60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

benimde markete gitmem lazım kolumu kaldıramıyorum,bizim burda çamlık var bende her akşam orda 10 tur atıyordum, bu akşamda iftardan sonra giderim iyi olur

gönder kuzucuk bakarız tabi

yarın akşamda o mantından yapıcam
sosisi domates suyuylamı kızartıyorsun çok güzel olur.ben normalde çok sinirliyim malesef ama bugün kuş kadar hafif çok ılımlıyım yemekten başka bişey düşünemiyorum.oruç tutmak insanın kafasınıda rahatlatıyor demekki.sanki yemek yemekten başka bişey yokmuş gibi hayatta kaydirigubbakcemile3

sen bu iki kiloyu oynaya oynaya verirsin gülümkaydirigubbakcemile5

Vericem inşallah canım siz olmasanız napardım canlarım benim Şeniz​

çok canım çekti ya bugün yoğunluktan hiçbişey yiyemedim
sadece 2 dilim kepek ekmekle hazırlanmış peynirli tost :1no2:
açımmm delikafadulden kuytu bi yer bulup bi meyve yiyebilsem bari kaydirigubbakcemile3​

kızlar sizce hangisini göndereyim arkadaşlarıma?

Canım ikiside çok şeker bence ikinci olanı seç a.s

fibula alttakını bnce cok seker bu arada mutluluklar

fibuşum alttaki daha renkli olduğu için daha çok beğendim ama ikiside birbirinden güzelopuyorumnanaktan

bence de 2. fibuşum:asigim:

opuyorumnanaktan:1hug:a.s. teşekkürler kızlar ya.kendim hazırladım davetiyemide.kararsız kalmıştım.ikinciyi kullanayım .arkadaşlarıma bu davetiyeden vereceğim.çok az kaldı yadelikafadulden

ben de çoğunluğa uyup 2. diyorum ama kuzum beraberliğe adım attıgımız bu gun neeee... siz görücü mü evlenıyorsunuz? kac yıldır berabersınız.. orayı begenmedım ama davetiyeler çok şeker...

sosisi yagsz soteleyıp 1-2 dk ,sonra domateslerı eklıyorum. azıcık da onla pişiyor..

opuyorumnanaktan:1hug:a.s. teşekkürler kızlar ya.kendim hazırladım davetiyemide.kararsız kalmıştım.ikinciyi kullanayım .arkadaşlarıma bu davetiyeden vereceğim.çok az kaldı yadelikafadulden
ama büyük halini de görmek isterdim doğrusu.. bu arkadas davetıyesı mı olcak? yakınlara başka mı gitcek?

Güllaç

Güllacın kökleri eskilere Osmanlıya dayanır ve her ramazanda evlerde mutlaka güllaç yapılır. Tatlıları hamur ve sütlü tatlılar olarak ayırırız ve her tatlı bu gruplardan birine girer. Güllaç hem süt hem de hamur kullanıldığı için bu gruplardan birine girmez. Hamur tatlıları ağır olur ve çok kalori verirler. Sütlü tatlılar ise hamur tatlılarına göre daha hafiftir. Güllaç her iki gruba girse de yeme tarzı ile hafif kalorisi ile ağır bir tatlıdır. Ramazanda haftada 3 defa güllaç yiyen bir kişi ramazan sonunda 2 kg alır. Eğer Güllacı light olarak yenseydi yani ununu bir kısmını tam tahıllı ya da kepekli olsaydı. Şeker yerine tatlandırıcı, normal süt yerine yağsız süt eklenseydi daha hafif ve enerjisi %31 azaltılmış olunurdu.

