7 aydir disi sandigim kedim erkek cıktı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Scotish fold cinsi kedilerin genetik bir hastalıkları var ve ömürleri boyunca bu hastalıktan dolayı acı çekiyorlar. Hatta geçen bir haber çıktı bununla ilgili. Çok üzülmüştüm.
Konunuzu görünce aklıma geldi. Bilginiz var mı bu hastalıktan?

Her kedi değildir hanımefendi. Değil-dir atalarında scotis scotis olanlarda eklem rahatsizligi olur. Aldığım petroldan değil tabi babası ve annesini veterinere muayne ettirdikten sonra yavruyu aldım. Benim veterinerin kesinlikle olmayacak sana garanti veriririm de dedi. Neden acı çekeceğini bilerek alayim. Yazık degilmi, gözümün önünde tedavisi olmayan hastalıkla cebelesicek.

Kedinin cinsiyetini bilemeyen veteriner neyin garantisini verdi acaba asdfghjk
Evde bir adet veterinerle yaşıyorum ama yine de siz bilirsiniz :KK51:

Sokak hayvanin eve adaptasyonu zor oluyor malesef, iki defa barinakdan aldim ve öldü gencik hastaligina yakalandi.
Keşke insanları yargılamadan bir sorsanız etseniz. Ama nerdeee kalvyeden yazmak çok kolayyy
normalde konuyla alakasız ama buna cevap vermek zorundayım. çünkü okuyanları yanlış yönlendiriyorsunuz. sokak hayvanı eve uyum sağlar. gençlik hastalığı satın alınan hayvanlarda da olur. klavyeyle alakası yok. bütün senen doğurtulan cins hayvanların halini görseniz ağlarsınız. ha bi de ufakken daha sevimli oluyor diye 1 aylıkken annesinden ayrılan yavruları. bunu size yazmıyorum. ağlamayacağınızı tahmin ediyorum. lütfen evini bir hayvanla paylaşmak isteyenler satın almayın. lütfen

Tek tek neden alıntı yapayım? Gönlümü kalbimi mi okuduzda ayyy cins almis ayy yavrulatacakmiss ayy petsopdan almis.
Scotislerin hepsinde eklem rahatsizligi yoktur evet vardır ama hepsinde yoktur atalarından gelen rahatsızlıktır.
Kediyi ev üretimi aldım, petsopa çalışan kizindi yazdım tabii herkes ağzı salyalı saldırmaya pek müsait olduğu için nerelerinden okudu bilemiyorum.
Keşke buraya yazdığınız kadar, duyarlı olsanız da gam yemesem.
Dışarıda beslediğim okadar hayvan varki başta eşim ve kızım resimlerini atsam dudağınız uçuklar.
Tekrar söylüyorum cins almamın sebebi, kızım çok haşir nesir , daha sağlıklı olsun diye ev üretimi tercih ettim, defalarca sahiplendigim hayvanlar bana bir ton veteriner masraflarıyla öldüler. Masraf olsaydida olmeselerdi.bunu benim tercihim benim secimim.kimseyede laf düşmez.
Okeyy

Belli bir ırka mensup hayvanlar sırf şekli güzel diye alınmıyor. O şekilde alan çok var maalesef, bunlar eninde sonunda veriyor zaten kedisini köpeğini. Veya içler acısı halde bakıyorlar.

17 yaşında kaybettiğimiz köpeğimiz halis muhlis kırmaydı. Şu an iki kedim, iki köpeğim var. Dördü de cins. Bunun şekilleriyle alakası yok. Apartmanda yaşayan ve çalışan bir insanım. Köpeğe verebileceğim şeyler belli, köpekten bekleyebileceğim şeyler belli, koşullarım belli. 15 yıllık bir hayat arkadaşı alıyorum, ikimizin de olabilecek en güzel şekilde yaşaması için birbirimize uygun olmamız lazım. Cins hayvanlarda boyutları, genel karakteristikleri, sağlık problemleri hemen her şey aşağı yukarı belli oluyor, tabii ki köpekten köpeğe değişse de genel olarak çok sürpriz olmuyor.

