az mı kalmıs ya daha yıl var aksama .. aslında işlerim var.. süpürge açmam lazım,mutfakta da iş var ama çakıldım kaldım yerıme.. kovun beni pc'nin başından :sm_cool: iftardan önce de hafif tempo yürüyüş yapıyorum ben.
kızlar bugün davetiyem basılıyordelikafadulden heyecanlandım sanki biraz.bende arkadşalarıma maillerine göndermek için davetiye hazırladım.basılan davetiyenin haricinde.iki tane yaptım seçim yapamadım.biraz sonra ekleyim de fikir verin. olmazmı:1ninca:
süper cciş.. bence tarifin cok güzel.. kaşarı sıcak sıcak dök , erisin :roflol: cümleten acıktık biz kaydirigubbakcemile3
ben sarımsaklı yogurtlu yapıyorum şehriye salatasını..üstüne de sosis kızatılıyo domatesle... sırnaşık şey
valla yap canım.. çünkü aynen mantı gibi oluyor.diyet mantı diyorum ben buna.. dua edersin bana yiyince delikafadulden
isabet olur bence.. çorba artı malzemeli salata..süper bir iftar mönüsü.. vereliniortak
bu arada ben çok acıktııııııım bugun... ay gidiyorum kızlar ben işlerimin başına.. yoksa birbirimizin aklın bulandırıp durucam...açlıktan sinirlerim yıprandı gülüp duruyorum.. :roflol:
kızlar sizce hangisini göndereyim arkadaşlarıma?
bence de 2. fibuşum:asigim:
sen bu iki kiloyu oynaya oynaya verirsin gülümkaydirigubbakcemile5
ben sana ayrıca bir kepekli makarna arifi vereyım. 70gr makarnayı haşla.. kepeklı olanı cok güzel şişiyor. 1 cay kasıgı becel koy sıcakken haşlanmıs makarnaya.. sarımsaklı süzme yogurtla karıstır. üzerine sos için 1 kasık yağsız kıymayı mınık bir soganla 1 tatlı kasıgı yag ile kavur,küp küp doğranmıs domates ve biber ekle.. kavur biraz daha ..sıcak sıcak yogurtlu makarnanın üstüne dök.. mantı gibi oluyor.. :lepi:
fibula alttakını bnce cok seker bu arada mutluluklar
fibuşum alttaki daha renkli olduğu için daha çok beğendim ama ikiside birbirinden güzelopuyorumnanaktan
bence de 2. fibuşum:asigim:
Vericem inşallah canım siz olmasanız napardım canlarım benim Şeniz
çok canım çekti ya bugün yoğunluktan hiçbişey yiyemedim
sadece 2 dilim kepek ekmekle hazırlanmış peynirli tost :1no2:
açımmm delikafadulden kuytu bi yer bulup bi meyve yiyebilsem bari kaydirigubbakcemile3
Canım ikiside çok şeker bence ikinci olanı seç a.s
ben de çoğunluğa uyup 2. diyorum ama kuzum beraberliğe adım attıgımız bu gun neeee... siz görücü mü evlenıyorsunuz? kac yıldır berabersınız.. orayı begenmedım ama davetiyeler çok şeker...
sosisi yagsz soteleyıp 1-2 dk ,sonra domateslerı eklıyorum. azıcık da onla pişiyor..benimde markete gitmem lazım kolumu kaldıramıyorum,bizim burda çamlık var bende her akşam orda 10 tur atıyordum, bu akşamda iftardan sonra giderim iyi olur
gönder kuzucuk bakarız tabi
yarın akşamda o mantından yapıcam
sosisi domates suyuylamı kızartıyorsun çok güzel olur.ben normalde çok sinirliyim malesef ama bugün kuş kadar hafif çok ılımlıyım yemekten başka bişey düşünemiyorum.oruç tutmak insanın kafasınıda rahatlatıyor demekki.sanki yemek yemekten başka bişey yokmuş gibi hayatta kaydirigubbakcemile3
ama büyük halini de görmek isterdim doğrusu.. bu arkadas davetıyesı mı olcak? yakınlara başka mı gitcek?opuyorumnanaktan:1hug:a.s. teşekkürler kızlar ya.kendim hazırladım davetiyemide.kararsız kalmıştım.ikinciyi kullanayım .arkadaşlarıma bu davetiyeden vereceğim.çok az kaldı yadelikafadulden
anladım ciciş ama aksam da almalısın. 3 ana 3 ara öğün diye boşuna demiyorlar dimi ama?