gözünüzü korkutayım biraz dedım kaydirigubbakcemile3

Ramazan pidesi

Ramazana özgü ekmek çeşidi olan pide ramazanda en çok tüketilen besinler arasında yer alır. Ramazan pidesinin yapılışı üzerine pek çok değişik tarif bulunmaktadır. Bu tariflerden yola çıkarak en az malzeme kullanılarak yapılanla en çok malzeme kullanılarak yapılan pideleri karşılaştırdık ve bileşimlerini hesapladık. 4 dilim tam tahıllı ekmek 100 gram gelir ve 187 kalori enerji verir, ramazan pidesinin 100 gramı yapılan tariflere göre değişmekle birlikte 291–388 kalori enerji verir. Ramazan pidesi %35–50 arasında daha fazla enerji verir. Normal zamanda 8 dilim tam tahıllı ekmek tüketen bir kişi ramazan pidesi yediğinde 4 dilim (100 gr) yemesi gereklidir. Normalde tüketildiği gibi 8 dilim tam tahıllı ekmek yerine ramazan boyunca pide yenildiğinde 1,4 kg alınmaktadır. Ramazanda ekmek tüketimi gün içerisinde kayıp edilen enerjiyi alma ve güçten düşmeme mantığıyla normal tüketimin 2 katına çıkmaktadır. Artan ramazan pidesi tüketimiyle ramazan boyunca yaklaşık 3 kg bir artışa neden olmaktadır.

Ramazan boyunca pide yerine tam tahıllı ekmeği tercih ederseniz yaklaşık 3 kiloluk bir artışın önüne geçmiş olursunuz. Eğer ramazanda pide yemek istiyorsanız pidenin miktarına çok dikkat etmeniz gereklidir. Normal zamanda tüketilen ekmeğin yerine ramazanda pide ile yer değiştirmek istiyorsanız mutlaka miktarını günlük tükettiğiniz ekmekten daha az tüketmelisiniz.

Son zamanlarda artan posanın önemli nedeniyle günlük hayatta kullanılan beyaz unlu mamuller yerini kepekli ve tahıllı ürünlere bırakmaya başlamıştır. Ramazan pidesinin de kepekli ve tam tahıllı olan çeşitleri birçok firma tarafından üretilmektedir. Tam tahıllı ya da kepekli pideyi tercih ederseniz günlük posa alımınızı arttırarak kan şekerinizin dalgalanmasını, ramazan boyunca kabız olmayı engelleyebilirsiniz.

ya kızlar nerdeymiş bunun kepeklisi???

Ramazanda metabolizma hızımız düşer

Günlük yeme düzeninin değişmesi sonucunda vücut doğal bir tepki gelişerek oluşan yeni duruma adapte olmaya çalışılır. Normal durumda her gün alınan enerjinin alınmaması, depo enerjilerden kullanılması vücut için sıkıntılı bir durumdur. Vücudumuz dışarıdan enerji almadan uzun süre yaşamını sürdüremez. Oluşan bu düzensizlik karşısında vücut metabolik hızını düşürerek aynı aktiviteyi yapmasına karşılık daha az enerji harcar.

Oluşan bu durumunda vücudumuz oruç boyunca metabolik hızını azaltarak daha az enerji harcamaya başlar. Bunun anlamı aynı açlık süresinde daha az depo enerjileri kullanarak yaşamını sürdürmeye başlar. Doğal olarak Ramazan ayı boyunca metabolizma hızının düşmesinden dolayı alınan enerjinin bir kısmı harcanamadığı için sonradan kullanılmak için depolanır. Yağ olarak depolanan enerji nedeniyle ramazan ayın boyunca kilo almamıza ne olacaktır.

Ramazanda yapılan Hatalar:

Ramazan geldiğinde iftar sofralarında tüketimi az olan tatlılar her gün tüketilmeye başlanır. Basit şeker miktarı yüksek olan tatlılar kan şekerimizi hızla yükseltip yemek sonrasında açlık hissi oluşmasına neden olur. Tatlılarla alınan fazla kaloriler yağ olarak depolanır. Sahurda oruç sırasında enerji vermesi için yenen tatlılar ve çikolata tarzı besinler kan şekerini hızla yükseltirler ve kısa bir süre sonra kan şekerinde düşmelere neden olacağı için açlık hissinin birkaç saat içerisinde oluşmasına neden olurlar.

