Bebegim

Tesekkur ederim. Annem uc ayligina yurt disina gitti kayinvalidemle ayni sehirdeyiz ama evlerimiz cok uzak gunluk gelip gitme imkani yok. Annemin gelmesine bir ay kaldi o geldikten sonra belki biraz olsun rahatlayabilirim.
Galiba ben en basindan beri orda dustum hataya. Her agladiginda kucagima aldigim icin oyle alisti. Bazen agladiginda cingirakla oylamaya calisiyorum ama onuda elimden birakir birakmaz basliyor yine aglamaya. Kucagima alana kadar durmuyor.
Emzigi bir sure aliyordu ama artik onuda istemiyor agzina veriyorum daha emmeden firlatiyor. Gaz icin damla kullaniyorum ama aglamasi uzerinde hic bir etkisi yok ne yazikki.
Az daha büyüsün tahta kaşık falan kaplar koyun onune uzuuuun uzun oyalaniyolar:D sabredinnn az kaldı bi de daha küçük çok geç değil yani karnı tok gazi alınmışsa otursun aşağa minnoş. Bu arada kilo alımı iyiyse mamaya gerek yok. 6 aya kadar vermeyin lütfen

canim ayni seyleri bende yasadim. bebegin kucaga alismasi diye birsey yok bebegin ilk zamanlar anne karnindaymis gibi guvende olmak ister ve kucagina alip ona bu guveni vermelisin. aglamasida muhtemelen gazi vardir bazen tek bir gaz ilaci cozum degil. bu donemde ben 3 cesit gaz ilacini sabah ogle aksam ve gece 4 sefer kullandim ancak o sekilde gaz sancisindan kurtuldu yavrum.iyi bir cocuk doktoruna gidersen gereken ilaclari yazacaktir sana.

Geçiyor evet:)
Benim boncuğum da öyleydi 3 aylıkken. Ben de biraz destek için annemlere gitmiştim, zilyon tane insandan biri bile doğru düzgün kucağına bile almadı. Kaç kere bayılacak hale geldim yorgunluktan:(
O yavrunun size ihtiyacı var lütfen kızıp,bağırmak gibi hatalara düşmeyin.
Kucağınıza sarıp kanguruyla dışarı çıkmaya çalışın,temiz hava ikinize de iyi gelir. Bebek küçük,hava soğuk demeyin,sıkı giyinin mutlaka hergün çıkın

Aha ben :)))8 ayda nefes aldim, annem olmasa ac kalirdim kahvaltimi o hazirlardi suan Allah im hayirli uzun ömur versin 21 aylik ve anca kalvaltiyi hazirlayabiliyorum:) 7 ay yatak odasinda yasadim;)geciyo sabret , bi kac aya rahatlarsin,yani yalniz degilsin.

Geçiyor evet:)
Benim boncuğum da öyleydi 3 aylıkken. Ben de biraz destek için annemlere gitmiştim, zilyon tane insandan biri bile doğru düzgün kucağına bile almadı. Kaç kere bayılacak hale geldim yorgunluktan:KK43:
O yavrunun size ihtiyacı var lütfen kızıp,bağırmak gibi hatalara düşmeyin.
Kucağınıza sarıp kanguruyla dışarı çıkmaya çalışın,temiz hava ikinize de iyi gelir. Bebek küçük,hava soğuk demeyin,sıkı giyinin mutlaka hergün çıkın
Aynen insan guvenip kimseye veremiyor dimi:))

Aynen insan guvenip kimseye veremiyor dimi:))
Yok güvenmediğimden değil onların düşüncesizliğindeno_O yoksa annem,kardeşim,yeğenlerim söz konusu kişiler..mis gibi de bakıyorlardı ve kızım gık ını çıkarmıyordu onlarda da..neyse geçti ama dediğiniz gibi ben de ancak 8.ayda kendi başına oturup oynamaya başladığında rahatladım. Ama şimdi de emeklemeye başladı:spor: :anne:

Yok güvenmediğimden değil onların düşüncesizliğindeno_O yoksa annem,kardeşim,yeğenlerim söz konusu kişiler..mis gibi de bakıyorlardı ve kızım gık ını çıkarmıyordu onlarda da..neyse geçti ama dediğiniz gibi ben de ancak 8.ayda kendi başına oturup oynamaya başladığında rahatladım. Ama şimdi de emeklemeye başladı:spor: :anne:
Bide yuruyunce gor sen :halay::KK48:

Arkadaslar benim 3 aylik dunya tatlisi bir bebegim var. Bana tarifi mumkun olmayan guzel duygular yasatan mini minnacik kokusuna bir turlu doyamadigim bir oglan. Hersey cok guzel ama beni neredeyse bunalima sokan bir sorunumuz var. Oglum hic durmuyor. Surekli agliyor uyumuyor gun boyu mizmizlaniyor. Sabah yedide basliyoruz gece bire kadar bes dakikadan fazla birakamiyorum yere. Uyutmaya calisiyorum tam uyudu diyorum yatiriyorum yerine aradan bir kac dakika geciyor basliyor aglamaya. Gun boyu emzireyim istiyor kucagima alayim istiyor hic bir ise yetisemiyorum. Pijamayla kalkip pijamayla yatiyorum kahvalti yapamiyorum gun icerisinde birseyler atistirmaya firsatim olmuyor bir bardak suyu bile zor iciyorum. Biraktigim gibi arkamdan katila katila aglamaya basliyor. Durum boyle olunca sutumde yetmiyor ek olarak mama vermek zorunda kaliyorum. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim :KK43: Bir ara kaynanamlara gittik esim istedi biraz dinlenirsin orda dedi gittik bir sure kaldik ama rahat edemedim evimize donduk. Bir basima yetemiyorum bebegime hic bir isimi halledemiyorum dinlenemiyorum. Bir bebek durmadan aglarmi ya niye boyle yaptigini anlamiyorum. Bana bir yol gosterin. Hem fiziken hem psikolojik olarak cokmek uzereyim. Stres yapinca bebegimede yansiyor bu sefer vicdan azabi da cekmeye basliyorum :KK43: Bu durumun ustesinden nasil gelebilirim ayni sorunu yasayan arkadaslar varmi siz neler yaptiniz nasil geldiniz ustesinden?
Şuan bu yazıyı okurken saatler 02:41 sabah beşten beri ayaktayım ,gözünden uyku akan kızım inatla uyumuyor , dünya üzerinde tek olmadığımı bilmek sevindirici ama aynı zamanda üzücü alalh yardımcımız olsun

