:lepi: :lepi:kazasız belasız ve 0 kaçamaklı bir günü daha bitirdim canlarım...
sabah verdiğim listeye aynen uyuldu,40 dk yürüyüş ve 20 dk spor yapıldı...
bilgilerinize efendim:)
denemeim ablacım.yağsızı varsa denıycem.marketlere göz atayım.bu arada ben diyetten değil asla yaglı süt içemem. kaymak denilen gıda türüne tahammülüm sıfır.Allah mutlu,huzurlu ve uzuuuun bir evlilik nasip etsin fibuşum:asigim:
çok sevindim senin adına canım...zaten birsürü borcunuz varken,gerçekten sürpriz olmuşkaydirigubbakcemile3
çok güzel gidiyosun elitçim...bu hırsını sakın yitirme...
zabıııııııın:mymeka:
diyete uymayanı gruptan atma fikri senindi zabınım...acı kader...ilk atılan da sen mi olucankaydirigubbakcemile3
hatasız kul olmaz kızzzyerimseniben
canım yaaa...çok bunalmışsın senözel bir sorum olacak mervişim..cevap vermeyebilirsin...senin herşeyini paylaştığın,kendin kadar güvendiğin,sağlam bir dostun var mı?
ümitsizlik yoooook!23 kiloyu veren 6 kiloyu haydi haydi verir...
sen bu listeyle mi kilo veremiyosun derinim:1shok:ama bu çok sıkı bir diyet listesi:1shok:hergün böyleyse ve sen kilo veremiyosan (Allah korusun)metobolik bir sorun mu vardır acaba???
kardeşlerin prensesi ne de güzel söz dinlermişopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile3
gaz yapmaması için laktozsuz süt denedin mi güzellik?
sabahları aç karnına sıcak suyanlız arkadslaar benım bı sorunum varr tuvalete cıkamıyrmklava: ılac ıcıyrm mecburr cok azz gdebılıyoorumm bı tavsıyenız varmıı napsam :teselli:
merve çok genç ve temiz yürekli bir arkadasımız,aslında olması gerektiği gibi duygulu,tutkulu...ve aslında çok şanslı çünkü bu özelliklere sahip o kadar az insan var ki.. acıları bile taptaze,çok kırmızı , çok steril geliyor bana.. nasır bağlamamış hani,sille yememiş, hala güzellikten umudu var..mervişim, insanların en temel ihtiyaçlarından biridir sevilmek...bence senin en büyük açlığın ilgi ve sevgi!birilerinin gözbebeği olmak,üstüne titrenilmek istiyorsun...ve korkarım bu duyguları eşin yaşatamıyor sana...sen de doğal olarak en yakınından yani annenden bekliyorsun...peki dediğinin tam tersi annen çok fazla üstüne düşse,bir çocuk gibi seni kollayıp gözetse,herşeyinle en ince ayrıntısına kadar ilgilense daha mı mutlu olursun?GERÇEKTEN mutlu eder mi bu seni?
canım benim,önce kendini sev...her şeyinle;günahınla,sevabınla,iyi ve kötü yönlerinle...kabul et ve sev kendini....
hedeflerini belirle ve bu hedeflere ulaşmak için elinden gelen herşeyi yap...ulaş ya da ulaşma!..ama içinde hiçbirşeyin ukte kalmasına izin verme!...
insanları dışarıdan yargılamak çok kolaydır mervişim...oysa ne fırtınalar kopar o insanın yüreğinde bilemeyiz...annen için de durum bu...böyle davranmasının kendince sebepleri vardır elbet-kendi farkında olmasa bile-
önce bir konuş annenle...neden böyle davrandığını sor...ama asla yargılamadan ve sorgulamadan ''ben'' dilini kullanarak yap bunu...sonra hissettiklerini anlat bütün açık yürekliliğinle...sonra da zamana bırak;davranış değişikliği kolay gerçekleşmez çünkü....
kısacası mervişim BİREY olarak ayakta durmayı ve hayata tutunmayı öğrenmek zorundayız hepimiz...yanlardan destek gelirse,o da hayatın bize promosyonu olur...:)
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela.
O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle o daha az sever seni,
Senin o'nu sevdiğinden...
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini...
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
"O benim." diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir Şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya ya da pembeye
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat...