şaka bir yana bugun oruç mideme vurdu. kaç gündür rahattım ..midem sorun çıkarmıyordu.mide ağrım var.şiddetlenmese bari..
ben geldimm bende zayıflıcam sizlen:ecrin_bebek: son üç ayda 5 kilo aldım ama ben vermişken şöle on veriyim diyorum kaydirigubbakcemile2 şimdik 68 kiloyumhepimize başarılar
slm kızlar dogumdan sonra aldıgım kıloları vermek ıcın ugrasıyorum tabıkı dogum yapalı 5 sene oldu bunlar bana yapıstı gecen yaz esıme cok kızmıstım anlarsınız benı kızdırmıstı cok 3 ayda o sınırle 22 kılo verdım tabıkı agzıma ıokma koymadan sıgara cave harıc bu kıs nerdeyse on kılo bırden aldım suan 67 yım acıl on kılo vermem lazım pskolojım bozuldu valla ya
az mı kalmıs ya daha yıl var aksama .. aslında işlerim var.. süpürge açmam lazım,mutfakta da iş var ama çakıldım kaldım yerıme.. kovun beni pc'nin başından :sm_cool: iftardan önce de hafif tempo yürüyüş yapıyorum ben.
kızlar bugün davetiyem basılıyordelikafadulden heyecanlandım sanki biraz.bende arkadşalarıma maillerine göndermek için davetiye hazırladım.basılan davetiyenin haricinde.iki tane yaptım seçim yapamadım.biraz sonra ekleyim de fikir verin. olmazmı:1ninca:
Ramazan pidesi
Ramazana özgü ekmek çeşidi olan pide ramazanda en çok tüketilen besinler arasında yer alır. Ramazan pidesinin yapılışı üzerine pek çok değişik tarif bulunmaktadır. Bu tariflerden yola çıkarak en az malzeme kullanılarak yapılanla en çok malzeme kullanılarak yapılan pideleri karşılaştırdık ve bileşimlerini hesapladık. 4 dilim tam tahıllı ekmek 100 gram gelir ve 187 kalori enerji verir, ramazan pidesinin 100 gramı yapılan tariflere göre değişmekle birlikte 291–388 kalori enerji verir. Ramazan pidesi %35–50 arasında daha fazla enerji verir. Normal zamanda 8 dilim tam tahıllı ekmek tüketen bir kişi ramazan pidesi yediğinde 4 dilim (100 gr) yemesi gereklidir. Normalde tüketildiği gibi 8 dilim tam tahıllı ekmek yerine ramazan boyunca pide yenildiğinde 1,4 kg alınmaktadır. Ramazanda ekmek tüketimi gün içerisinde kayıp edilen enerjiyi alma ve güçten düşmeme mantığıyla normal tüketimin 2 katına çıkmaktadır. Artan ramazan pidesi tüketimiyle ramazan boyunca yaklaşık 3 kg bir artışa neden olmaktadır.
Ramazan boyunca pide yerine tam tahıllı ekmeği tercih ederseniz yaklaşık 3 kiloluk bir artışın önüne geçmiş olursunuz. Eğer ramazanda pide yemek istiyorsanız pidenin miktarına çok dikkat etmeniz gereklidir. Normal zamanda tüketilen ekmeğin yerine ramazanda pide ile yer değiştirmek istiyorsanız mutlaka miktarını günlük tükettiğiniz ekmekten daha az tüketmelisiniz.
Son zamanlarda artan posanın önemli nedeniyle günlük hayatta kullanılan beyaz unlu mamuller yerini kepekli ve tahıllı ürünlere bırakmaya başlamıştır. Ramazan pidesinin de kepekli ve tam tahıllı olan çeşitleri birçok firma tarafından üretilmektedir. Tam tahıllı ya da kepekli pideyi tercih ederseniz günlük posa alımınızı arttırarak kan şekerinizin dalgalanmasını, ramazan boyunca kabız olmayı engelleyebilirsiniz.
ya kızlar nerdeymiş bunun kepeklisi???
Bu gün yediklerim:
Sabah:
Sirkeli+limonlu ılık su
Yarım saat sonra:
Bol domates+yeşil biber
1 tane yumurta
1 dilim light ekmek
1 kupa şekersiz yeşil çay
Öğlen:
250-300 gr kadar vişne
Ara:
1 tane (paket değil) kremalı bisküvi
1 bardak maden suyu
Akşam:
3 yemek kaşığı etli yeşil fasulye
3 yemek kaşığı makarna
Bol salata
1 bardak şekersiz limonata
Yemekten yarım saat sonra da 2 yemek kaşığı kadar light dondurma yenildi...Arz ederim...opuyorumnanaktan
ben şimdik bi tane gofret yedim yaa tutamadım kendimi :gitme: pöff vicdanım sızım sızım sızlıyo =((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?