...........

Görümcen oluyor anlaşılan. .

Zor durumdaysa tabiî ki almalısın yanına. . Hemde 2 çocuk varmış. . Zaten sözünü tutan biri ise kendini toparlar toparlamaz ayrılır sizden de. .

Boşanma Sürecinden sonra nafakasını tazminatını alır birde çalışırsa gül gibi geçinir. .

sizin ev de yol geçen hanı gibi

kardeşin kalsın yurtta
eşinin boşanan kardeşi de kendi başına hayat idame ettiremeyecekse gittin anne babasıyla yaşasın

bence çok gereksiz hepsi

herşey iyi hoşda arakadaşlar yazmış ama tamam yeni evlisin ama senin başına gelseydi Allah korusun bu durum sığınacak yerin olmasaydı çok zorlanırdın inşallah görüncende Allah korkusu vardır vefakardır yapılanı unutmazda sende onlara sende kaldığı müddetce iyi muamele yap destek ol umarım senin bu iyiliğini bilecek biridir çünkü inan zor günlerde yapılan iyilikler unutulmuyor .

çok yeni evliymişsiniz bir birinize daha yeni alıştığınız zamanda kardeşini getirmişsin zaten burda hata yapmışsın evlilikler uzaktan bakıldığı gibi olmuyor eşinede kolay gözükmüş kabul etmiş ama olan olmuş buda sana Allah ın bi imtihanıdır bence Allah rızası için bak ilerdede kardeşinide yolla,görümcenin gitmesi içinde destek ol bazı şeylere kendi düzenini kursunlar iş bulmaya çalışın ona zaten sen istemesende o sığıntı gibi rahat edemez kendi ayrılacaktır...

Allah yardımcın olsun sanada evliliğinde canım bol şans belkide bu size bi fırsattır eski günlerdeki gibi arada dışarda buluşursunuz :)

sizin ev de yol geçen hanı gibi

kardeşin kalsın yurtta
eşinin boşanan kardeşi de kendi başına hayat idame ettiremeyecekse gittin anne babasıyla yaşasın

bence çok gereksiz hepsi

sizin için gereksiz başınıza gelmediği için bilemezsiniz.. Teşekkürler yorumunuz için ..

Amin teşekkür ederim cevaplarınız için ..

Umarım hakkımızda hayırlısı olur ..

Zor..nasıl yeni evliyken bu kadar insanı evde tutabileceğinizi düşünüyorsunuz? Bence kardeşiniz sizde kalıyor diye mecbur hissetmişsiniz kendinizi ..Görümce size güvenip mi boşanıyor? Neden yükün altına giriyorsunuz? O mu istedi sizde kalmak yoksa sizin düşünceniz mi? Ben olsam benden böyle birşey istenmediği müddetçe sesimi çıkarmazdım hatta kendi kardeşimi bile gönderirdim kısa zmanda. Daha evliliğin ne olduğunu anlamadan milletin yüküylemi yaşayacaksınız..Birisi gereksiz demiş ya sizde size göre gereksiz diye cvp yazmışsınız.. Bencede çok gereksiz şimdiden herkesi kendinize güvendirmeyin yıpranan siz olursunuz başkası değil.
Görümce çalışıp size maaş mı vercek hayır..kira mı vercek hayır..bir anda masraf 3 kişilik artacak .hadi geçtik masrafı insan evinde rht etmek ister bir akşam olacak bir anda evde 6 kişi..Yok valla çekilmez. Çocuk olmadan kendi hayatınızı yaşayın bu fırsat ele gelmez birdaha.

Teşekkür ederim.. Zor gününde yanında olmayacaksam hiç olmamalıyım aslında.. Bu fikride ben sundum görümceme abiside sen müsade edersen olur dedi o da sevindi. Annesine gitmek istemiyor o adamı da çekmek istemiyor

Hiç bişey yapmayacak sadece evimizde kalacak masraflarını göze aldım annesinde kalmak istemiyor eşinide çekmek istemiyor çıkmazda idi bende bizde kal dedim evet sizede söylüyorum size göre gereksiz bana göre gerekli yazdım buraya çünkü geleceği göremeyebilirm diye vicdanım aklımın önüne geçsin diye.. fikirleriniz değerlidir teşekkür ederim

konuyu açan arkadaşım hep evine al iyi olur diyen kişilere cevap yazmışssın. zaten eşin sana bırakmış sen istersen gelcek görümcen yanınıza. sanırım burdan 'gelsin iyi olur' yorumlarını duyup rahatlamak için açmışsınız konuyu..
evet çok güsel bi hayır işlersiniz bu kadar insanı eve alarakk, ama siz 40 yıllık evli çocuğu olmayan bi çift diilsiniz..
inşallah inşallah hiç bi sıkıntınız olmaz ama eşinle aranızda iletişimsizlik, bağlanamama gibi sıkıntılarınız olabilir
en basiti akşam yanyana uzanmak isteseniz kardeşiniz var, bu sayı artıp 6 olcaksınızz..
eşinle iletişimin sıfıra düşcekk, özel hayatınız kalmicakk..
bunlar ciddi kararlar etraflı düşünmek lasımm..