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...
yorum yok prenses...sustum...sadece alkışlamak düşer bana bu sözleri hem de ayakta alkışlamak...alkisalkisalkisalkisalkisalkis:lepi: :lepi:
denemeim ablacım.yağsızı varsa denıycem.marketlere göz atayım.bu arada ben diyetten değil asla yaglı süt içemem. kaymak denilen gıda türüne tahammülüm sıfır.
sabahları aç karnına sıcak su
doğadan form kayısılısı
pırasa
zeytınyagı
şalgam suyu
taze kayısı
taze incir
bu meyvelerın kuruları
kola,kahve,koyu çay,şeftali,muzu unut bir süre..
merve çok genç ve temiz yürekli bir arkadasımız,aslında olması gerektiği gibi duygulu,tutkulu...ve aslında çok şanslı çünkü bu özelliklere sahip o kadar az insan var ki.. acıları bile taptaze,çok kırmızı , çok steril geliyor bana.. nasır bağlamamış hani,sille yememiş, hala güzellikten umudu var..
umarım yaşadığı sorunlar bu özelliklerini yitirmesine sebep olmaz..
mervecim, ablam çok güzel yazmış.21 yasındasın,"ben" de ve sınırlarını belirle.. öyle bir dünyan olsunki içerisi bahar bahçe,çocuk kadar güzel ve yumuşacık..dışarın ise çelik gibi sağlam,kale duvarları kadar yüksek.. en yakınlarının ailenin,kocanın bile gözünü korkutsun bu sağlamlık,yükseklik.. unutma görkemli ve güçlü olan hep ürkütücü ama saygıdeğerdir.
annene gelince..bak canım anneler kanatsız melekler değildir..onlarda nihayetinde insandır.artıları eksılerı vardır hepimiz gibi...herkesın bir tarzı vardır.. benım anne profilim senın anlattğının tam tersi.. sor bakalım ben mutlu muyum bununla? değilim. gunde 2 saat telefonla konusmak ister,her gun yedıgımın içtiğimin hesabını ister, erkek arkadasımla bır sorun varsa hemen bılmek ıster, boğazımı temızlesem bronşit oldum sanır.bana hep bebekmişim gibi davranır.
ben sınırlarımı koruyamasam hayatımın merkezınde olurdu.. ve bu hiç de iyi olmazdı.
anneler tahtını yapar canım,bahtını değil.. annen senın ıcın bir şey yapamaz.benım annem de benım için bir şey yapamaz..hayatımızın direksiyonu bızım ellerımızde.. diyeceksın ki hayatımızı kendımız yönlendırebılıyor muyuz ki direksıyon bızde olsun. her zaman en iyisini yapmıs olmak kafi gelmıyor evet.cunku hayat denen yolda tek sürücü biz değiliz. bazen diğer arabanın sürücüsünün yaptıgı hata ile de kaza gerceklesebılıyor.bu sefer de takdiri ilahi diyoruz.
sen kendın için gerekeni yap,en iyisini yap,direksiyona sıkı yapış,gözünü yoldan ayırma,annen bu arabada ancak yanında oturabılır ve ya arka koltukta..sürücü sensin.. o yüzden ondan bu kadar çok sey bekleme..
bırak annen yerınde ağır olsun..gerekırse derdını duvarlara anlat.. ben yürürken cok konusurum mesela..
mervişim, insanların en temel ihtiyaçlarından biridir sevilmek...bence senin en büyük açlığın ilgi ve sevgi!birilerinin gözbebeği olmak,üstüne titrenilmek istiyorsun...ve korkarım bu duyguları eşin yaşatamıyor sana...sen de doğal olarak en yakınından yani annenden bekliyorsun...peki dediğinin tam tersi annen çok fazla üstüne düşse,bir çocuk gibi seni kollayıp gözetse,herşeyinle en ince ayrıntısına kadar ilgilense daha mı mutlu olursun?GERÇEKTEN mutlu eder mi bu seni?
canım benim,önce kendini sev...her şeyinle;günahınla,sevabınla,iyi ve kötü yönlerinle...kabul et ve sev kendini....
hedeflerini belirle ve bu hedeflere ulaşmak için elinden gelen herşeyi yap...ulaş ya da ulaşma!..ama içinde hiçbirşeyin ukte kalmasına izin verme!...
insanları dışarıdan yargılamak çok kolaydır mervişim...oysa ne fırtınalar kopar o insanın yüreğinde bilemeyiz...annen için de durum bu...böyle davranmasının kendince sebepleri vardır elbet-kendi farkında olmasa bile-
önce bir konuş annenle...neden böyle davrandığını sor...ama asla yargılamadan ve sorgulamadan ''ben'' dilini kullanarak yap bunu...sonra hissettiklerini anlat bütün açık yürekliliğinle...sonra da zamana bırak;davranış değişikliği kolay gerçekleşmez çünkü....
kısacası mervişim BİREY olarak ayakta durmayı ve hayata tutunmayı öğrenmek zorundayız hepimiz...yanlardan destek gelirse,o da hayatın bize promosyonu olur...:)
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela.
