60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kızlar selam. bugünlerde diyetle aram hiç iyi değil ya güya bugün az yiycektim yine olmadı..

sabah:
1 dilim ekmek
domates
peynir
3-4 tane haylayf
fındık ezmesi

öğlen:
2,5 tane akıtma
kaşık kaşık sarelle
keşkül

şimdi de sütsüz k fleks yiyorum.
şu sarelle ve fındık ezmesinden kurtulmak istiyorum.anneme alma diyorum dayanamıyorum diyorum yine alıyo senağlama

neyse bu kadar yemenin üstüne epey yürüdüm ve spor yaptım. gün içinde de bi ara evde dans etmiştim

bugün teyzem geldi.beni 1-2 aydır görmüyodu. vücudumda özellikle bel kısmımda çok değişiklik olduğunu farketti.ona yeni aldığım kıyafetlerimi denedim,çok hafif görünüyo vücudun dedi. çok hoşuma gitti kızlar :kedi:

söz hazır yemeklerden açılmışken size bir salata tarifi vereyim canlarım(ama sakın ölçü istemeyin,ölçü veremem ben,herşey el ve göz kararı bende:))
patatesler haşlanıp soyulur ve rendelenir,içine haşlanmış bezelye,minik minik doğranmış kornişon,tuz,karabiber,kimyon,pul biber ve zeytinyağı eklenip karıştırılır,bir tepsiye üstü düzeltilerek yayılır...
havuçlar rendelenip tuz ilavesiyle sotelenir ve patatesli karışımın üstüne yayılır...
3. kat için;mor lahana incecik kıyılır ve tuzla ovulur(kesinlikle yıkanmaz ki o muhteşem rengini kaybetmesin)yoğurt,mayonez ve dövülmüş sarımsak ilave edilip iyice karıştırılır...3. kat olarak tepsiye yayılır...
dilimlenerek servis edilen bu salatayı bugüne dek beğenmeyen çıkmamıştır:))))))AFıYET OLSUNcokacimcoook

canım benim eğer yemeklere koymak(sebze yemegı,menemen ..vs) içinse şu yumurta şeklinde olan domateslerden alıp dilimleyip koymanı tavsiye ederım. annem öyle yapıyor..lezzetli oluyor.ben kişisel olarak ilk kez koydum bu sene.. bakalım ne olacak kışa..
rende koyma nıyetındeysen, su iri ve sulu tarla domatesleri varya onların kabugu soyulup rendelenıyor hafıf sarartılıp(5dk kaynasa yeter) öyle atılıyor diye bılıyorum. bu da soslar için kullanılıyor..
ben bır de kahvaltılık kavanoz hazırladım. onu da zeytınyagında sogan,biber sararttım. bolca kabugu soyulup küp küp dilimlenmiş domates koydum..bır kaç diş de sarımsak.. onu 5dk kavurup,15dk da pişirip kavanozladım ..kavanozun üstüne biraz zeytın yagı ve balzamik sirke(sirke koruyormuş) koydum.ters çevirdim. bunu ilk kez ben deniyorum. sonuç nasıl olur bılmıyorum.annemin yaptğı bişi değil.böyle kahvaltılık hazırladım ben.

umarım yardımcı olabilmişimdir...

bak o kadar kılo vermişssin.hem o yediklerin çok boş besinler ..sık dişini hedefine ulasınca azar azar yersın.

aslında şu sarelle ve bisküvi türü şeyleri kessem başka bi sorunum yok. yarın yemiycem işte yemiycem. margherita sen kaç yaşındasın bi de ne mesleğin ne? çeviri yapıyomuşsun sanırım :)

wooow 10 numara duruyor.. benzerlerini denedim tattım ama bu bıraz daha değişik.. aynıısnı yapıcam..bu ara patatesli bişi yapayım.bayağıdır yemedım diyordum.sadece mayonez koymucam ben.. napalım diyetteyiz :umursamaz:
aslında şu sarelle ve bisküvi türü şeyleri kessem başka bi sorunum yok. yarın yemiycem işte yemiycem. margherita sen kaç yaşındasın bi de ne mesleğin ne? çeviri yapıyomuşsun sanırım :)

canım ben 23yasındayım.. aslında 24 de denebılır.haftaya doğumgunum var :)
free-lance çevirmenim canım. proje bazlı işler yapıyorum yani..evden çalısıyorum. özel ders öğretmenliği de yaptım ama bu ara öğrencım yok.
sen ne okuyorsun güzellik..

inşallah kavanozları sterilizasyondan geçirmiş ve sosu kaynar halde doldurup kapakları kapatmışsındır prenses(aksi halde bozulur)...bir de yaptığın kahvaltılığa közlenmiş patlıcanı minik minik doğrayıp ilave etseydin keşke..süper oluyor..hımmm..bir de bu tip kahvaltılık soslara fesleğen ya da reyhan çok yakışıyor bilesin..

ah be neşeli...hadi biraz gayret...benim bir sözüm vardır:yediğinle değil,yemediğinle mutlu ol!!!
yapabilirsin canım,hadi biraz gayret ve sabır....

patlıcanı ayrıca közledın koydum derin dondurucuya..yerken ekleyebıllırım. çok iyi fikir.
kaynar halde doldurup kapattım kapakları ama strelizasyon derken? sıcak suyla deterjanlayıp,iyice yıkamıstım yeterli değil mi??

