Bebegim

Zamanla hepsi geçecek sonra bigün akşam yemeğinde “ ben bu gece rüyamda bir erkege aşık oldum ve babamdan daha güzeldi” diyecek :KK45: hepsi anı olarak kalacak ben sizin döneminizde eve kadın aldım her hafta iki defa,yemeği akşamları eşime verip yaptım,dışardan söyledik vs vs günü kurtarmaya çalıştım yani bol bol kucagına al sana ihtiyacı var annesi

Hatta bundan beş yıl önce 53 günlük bebeğim durmuyor diye konu açmışım kk ya 53 günü niye vurgulamışsam delirmişim zaar. Bu da böyle bi anı:KK45::KK45:

Maalesef bir çözümü yok, bazı bebekler öyledir.
1,5 yaşındaki oğlum hala saatte 5 6 kere ağlar, tuvalet dahi peşimi bırakmaz, hep kucak ister, uyku deseniz uyutmak yarım saat alır uyuduğu 15 dk.
Ben yetmezmiş gibi bir tane daha yaptım o da 3 aylik oldu ve yeniden aynı türle karşı karşıyayım.
Gen meselesi diyor ve kabullenmenizi öneriyorum.
Yaaa yeni bebişde mi ayni :( kiyamam allah yardimcin olsun dediğin gibi benimki de 1.5 yasina geldi hala uykuyu sevmiyor su saat ve ben uyutmaya çalışıyorum.

Tarif ettiğin şeyleri kızımda yaşıyorum 65 günlük benim kızımda aynı şekilde yapıyor maalesef bende yetişemiyorum ne ev işine ne yemek işine bazen öle bir oluyor ki lavaboya gitmeyi unutuyorum ama yapacak bişey yok doktorumuzun dediği şey kolik bebek sabredeceksin 4. Aydan sonra azalır diyor sabırla 4. Ayı bekliyoruz eşimle benim de kimsem yok Yanımda annem çok uzak eşimde olmasa sıyırırdım herhalde

Yapacak pek birsey yok..sabir gececek elbet.. ahanda benim kizda oyle.. gece uyanir aglar aksam yatmaz.. agla sgla birde gece aglatmakta istemiom herkesi uyandrck diye.. zor yani

Maalesef bir çözümü yok, bazı bebekler öyledir.
1,5 yaşındaki oğlum hala saatte 5 6 kere ağlar, tuvalet dahi peşimi bırakmaz, hep kucak ister, uyku deseniz uyutmak yarım saat alır uyuduğu 15 dk.
Ben yetmezmiş gibi bir tane daha yaptım o da 3 aylik oldu ve yeniden aynı türle karşı karşıyayım.
Gen meselesi diyor ve kabullenmenizi öneriyorum.
Aynen oyle..benim cocuklarinda hepsi ole.. artik annem bile diyo.. senin cocuklarin cok beter oluyo diye:)

Bırakın ağlasın diyenleri anlamıyorum, tamam siz zorlu bir süreçten geciyorsunuz su an benim de kızım 6 aylık aynı şeyleri yaşadım bazen hâlen yaşıyorum.

