- 29 Nisan 2016
- 1.422
- 4.254
- 133
- Konu Sahibi YenidenBaslasin
-
çok takıntılı temizlik hastası insanlar var,benimde böyle bir ablam var,
ama tabi bazıları gıcıklık olsun diyede yapmıyor değil..
Ablaniza gecmis olsun,doktor tanisi aldi mi yoksa siz cok temizlik yaptigi icin mi oyle soylediniz?
Alt kati kirlettigini dusunuyo mu ablaniz yoksa ben cirpayim da gerisi umrumda degil mi diyo?[/QU
ALLAHtan en alt katta oturuyor,bu konuda herhangi bir doktorla görüşmedi olağan temizliği yaptığı kanısında kendisi..
artık sosyal etkileşim mi diyeyim sosyal öğrenme mi bu konunun grup davranışıyla ilişkili olabileceğini düşünüyorum.
ablam aşırı derecede titizdir, genç kızlıkta burnumuzdan dökerdi aynı odayı paylaşırdık yatağına bile oturtmazdı örtü kırışır diye. bir aile apartmanına gelin gitti. görümceleri kendinden beter. günde 4 defa çamaşır suyuyla banyo silerler. mutfakta bir yumurta yapılsa, davlumbaz dolap kapakları silinir.
ablam da bunları gördükçe eskisinden beter oldu
artık "normali buymuş" diye mi yapıyor, az yapsa kendisine pis derler diye mi yapıyor bilemiyorum.
kizkurusu Cok sinirlendim ve uzuldum ,saygisiz insan. Uyardiniz mi hic?
Allah yardimcisi olsun ya oyle hayat gecer mi her dakika elde bez gezmesi lazim :/
Peki bi seyler cirpip,pencereden falan asagi kati pisletiyo mu?
Temizlige ozen gosteren ,oyle olduklarini iddia eden insanlarin nasil olup da digerlerinin evini pisletir anlam veremiyorum yoksa evini on kez silsin,koltuklari ozona yatirsin o onun bilecegi is.
Herkese merhaba.
Ben gercekten cook merak ettigim bi konuyu size sormak istiyorum.Bu kadar cok kadinin oldugu bi ortamda illa ki fikri olanlar vardir.
Bi insan neden surekli balkondan-pencereden bi seyler cirpar?Koltuk minderlerinden tut da carsaf ,gomlek,pantolon hatta hatta bornoz???
Etrafinda bu tarz komsulari olanlar vardir onlarin dusuncelerini de merak ediyorum fakat ben daha cok bunlari yapan insanlar varsa onlarin bunu niye yaptigini cidden cok merak ediyorum ,bi insan nasil bi duyguyla tum gun eline geceni canla basla cirpar?
Okurken yoruldum.Bu insanlar bu kadar temizlik yapmaktan yorulmuyorlar mı?
Daha geçen gün 8 Aylık hamile bir kadın cam silerken düşerek hayatını kaybetti. Nedir anlamıyorum. Bir sopa ile sil dışarıyı. Parası olmayanı anlarım parası olan da alsın taksitle bir halı döver makina. Bizim de böyle komşular var. Hatta birinin balkon altındaki kabartma susler halı sirkelemekten kopup düşmüş hep. Her sabah çarşaf tan tutta picamalara kadar sirkeliyorlar. Halıları saymıyorum artık. Halı sirkelemek yıkamak kadının. Mutsuzluk belirtisi bence. Canınıza yazık. Su an cevremde3 yaşlı kadından birinin dizinde disk var. Kollarında problem var.parmaklarında eklem yerlerinde şişlikler var. Neymiş vileda ile temiz olmuyormuş. Yahu supur6süpürge ile tozu saçı sil vileda ile ne yatıyorsun yerlere. Az canınızın kıymetini bilinHerkese merhaba.
Ben gercekten cook merak ettigim bi konuyu size sormak istiyorum.Bu kadar cok kadinin oldugu bi ortamda illa ki fikri olanlar vardir.
Bi insan neden surekli balkondan-pencereden bi seyler cirpar?Koltuk minderlerinden tut da carsaf ,gomlek,pantolon hatta hatta bornoz???
Etrafinda bu tarz komsulari olanlar vardir onlarin dusuncelerini de merak ediyorum fakat ben daha cok bunlari yapan insanlar varsa onlarin bunu niye yaptigini cidden cok merak ediyorum ,bi insan nasil bi duyguyla tum gun eline geceni canla basla cirpar?
Allah yardimcisi olsun ya oyle hayat gecer mi her dakika elde bez gezmesi lazim :/
Peki bi seyler cirpip,pencereden falan asagi kati pisletiyo mu?
Temizlige ozen gosteren ,oyle olduklarini iddia eden insanlarin nasil olup da digerlerinin evini pisletir anlam veremiyorum yoksa evini on kez silsin,koltuklari ozona yatirsin o onun bilecegi is.
Ben evlerinin iclerini boyle canla basla temizlediklerini dusunmuyorum onun icin yorulmuyolar bence :) tek dertleri tasinabilir kumas parcalariyla zannimca.
yok zannetmiyorum yapmıyordur, çünkü biz o silkeleme işlerini sadece müstakil yazlık evimizde yapardık. apartman hayatında duyarlıyızdır. yetişme tarzı sanırım.
ben de çok çekiyorum bu konudan aslında. üst komşumla ilk tanışmam bu yüzden olmuştu. hep en üst katlarda oturmuştum ilk defa ara kata taşındım taşınmaz olaydım. halı, sofra bezi vs... bir de balkon demirlerine dökülen suyun benim balkonumu kirletmesi öfff...
dediğim gibi yetişme tarzı bu herhalde, bazı insanlar eski geleneklerini sürdürüyorlar ne diyeyim... anlatsan anlamazlar. bir arkadaşım en sonunda balkonunu kapattırdı.
bu güne kadar hiç halı kilim silkelemedim. sofra bezini de balkon kolonuna denk getirip hafifçe sallandırırım aşağıya hiç gitmez.
pislikten ölmüyoruz çok şükür. sulu süpürgem ve halı yıkamacılarımla mutluyum
Benim üst komşum karni burnunda hamile iken bile silkelemeye devam etti. Hic birsey çare olmuyor böylelerine. Ben komşuluk hakkımı helal etmiyorum. Bu dünyada uzlaşamadık ahirette hesaplaşacağız artik....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?