Sahurda çorba, yemek tarzı şeyler yerine daha hafif kahvaltılıkları tercih edebilirsiniz. Ramazan ayında sahurda sabah kahvaltılarında yenmeyen patates kızartması, tavuk kızartması, kola gibi besinlerin tüketilmesi oldukça yanlıştır.

Sahurda susuzluk hissini arttıracak olan besinlerden kaçınılması gerekir. Turşular, salamura, tütsülenmiş, kızartılmış, ağır yağlı yemekler tercih edilmemelidir. Yapısında bol miktarda tuz bulunan sosis, salam, sucuk, pastırma gibi besinler tüketilmemesi gerekir. Yenen yemeklerin ve salataların üzerine bol miktarda tuz atılması da susama hissinin oluşmasına neden olur.

Sahura kalkılmadan oruç tutulması olukça yanlış bir davranıştır. Vücut daha çok aç kalacağı için metabolizma hızı daha da yavaşlar kilo alınması riski daha çok artar. Sahurda yemek yenmemesi nedeniyle kan şekeri daha erken saatlerde düşerek açlık hissinin oluşmasına neden olur.ıftarda yemeklere saldırmayın! ıftarda uzun süre bir şeyler yememenin ve kan şekerinin düşmesi nedeniyle panik bir durumla hızla birçok şey yenerek birkaç dakika içerisinde şişip kalırsınız. Kısa sürede yediğiniz bu yemekleri neredeyse çiğnemeden yutulmaktadır. Karnınız doysa bile gözümüz doymadığı için yemeğe devam etmeye çalışırsınız.

ıftarda besinleri iyi çiğneyin! ıyi çiğnenen ve yavaş yenen besinleri uzun süre boş olan midenizde rahatsızlık hissetmenizi engeller. Yavaş yediğinizde yemeklerin lezzetine vararak kısa sürede çok yemek yemenizi engelleyerek mide rahatsızlıkların oluşmasın engeller.

ıftarda ağır, yağlı, kızartmalar, tatlılar tüketmeyin. Uzun süren açlık sonrasında midenize yapacağınız yüklemelerden dolayı kramp, ekşime, yanma gibi hisler oluşarak iftar sonrasında kendinizi rahatsız hissetmenizi sağlayacaktır. ıftara başlamadan önce zeytinle ya da hurmayla iftarınızı açıldıktan sonra 1 su bardağı su içip ardından 1 kase çorba içerek iftara başlamalısınız. Ardından ızgara, buğulanmış et veya sebze yemeği tercih edebilirsiniz.

Uzun süre aç kalındığınızda gerekli enerji alınmadığı için halsiz düşüleceği inancına dayanılarak iftarda tatlı tüketimi artar. ıftarda tatlı tüketmek istiyorsanız ağır hamur işi tatlılar (baklava, tulumba, kadayıf) yerine sütlü tatlıları (sütlaç, süpangile, kazandibi, muhallebi, tavukgöğsü) tercih edebilirsiniz. Tatlıları tatlandırıcıyla yaparak daha hafif olmalarını sağlarken daha az enerji almanızı sağlayabilirsiniz.

ıftarda hazmı kolaylaştırması için su yerine maden suyu tercih edebilirsiniz. ıftarda yemeklerle birlikte 1 porsiyon ananası yiyebilirsiniz. Ananasın yapısında yer alan bromelain enzimi sayesinde hazmı kolaylaştırır.

Oruç tutarken kabız oluyorsanız ya da genel bir kabızlık sorununuz var ise meyve yerine kuru erik veya kayısı tercih edebilirsiniz. ıftarda sebze ve kurubaklagil yemeklerine ağırlık vererek günlük posa alımınızı arttırabilirsiniz. Eğer kronik bir kabızlığınız var ise 3 günde bir tuvalete çıkıyorsanız pide yerine mutlaka bol tahıllı ekmek tüketmeniz gerekir.