O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle o daha az sever seni,
Senin o'nu sevdiğinden...
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini...
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
"O benim." diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir Şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya ya da pembeye
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat...
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...
:lepi: :lepi:
merve çok genç ve temiz yürekli bir arkadasımız,aslında olması gerektiği gibi duygulu,tutkulu...ve aslında çok şanslı çünkü bu özelliklere sahip o kadar az insan var ki.. acıları bile taptaze,çok kırmızı , çok steril geliyor bana.. nasır bağlamamış hani,sille yememiş, hala güzellikten umudu var..
umarım yaşadığı sorunlar bu özelliklerini yitirmesine sebep olmaz..
mervecim, ablam çok güzel yazmış.21 yasındasın,"ben" de ve sınırlarını belirle.. öyle bir dünyan olsunki içerisi bahar bahçe,çocuk kadar güzel ve yumuşacık..dışarın ise çelik gibi sağlam,kale duvarları kadar yüksek.. en yakınlarının ailenin,kocanın bile gözünü korkutsun bu sağlamlık,yükseklik.. unutma görkemli ve güçlü olan hep ürkütücü ama saygıdeğerdir.
annene gelince..bak canım anneler kanatsız melekler değildir..onlarda nihayetinde insandır.artıları eksılerı vardır hepimiz gibi...herkesın bir tarzı vardır.. benım anne profilim senın anlattğının tam tersi.. sor bakalım ben mutlu muyum bununla? değilim. gunde 2 saat telefonla konusmak ister,her gun yedıgımın içtiğimin hesabını ister, erkek arkadasımla bır sorun varsa hemen bılmek ıster, boğazımı temızlesem bronşit oldum sanır.bana hep bebekmişim gibi davranır.
ben sınırlarımı koruyamasam hayatımın merkezınde olurdu.. ve bu hiç de iyi olmazdı.
anneler tahtını yapar canım,bahtını değil.. annen senın ıcın bir şey yapamaz.benım annem de benım için bir şey yapamaz..hayatımızın direksiyonu bızım ellerımızde.. diyeceksın ki hayatımızı kendımız yönlendırebılıyor muyuz ki direksıyon bızde olsun. her zaman en iyisini yapmıs olmak kafi gelmıyor evet.cunku hayat denen yolda tek sürücü biz değiliz. bazen diğer arabanın sürücüsünün yaptıgı hata ile de kaza gerceklesebılıyor.bu sefer de takdiri ilahi diyoruz.
sen kendın için gerekeni yap,en iyisini yap,direksiyona sıkı yapış,gözünü yoldan ayırma,annen bu arabada ancak yanında oturabılır ve ya arka koltukta..sürücü sensin.. o yüzden ondan bu kadar çok sey bekleme..
bırak annen yerınde ağır olsun..gerekırse derdını duvarlara anlat.. ben yürürken cok konusurum mesela..
ablacım,bugun de kazasız belasız bıttı çok şükür, ama benım aksam yemegı gecıktı 8de yemek zorunda kaldım. mafoldumben
uykumu düzene sokmuştum da prensesim akşam hafif ateşi vardı benim ufaklığınablam düzene sokmuştu uykusunu gene kaçmıs uykusu.. bir sorun yoktur umarım.