Bana doktorumuz demişti ki "annesi tek başınaydi 9 aydır kimseyi görmedi yalnız kaldı küçücük bir alanı vardı, su an yeni bir dünyaya gürültüye ışıklara kalabalıklara alışmaya çalışıyor , biz bile uykudan uyanınca gürültüye dayanamıyoruz bazen gergin olabiliyoruz , o da şu an uykusundan uyandı farzet ve asla ağlasın susar nasılsa deme, eğer bir ihtiyacı yok iken ağlayıp seni görünce susuyorsa bil ki korkuyordur" demişti. O zaman sabrım kat kat arttı biliyor musunuz size de aktarmak istedim .
O kadar etkilendim ki konuşmadan hepsi aklımda kaldı...
Yazinizi okunca cok duygulandim ya canim yavrum bana ihtiyaci var biliyorum. Dun stresten artik soylenmeye baslamistim ama sesimi yukseltmeye cesaret edemedim korkar diye onunla oynuyorum zannetti kuzum ben soylendikce o gulucukler atti onu oyle gorunce cok suclu hissettim kendimi. Yavrularimiz bize birer emanet sabir gosterecegiz mecburen her cocuk bir olmuyor. Kimi daha az zahmetli kimi daha cok.
Canim pedegoglar ilk 3 ay bebeğin anneye bağılı olması normal diyorlar çünkü hiç bilmediği bir ortama alışmaya çalışıyor.
Biraz sabret insan çok bitkin düşüyor biliyorum aynı şeylerin kat kat fazlasını yaşadım ama geçiyor zamanla birde etrafı keşfetmeye başladığında sana bu kadar bağlı olmaz çünkü dikkatini çekecek şeyler olur etrafında..
Bebeğin gazlı ise acı elma yağı ile masaj yapmanı tavsiye ederim ayaklarına ve karnına senin gözleminde de karnının Üzerine yatırabilirsin uyurken
Ben çok çok faydasını gördüm..
Yeni doğan eğitimi aldığım için söylüyorum bunları canim senin uyanık olduğun zaman bir sorun olmaz yatır ve daha rahat uyur
Elektrik süpürgesi fon makinesi bunlar da bebeği korkutmaktan başka bir işe yaramaz tavsiye etmiyorum
Verdiginiz tavsiyler icin cok tesekkur ederim. Aci elma yagini hic duymamistim soylediginiz iyi oldu. Karninin uzerine yatirmaya hic cesaret edemedim bugune kadar ama o pozisyonda rahat ettigini biliyorum cunke bazen kucagima alirken yuz ustu cevirip uzatiyorum cok rahat ediyor gercekten.

Yazinizi okunca cok duygulandim ya canim yavrum bana ihtiyaci var biliyorum. Dun stresten artik soylenmeye baslamistim ama sesimi yukseltmeye cesaret edemedim korkar diye onunla oynuyorum zannetti kuzum ben soylendikce o gulucukler atti onu oyle gorunce cok suclu hissettim kendimi. Yavrularimiz bize birer emanet sabir gosterecegiz mecburen her cocuk bir olmuyor. Kimi daha az zahmetli kimi daha cok.

Verdiginiz tavsiyler icin cok tesekkur ederim. Aci elma yagini hic duymamistim soylediginiz iyi oldu. Karninin uzerine yatirmaya hic cesaret edemedim bugune kadar ama o pozisyonda rahat ettigini biliyorum cunke bazen kucagima alirken yuz ustu cevirip uzatiyorum cok rahat ediyor gercekten.
Evet canım eder.
Yeni doğan yoğun bakımda bebekler karnının Üzerine yatırılır daha rahat gaz çıkarsın ve uyusun diye Öyle daha güvende hissederler çünkü.
Prematüre annesi olarak çoğu şeyi bilmek zorundayım biz 6 aylık olduk şükürler olsun ve geçirdiğin dönemi kat kat fazlasını yaşadım bende kanguru bakımı yani kucağımda karın üzeri yatardı oğlum ikimizde uyurduk öyle hem de gazi çıkardı acı elma yağı ada çayı yağı diye de geçiyor ıyi geliyor gerçekten canim

Çözüm sling/kanguru. İstediği kadar gezsin kucakta. Gecede ben tüm tabularımı yıkıp ayakta sallayarak uyutmuştum. İnanır mısın gece boyu ayağımda yatıyordu. Heykel gibi uyuyordum. 1-2 ay içinde düzene girer. Ama gece emmeleri devam ediyor tabiki.

Bu aylarda uyusunda nasıl uyutsa uyusun modunda takıldım ben.

.
Aynı şeyi doktor bana söyleyince ben de hissettim çok iyi anlıyorum sizi.
Annelerde yorulur bazen bunalir kolay değil o dünyaya alışıyor biz de onunla bir hayata alisiyoruz :)

Seni en iyi ben anlarım..eşime kapıyı ağlayarak aciordum.cunku bebeğim kolikti.muhtemelen seninkide öyle.ya sadece şunu söyleyim 9 aylık olana kadar çektim ben sonrada azaldı.unuttum o günleri.dzelicek merak etme.

Benim kızımda aynı sizin bebeğiniz gibiydi. Sürekli kucağımda 1 dakika bile bırakamıyordum. Geceleri sürekli yanımda yatmak istiyordu. Oturmaya başladığı dönem yanıma oturtuyordum, yanımda oturmasına rağmen kucağıma gelmek için katıla katıla ağlıyordu en sonunda oturttum yere ağlasada almadım kucağıma 3 gün sonra kabullenmeye başladı bu seferde bulunduğu odadan çıksam ağlamaya sürekli beni kontrol etmeye başladı. Yürümeye başlayınca her gittiğim yere peşimden geliyor. İki yaşına girmek üzere daha yeni yeni tek başına uyumaya, yanında ben olmadan ablasıyla oynamaya başladı ama yabancı bir ortama girelim sil baştan başlıyoruz. Kucağımda oturmalar, sürekli peşimden gezmeler.

