7/24 Hali,Kilim...Cirpmak Nasil Oluyor?

YenidenBaslasin

Popüler Üye
Pro Üye
29 Nisan 2016
1.422
4.254
133
Herkese merhaba.
Ben gercekten cook merak ettigim bi konuyu size sormak istiyorum.Bu kadar cok kadinin oldugu bi ortamda illa ki fikri olanlar vardir.
Bi insan neden surekli balkondan-pencereden bi seyler cirpar?Koltuk minderlerinden tut da carsaf ,gomlek,pantolon hatta hatta bornoz???

Etrafinda bu tarz komsulari olanlar vardir onlarin dusuncelerini de merak ediyorum fakat ben daha cok bunlari yapan insanlar varsa onlarin bunu niye yaptigini cidden cok merak ediyorum ,bi insan nasil bi duyguyla tum gun eline geceni canla basla cirpar?

Annemlerin üst komşusu böyle, 7/24 temizlik yapar, evde ne bulursa el bezine kadar çırpar, sürekli elektrik süpürgesi sesi gelir aşağıya. Yaşlı bi kadın temizlikle bozmuş kafayı.

Üst komşum yapıyor bunu, elektrik süpürgesi çok elektrik harcıyor diyor, aramızda anlaştık, arka odanın camından silkeliyor artık, bende o camı açmıyorum, açacağım zaman haber veriyorum silkeleme diye, ilk zamanlar çok söylendim, kavga ettim ama yok baktım kadın takıntılı böyle bir çözüm bulduk

Benim üst komsu mdan bahsediyorsun

Şuan su saatte iki saati geçti hala supurge açık yeri kazıyor her gün üç saat en az supurge açık sonra ve öncesi silkme bigün kendi de dusecek

Bunlar işi gücü olmayan temizlikle vesvese olan kişiler ki bu artık temizlik değil hastalık , çocuğu evi kirletecek diye beddualar yağdırır
Oğlu her an beddua duymaktan karisilip mudahele edilmekten sikilmaktan deli olmuş 5 yaşında zıp zıp zıplayan tavandan koltuğa düşecek sandığım bi çocuk.
Sandalye çeker surekli ses yapar günde iki kez çamaşır yıkar asar silker toplar

Ya tam yarama dokundun şuan sinir olmakla mesguldum

Kanayan yara galiba bu bizim mahallede de var böyle insanlar ve apartmanımdada kadın elektirik süpürgesini tutarken ben parkeleri kaldırıp altını da süpürüyor diye düşünüyorum..
Temizliği kim sevmez ki herkes sever tabi oh misss gibi pırıl pırıl
Ama kendi Evimi temizliycem diye başkalarını rahatsız etmek olurmu bizim karşı komşumuz kadın 2 günde bir elinde tas balkon yıkıyor balkon korkuları falan bütün pis su aşağdaki balkonun içine... Bu hep böyle kadın bir günde napiyon demez ben olsam offff offff ...

çok takıntılı temizlik hastası insanlar var,benimde böyle bir ablam var,
ama tabi bazıları gıcıklık olsun diyede yapmıyor değil..

Bence titizlik hastası olabilir
Benim öyle komşum yok, varsa da ben görmüyorumdur
İşteyim
Çamaşırlarımızı bile kapalı balkonda kuruturum
Hiç sevmem salkım saçak şeyler

Ben de nefret ederim balkonda oyle camasirlar,yorganlar falan cok kotu gorunuyo. Teyzemlerde gorunce soka girdim resmen iki dakika ara vermeden cikarip pat pat pat ,hem gurultu hem goruntu kirliligi yapiyolar.
Boyle insanlarla komsu olmadiginiz icin sanslisiniz.

Teyzwnlerin komsunun cogu boyleyse ya gaza geliyorlar, ya toplu halde okb hastalari yada toplu halde kafayi yemisler
@EvvelAhir sence nedir durum

Bana da gaza geliyolar gibi geldi,bi de temizligi cirpmak olarak goruyolarsa bana pis derler korkusuyla da yapiyolardir belki.
Boyle biri varsa forumda cikip aydinlatsa,sundan sundan cirpiyorum diye de ogrensek biz de.

eskiden koylerde elektrik bile olmadigindan insanlar heryeri cirpararak yikayarak temizlerdi yerleri de girgir cali supurge ile supurup ustune cirpar ayda 1 de yikarlardi ama her gun cirpilirdi.. böyle buyumus yetismis birinin elektrik supurgesinin tozlari aldigina ikna olmasi cok kolay değildir.
ama bunu kutu gibi ust uste binalarda yapmaya calisinca sorun olmasi da cok doğal tabi.. ama bu aliskanligin sebebi budur.işsizlikten değil omru boyunca oyle gördüğü icin beyin ikna olmuyor tozun gittiğine. . ayrica sahsen ülkemizde hastalığı anlayabildigimizi düşünmüyorum okb hastaları il3 ilgili program izliyorum insanlarin okb hastalarina yaklaşımı gordugu tedaviyi destekler yönde ay ne anliyosun ay ne lüzumsuz vs diyen hic görmedim ulkemizde ise malesef baska ugrasin mi yok. aklini mi yedin vs tarzi laflar ediliyor hastaya yaklasim bile elestiri ile cok komik geliyor bana..

Bana da gaza geliyolar gibi geldi,bi de temizligi cirpmak olarak goruyolarsa bana pis derler korkusuyla da yapiyolardir belki.
Boyle biri varsa forumda cikip aydinlatsa,sundan sundan cirpiyorum diye de ogrensek biz de.

artık sosyal etkileşim mi diyeyim sosyal öğrenme mi bu konunun grup davranışıyla ilişkili olabileceğini düşünüyorum.
ablam aşırı derecede titizdir, genç kızlıkta burnumuzdan dökerdi aynı odayı paylaşırdık yatağına bile oturtmazdı örtü kırışır diye. bir aile apartmanına gelin gitti. görümceleri kendinden beter. günde 4 defa çamaşır suyuyla banyo silerler. mutfakta bir yumurta yapılsa, davlumbaz dolap kapakları silinir.
ablam da bunları gördükçe eskisinden beter oldu
artık "normali buymuş" diye mi yapıyor, az yapsa kendisine pis derler diye mi yapıyor bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…