Cins kedi köpek sahibi olmak sokaktakileri sevmemek, beslememek anlamına gelmiyor. Gelmemeli zaten, öyle bir mantık yok. Hiçbirinin birbirinden farkı yok. Böyle yapanlar zaten hayvansever değil, sadece kendi kedisini köpeğini sevenler. Şimdi muhtemelen ben de bir sürü laf yiyeceğim kedim köpeğim cins diye, ama durum bu. Çalışan bir insan olarak evde yalnız kaldığında saatlerce havlayan bir köpek alamam, enerjisi bitmeyen bir köpek alamam. O köpeği mutsuz ederim çünkü.

Büyük köpeğim 13 yaşında ve 6 aylıktan beri kalça problemi var. Aynı problemi yaşadığı için sahiplerinin barınağa bıraktığı köpekler varken ben artık merdiven çıkarken zorlanıyor diye 40 kilo köpeğe merdiven çıkartıyorum. Çünkü benim evladım o.

Benim için cins olmaları kırmalardan bir fark yaratmıyor, sadece mutlu edebileceğim, yetebileceğim bir can tercih ediyorum.

Hadi bana geçmiş olsun şimdi :KK53:
Kastettiğim durumu anlamışsınızdır diye umuyorum, sözüm şekilci davrananlaraydı var maalesef böyle insanlar inkar edemeyiz. İsteyen istediği cinsi besler fakat arada ince bir fark var, siz X cinsini yaşamınıza uygun olan o diye besliyorsunuz zaten salonunuza kafkas çoban köpeğini koyamazsınız fakat bir başkası süslü ve görüntüsü güzel diye alıyor bir süre sonra kafası da götürmüyor. Hayvancağıza yapılan çok büyük günah bu bana göre. Yoksa elbette cins hayvan besleyenler şöyledir böyledir diye genelleme yapmıyorum haddime de değil kaldı ki birçok insan bilinçli aslında. Sadece söylemek istediğim şu, hayvan sevgisinin cinsi olmaz.

En çok burası burktu içimi yaa, zavallım oğluma nasıl alışacak şimdi:KK43:
Niye bukadar güldünüz ki kızlar 🤔 belki komik buldunuz ama ben cidden üzüldüm zavallım kızım'a alışmış oğlum diyince garipseyecek, hastaymışta:KK43:

Son düzenleme:
Kastettiğim durumu anlamışsınızdır diye umuyorum, sözüm şekilci davrananlaraydı var maalesef böyle insanlar inkar edemeyiz. İsteyen istediği cinsi besler fakat arada ince bir fark var, siz X cinsini yaşamınıza uygun olan o diye besliyorsunuz zaten salonunuza kafkas çoban köpeğini koyamazsınız fakat bir başkası süslü ve görüntüsü güzel diye alıyor bir süre sonra kafası da götürmüyor. Hayvancağıza yapılan çok büyük günah bu bana göre. Yoksa elbette cins hayvan besleyenler şöyledir böyledir diye genelleme yapmıyorum haddime de değil kaldı ki birçok insan bilinçli aslında. Sadece söylemek istediğim şu, hayvan sevgisinin cinsi olmaz.
Yok ben siz bir şey dediniz diye demedim. Yoksa bırakın cinsi, sağlık sorunu olan köpeğini tedavisine para harcamamak için barınağa bırakanlar var :(

Sokak hayvanin eve adaptasyonu zor oluyor malesef, iki defa barinakdan aldim ve öldü gencik hastaligina yakalandi.
Keşke insanları yargılamadan bir sorsanız etseniz. Ama nerdeee kalvyeden yazmak çok kolayyy
Size kızılan nokta niye sokaktan hayvan almıyorsunuz değil (almak zorunda da değilsiniz zira), evdeki hayvancağızdan adeta bir eşya gibi bahsetmeniz, cinsiyeti istediğim gibi değil diye çıngar çıkarıp sepetlemeye kalkmanız. Vermeyin o yavruyu pet shopa bakın işte evinizde tecrübeniz de varmış yazık o yavruya. Verecekseniz de adam akıllı bakacak birine verin.