Kolik gibi geldi bana erkek çocuklarında daha çok olur ağladığında elektrik süpürgesini çalıştırmayı deneyin sesi sakinleştirebilir.

Çözüm sling/kanguru. İstediği kadar gezsin kucakta. Gecede ben tüm tabularımı yıkıp ayakta sallayarak uyutmuştum. İnanır mısın gece boyu ayağımda yatıyordu. Heykel gibi uyuyordum. 1-2 ay içinde düzene girer. Ama gece emmeleri devam ediyor tabiki.

Bu aylarda uyusunda nasıl uyutsa uyusun modunda takıldım ben.

Aynı şeyi yazmaya gelmiştim, bebeği durmadan ağlayıp kucağa gelince susan ve bu yüzden hem psikolojik olarak yıpranan, hem hiçbir işe yetişemiyorum, dinlenemiyorum diye üzülen anneler sling ya da kanguru kullansın, sling bebeği daha iyi sarıp sarmaladığı için öncelikle onu tavsiye edebilirim, bazı bebekler çok gaz sancısı çekebiliyor veya kolik oluyor ya da anne kokusu arıyor, kızım uzun süreler beşikte yatmak istemedi, salıncak mı kurmadık, ayağımda mı sallamadım, neler denemedim ki, bırakınca gözünü açıp ağlamaya başlıyordu, kucağımdaysa saatlerce uyuyabiliyordu ama iş yapamaz hale gelmiştim, taktım kanguruyu, yatar pozisyona getirip kızımı içine yerleştirdim, süpürdüm, sildim, yemek yaptım çocukta gık yok, mışıl mışıl uyudu, bir tek geceleri sıkıntı oluyordu, çok uykum gelince beşiğe koymak zorunda kalıyordum, anne kokusu aranıp duruyordu, ona da çözümü eski usul buldum, anne kucağındaymış gibi hissettirecek şekilde her yerine kıyafetlerimle destek yapıyordum, kokuyu da alınca kucakta sanıp uyuyordu.

Allah yardımcınız olsun öncelikle.
Zamanla azalacak huysuzluğu, hele bir etraftan anlar hale gelsin.
O zamana kadar sabır.
Dinlenebiliyorsanız arada yine gidip kayınvalide kalın.
Sonra anneniz destek olsun arada.

Eğer bebeğiniz sling veya kangruda durmayı kabul ederse şanslısınız demektir, gerekirse bütün gün kalın öyle.

Salıncak/hamak/güzel sallanan bir anakucağı öneririm bir de.
Sakinleşir.
Dönence pek de önerilmiyor sanırım ama muhtemelen duracağı en fazla 5 dakika olur, 5 dakika için bile olsa çok faydası var anneye.

Kolaylıklar dilerim.

Aynı şeyi yazmaya gelmiştim, bebeği durmadan ağlayıp kucağa gelince susan ve bu yüzden hem psikolojik olarak yıpranan, hem hiçbir işe yetişemiyorum, dinlenemiyorum diye üzülen anneler sling ya da kanguru kullansın, sling bebeği daha iyi sarıp sarmaladığı için öncelikle onu tavsiye edebilirim, bazı bebekler çok gaz sancısı çekebiliyor veya kolik oluyor ya da anne kokusu arıyor, kızım uzun süreler beşikte yatmak istemedi, salıncak mı kurmadık, ayağımda mı sallamadım, neler denemedim ki, bırakınca gözünü açıp ağlamaya başlıyordu, kucağımdaysa saatlerce uyuyabiliyordu ama iş yapamaz hale gelmiştim, taktım kanguruyu, yatar pozisyona getirip kızımı içine yerleştirdim, süpürdüm, sildim, yemek yaptım çocukta gık yok, mışıl mışıl uyudu, bir tek geceleri sıkıntı oluyordu, çok uykum gelince beşiğe koymak zorunda kalıyordum, anne kokusu aranıp duruyordu, ona da çözümü eski usul buldum, anne kucağındaymış gibi hissettirecek şekilde her yerine kıyafetlerimle destek yapıyordum, kokuyu da alınca kucakta sanıp uyuyordu.
Benim kız 19 aylık. Arada hala kanguruyu alıp getiriyor bana takayım diye. Takıp sarılıyoruz birbirimize, şarjımız doluyor. Her çocuklu evin en gerekli ihtiyaçlarından kamguru bence.

