- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Aadamı ne kadar bunaltmışsınız ki sizden saklı içmiş.
Sigarayı bırakmak o kadar kolay değil.
Baskınız küçük duruma düşürmüş onu.
evet daha evlendiğimiz ilk günden itibaren "Ne zaman bırakacaksın" demeye başladım.
Baskı yaptım.
Ama hep evlenince bırakacağım dediği için.
sonra bıraktı ben de herkese gururla eşim sigarayı bıraktı diyordum.
komşular balkonda gördük sigara içiyordu dediler.
inanmadım!
demek onlar da doğru söylüyordu..
canım başın sağolsun baban içinde geçmiş olsun ama bu kadar küçük bir mevzuyu büyütmek bana saçma geldi. benim eşiminde babası akciğer kanserinden vefat etti. hemde onun gözünün önünde neler yaşadığını ben biliyorum ama sigarayı bırakmadı hala içer he eskiden 3 paket içerdi şimdi 1 e düşürdü onun için büyük başarı. bir insanı ne kadar sıkarsan inat yapar. rahat bırakın adamlarınızı biraz nefes alsınlar. sonra kocam beni sevmiyo kocam bana ilgi göstermiyor kocam benimle hiç birşey paylaşmıyo paylaşmaz tabi her lafından cımbızla birşey çekip her hareketinden nem kapıp adamlara hayatı zehir ediyorsunuz. RAHAT BIRAKIN RAHAT... (valla erkek değilim :) )
Bildiğim kadarıyla hipnoz sigara bırakma konusunda çok etkili.
Bir araştırsanız.
Siz de hep bana yüklendiniz ya :)
Napsaydım oh yarasın iç iç maşallah diyip sırtını mı sıvazlasaydım?
Sakince yazmaya çalışacağım. Önce şunu bilin, sigara konusunda çok hassasım.
Eşimle 1.5 senedir evliyiz. 8 senedir de beraberiz. Tanıştığımızdan beri sigara içiyordu. Ben de tanıştığımız günden beri içmesini istemediğimi belirtiyorum. Defalarca benim ısrarımla bırakmayı denedi, olmadı. Geçen sene bir gün kendi kendine BIRAKIYORUM dedi. Ve bıraktı. Yani ben öyle sanıyordum. 13 ay geçti üstünden.
Son 1 haftadır sanki bana sigara kokusu geliyordu. Ama eşime o kadar güvenirim ki aklıma bile gelmedi.
Dün balkonda su giderinde sigara külü gördüm. İçeri koştum, eşimi çağırıp gösterdim. Bu ne dedim. Ama yemin ederim ondan yine zerre kadar şüphelenmedim. Rüzgar var, üst katın balkonundan uçmuştur diye düşündüm.
Eşim de içmiyorum dedi. Aldım karşıma oturttum. Elini tuttum. Bak canım eğer içiyorsan bana söyle, arada canın istemiştir bir tane içmişsindir diye sordum adam gibi. Yok dedi. İçmiyorum, içmeyeceğim dedi. En son ne zaman içtin dedim gözümün içine baka baka 1 sene önce dedi.
Bugün eşim annesiyle ilgili can sıkıcı bir haber aldı. Ben de eşim öğlen evde diye, dedim ki gideyim, belki üzgündür. Çıktım haber vermeden eve gittim. Kapıyı açtım baktım salonda yok. Balkon kapısı açık. Balkona çıktım, ne göreyim!
Eğilmiş o balkondaki su giderine sigara içiyor. Küllerini de oraya atıyor. Döndü ve göz göze geldik. Yüzü acayip bir ifade aldı.
Elindeki ne? dedim.
Hemen savunmaya geçti. Sigara işte al itiraf ettim. dedi.
Ah be adam, ben seni yakalamışım! Ne itirafı daha!
Tuvalete gittim biraz ağladım, sonra çıktım, sinirimden gülmeye başladım. Bizimki de beni onu affediyorum da gülüyorum sanıyor.
Geldi sırnaştı falan. Elini çeker misin? diyorum. Böyle mi olacağız, neden çekecekmişim diyor.
Beni görmezden mi geleceksin? diyor. Yok kucağıma yatmaya çalışıyor, yok elimi tutmaya çalışıyor...
Benim güvenim çok sarsıldı. Ben bu adamın her sözüne inanıyordum ya. Bir de paket almış. Cebine koydu.
