Bebek Beslenmesi 7 aylik bebegime ek gida yediremiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

busenl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2014
2
0
1
Kars
7 aylık bir kızım var hic ek gıda yediremiyorum üstüne fazla gidince de kusuyor hic birşey yemek istemiyor anne sütu de alamıyor sadece devam sütü iciyor kilosu çok az ayda 300 gr alıyor şuan 6800 gr. Sadece mama içmesi gelişimini kotu etkileme sinden korkuyorum. Benimle ayni şeyleri yasayan varsa lütfen paylassin çok üzgünüm

canım öncelikle üzülme...bebeğin diş çıkartıyor mu eğer diş çıkartıyorsa iştahı azalır....benimkide 7. ayına girdi...benim öğününlerim şöyle....

sabah 07.00-08-00 gibi inek sütü

10.00-11.00 gibi yumurta sarısı milupanın 7 tahıllı kahvaltısı

13.00-14.00 çorba benimki mercimek çorbasını sever....diğer çorbalardan az da olsa içer..oyunla tabi....çorba ve ev yapımı yoğurt( içinde az yulaf ve mama -pekmez var)

16.00-17.00 hipp veya milupanın organik meyve kaşık mamaları içinde az yulaf ve mama var...

19.00-20.00 çorba yanında milupanın gece tahılı yoğurta veya devam sütüyle içinde muz-pekmez-az tahin var büürüğün bu son yemeği olur ve 21.00 gibi yatar sabah 05.00 gibi kalkar...

canım oyunla yedirmeye çalış almazsa zorlama az dolaştır getir biraz daha yedir...ben mama sandalyesi bakıyorum yajında alacağım arkadaşlar çok iyi olduğunu sçöylüyr benimki şuan diş çıkarttığı için genelde huzursuz ...yatış pozisyanunu da hiiiiiç sevmez zaten o yüzden az bişe yiyince sıkılıyor yemek istenmiyor ...genelde mamaları eşimle veriyoruz o kızı oyalarken ben veriyorum...bir de aşırıy akç ma derim...eğer normal boy ve kilodaysa sorun yapmaa...bazı kadınlar vardır eski kafadan ....neymiş sağlıklı bebek şişman olurmuş kilolu olurmuş...yok öyle...benim kız normak seyrinde gidiyor...sen 6800 yazmışsşın düşük değil....:18::18::18: bebeğine yeni yeni tatlar ver derim çünkü bu zamanlarda tat duygusu gelişiyor....dedi,ğim gibi canım panik yapma...onlar acıkmayı da kaka yapmayı da susamayı da çooooook iyi biliyor....sağlıcakla...selam ve duayla...

Tesekkur ederim canım benim bebeğim doğduğundan beri sorunlu 3 ay emzirebildim sürekli kusuyordu emmek istemiyordu doktor sütunu sagarak ver dedi 3.aydan sonra sürümü biberonla verdim ama hep zorlanarak içti kusmasi sürekli devam etti reflu ilacı kullandık hala kullanıyoruz bu kadar ilaç kullanmanın zararlı olmasından da korkuyorum 4.aydan beri ufak ufak tadına baktirayim dedim ama kasiga bir turlu agzini acmiyor 7 ay oldu hala ayni sebze çorbası tarhana yoğurt mercimek hic bir çorbayı beğenmiyor yoğurt yemiyo kavonoz mamaları kaşık mamalari muhallebi demedim ağzını acmiyor sadece bir iki kaşık patates havuç çorbasıyla elma suyu içiyor biberondan. Yoğurdu ayran yaparsam biber ondan iciyo sıvı çorbalarında biber ondan iciyo ama kaşıkla yemiyo. Bende biberonla vermiyorum kasiga alissin diye.Disleri çıkıyordur belki demissin canım 4 aylıktan beri sürekli dişlerini kasiyo alta iki tane kabarti var 3 aydır ama ondan mi yapıyor anlamıyorum cçok çaresiz kaldım aileden uzagim her gün ağlıyorum yemeyince büyük kizimda çok istahsizdi onlada çok uğraştım şuan 6 yasında hala ayni kküçük kizimda da tekrar ayni seyleri yasamak beni iyice yıprattı hastaneye gitmekten biktim yemeyen çocuğu büyütmek ilgilenmek gerçekten çok zor

Son düzenleme:
canım 7 aylık bebeğe "yemeyen çocuk" deme ama ya dur annesi daha bismillah daha yeni yeni keşfediyor yemek olayını.. devam sütünü içiyor madem korkma.. gayet normal anlattıkların.. kavanozdu kaşık mamasıydı muhallebiydi vs vermesen de olur.. ben hiçbirini vermedim..sorun da yaşamadık.. sakın zorlama bak reflü atlatmış.. ilerde sorun yaşamamak için sakin ol en önemlisi bu.. sebze püresi meyve püresi çorba ve süt ona yeter.. ek gıdalar tadımlık olur daha.. 2 kaşık bilemedin 3 kaşık.. meyve suyunu biberonla verme bence.. püresini yemesi faydalı.. suyu midesini şişirir boşu boşuna.. sevdiği şeylere eklemeler yap.. mesela kızım muz püresi severdi.. ertesi gün ev yapımı bebe bisküvisi ezerdim içine.. ona alışınca ceviz dövüp eklerdim.. pekmez dalatırdım..vs..gibi.. her bebek farklı hepsinin yemediği şeyler oluyor ama ilerde yemek yerken sıkılan isteksiz olan bir çocuk olmaması için üstüne gitme derim.. ilk bebeğinde zorlanmışsın ama kendini şartlama herşeyi yediği günler gelecek.. hangimizin gelmedi o günler:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…