- 4 Aralık 2015
- 9.882
- 23.463
- 348
- Konu Sahibi strawberry_cake
Pilli salincaklar besikler var muzik calan farkli sekillerde sallayan. Ben onu alimca rahatlamistim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaaa yeni bebişde mi ayniMaalesef bir çözümü yok, bazı bebekler öyledir.
1,5 yaşındaki oğlum hala saatte 5 6 kere ağlar, tuvalet dahi peşimi bırakmaz, hep kucak ister, uyku deseniz uyutmak yarım saat alır uyuduğu 15 dk.
Ben yetmezmiş gibi bir tane daha yaptım o da 3 aylik oldu ve yeniden aynı türle karşı karşıyayım.
Gen meselesi diyor ve kabullenmenizi öneriyorum.
Aynen oyle..benim cocuklarinda hepsi ole.. artik annem bile diyo.. senin cocuklarin cok beter oluyo diye:)Maalesef bir çözümü yok, bazı bebekler öyledir.
1,5 yaşındaki oğlum hala saatte 5 6 kere ağlar, tuvalet dahi peşimi bırakmaz, hep kucak ister, uyku deseniz uyutmak yarım saat alır uyuduğu 15 dk.
Ben yetmezmiş gibi bir tane daha yaptım o da 3 aylik oldu ve yeniden aynı türle karşı karşıyayım.
Gen meselesi diyor ve kabullenmenizi öneriyorum.
Aynen oyle..benim cocuklarinda hepsi ole.. artik annem bile diyo.. senin cocuklarin cok beter oluyo diye:)
Yazinizi okunca cok duygulandim ya canim yavrum bana ihtiyaci var biliyorum. Dun stresten artik soylenmeye baslamistim ama sesimi yukseltmeye cesaret edemedim korkar diye onunla oynuyorum zannetti kuzum ben soylendikce o gulucukler atti onu oyle gorunce cok suclu hissettim kendimi. Yavrularimiz bize birer emanet sabir gosterecegiz mecburen her cocuk bir olmuyor. Kimi daha az zahmetli kimi daha cok.Bırakın ağlasın diyenleri anlamıyorum, tamam siz zorlu bir süreçten geciyorsunuz su an benim de kızım 6 aylık aynı şeyleri yaşadım bazen hâlen yaşıyorum.
Bana doktorumuz demişti ki "annesi tek başınaydi 9 aydır kimseyi görmedi yalnız kaldı küçücük bir alanı vardı, su an yeni bir dünyaya gürültüye ışıklara kalabalıklara alışmaya çalışıyor , biz bile uykudan uyanınca gürültüye dayanamıyoruz bazen gergin olabiliyoruz , o da şu an uykusundan uyandı farzet ve asla ağlasın susar nasılsa deme, eğer bir ihtiyacı yok iken ağlayıp seni görünce susuyorsa bil ki korkuyordur" demişti. O zaman sabrım kat kat arttı biliyor musunuz size de aktarmak istedim .
O kadar etkilendim ki konuşmadan hepsi aklımda kaldı...
Verdiginiz tavsiyler icin cok tesekkur ederim. Aci elma yagini hic duymamistim soylediginiz iyi oldu. Karninin uzerine yatirmaya hic cesaret edemedim bugune kadar ama o pozisyonda rahat ettigini biliyorum cunke bazen kucagima alirken yuz ustu cevirip uzatiyorum cok rahat ediyor gercekten.Canim pedegoglar ilk 3 ay bebeğin anneye bağılı olması normal diyorlar çünkü hiç bilmediği bir ortama alışmaya çalışıyor.
Biraz sabret insan çok bitkin düşüyor biliyorum aynı şeylerin kat kat fazlasını yaşadım ama geçiyor zamanla birde etrafı keşfetmeye başladığında sana bu kadar bağlı olmaz çünkü dikkatini çekecek şeyler olur etrafında..
Bebeğin gazlı ise acı elma yağı ile masaj yapmanı tavsiye ederim ayaklarına ve karnına senin gözleminde de karnının Üzerine yatırabilirsin uyurken
Ben çok çok faydasını gördüm..