Allah büyük işte, hiç öğlenleri kendi başıma eve gitmem. Ama ne hikmetse tam sigara içerken yakalandı bana..
Ben şimdi ne yapacağım?
eski sigara icenlerden biri olarak söyleyeyim.bak güzelim sigarayi birakmak senin sandigin kadar kolay bisey degil sigara icen icin.hele hele baskasi istiyor diye birakmak imkansiz.evet birakir ama ilk daraldiginda gene sigaraya sarilir.yaptigim 2 düsükten sonra acaba sigara yüzündenmi diyip esimle sigarayi biraktik.hamile kaldim hamile kaldigim sürece sigara icmedim.emzirirken sigara icmedim.sütü kestigim anda sigaraya esimden gizli basladim!!! ikinci bebegimize hamile kaldigimi ögrendigimde sigarayi gene biraktim.hamileligim ve emzirdigim sürece gene icmedim.sütü kestigimde gene sigaraya basladim!!! hemde esimden gizli!!! ve bunu 3-4 yil saklamayida basardim!!! neden biliyormusun? hicbirinde kendi istedigim icin birakmadim sigarayi.hep baskalari icin biraktim.cocuklarim icin biraktim.
sonra bir kis bronsit oldum.antibiyotikler v.s v.s üzerinden 1 yil gecti benim öksürügüm gecmedi.hatta nefessiz kalip morarmaya basladim!! birgün kriz gecirdim.hastaneye kaldirilip oksijen destegi aldim ve yapilan bazi testler sonunda Astim hastasi oldugumu ögrendim.o gün kendim icin sigarayi birakmaya karar verdim.tamamen kendim icin!!! cünkü yaslanip torunlarimi görmek istiyorum!!! ve ben o günden beri sigara icmiyorum!!!
esine baski yapmaktan vazgec.yalan söylemesi güzel degil evet ama kimse sigaraya yenildigini öyle kolay itiraf edemiyor taki birakmayi kendisi karar vereseye kadar.
sanada yazık datlum ama adama daha yazık allah senin elinden sabır versin ona :) şaka bir yana da yaşın daha 23 müş gençsin hele bi bizim yaşlarımıza gel sallamamayı insanların tercihlerine saygı göstermeyi öğreneceksin ben 23 yaşındayken senden beterdim o zamanki sevgilime kan kusturuyordum resmen ama geçti bitti :) normale döndüm 30 umdan sonra :) diyeceğim şu ki ADAMI RAHAT BIRAKKKKK :)))))))99
demekki nası güzel bi ilişkiniz var ki böyle bişey sarmış sizi. maşallah diyorum. tek sıkıntınız bu yalan olsun :) büyütmeyin...
benim de sevgilim içiyordu, çıkmaya başlamadan önce bıraktırdım ben. çünkü sigara içen biriyle olmayı kesinlikle istemiyordum. sonra zaman zaman onun da benden gizli içtiğini öğrendim. ayda bir falan. başlarda kızdım, sinirlendim. hiç bir işe yaramadı. ama daha sonra kendisi farketti ki ona güvenmiyordum. söylediği en basit şeye dahi. ve en sonuncusunda büyük bir yemin ederek tamamen bıraktı. şimdi canı istediğinde söylüyor bana, ben de dikkatini dağıtmaya çalışıyorum. zaten kendi de kokusundan falan rahatsız oluyordu, öyle aman aman bir isteği kalmadı da çok şükür. inş. senin eşin de öyle olur.
öyle bi anlatmışsın ki duyanda sigarayla değilde başka bi kadınla yakaladın sancak :))
Siz de hep bana yüklendiniz ya :)
Napsaydım oh yarasın iç iç maşallah diyip sırtını mı sıvazlasaydım?
hey allahım insanlar nelerle uğraşıyo ya..gidip bi de tuvalete girip ağlamalar falan..
belli ki adam sigara içmeyi seviyor sizin baskılarınız yüzünden bırakmak zorunda kalmış ve yapamamış size de söylemek istememiş ne var bunda adam sizden korkusundan evin içinde bile sigarasını içememiş.
eşiniz olması size ona bu kadar müdahale etme ve baskı yapma hakkı vermez bi sigarasını yakaladınız diye de yatakta başka kadınla basmış gibi "vay ben bu adama güveniyodum" tarzındaki yorumunuz da baya komik olmuş.olayları bu kadar abartan biriyseniz zaten adamın size bugüne kadar itiraf edememesi de herşeyi açıklıyo bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?