Tam dikkat etmemişsiniz sanırım herkese cevap yazmaya çalışıyorum.. şimdi yeni bi eve çıkmayı düşünüyoruz inşallah hayırlısı olur benim gönlüm baştanda söylediğim gibi almaktan yana.. Görümcemde çalışacak onun içinde yeni bi hayat olacak..

yeni evliysem kendi kızkardeşimi de yanıma sürekli almazdım görümcemi de almazdım..görümcem gitsin kaynanam da kalsın su an cok iyi olabilir aranız ama yarın öyle olmayacak o bebelere kadın calışırken kim bakacak 2 cocuga bakmak kolay mı hişt desen annesi alınacak kocan alınacak yasanacak kavgaları şimdiden tahmin etmek hiç zor değil..
ama kardeşin sende v ebu yüzden mecbursun almaya eve..
ev üstüne ev olmaz lafını unutmamak lazım..

negatif yorumlara bana göre doğru olan bu diyorsunuz

o zaman konuyu neden açtınız ki? :26:

hakkınızda hayırlısı olsunn.. umarım hiç bi sıkıntınızz olmazz

Kreşe gidecekler.. Kimse alınmaz ben hişt desem :) kavgalar olabilir tabi evde yalnızken kavga etmek başka 2 kişinin dahil olması çok başka

ben iki kişi yaşamaya alıştığım için zor gelirdi...

misal kız kardeşimin kalmışlığı vardır, ailem yanında yokken. kardeşiminde çok rahatsız olduğunu gördüm. gelmek istemezdi... onada zor olurdu... bir an evvel evine dönmek ister...

sizin gelme deme ihtimalin yok anladığım kadarıyla. yeni eve çıkmayı düşünüyormuşsunuz. ozmn yeni çıkacağınız evin büyük olması ve ebebeyin banyolu olmasına özen gösterin. hiç değilse biraz daha rahat edersiniz.

gerçi yeni eve çıkasıya kadar kira desteğinde bulunup, size yakın yerden 1+1 daire bile tutulabilirdi. yeme içme sizde olurdu. herkez evini bilirdi en azından. görümceniz de rahatsız olur sizde uzun süre kalınca...

çok iyi niyetli yaklaşıyorsun sen de eşin de maşallah.

herkesin birbirinin kuyusunu kazdığı bu dünyada senin gibi birinin olması beni çok mutlu etti.

tabi ki destek olun. eğer karşınızdaki insan yanı görümce ile anlaşıyorsan sorun olmaz inşallah.

biraz rahat biri olman lazım bu arada. çocuk gürültüsü

düzenin bozulması durumları olacak çünkü.

çocuklar kaç yaşında acaba?

maddi imkanlarınız da yeterlidir umarım.

sen kararsızım demişsin ama gönlün ve vicdanın çoktan karar vermiş. doğru bildiğin yolda ilerle.

benim yanımda 1 sene kaynım
5 ay görümcem kaldı. yaşanabiliyor. hem de daha yeni evli sayılırdım o günlerde.
bi zararını da görmedim. insana göre durum değişiyor.

sen iyi isen karşındaki iyi ise neden olmasın.

Kardeşimi kendisi istedi.Benimde onun kardeşini düşünmem gerek diye düşünüyorum

büyük sevap.tuttugun altın olur.Allah rızasını gözeterek o cocuklara yuva sıcaklıgını sunmak bu dunyada yapılacak en guzel şey.Allah yar ve yardımcınız olsun.

görümcenizin mesleği var mı acaba?
diyelim ki sizin evden ayrıldı çocuk kreş ev vb ihtiyaçları aldığı maaşla nasıl karşılayacak tek başına bunları karşılamak için iyi bi maaş alması gerekecek
gücüm yetmiyo diye bayaga uzun bi süre sizde kalabilir....
kendinize güveniyorsanız yapabiliriz diyorsanız güle güle oturun beraberce...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…