7/24 Hali,Kilim...Cirpmak Nasil Oluyor?

çok takıntılı temizlik hastası insanlar var,benimde böyle bir ablam var,
ama tabi bazıları gıcıklık olsun diyede yapmıyor değil..

Ablaniza gecmis olsun,doktor tanisi aldi mi yoksa siz cok temizlik yaptigi icin mi oyle soylediniz?
Alt kati kirlettigini dusunuyo mu ablaniz yoksa ben cirpayim da gerisi umrumda degil mi diyo?

Allah yardimcisi olsun ya oyle hayat gecer mi her dakika elde bez gezmesi lazim :/
Peki bi seyler cirpip,pencereden falan asagi kati pisletiyo mu?

Temizlige ozen gosteren ,oyle olduklarini iddia eden insanlarin nasil olup da digerlerinin evini pisletir anlam veremiyorum yoksa evini on kez silsin,koltuklari ozona yatirsin o onun bilecegi is.

kizkurusu Cok sinirlendim ve uzuldum ,saygisiz insan. Uyardiniz mi hic?

Uyardım ya hatta bu yeni bina biz 1.5 yıl önce taşındık onlar bizden 1 ay sonra falan.

Çaya çağırdım ilk günden başladılar güzellikle söyledim ama ben şu hayatta anladım ki karşındaki insan kaba gorgusuzse en güzel cümleleri de kursan mahcup olmayı bırak yüzsüz oluyo sen utanıyorsun o utanmıyor

Benim.evim istediğimi yaparım dedi ben rica ederken o bağırmaya başladı rezil bisey ya
. baş edemedim mafem.yine silk ama anlasalim.bak İstanbul burası apt .fa bi gün olur silkme günü dedim yok istediğim an silkicem birinin emriyle silkemem gibi sözler bi çok şey Sinop tan gelmisler ev almışlar kadın resmen kimseyi beğenmiyor . kimseyi ezmek için demiyorum ama bi apartman kültürü vardır ve onu da kabul etmiyorlar. Karı.koca.bi acayipler

Daha yeniydi apt asansör bozuldu apartmanı ayağa kaldırdı derhal yapılsın brn rln gidenime rezil olamam diye biz şok tabi :) kendisi asansör ile doğduğu için

Kusura bakma inan tam da hergun olduğu gibi buna kafayı takmisken kinunu gordum içimi döktüm de döktüm

İşte bu tur insanlar alt kattaki mi önemsemiyor benim.evim temizlensin de orası batarsa batsin
Yemin ederim saat 1 yoktu supurge açtığında hala açık kiizm var 21/aylık bazen seslerinden sıçrıyor ev kredi satamiyoruz psikolojimiz alt üst oldu

cırpmak bana gore daha pis bı hareket
bıkere toz pıslık dısardan gelıyor
dısarısı ne kadar temız olursa evde okadar temız olur
evdekı pıslıklerı dısarı attıkdan sonra ne anlamısım ben o işten
guzel guzel supur gerekırse yıkamaya gonder yada evde temızle gerekırse balkonda havalandır ama silkelemek cırpmak nedır yanı

Benim ust komşum böyle, ev hanimi, surekli temizlik yapiyor, surekli hali yikiyor, haliyi balkona asiyor ve asagida bizim balkon camlarimiz islaniyor su lekesi oluyor, surekli hali cirpiyor, surekli elektrik supurgesi calistiriyor sabah 8de basliyor ev supurmeye

Kapisina not biraktim sabah elektrik supurgesi calistirmayin uyuyamiyorum diye

Bir gun yine balkona hali cirpmis sonra haliyi ykayip asmis esim de o sinirle tutmus haliyi asagi dusurmus

Bundan sonra ne zaman asarsa haliyi asagi dusurcekmis esim kadin vazgecsin diye

Bu arada apartman merdivenlerini fln siliyor kendi katini yani

Kendi bu kadar hastalik derecesinde temizlik yaparken ogullari apartmanda ailrlerinden gizli sigara icip apartman icine atiyor izmaritleri

Bir gun o izmaritleri toplayip kapilarinin onune birakacagim

Ortak yasam kurallarindan bihaberdir
Veya elektrik supurgesinin icadindan haberi yoktur, bilgi vermek lazim

