7 aydir disi sandigim kedim erkek cıktı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Selam dünden beri dumur olmuş durumdayım.
Kızımı 7 ay önce diğer kedimi acı bir şekilde kaybetmemeden dolayı aldım. Scotis fold. Aldığım yer evime yakın bir petsobun calisanindi. 3 tane kalmıştı, 3 de kız denildi aldım . Okadar iyi geldimi acımı unuturdu bana. 7 aydir aşıları mamaları herşeyin en iyisini aldım.dun akşam bi çıkıntı hisettim bir kaç kişiye sordum erkek dedi!! Ben şok kabullenemedim ilk sonra veteriner malesef erkek dedi.7 aydır pembe tasmalar, pembe kıyafetler, pembe oyuncaklar. Napacağını bilmez bi halde kaldım. Büyüyünce ciftestirip yakınlarıma verecektim, aldığım yeri hopp aradım. Ben bu kediyi dışı aldım erkek cıktı ben dışı istiyordum dedim ama bu kediyide veremem kizimla sarılıp uyuyorlar dedim. Kisirlastirma masrafını karsilayin sizin hataniz dedim, tabii alırken melek olanlar, aslan kesildiler. Hemennn eşime havale ettim eşimi tanıyorlarmiş isterseniz kedi hediye edelim eş bulalım gibi vaadlerle geldiler. Ama benim için sogmuyor.
Kedie kiziiiiiim diyince.
Meyowwww diyor suratıma.
Sizinle paylaşmak istedim, belki içim rahatlar...
( cins kedi niye alıyorsun, sokakda dolu diyenler , beni daha fazla yıpratacaklar yazmasin sokakda beslediklerim de var , bu cins eve daha uyumlu diye tercih ettim, ayrıca bize kız dedikleri için de veterinere hiç gösterme gereği duymadık, 2 veteriner gittik dışı diye kimlik bile çıkardık)😞

Selam dünden beri dumur olmuş durumdayım.
Kızımı 7 ay önce diğer kedimi acı bir şekilde kaybetmemeden dolayı aldım. Scotis fold. Aldığım yer evime yakın bir petsobun calisanindi. 3 tane kalmıştı, 3 de kız denildi aldım . Okadar iyi geldimi acımı unuturdu bana. 7 aydir aşıları mamaları herşeyin en iyisini aldım.dun akşam bi çıkıntı hisettim bir kaç kişiye sordum erkek dedi!! Ben şok kabullenemedim ilk sonra veteriner malesef erkek dedi.7 aydır pembe tasmalar, pembe kıyafetler, pembe oyuncaklar. Napacağını bilmez bi halde kaldım. Büyüyünce ciftestirip yakınlarıma verecektim, aldığım yeri hopp aradım. Ben bu kediyi dışı aldım erkek cıktı ben dışı istiyordum dedim ama bu kediyide veremem kizimla sarılıp uyuyorlar dedim. Kisirlastirma masrafını karsilayin sizin hataniz dedim, tabii alırken melek olanlar, aslan kesildiler. Hemennn eşime havale ettim eşimi tanıyorlarmiş isterseniz kedi hediye edelim eş bulalım gibi vaadlerle geldiler. Ama benim için sogmuyor.
Kedie kiziiiiiim diyince.
Meyowwww diyor suratıma.
Sizinle paylaşmak istedim, belki içim rahatlar...
( cins kedi niye alıyorsun, sokakda dolu diyenler , beni daha fazla yıpratacaklar yazmasin sokakda beslediklerim de var , bu cins eve daha uyumlu diye tercih ettim, ayrıca bize kız dedikleri için de veterinere hiç gösterme gereği duymadık, 2 veteriner gittik dışı diye kimlik bile çıkardık)😞
ya saka olmalı
kızı erkegı mı kaldı sımdı hayırlısı olsun saglıklısı olsun yeterlı :D
kımlıgını degıstırın bence :D

Konuyu nereden tutsak elimizde kalıyor.
Scottish foldların genetik hastalık taşıdığını bilmiyor musunuz? Elinizdeki hayvancağız hayatı boyunca acı çekecek zaten.
Bir de dişi olsun, acı çekecek yeni yavrular getirelim dünyaya diyorsunuz. Hayvanı damızlık gibi kullanıp eşe dosta verelim derdindesiniz.

Ayrıca aşılarını düzenli yaptırıyorsanız veteriner erkek olduğunu nasıl anlamadı şimdiye kadar?

Gittiğiniz iki veteriner erkek olduğunu anlamadı mı?
Aldıktan birkaç ay sonra testis torbaları oluşur kuyruğunun altında, fark etmediniz mi?
Dört beş aylıktan itibaren penisi çıkarır bazen otururken, görmediniz mi?

Yani siz, eşiniz, iki veteriner 7 aylık kedinin erkek olduğunu anlamadı da cahil petshop çalışanlarının 2 aylık kedinin cinsiyetini doğru anlamamış olması mı problem?

Kaldı ki petshop bu, hayvanı satmak için kırk takla atar.

Kediyi alınca veterinere gitmediniz mi?

Beynim yandı vallahi. Çok küçükken evet anlaşılmıyor kedide ama 2 aylıktan itibaren anlaşılır yani. Bizim dişi diye 35 günlükken aldığımız yavru (annesi ölmüştü) erkek çıktı mesela, hiç de dünyamız yıkılmadı.

Evet, adını hatırlayamadım şimdi ama bir tür kemik rahatsızlığı.
Daha az acılı bir hayat için sürekli veteriner kontrolünde olmaları lazım.
Çiftleştirilmesi yasak bazı ülkelerde.

Ama sırf tatlı görünüyor diye çiftleştirip duruyorlar işte.

Hani Kıvrım Kıvrım kıvrılan uzun tüylü bir organı var ya, o kuyruğu. Kuyruğunun altında iki tane topcuk var, o da oğluş olduğunun kanıtı. Eğer keseleri göremiyorsanız onun hemen veterinere gitmesi gerek. Size alışmış küçük bir çocuğu evden atmayın, sahiplenen çıkmaz büyüdü diye. İnsanlar pahalı bir oyuncak gibi alıp sokaklara atıp kepaze ediyorlar cins kedi köpekleri

çiftleştirmek üretmek ve yavruları arkadaşlarına vermek!
hanımefendi biz dışarıdan bir tanesi kurtulsun diye akla karayı seçiyoruz! Sizin gibi cins düşkünleri üretip üretip sözde arkadaşlarına veriyorlar sonra bakamayan yallah sokağa!!
dışarıdaki çaresiz candan neyi eksik!
daha mı az Patisi var çift burnu mu dört gözü mü !!
dışarıdaki canın SATIN ALDIĞINIZ o candan bir eksiği yok! Eksik sizin vicdanınızda! Hayata bakışınızda! Sırf hava olsun sırf görsellik uğruna üretime katkıda bulunmanızda!
her yerde bas bas bağırıyoruz satın almayın sahiplenin! Aldığınız her canın vebali var. O kediler siz satın alacaksınız bebekken diye erkenden annelerinden sütten kesiliyorlar! Küçücük yerlerde Sağlıksız ortamlarda alınsınlar diye bekletiliyorlar!
hadi bunları bilmediğiniz varsayımında arkadaş canlı bir varlık nasıl alışveriş konusu yapılabilir!bir insandan ne farkı var can olarak.

Ya söylenecek çok şey var ama dostunu satın alan bir zihniyete söylense de boş.
Mune Mune birşey sormak istiyorum petshoptan hayvan alımını özendiren paylaşımlar yasak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X