ıftarda yeteri kadar su tüketmezseniz vücudunuzdaki su kayıpları nedeniyle birçok problem oluşmaya başlar. Vücudumuzun %60-70’i sudan oluşur ve su vücudumuz için hayati önem taşır. %1 su kaybettiğimizde susuzluk hissi oluşur. %2’lik bir kayıpta ise ağız kuruluğu oluşur. %11’in üzerindeki kayıplarda ise kan akımı ve böbrek fonksiyonlarında bozulmalar oluşur. Kaybedilen su nedeniyle kanın koyulaşmasına neden olur. Koyulaşan kanı kalbin pompalamada zorlandığı için kalbin fazladan çalışmasına neden olur.

kızlaaarropuyorumnanaktan oley tuttum kendimi hemde midem çok rahat şimdi bi kase çorba içtim bide çok çok az bi sulu köfte yedim hiç ekmek yemedimm oleyyzemuszemus iftardan sonra spor yapıyor muyuz

tatlım dikkat et midene.. Oruç çok sakıncalı mide için aslında reflüm var demiştin ama..:sm_confused:

ben geldimm bende zayıflıcam sizlen:ecrin_bebek: son üç ayda 5 kilo aldım ama ben vermişken şöle on veriyim diyorum kaydirigubbakcemile2 şimdik 68 kiloyum hepimize başarılar

Hoşgeldiniz kızlar...

Helal valla.. Ne diim ben sana. Maşallah sana kuzum..

Ben de 2.yi sevdimmm.... Ay hep mutlu olun işallah.. Çok heycanlı yaaa...:asigim:

eneeeemmmm... Ben menümü şediim ozaman..

Sabah: kepekli tost
ara: sütlü nescafe
Öğlen:izmir köfte, 2 kaşık pilav, ayran
Ara:3 kuru kayısı
Ara: 3 yulaflı püsküüt
Akşam: yarım kabak karnıyarık, kk peynir yanında bol domates veeeee 3 ufak parça pastane pidesi...:kedi:

Neyse ama yarın annem gidio.. gitme:)
Felaket katı bir rejime başlıyorum çünkü fakettim ki kotum hafifden daralmaya başlamış moralim bozuldu.. ayrıca yeniden callanetics e ve walk at home lara başliicam.. Olmicak böle..

Bu gün yediklerim:

Sabah:
Sirkeli+limonlu ılık su

Yarım saat sonra:
Bol domates+yeşil biber
1 tane yumurta
1 dilim light ekmek
1 kupa şekersiz yeşil çay

Öğlen:
250-300 gr kadar vişne

Ara:
1 tane (paket değil) kremalı bisküvi
1 bardak maden suyu

Akşam:
3 yemek kaşığı etli yeşil fasulye
3 yemek kaşığı makarna
Bol salata
1 bardak şekersiz limonata

Yemekten yarım saat sonra da 2 yemek kaşığı kadar light dondurma yenildi...Arz ederim...opuyorumnanaktan

gayet güzel tatlişkomm.. misss...

ben şimdik bi tane gofret yedim yaa tutamadım kendimi :gitme: pöff vicdanım sızım sızım sızlıyo =((

mekik çek biraz, ya da yürüyüş yap? :)

benim de lahana çorbası diyetimdeki 4. günüm bitti bugün.
kahvaltı : yarım dilim köy ekmeği, 2 tane yeşil zeytin, 1 kk peynir ve domates
ara öğün : muz (diyette veriyordu)
öğlen : lahana çorbası, yağsız kabak yemeği ve biraz yoğurt
ara öğün : yeşil elma, yarım salatalık
akşam yemeği : lahana çorbası, 5-6 tatlı kaşığı yoğurt ve bir salatalık

normalde bugün sınırsız süt veriyordu diyette ama hiç sevmediğimden onu yağsız yoğurda çevirdim, umarım sorun olmaz amaaan olsa da ölüyordum yoğurtsuzluktan..

selam kızlar bende kilo vermeye karar verdim ve burayı yeni keşfettim 25 yaşındaym 2bucuk aylık kızım var hamilelikten kalan kilolarımı vermek istiyorum 69 kg dan eski kilom 59 hedefim inşallah herkes idalindeki kilolarına ulaşır benide aranıza alırmısınız utangaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…