Kreşe gidecekler.. Kimse alınmaz ben hişt desem :) kavgalar olabilir tabi evde yalnızken kavga etmek başka 2 kişinin dahil olması çok başka
Merhabalar,
Eşimin kardeşi boşanmak üzere iki çocuğu var onları bizim evimize alsak sorun yaşar mıyız acaba?
valla sen kararını vermişsin yaşayalım görelim nasıl olurmuş..
Lafla söylemek her şey için kolay..
Bazen insanın kendi ailesi bile boğuyor, fazla geliyor.. Öyle durumlarda kalıyoruz ki, kafamızı dinlemek istiyoruz..
Bir insana gel demek kolaydır.. Git demek ise zor..
Boşanma evresi, zor bir dönemdir.. Psikolojiler pek yerinde olmaz..
En ufak lafınıza alınabilir; " Aaa istemiyorsan çağırmasaydın, zorla mı geldik sanki. " deyiverir.. Tüm iletişiminiz bir anda yerle bir olur.. Yaptığınız iyi niyet ve kalp kırıklığıyla kalıverirseniz..
Sevabı var mıdır yok mudur bilemem, direk fetva veremem burada size.. Ama iyilikten maraz doğduğu, her olayda olmasa da büyük çoğunluğunda karşımıza çıkıyor..
Yardım etmek tabiki güzel bişey, annesine gidemez babasına gidemez falan yazmışsınız, herhalde size güvenip boşandı.. Size güvenip boşandıysa ortada bırakamazsınız.. :) Size güvenerek boşanmadıysa da, bırakın kendi ayakları üzerinde dursun.. :))
merhaba, ben kayınvalidem ile otururken görümcem boşandı geldi henüz 4 aylık evliydim. yanında 1 yaşında bir çocukla. ben kendsi evimi kurdum kayınvalidemide 2 ay sonra yanımıza almıştık yani benim düzenime gelmişlerdi. evdeki tüm eşyalar benim. toplu iğneleri bile yok. neredeyse 2 yıldır birlikte oturuyoruz. anamdan emdiğim burnumdan çıkıyo. çalışmaya başladığı çocuğunu kreşe verdi. yardımeder sandık nanay. hiçbir ev işi yapmaz onlar dağıtır ben toplarım. şimdi hamileyim kv. yapıyor herşeyi üzülüyorum. yaşlı oda çalışıyor bi taraftanda kızına kullandırıyor kendini benim evimde. çok zor bişey bu söyledikleriniz sevabından çok günaha giriyor insan. ben mesela görümceme hiç bir zaman hakkımı helal etmeyeceğim. o na oda verdim. bir yere giderken odasının kapısını kilitleyip gitti. o yokken oda karıştırılıyormuş hırsız yaptı bizi. eşim hiç sevmiyor aslında ablasını ama annesine ve yiğenine kıyamıyor. çok kavgalar ettik şimdi bende anne olacağım evim 3 odalı çocuğuma yapacak oda yok her odada bir insan çıkıyor zor bir durum Allah kimseye vermesin. böyle kararlar birilerinin söylemesiyle verilmemeli. ben kabul etmek zorunda kaldım kocam mecbur bıraktı babası yoktu çünkü başka gidecek biyeri yoktu çok söyledim kv de çalışıyor aynı mahallede bir ev tutalım birlikte yer içeriz ama anahtarlatrımız ayrı olsun dedim dinlemedi tükürdü şimdi yalıyamıyo. zor kardeşim zor sakın öyle bi taşın altına elini sokma. şimdi görümcem ekmek elden su gölden misali yaşıyo. canın istediğini alınyo giyiyo geziyo. ben bi taraftan ev kredisi ödüyorum bi taraftan 5 kişinin kullandığı su elektrik doğalgaz faturasını kv mutfak masrafrını karşılıyor yoksa aç yatarız para bile yetmiyor. ama bu ayda şu faturayı ben ödiyim dediğini hiç duymadım. varsa yoksa çocuğum şunu istedi aldım bunu istedi aldım ben çocuğuma senin mastraflarını karşılarken ne alabileceğim bakalım...
hayret valla bu duruma yapılması gereken ana kız oturmak. çalışmaya da başlamış görümcen. kayınvaliden de çalışıyormuş. demek maddi anlamda zorda kalmazlar. neden hala birliktesiniz bir de hamilesin.
kv nin kocama olan aşkı yüzünden birlikteyiz. çok ayrı eve çıkacak oldular çünkü çok kavga ettik görümcemle. ama olmadı. bir de ben zamanın da çok büyük konuştum. böyle birlikte oturan arkadaşlarıma hep dedim ki " öyle yaşanırmı ya manyak msın her odadan bi adam çıkıyo özel hayat yok bişey yok ne çekiyon boşa sen o adamı yada kadınlığını kullan razı et çekilmez " derdim. Rabbim dedi ki çektiririm kulum çekilir ben istersem olur. şimdi tövbe ediyorum hergün ama bir gün biter elbet bu imtihanda diye dua ediyorum.
bu kadar dayanılmaz olan ne görümcen için? şu an ayaklarının üstünde durmak mümkün değilken ve annesine de gidemiyorsa ne zamana kadar ayaklarının üstünde durmasını bekleyeceksin? ayaklarının üstünde durmak deyimi yazıldığı kadar kolay olsa keşke. hayatlar ne de çabuk kurulur demi? bir mesleği de yoksa yandı gülüm keten helva..
abisi olarak elbette yardım etmeli ancak çaresizlik içinde çaresizlik doğuracak bir duruma benziyor.
başa gelmeden bilinmez tabi de sonuçta kayınvaliden ele eteğe düşmüş olsa aklım yine alacak. maşalllaaaah çalışıyor da sen de yeni evlisin. yeni bir hayatın eşiğinde. bir de görümce bir de çocuk. bir de kendi evi gibi kapı kitlemeler... seni azmettirmek istemem ama bu çağlar geri gelmeyecek. eşin ne diyor bu konuda peki? seni mi daha çok seviyor anasını mı? ay çok sinirlendim.
kv nin kocama olan aşkı yüzünden birlikteyiz. çok ayrı eve çıkacak oldular çünkü çok kavga ettik görümcemle. ama olmadı. bir de ben zamanın da çok büyük konuştum. böyle birlikte oturan arkadaşlarıma hep dedim ki " öyle yaşanırmı ya manyak msın her odadan bi adam çıkıyo özel hayat yok bişey yok ne çekiyon boşa sen o adamı yada kadınlığını kullan razı et çekilmez " derdim. Rabbim dedi ki çektiririm kulum çekilir ben istersem olur. şimdi tövbe ediyorum hergün ama bir gün biter elbet bu imtihanda diye dua ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?