Benim bebegimde surekli gaz sancilari oluyor her aksam agliyor uyutmak deseniz saatlerimi aliyor ustelik 2 aylik. Fön makinesi sesi aciyorum telefondan cok ise yaradi susuyor ve o yanindayken 3 saate kadar uyuyor tavsiye ederim .

Bırakın ağlasın diyenleri anlamıyorum, tamam siz zorlu bir süreçten geciyorsunuz su an benim de kızım 6 aylık aynı şeyleri yaşadım bazen hâlen yaşıyorum.

Bana doktorumuz demişti ki "annesi tek başınaydi 9 aydır kimseyi görmedi yalnız kaldı küçücük bir alanı vardı, su an yeni bir dünyaya gürültüye ışıklara kalabalıklara alışmaya çalışıyor , biz bile uykudan uyanınca gürültüye dayanamıyoruz bazen gergin olabiliyoruz , o da şu an uykusundan uyandı farzet ve asla ağlasın susar nasılsa deme, eğer bir ihtiyacı yok iken ağlayıp seni görünce susuyorsa bil ki korkuyordur" demişti. O zaman sabrım kat kat arttı biliyor musunuz size de aktarmak istedim .
O kadar etkilendim ki konuşmadan hepsi aklımda kaldı...

Benim bebegimde surekli gaz sancilari oluyor her aksam agliyor uyutmak deseniz saatlerimi aliyor ustelik 2 aylik. Fön makinesi sesi aciyorum telefondan cok ise yaradi susuyor ve o yanindayken 3 saate kadar uyuyor tavsiye ederim .
O sesi sürekli açık tutmak da iyi değil, uyuduktan bi süre sonra kapatsanız daha iyi

O sesi sürekli açık tutmak da iyi değil, uyuduktan bi süre sonra kapatsanız daha iyi
Haklisiniz her uykuda acmiyorum zaten aglama krizleri geldiginde iyi oluyor saat 3-4ten gece 12lere kadar uyumadigi oluyordu , hem gaz hem uykusuzluk perisan ediyordu, kendimi degil onun aci cekmesine uzuluyorum elbette, gozleri kan canagina donuyor yavrumun.

Benim kizimda dort ay cektirdi simdi masallah pamuk gibi.ama cok cektik.uyku haramdi.saat 5 de ancak yatabilirdim uc saat sonra yine emecek kac ay uc saat uykuyla gezdim.bir kizim daha var uc yasinda ben bitmistim yani.annem ust katimda cok sukur de yardimci oluyor hala daha.simdi bebegim 7 aylik oldu meraketme gazi falan bitsin oda sakinlesir insallah.ben ilk dort ay bulasigi bile kizimla yikadim hafifti tabi her isi onunla yaptim.baskacarem yoktu.gececek meraketme

Haklisiniz her uykuda acmiyorum zaten aglama krizleri geldiginde iyi oluyor saat 3-4ten gece 12lere kadar uyumadigi oluyordu , hem gaz hem uykusuzluk perisan ediyordu, kendimi degil onun aci cekmesine uzuluyorum elbette, gozleri kan canagina donuyor yavrumun.
Yavru yaaa:anne: emanet onlar bize Allah’ın insanoğluna sunabileceği en güzel nimet:dua:
Allah korusun, esirgesin. Sizin de geçer inşallah en kısa sürede:dua:

Aslinda dikkatini dagitmakta onemli mesela disari cikarmak veya arabada gezmeyi seviyorsa arabayla gezmek , banyo yaptirmak masaj ozellikle ayak masajlarida etkili oluyor. Biraz bile dinlense uyusa huysuzluguda azaliyor Bebekler sancidan veya baska sebepten uyumuyor , cok yorgun olduklarindada yorgunluktan uykuya dalamiyorlar cunku ve kisir dongu basliyor.

Ben kalçadan başlayarak bacaklarına,ayaklarına masaj yapıyordum hareket ettirerek işe yarıyordu bu arada

Canim pedegoglar ilk 3 ay bebeğin anneye bağılı olması normal diyorlar çünkü hiç bilmediği bir ortama alışmaya çalışıyor.
Biraz sabret insan çok bitkin düşüyor biliyorum aynı şeylerin kat kat fazlasını yaşadım ama geçiyor zamanla birde etrafı keşfetmeye başladığında sana bu kadar bağlı olmaz çünkü dikkatini çekecek şeyler olur etrafında..
Bebeğin gazlı ise acı elma yağı ile masaj yapmanı tavsiye ederim ayaklarına ve karnına senin gözleminde de karnının Üzerine yatırabilirsin uyurken
Ben çok çok faydasını gördüm..
Yeni doğan eğitimi aldığım için söylüyorum bunları canim senin uyanık olduğun zaman bir sorun olmaz yatır ve daha rahat uyur
Elektrik süpürgesi fon makinesi bunlar da bebeği korkutmaktan başka bir işe yaramaz tavsiye etmiyorum

Back
X