Daha geçen gün 8 Aylık hamile bir kadın cam silerken düşerek hayatını kaybetti. Nedir anlamıyorum. Bir sopa ile sil dışarıyı. Parası olmayanı anlarım parası olan da alsın taksitle bir halı döver makina. Bizim de böyle komşular var. Hatta birinin balkon altındaki kabartma susler halı sirkelemekten kopup düşmüş hep. Her sabah çarşaf tan tutta picamalara kadar sirkeliyorlar. Halıları saymıyorum artık. Halı sirkelemek yıkamak kadının. Mutsuzluk belirtisi bence. Canınıza yazık. Su an cevremde3 yaşlı kadından birinin dizinde disk var. Kollarında problem var.parmaklarında eklem yerlerinde şişlikler var. Neymiş vileda ile temiz olmuyormuş. Yahu supur6süpürge ile tozu saçı sil vileda ile ne yatıyorsun yerlere. Az canınızın kıymetini bilin

yok zannetmiyorum yapmıyordur, çünkü biz o silkeleme işlerini sadece müstakil yazlık evimizde yapardık. apartman hayatında duyarlıyızdır. yetişme tarzı sanırım.
ben de çok çekiyorum bu konudan aslında. üst komşumla ilk tanışmam bu yüzden olmuştu. hep en üst katlarda oturmuştum ilk defa ara kata taşındım taşınmaz olaydım. halı, sofra bezi vs... bir de balkon demirlerine dökülen suyun benim balkonumu kirletmesi öfff...
dediğim gibi yetişme tarzı bu herhalde, bazı insanlar eski geleneklerini sürdürüyorlar ne diyeyim... anlatsan anlamazlar. bir arkadaşım en sonunda balkonunu kapattırdı.
bu güne kadar hiç halı kilim silkelemedim. sofra bezini de balkon kolonuna denk getirip hafifçe sallandırırım aşağıya hiç gitmez.
pislikten ölmüyoruz çok şükür. sulu süpürgem ve halı yıkamacılarımla mutluyum

Temizlik iyi güzel birşeydir fakat bu bahsedilenler hastalık.Üst komşum ev hanımı hiç kimseyle konuşmaz aynı dönemler evlendik.Uyumak için bir pazarım var 9 da elektrik süpürgesiyle uyanırım her hafta uykumun içine eder.Kadın kimseyle konuşmuyor yoksa çıkıp çoktan uyarmıştım parkelere sürtüyor takur tukur .İnanın pazar günleri temizlik yapmamaya çalışırım genelde cumartesi iş çıkışı gider hallederim olur ya pazar misafir gelecekse 12 ye doğru süpürgeyi açarım insanlar rahatsız olmasın diye ki çoğu ev hanımı .Tamamen görgü

kizkurusu Yok canim ne kusuru,diledigince yaz icini bi nebze de olsa rahatlat.
Aile terbiyesi almamis,sosyal hayatin kurallarina uymayi emir almak gibi gorup ,basibos davranan insanciklardan Allah uzak etsin.Hayat boyle gecmez ama bi cozum dusunuyo musunuz,o dengesizce hareket edecek diye siz huzurunuzdan olamazsiniz,yazik gunah kul hakki bu resmen.

Benim üst komşum karni burnunda hamile iken bile silkelemeye devam etti. Hic birsey çare olmuyor böylelerine. Ben komşuluk hakkımı helal etmiyorum. Bu dünyada uzlaşamadık ahirette hesaplaşacağız artik....

Evet aile terbiyesi,gorgu cok onemli ve kendine olan saygisini kaybetmemeli bi insan.Kendine olan saygisini kaybeden insandan uzak durmak lazim cunku onlarin hayata bakis acisi farkli oluyo.

Benim üst komşum karni burnunda hamile iken bile silkelemeye devam etti. Hic birsey çare olmuyor böylelerine. Ben komşuluk hakkımı helal etmiyorum. Bu dünyada uzlaşamadık ahirette hesaplaşacağız artik....

Iste ben o kadinin su an burda olup cevap yazmasini cok isterdim.Hamile hamile cok mu sart yani? hadi hepsini gectim bu dunyadaki kurallari,kanunlari resmen kul hakkina giriyo ,bunu nasil dusunemez aklim almiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…