:teselli:ablacım,bugun de kazasız belasız bıttı çok şükür, ama benım aksam yemegı gecıktı 8de yemek zorunda kaldım. mafoldumben
çok güzel canım...Günaydın hanımlar :1hug: hepinize güzel birgün diliyorum opuyorumnanaktan
Dün akşamı ve bu sabahı özetliyim sizlere
Akşam bir porsiyon tavuk sote , bir bardak ayran , 1 dilim k. ekmeği yedim
Saat 21 : 00 de 3 diyet bisküvi ve 1 bardak şelersiz çayla günü bitirdim
40 dk yürüyüş ve 15 dk bacak - kalça egzersizleri ile tadıma tat kattım kaydirigubbakcemile3
Bu sabah ise 2 dilim kepekli ekmek ve beyaz peynirle tost yedim
Sporumu yapmadım daha akşam yapıcam inşallah benden bu kadar öpüldünüz
annemle bu konular hakkında konuşmak malesef mümkün değil dalgaya alınca daha fazla kırılıyorum.kendimce onu aramayarak ceza veriyorum 1 hafta sonra arıyorum hiç bişey değişmemiş aramadığımı bile farketmemiş oluyor.sanırım ondan bişeyler beklememem lazım yada bunu öğrenmem lazım.çok saol ablacım düşüncelerin desteğin için.sizleri görmediğim için sanırım bu kadar rahat sorunlarımı paylaşabiliyorum,şuan o kadar duygusalımki yorum yazarken bile zırlıyorum
bu en sevdiğim şiiri, iyiki paylaştın aplam
tatlım bana her konuda destek olduğun için çok saol öncelikle.etraftan hep şunları duyuyorum yaşları genç olmasına rağmen ne kadar güçlüler bi evi nasılda çekip çeviriyorlar vs. vs. ama seninde dediğin gibi içimi bilmiyorlar.dışarıdan böyle gözüküyorum sanırım ama içimde kopan belkide yerli yersiz bu fırtınalar sıkıyor canımı.annem herkesin annesi gibi hala gözümde bir melek belki çok düşkümün diye çok şey bekliyorum ondan.ya annem ne der ya kocam mutlu olamazsa diye yaşıyorum sanırım
ya cicişler ben sizin gibi konsantre olamıyorum sanki diyete regl oldum iyice kopuyorum sanki kendimi toparlamam lazımmafoldumben.çok taktir ettim sizleri alkisalkisalkis
herkese günaydııııın:)4.günümüz hayırlı olsun 1 eylül grubukaydirigubbakcemile3...
işte bomba haber:3 günde 1 kilo gitti canlarım...bu sabah 57 yi gördüm...geriye kaldı 2 kilocuk:lepi::teytey::dance:
tatlım o nasıl bi hesap yaw ben anlamadım ne yiyip ne içceksiniz ya
bugun yedıklerım
kahvaltı omlet ,yesılcay bir dilim kepeklı ekmek
ara öğün cok az karpuz
öğle domates çorbası bir dilim kepek ekmeği bıraz yogurt
aksam domates corbası az , zeytınyaglı fasulye az,
+yürüyüş:)
tatlım afiyet olsun.yediklerin gayet iyi.nasıl cok mu yemısım bugun::ecrin_bebek:
hımm bu sefer tutmadı 2 ocak. benımkınınki 13 ocak..
sen bi mutfak bı yatak odası kac para biliyo musun? kaydirigubbakcemile2 bır buzdolabı zaten 3000den baslıyor..onları alsam evın yarsından fazlasını almıs oluyosun..bi de elini cebine mi atcaksın atma tabı..
cok saygıdeğer bir karar.ama durumları cok fena değilse kayınvalideni kınadım doğrsu.. insanın hevesi olur gelınıne bir gelinlik dahi almak gibi...lojmanda neden kalamıyosunuz bitanem?
canım Allah korusun işten çıkarılma tabi de kriz hala devam edıyor.bu dönem çok riskli ya..
bir de senin gibi gelin bulmuslar,altın madenısın sen bu devirde..yanlıs hatırlamıyorsam bir de ailesinin ev borcunu ödeyecekti senınkı,,o da dahil mi hesaba?
güzelim bak benı yanlıs anlama ama sakın bu dönemde o yükü üstlenmesin.o 250lıra demek ya sen çalısıp kayınpederının evını mı ödüceksin..
işinize karısmak gibi olmasın ama bence bu durumda azıcık yardım isteyin büyüklerden..öyle geçim olmaz..davulun sesi uzaktan hoş gelir de mali bunalım evliliğni kötü etkiler.. Allah korusun ama geçim sorunun olur eşinle..bi çare bulmaya kalkın ya da senınki ek iş falan yapmayı denesın..
bence çok iyi gidiyorsun..
öğlen 1 orta pizza bol ketçap mayonez
2 cevizli kadayıf burma
nasıl çok mu yemişim bu günün sorulacağı menü bu olabilir anca siz kuş kadar tüketmişsiniz . . .