Şu kıyafetleri yanına koyma meselesine inanamadım ya. İkinci nasip olursa onda deneyeceğim.

Son düzenleme:
Benim kız 19 aylık. Arada hala kanguruyu alıp geririyor bana takayım diye. Takıp sarılıyoruz birbirimize, şarjımız doluyor. Her çocuklu evin en gerekli ihtiyaçlarından kamguru bence.

Şu kıyafetleri yanına koyma meselesine inanamadım ya. İkinci nasip olursa onda deneyeceğim.

Deneyin, bende işe yaramıştı, bilirsiniz bebekler bir dönem anneyle yapışık ikiz gibi oluyor, yemek yemeyi bırakın, çok afedersiniz tuvalete bile gitmeye fırsat vermiyorlar, tüm gün kanguruyla rahatça iş yapsam da geceleri yatağıma yatıp bir oh çekmek istiyordum ona da kızım izin vermiyordu, beşiğe koyar koymaz başlardı ağlamaya, benim kız koku dedektörü gibiydi, kokumu alınca susuyordu, ben de yatmak için çıkardığım kıyafetleri yanına destekleyerek koymaya başladım, öyle yapınca uyumaya başladı, beşiğine de alıştı böylece, özellikle ilk bebekte hele de yalnız büyütüyorsanız hem acemilik çekiyorsunuz hem de çözümler üretmeye çalışıyorsunuz, ben kendimce böyle çözdüm durumu, 6. aydan itibaren de pusetle yanımda tutuyordum iş yaparken, bir elimle süpürüp diğeriyle puseti sallıyordum, bir de lütfen anneler çocuklarını sessiz ortamda uyutmasın, kendiliğinden beşikte uyuyan bir bebek olsa dahi bir müzik, ninni birşey açsınlar, aşırı sessiz ortamda uyumaya alışan bebek mecburen gittiğiniz bir yer olduğunda uyku sorunu yaşıyor, bebek huzursuz anne huzursuz sorun oluyor.

Yaaa yeni bebişde mi ayni :KK43: kiyamam allah yardimcin olsun dediğin gibi benimki de 1.5 yasina geldi hala uykuyu sevmiyor su saat ve ben uyutmaya çalışıyorum.

Aynen oyle..benim cocuklarinda hepsi ole.. artik annem bile diyo.. senin cocuklarin cok beter oluyo diye:)
Valla bu işi bir tek gen koduna baglayabiliyorum, en azından bununla avunuyorum yoksa dünyadaki en yaramazlar konusunda top 100 listesinden 2 bebek benim evimde olamaz, bedevi şansı değildir herhalde.
Çevrem bana acır, ağlanacak halime gülerim ancak.

Kanguru sling önerilmiş ama duran çocuğa, benim bebeklerim doğduğu an durmuyordu ki uykusunda bile koyduğum yerde bulamam.
10 gunlukken çekilmiş video var elimde, reflü yatağından yüz üstü koyduğumuzda geri geri iniyor koltuga geçiyor, bu türleri herhangi bir şeye koymak imkansız.
Küçük olan da yan yan gidiyor yengeç yürüyüşü yapıyor dogdugundan beri.
Ne mama sandalyesi ne kanguru ne ana kucagi ne mamaroo vs vs.
Tek istedikleri yer kucak ve onda da gezeceksin yoksa ciyak ciyak.
Bir kere kanguruya koydum, kendini bağlanmış hissetti krize girdi ağlamaktan.

Anne olmak demek bunalma yorulma ya da sinirlenme haklarımızı elimizden almıyor, her dakika pür neşe ve anlayışla olamayız.
Ama bunu en aza indirmek, kriz anlarında aglasalar dahi onları bırakıp 5 dk sakinleşmek için ortamdan ayrılmak benim tek yöntemim.
Yoksa delirirdim herhalde.
Dünyanın en zor şeyidir uyumayan, yemeyen ve durmadan ağlayan bebege sahip olmak, o sebeple çözüm araeken bir yandan da kabullenilmelidir çünkü ne yapsan da olmaz.

Back
X