yeterli prensesim yeterli:)kavanozda kalan mikroorganizmalar çoğalıp yiyeceğe zarar vermesin diye kavanoz ve kapaklar 100 derecelik suda steril edilmelidir...yani kaynayan suda bir iki dakika bekletilmelidir...umarım seninkiler bozulmayacaklar ve kışın afiyetle yiyeceksin...
aferin kız sana:)bu gencecik yaşınla neler beceriyorsun!..hakkaten seni alan yaşadı:)))

napiyim boş vaktim var.kendi çapımda eğleniyorum ben de.. seviyorum düzeni,tertipi hayatımın her köşesinde..mutfakta da yemek düzenim olsun isterim.eskisinden cok daha bilinçliyim artık beslenme konusunda..ömür boyu sağlıklı beslenmek istiyorum kaydirigubbakcemile5
ablacım baska kışlık tavsiyelerin var mı şöyle değişik,bilinmedik.. derin dondurucu için de olur..sebzelerle ilgili falan..

bu soruyu sormak için çok yanlış birini seçtin prensesim:)))erişteden yufkaya,tarhanadan salçaya,reçelden turşuya herşeyi yazdan kışa hazırlayan biriyim ben:)derin dondurucuya herşeyi koyabilirsin;menemen için domatesli kavrulmuş biber,cacık için doğranmış salatalık,şoklanmış tüm sebzeler,pişmeye hazır yaprak sarma ve biber dolma,taze mısır,közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber...sen sor,ben söyleyeyim....:)

SANA BAKMAK....
her şey yapılabilir
bir beyaz kağıtla
uçak örneğin uçurtma mesela
altına konulabilir
bir ayağı ötekinden kısa olduğu için
sallanan bir masanın
veya şiir yazılabilir
süresi ötekilerden kısa
bir ömür üzerine.

bir beyaz kağıda
her şey yazılabilir
senin dışında
güzelliğine benzetme bulmak zor
sen iyisi mi sana benzemeye çalışan
her şeyden
bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor
belki tabiattadır çaresi
senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin
ve benim
bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim
anlarım bitkiden filan
ama anlatamam
toprağın güneşle konuşmasını
sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla

sen bana ışık ver yeter
bende filiz çok
köklerim içimde gizlidir
gelen giden açan soran bere budak yok
bir şiir istersin
“içinde benzetmeler olan”
kusura bakma sevgilim
heybemde sana benzeyecek kadar
güzel bir şey yok

uzun bir yoldan gelen
tedariksiz katıksız bir yolcuyum
yaralı yarasız sevdalardan geçtim
koynumda bir beyaz kağıt boşluğu
her şeyi anlattım
olan olmayan acıtan sancıtan
bilsem ki sana varmak içindi
bütün mola sancıları
bütün stabilize arkadaşlıklar
daha hızlı koşardım
severadım gelirdim
gözlerinin mercan maviliğine

sana bakmak
suya bakmaktır
sana bakmak
bir mucizeyi anlamaktır

sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır
aşk sorgusunda şahanem
yalnız kelepçeler sanıktır
ne yazsam olmuyor
çünkü bilenler hatırlar
hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar
bahçıvanlar değil tüccarlardır
sen öyle göz
sen öyle toprak ve güneş ortaklığı
sen teninde cennet kayganlığı iken
sana şiir yazmak ahmaklıktır

bir tek söz kalır
dişlerimin arasından
ben sana gülüm derim
gülün ömrü uzamaya başlar

verdiğim bütün sözler
sende kalsın isterim
ben sana gülüm derim
gül sana benzediği için ölümsüz
yazdığım bütün şiirler
sana başlayan bir kitap için önsöz

sana bakmak
bir beyaz kağıda bakmaktır
her şey olmaya hazır
sana bakmak
suya bakmaktır
gördüğün suretten utanmak
sana bakmak
bütün rastlantıları reddedip
bir mucizeyi anlamaktır
sana bakmak
Allah’a inanmaktır

cacık için salatalık ilginç geldi..hiç bilmiyordum onu.. deneyicem en kısa zamanda..
tarhana her yörenin değişktir.muğla yöresinin göcü tarhanası olmazsa sevmem. annemden gelır o .. reçelle aram yok pek. turşuyu da cok az tüketirim.menemen için domates, biber,şoklanmıs bir yığın sebze koydum.biber dolma da koydum,40 türlü patlıcan,kırmızı biber,mısır da koydum..
sarma ve salatalık olayına el atıcam.. bu fikirler sağlam geldi bana..
cok tesekkürler... opuyorumnanaktan
oyy 55 olsam yeticek bana ama 60ım ya öf pöf. mafoldumben
aynı şekerim.. 60kgyum ve bir 55 olsam yetecek sanırım..

ben bilemedim bu sefer şiirini.. hep benim de çok beğendiğim şiirler koyardın.bunla aram pek oluşmadı.. ama okudum sonuna kadaar ablam beğenmiş koymuşşş..

inşallah her gününüz bir öncekinden daha güzel ve mutlu olur...
iyi geceler ve mutlu rüyalar canlarım...

Günaydın fıstıklar,

Dün bir daha yazamadım kusra kalmayın.. Baya bir yoğunluk oluştu.. Dün öğlen beyaz peynirli sandöviç ve kola zero içtikten sonra midem kendini baya bir toparladı..

Akşamına biraz meyve ve azıcık makarnayla geçiştirdim.. Yatmadan da 1 tane famodin aldım.. Bugün maşallah Gayet iyiym.. Zaten keyfim de yerinde.. saat 12 de işten çıkıcam.. sonra bodruma doğru yol alıcaz.. delikafadulden,
Bodrumun yolları taştan sen çıkardın beni baştan..:dance: :dance:

Herkese Fium, fibulam, aplam.. dünki ilginiz alakanız için gerçekten teşekkür ederim.. Birebir bilmesem de tanımasam da sefiyorum sisi çok..opuyorumnanaktan

tatillere doyamadın nan . . . kaydirigubbakcemile3

:) AFİYET OLSUN bacım.çok şeker anlatmışın.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…