Kızlar çok alakasız ama içimi dökmek istedim size
beni artık hepiniz biliyorsunuz sadece eşim çalışıyor kiradayız iş bulamıyorum vs. vs.
bugüne kadar annemden bu konuda maddi zaten istemem manevi destek istedim.
ama o hep benle aynı durumda olan tanıdıklarımızdan bana bahsedip onlara çok üzüldüğünü destek olmaya çalıştığını falan söyledi
ben ağladığım zaman ağla ağla açılırsın,
canım sıkılınca bazı şeylere sıkıcan iyidir gibi lafları hep ciddi ciddi söylüyor.çok alınıyorum söylemeye çalışıyorum gülüp geçiyor anlamıyorum neden böyle yaptığını.para istemiyorum çok şükür allahıma ama annemden istediğim şevkat bunu saraylada daha önce konuşmuştuk bana aldırış etme demişti ama ben çok takıyorum.
Allah mutlu,huzurlu ve uzuuuun bir evlilik nasip etsin fibuşum:asigim:
çok sevindim senin adına canım...zaten birsürü borcunuz varken,gerçekten sürpriz olmuşkaydirigubbakcemile3
güzellik?
ablacım,bugun de kazasız belasız bıttı çok şükür, ama benım aksam yemegı gecıktı 8de yemek zorunda kaldım. mafoldumben
uykumu düzene sokmuştum da prensesim akşam hafif ateşi vardı benim ufaklığınyatarken ateş düşürücü verdim,sonra da onu bekledim;terlerse üstünü değiştirmek için...
ciddi birşeyi yok çok şükür...az önce cin gibi kalktı:asigim:
:teselli:
çok güzel canım...
opuyorumnanaktan
herkese günaydııııın:)4.günümüz hayırlı olsun 1 eylül grubukaydirigubbakcemile3...
işte bomba haber:3 günde 1 kilo gitti canlarım...bu sabah 57 yi gördüm...geriye kaldı 2 kilocuk:lepi::teytey::dance:
mafoldumbenmafoldumben
tatlım afiyet olsun.yediklerin gayet iyi.
ahh kuzum ah.o hesabın içinde aldıkları evin borcuda var.ben düğünü ailesi yapar diye düşünürken aşkım ailesinin takacağı takılar içinde kredi çekmiş.onlarıda biz alacakmışız.umarım yardım ederler ailesi.veya da başkada bişi istemesinler,gölge etmesinler,takmasınlar altın filan.sıkıntıdayım çok kötüyüm çook.
cokacimcoook afiyet bal şeker olsun
her anne böyle demekki.benimkide çok serin kanlı.ben herşeyi halledermişim,ben ayaklarımın üzerinde dururmuşum,bana bişi olsun hiç vah tüh demez.bana aşırı güveninden galiba.hep kısmet der ,sıkıcan iyidir der.bende sorunlarımı anlatmıyorum anneme artık.bu böylede gider galiba.evlenince 2 ayda bir gelirim evine bi çay içerim giderim diyor.napalım benimkide böyle serin kanlı.annesiz büyümüş annem,kız kardeşide yok.erkek çocuk gibi düşünür.babam daha çok düşer üzerimize.annem hep gerçekçi düşünür.herşeyin başta olmama ihtimalini düşünür,olursa çok sevinir,olmazsa üzülmez.senin annenin de huyu öyledir.artık kendini gerekli gereksiz üzmek istemiyordur.
sağol ablacığım :1hug: allah yardımcımız olsun.
devam devam,iyi gidiyorsun.
geçmiş olsun bıcırığa.
:sm_cool: tebriklera.s. süpersin
ben yedikleirim yazayım.dünküler
öğle sonrası 4 civarları 1 kase dondurma
akşam 8 de yarım kase tarhana çorbası
1 tane tavuk budu
4-5 kaşık salata
bunun üzerine deklava: kızmayın sakın veyada kızın :tomato: iki dilim baklava durun daha bitmedi.baklavanın yanında 2 yemek kaşığından da fazla dondurma. klava: yatarkende bir bardak 5 i 1 yerde çayı.(sanki öyle camış gibi yedikten sonra ne işe yarayacaksa)mafoldumben
bu sabahki kahvaltım
1 tane üzümlü kurabiye
1 kibrit kutusunun yarısı kadar peynir
1 zeytin
1 bardak 5 i 1 yerde çayı
aralarda da su ,şekersiz çay içiyorum.günde 3 su bardağı 5 i 1 yerde çayını belli zamanlarda içiyorum işte.:CüvCüv: göbişim bu hızlar yersem böyle olacak gibi.mafoldumbenmafoldumben
Bu arada 61 'e düştüm ama hiçkimse farketmedi bile :sinifsinif:
söyledimde tebrik etmediniz bile küstüm size :dilcikar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?