Bebek Beslenmesi 7.5 aylık bebeği olanlar buraya

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

isilkzlll

başlangıç:88.3 güncel:87.2 hedef:68
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
251
511
103
37
Arkadaşlar merak ettiğim şeyler var. Bebeğim başını sağa sola sallıyor sürekli oyun mu yapıyor anlamıyorum. Oturuyor ama hep öne küt diye düşüyor hala. Emekleyemiyor da.. Sürekli ayakta öylece durmak istiyor ama yuruteci hiç sevmiyor. Su içmek istemiyor. Ek gida olarak yumurta ve benzeri hic kati gida yok henuz korkuyorum vermeye. Bir de kakasi sirtina kadar çıkıyor. Sizinkiler nasıl neler yapıyor? Bunlar normal mi. Bir de saçı yok. Az tüyleri var ne zaman tıraş ettirmek lazım acaba

Son düzenleme:
Bunların hepsi normal benim kızım 11 aylık kakasını yaptığını fark etmezsem hareket ile beline çıkıyor Ve benimki hala ek gıdaya alışamadı zorlarsam kusuyor sadece tadımlık yiyor Ve benim ki de emeklemiyor Yen'i Yen'i sürünmeye başladı Ve yürüteçte fırıldak gibi bi de o kafa hareketlerini de yapıyor oyun maksatlı bizimki anlamıyorum.7.5 aylık bebek otururken düşebilir yastık koyun benim kız hala arada kendini atar geriye bunu otururken yapıyor

kızım 7 aylık,bizimki başını değil eli kolu ayağı aynı anda değişik bi şeklide hareket ettiriyor,epilepsi krizi falan zannettik ama dr a videosunu çekip gösterdiğimde normal demişti,bizimkide oturunca öne doğru düşüyor,ikinci bebeğim oldugundan çok kasmıyorum,9. ayda desteksiz oturması gerekiyor bildiğim kadarıyla, o yüzden günden güne değişip öğrenicektir oturmayı,emeklemiyor,sadece yuvarlanıyor,yüz üstü döndüğünde çogu zaman eskı halıne dönemiyor,yürüteçle daha yeni dolanmaya basladı evin içinde,suyu suluktan değil kaşık kaşık içmeyi seviyor,aşırı derece kabızlık yaşıyor,öyle böyle değil yani dr un ishal yapar dediği ilaçlar fayda etmedi,yılbası gecesi hastanede 3 kere lavman yapıldı yine yapamadı kakasını,evde sürekli meyve püreleri falan veriyoruz,ek gıda olayı o yuzden bizde istediğimiz gibi gitmiyor,hatta cogu zaman kakasını yaptıgında günlerce sadece anne sütü ve formül mama verıp katı hiçbirsey vermıyoruz, o yüzden keşke kakasını yapsada sırtına kadar çıksa diye dua ediyoruz. her cocugun gelişimide farklı oluyor,içinde süphe olan bi durumda en dogrusunu dr un söyler,mesela dr un yanında elini kolunu epilepsi zannettıgım hareketleri yapmazsa diye evde bir sürü o anda videolarını cekıp gösterdim,çünkü anlatmakla olmuyo o anda

Bezle alakasi yok o zaman. D vitaminini ve kan ilacını düzenli veriyor musunuz. Ben d vitaminini aradabir kan ilacını da hiç vermiyorum

Evet geçen kabiz olmuştu 40 takla attik. Zeytinyağı ile masaj yaptık ve rezene verdik. Ama çok ağladı iki gün boyunca. Başka ne gibi yöntemler uyguluyorsunuz neler yapabilirim. Kucuk sabun koymam onerildi fitil gibi. Fitil de vermedim acikcasi alıştırmak istemedim. Bir de d vitaminini ve kan ilacını düzenli veriyor musunuz

Bezle alakasi yok o zaman. D vitaminini ve kan ilacını düzenli veriyor musunuz. Ben d vitaminini aradabir kan ilacını da hiç vermiyorum
D vitamini şu ara aksatıyoruz eğilemiyorum ameliyatlıyım ve hala ameliyatlık durumdayım o yüzden ama güneşli günlerde güneşlendiriyorum mutlaka. kan ilacını kızım hiç sevmedi ne zaman versem kustu pekmez şerbeti yapıp içirmeye çalışıyoruz bi hemşire arkadaşım da öyle tavsiye etti oda vermemiş ama ben vermedim değilde veremedim kustuğu için

Mamasına zeytin yağı katın biz kabızlığı o şekilde önlüyoruz

Cocuk otururken öne dogru düsüyorsa demekki daha oturamiyor. Siz oturtmayin yatdigi pozisyondan kendi cabasiyla siz yardim etmeden oturursa öne dogru düsmez. Benim oglum da baya sacsiz zamanla cogaldi. Ve hareket etdigi icin kakasi yukari dogru tasmasi normal. Yaptigini farkedince hemen altini degistir. Yada giydirdigin bodyler darsa ozaman da tasar yada pampers numarasi kücük olabilir

kabızlığımızı başlatan zaten demir ilacı oldu,kan ölçümü yapıldı ve dr kullanmayın dedi,demir ilacını bıraktık ama bi kere kaka yaparken canı acıdı artık yapmamak için direniyor,yani bizimki kabızlıktan çok yapmak istememesi,ıkınma isteği gelince kakayı vücuttan çıkarmamak için öyle bi kasıyo ki kendini,dolayısıyla kaka makat girişinde birikip kocaman oluyor,artık çıkmaya baslayıncada makatında kanamalar meydana geliyor,şuan bagırsak düzenleyici surup kullanıyoruz,makatının acımaması için bi krem kullanıyoruz,fitil artık iki günde bir nerdeyse kankamız,zeytinyağını pamuğa batırıp makatına bastırıyorum içine az da olsa girmesini sağlıyorum,cocuk cerrahı parmagını sokup makatın içine uyusturucu krem süreceksin dedi hatta ilk kendısı yaptı ama ne eşim ne de ben bu işlemi uygulayamadık her kaka yapışında sanki doğum yapıyor gibi,ter su içinde çığlıklar aglamalar kasılmalar,hayırlısıyla düzelir inşallah

İnşallah canım çok üzüldüm cok zor bir durum. Kimse kiyip da cesaret edemez zaten Allah yardımcınız olsun tez zamanda iyileşir inşallah.

Cevaplariniz için teşekkürler arkadaşlar peki ne tarz oyunlar oynuyorsunuz sürekli oyun istiyor. Ben saklanıp ceee yapıyorum havalara ucuruyorum gidikliyorum bunlari seviyor başka bişey bulamıyorum. Sürekli tabak canak veriyorum ki kesfetsin diye ağzına götürüyor zaten herşeyi. Bir verdiğimi ikinci verisimde tanıyor hemen sıkılıp atıyor. Sizler neler yapiyorsunuz oyun konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…