Tek tek neden alıntı yapayım? Gönlümü kalbimi mi okuduzda ayyy cins almis ayy yavrulatacakmiss ayy petsopdan almis.
Scotislerin hepsinde eklem rahatsizligi yoktur evet vardır ama hepsinde yoktur atalarından gelen rahatsızlıktır.
Kediyi ev üretimi aldım, petsopa çalışan kizindi yazdım tabii herkes ağzı salyalı saldırmaya pek müsait olduğu için nerelerinden okudu bilemiyorum.
Keşke buraya yazdığınız kadar, duyarlı olsanız da gam yemesem.
Dışarıda beslediğim okadar hayvan varki başta eşim ve kızım resimlerini atsam dudağınız uçuklar.
Tekrar söylüyorum cins almamın sebebi, kızım çok haşir nesir , daha sağlıklı olsun diye ev üretimi tercih ettim, defalarca sahiplendigim hayvanlar bana bir ton veteriner masraflarıyla öldüler. Masraf olsaydida olmeselerdi.bunu benim tercihim benim secimim.kimseyede laf düşmez.
Okeyy

O zaman tekrar yazayım. Kedi elinde patladı, gitti her sene 10 yavru verir "satarım" hayalleriniz. 7 aydır erkek olduğunu bile anlamayacak kadar uzaksınız demek ki ona da. İyi olmuş erkek çıktığı. Ağlarsanız sizi öteye alalım. 🤣🤣🤣

Selam dünden beri dumur olmuş durumdayım.
Kızımı 7 ay önce diğer kedimi acı bir şekilde kaybetmemeden dolayı aldım. Scotis fold. Aldığım yer evime yakın bir petsobun calisanindi. 3 tane kalmıştı, 3 de kız denildi aldım . Okadar iyi geldimi acımı unuturdu bana. 7 aydir aşıları mamaları herşeyin en iyisini aldım.dun akşam bi çıkıntı hisettim bir kaç kişiye sordum erkek dedi!! Ben şok kabullenemedim ilk sonra veteriner malesef erkek dedi.7 aydır pembe tasmalar, pembe kıyafetler, pembe oyuncaklar. Napacağını bilmez bi halde kaldım. Büyüyünce ciftestirip yakınlarıma verecektim, aldığım yeri hopp aradım. Ben bu kediyi dışı aldım erkek cıktı ben dışı istiyordum dedim ama bu kediyide veremem kizimla sarılıp uyuyorlar dedim. Kisirlastirma masrafını karsilayin sizin hataniz dedim, tabii alırken melek olanlar, aslan kesildiler. Hemennn eşime havale ettim eşimi tanıyorlarmiş isterseniz kedi hediye edelim eş bulalım gibi vaadlerle geldiler. Ama benim için sogmuyor.
Kedie kiziiiiiim diyince.
Meyowwww diyor suratıma.
Sizinle paylaşmak istedim, belki içim rahatlar...
( cins kedi niye alıyorsun, sokakda dolu diyenler , beni daha fazla yıpratacaklar yazmasin sokakda beslediklerim de var , bu cins eve daha uyumlu diye tercih ettim, ayrıca bize kız dedikleri için de veterinere hiç gösterme gereği duymadık, 2 veteriner gittik dışı diye kimlik bile çıkardık)😞
Çok hoşsunuz ya:)

Idiot sizin gibi soruna bilip bilmeden cevap veren, sırf konuşmak istediği için konuşan sorsan kaç tane hayvanın başını oksamayip, karnını tika başa doldurduktan sonra buraya gelip duyar kasanlara denir
Ne olduğunuz, hayata bakış açınız yazdıklarınızdan belli. Kedinin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrenmeniz sonucunda ne kadar komik bir şekilde saçmaladığınız ve burada da alay konusu olduğunuz aşikar. Ayrıca benim hayvanlara karşı ne yapıp yapmadığıma dair sizin hiçbir fikriniz yok, boş konuşuyorsunuz. Bu da yine sizin zeka seviyenizi ve sığlığınızı belli ediyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X