsaydı diyetinde...birde hani kalsiyum nerede???kızlar gün itibariyle yediklerim;
sabah beyaz ekmekli tost
1 çay bardağı çay
3 bisküvi
2-3 kaşık fındık kreması
öğlen 1 kase k fleks
1avuç kuru üzüm
akşam 3 kaşık kuru fasülye
3 kaşık imambayıldı
1 dilim kepek ekmeği
az önce de
1 parmak kadar börek
2 şeftali
çok yemişim dimi :kedi:
semo???Diyete devam, ama suan uyku saatim geldi :-D
hayır canım çok değil ama keşke biraz daha sebze olsaydı diyetinde...birde hani kalsiyum nerede???
o zaman bikaç gün daha gec baslarsın dıyete..bölünecek diye bünye diyet yapmaya direnıyordur cok normal
üüü cocuk musun cnm sen.. lütfen değiştir beslenme düzenını
ablacım bızımdetoks baskaydı ama .. bosver sen bızımkını senınkı işe yarar bence...
neşeli kaç yaşındasın sen güzelim?aa ablacım kalsiyum deyince hatırladım akşam yemeğimde 2 kaşık da yoğurt yedim,yarım kase kadar. ama sebze yemedim.annem ne pişirirse onu yiyorum genelde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?