...

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Sakince yazmaya çalışacağım. Önce şunu bilin, sigara konusunda çok hassasım.
Eşimle 1.5 senedir evliyiz. 8 senedir de beraberiz. Tanıştığımızdan beri sigara içiyordu. Ben de tanıştığımız günden beri içmesini istemediğimi belirtiyorum. Defalarca benim ısrarımla bırakmayı denedi, olmadı. Geçen sene bir gün kendi kendine BIRAKIYORUM dedi. Ve bıraktı. Yani ben öyle sanıyordum. 13 ay geçti üstünden.
Son 1 haftadır sanki bana sigara kokusu geliyordu. Ama eşime o kadar güvenirim ki aklıma bile gelmedi.

Dün balkonda su giderinde sigara külü gördüm. İçeri koştum, eşimi çağırıp gösterdim. Bu ne dedim. Ama yemin ederim ondan yine zerre kadar şüphelenmedim. Rüzgar var, üst katın balkonundan uçmuştur diye düşündüm.

Eşim de içmiyorum dedi. Aldım karşıma oturttum. Elini tuttum. Bak canım eğer içiyorsan bana söyle, arada canın istemiştir bir tane içmişsindir diye sordum adam gibi. Yok dedi. İçmiyorum, içmeyeceğim dedi. En son ne zaman içtin dedim gözümün içine baka baka 1 sene önce dedi.

Bugün eşim annesiyle ilgili can sıkıcı bir haber aldı. Ben de eşim öğlen evde diye, dedim ki gideyim, belki üzgündür. Çıktım haber vermeden eve gittim. Kapıyı açtım baktım salonda yok. Balkon kapısı açık. Balkona çıktım, ne göreyim!

Eğilmiş o balkondaki su giderine sigara içiyor. Küllerini de oraya atıyor. Döndü ve göz göze geldik. Yüzü acayip bir ifade aldı.
Elindeki ne? dedim.
Hemen savunmaya geçti. Sigara işte al itiraf ettim. dedi.

Ah be adam, ben seni yakalamışım! Ne itirafı daha!

Tuvalete gittim biraz ağladım, sonra çıktım, sinirimden gülmeye başladım. Bizimki de beni onu affediyorum da gülüyorum sanıyor.
Geldi sırnaştı falan. Elini çeker misin? diyorum. Böyle mi olacağız, neden çekecekmişim diyor.
Beni görmezden mi geleceksin? diyor. Yok kucağıma yatmaya çalışıyor, yok elimi tutmaya çalışıyor...

Benim güvenim çok sarsıldı. Ben bu adamın her sözüne inanıyordum ya. Bir de paket almış. Cebine koydu.

Allah büyük işte, hiç öğlenleri kendi başıma eve gitmem. Ama ne hikmetse tam sigara içerken yakalandı bana..
Ben şimdi ne yapacağım?

canım bişey dicem 8 nerdeyse 10 yıldır onu tanıtyorsun ondan dolayı sana yalan söylemesi zoruna gidiyor . şimdi bi sigara güvenini sarsmasın tm yalan sölemiş ama sen üzülme diye demek ki sıkıntısı var azcık anlayışlı olabilirsin cnm bnm ztn bırakacaktır emin ol sen üzülme diye senden saklıosa bırakcaktır da :)

bence hemen boşamalısın töbee yarabbim ya sizin hiç derdiniz yok sanırım herşey güllük gülistanlık maşallah...

Güzel arkadaşım, adam benim gözümün içine baktı yalan söyledi. isterse bir tane içsin isterse bin tane içsin artık.

(Eşimden ne düğün istedim, ne mal mülk. sadece sigarayı bırak dedim ya. sadece bu. onu da yapmadı.)

evet bana yalan söylemesi beni zaten bu kadar üzen.
bilmiyorum abarttığımı düşünenler illaki olacaktır.
Ama kendisine güvenim kayıtsız şartsızdı, onu da belirteyim.

benim annem ölümcül hastalıkla uğraşıyor mesela, içsem ben içerim di mi? her sıkıntısı olan sigaraya başlamıyor.

Eşinizi yakaladığınıza göre" düğün ve mal" isteyebilirsiniz artık

Canım sen bu adamı tanıdığında da sigara içmiyor muydu? Sigara kişisel bir şeydir isterse içer istemezse içmez bu onun kararı baskı yapmak eşinize haksızlık gibi geliyor bana. Sigaraya karşı bende çok hassasım açık havada bile yanımda içilmesine dayanamam ama kimseye de baskı yapmam bırakması için

ayy cnm çok üzüldüm al karşına konuş bana neden yalan söyledin die ??????? hem kaç yaşındasınız siz ve eşşiniz ?