Yeni doğan eğitimi aldığım için söylüyorum bunları canim senin uyanık olduğun zaman bir sorun olmaz yatır ve daha rahat uyur
Elektrik süpürgesi fon makinesi bunlar da bebeği korkutmaktan başka bir işe yaramaz tavsiye etmiyorum
Evet canım eder.Yazinizi okunca cok duygulandim ya canim yavrum bana ihtiyaci var biliyorum. Dun stresten artik soylenmeye baslamistim ama sesimi yukseltmeye cesaret edemedim korkar diye onunla oynuyorum zannetti kuzum ben soylendikce o gulucukler atti onu oyle gorunce cok suclu hissettim kendimi. Yavrularimiz bize birer emanet sabir gosterecegiz mecburen her cocuk bir olmuyor. Kimi daha az zahmetli kimi daha cok.
Verdiginiz tavsiyler icin cok tesekkur ederim. Aci elma yagini hic duymamistim soylediginiz iyi oldu. Karninin uzerine yatirmaya hic cesaret edemedim bugune kadar ama o pozisyonda rahat ettigini biliyorum cunke bazen kucagima alirken yuz ustu cevirip uzatiyorum cok rahat ediyor gercekten.
Aynı şeyi doktor bana söyleyince ben de hissettim çok iyi anlıyorum sizi.Yazinizi okunca cok duygulandim ya canim yavrum bana ihtiyaci var biliyorum. Dun stresten artik soylenmeye baslamistim ama sesimi yukseltmeye cesaret edemedim korkar diye onunla oynuyorum zannetti kuzum ben soylendikce o gulucukler atti onu oyle gorunce cok suclu hissettim kendimi. Yavrularimiz bize birer emanet sabir gosterecegiz mecburen her cocuk bir olmuyor. Kimi daha az zahmetli kimi daha cok.
.
Çözüm sling/kanguru. İstediği kadar gezsin kucakta. Gecede ben tüm tabularımı yıkıp ayakta sallayarak uyutmuştum. İnanır mısın gece boyu ayağımda yatıyordu. Heykel gibi uyuyordum. 1-2 ay içinde düzene girer. Ama gece emmeleri devam ediyor tabiki.
Bu aylarda uyusunda nasıl uyutsa uyusun modunda takıldım ben.
Benim kız 19 aylık. Arada hala kanguruyu alıp getiriyor bana takayım diye. Takıp sarılıyoruz birbirimize, şarjımız doluyor. Her çocuklu evin en gerekli ihtiyaçlarından kamguru bence.Aynı şeyi yazmaya gelmiştim, bebeği durmadan ağlayıp kucağa gelince susan ve bu yüzden hem psikolojik olarak yıpranan, hem hiçbir işe yetişemiyorum, dinlenemiyorum diye üzülen anneler sling ya da kanguru kullansın, sling bebeği daha iyi sarıp sarmaladığı için öncelikle onu tavsiye edebilirim, bazı bebekler çok gaz sancısı çekebiliyor veya kolik oluyor ya da anne kokusu arıyor, kızım uzun süreler beşikte yatmak istemedi, salıncak mı kurmadık, ayağımda mı sallamadım, neler denemedim ki, bırakınca gözünü açıp ağlamaya başlıyordu, kucağımdaysa saatlerce uyuyabiliyordu ama iş yapamaz hale gelmiştim, taktım kanguruyu, yatar pozisyona getirip kızımı içine yerleştirdim, süpürdüm, sildim, yemek yaptım çocukta gık yok, mışıl mışıl uyudu, bir tek geceleri sıkıntı oluyordu, çok uykum gelince beşiğe koymak zorunda kalıyordum, anne kokusu aranıp duruyordu, ona da çözümü eski usul buldum, anne kucağındaymış gibi hissettirecek şekilde her yerine kıyafetlerimle destek yapıyordum, kokuyu da alınca kucakta sanıp uyuyordu.
Benim kız 19 aylık. Arada hala kanguruyu alıp geririyor bana takayım diye. Takıp sarılıyoruz birbirimize, şarjımız doluyor. Her çocuklu evin en gerekli ihtiyaçlarından kamguru bence.
Şu kıyafetleri yanına koyma meselesine inanamadım ya. İkinci nasip olursa onda deneyeceğim.
Yaaa yeni bebişde mi aynikiyamam allah yardimcin olsun dediğin gibi benimki de 1.5 yasina geldi hala uykuyu sevmiyor su saat ve ben uyutmaya çalışıyorum.
Valla bu işi bir tek gen koduna baglayabiliyorum, en azından bununla avunuyorum yoksa dünyadaki en yaramazlar konusunda top 100 listesinden 2 bebek benim evimde olamaz, bedevi şansı değildir herhalde.Aynen oyle..benim cocuklarinda hepsi ole.. artik annem bile diyo.. senin cocuklarin cok beter oluyo diye:)