bence eşin iradesiz biri.. ama bunun açığa çıkmasından da çekiniyordu. o yüzden senden saklamış..
kendi kafasınca küçük düşmeyeyim, bu kadar iradesiz olduğum bilinmesin diye yalanlar söylemiş..
ne gerek var yani bunlara. sen onun karısısın.. sana dese ki tekrar başladım sigaraya ne yapacaksın ki..
ne kadar küçük ve ucuz meselelerden yalan söylüyor insanlar..
yani şimdi daha mı iyi oldu.. yakalandı, basit bi mevzudan sırf yalan söylediği için karısının ona güveni sarsıldı...
aaah ahh, hüç düşünemiyor işte erkekler, kolayca söyleyiveriyolar yalan..

yinede sana diyeceğim, çok fazla güveninin zedeleneceği birşey yok..
sana yalan söyleme sebebi sana güvenmemesi yada seninle ilgili herangi bir konu değil..
tamamen kendiyle ilgili, kendi egosundan ötürü..
yinede can sıkıcı tabi ama kendi içinde büyütmemeye çalış..
ama eşine tavrını belli et, hemen yumuşama ki bidaha yalan söylerken iki kere düşünsün...

Evlenince bırakacağım diye kandırmasaydı beni o zaman.
Şimdiye kadar ne ilaçlar, ne ürünler aldık bıraksın diye.

1 sene olmuş, bırakmayı kurtulmayı başarmışsın. Ne diye tekrar aynı sıkıntıları bize yaşatıyorsun?
Geçen sene bıraktığında kaç ay onun derdini çektim. Yok sinirliyim alttan al, başım ağrıyor alttan al.
Şimdi hiç karışmayacağım. Ne hali varsa görsün.

Dedem sigara içmekten akciğer kanserinden öldü. Babam by-pass oldu sigaradan. Hassasım işte bu konuda ne yapayım?

eşinin üzerine baskı yapmış olabilir misin? senden gizli yaptığına göre aklıma bu düşünce geldi..

Eşinizi yakaladığınıza göre" düğün ve mal" isteyebilirsiniz artık

istesem de yok adamda napayım :)
Hayır bunu şunun için söyledim. evlilik karşılıklı fedakarlık yapmaksa ben bazı şeylerden feragat ettim. o da sigarasından etse mesela?

zeytinağacı okurken bir an ben mi yazdım diye düşündüm çünkü yaşadıklarının aynısını yaşadım belki daha fazlasını.Benimde eşimden tek istediğim sigarayı bırakmasıydı olmadı hala içiyor en çokta içmesine değil gözümün içine baka baka yalan söylemesine içerledim.Şimdi bir bebişimiz var ama adam sigara konusunda hiç taviz vermiyor o yüzden ağzınızın tadını hiç bozma sen üsteledikçe inatlaşır diretir sen mutsuz olursun.Bırakmaz kolay kolay ne diyim sanada banada sabır diliyorum

yalan söylemesi yanlış tabi ama çok üzerine gidilmiş sanki, biraz kendi haline bırak bakaalım üzüldüğünü görsün hatasını anlasın ,

bu illet de zorla yada başkası için bırakılmıyo , insanın içinden gelmesi lazım

Aadamı ne kadar bunaltmışsınız ki sizden saklı içmiş.
Sigarayı bırakmak o kadar kolay değil.
Baskınız küçük duruma düşürmüş onu.

İçiyordu, seninle evlenince bırakıcam dedi. Ben de sigara içen birinden çocuk sahibi olmamı asla bekleme dedim. Bi evlenelim bırakıcam demese ben de böyle bir beklentiye girmezdim.

ayy cnm çok üzüldüm al karşına konuş bana neden yalan söyledin die ??????? hem kaç yaşındasınız siz ve eşşiniz ?

ben 23 eşim 28

13 yaşından beri içiyormuş.

irade sıfır. benim hakkımda bir konu değil ama bana söylenmiş bir yalan. ortaya çıktığına göre ölene kadar içsin artık.

keşke herkesin tek derdi sigara yüzünden olsa

inanın tek derdimiz bu değil. ama eşimle aramda olan bu en önemli şahsi sorun.

canım başın sağolsun baban içinde geçmiş olsun ama bu kadar küçük bir mevzuyu büyütmek bana saçma geldi. benim eşiminde babası akciğer kanserinden vefat etti. hemde onun gözünün önünde neler yaşadığını ben biliyorum ama sigarayı bırakmadı hala içer he eskiden 3 paket içerdi şimdi 1 e düşürdü onun için büyük başarı. bir insanı ne kadar sıkarsan inat yapar. rahat bırakın adamlarınızı biraz nefes alsınlar. sonra kocam beni sevmiyo kocam bana ilgi göstermiyor kocam benimle hiç birşey paylaşmıyo paylaşmaz tabi her lafından cımbızla birşey çekip her hareketinden nem kapıp adamlara hayatı zehir ediyorsunuz. RAHAT BIRAKIN RAHAT... (valla erkek değilim :) )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…