Bebek Beslenmesi 7 aylık bebek ve mama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gagaga

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
228
254
18
34
Merhaba arkadaşlar
Bir hafta sonra 7 aylık olucak bebeğim
Ek gıdaya yavaşdan geçtik çünkü yemesi doğduğundan beri problemli emmedi mamayla besleniyor
Günlük kaç cc mama içse yeterli olur biberonla da arası hiç iyi değil bu yüzden minimum ne kadar içmeli ki içim rahat etmeli:110:

Merhabalar.
Benim bebeğim de 7 buçuk aylık ve hep mamayla beslendi.
4.ayda ek gıdaya başladık ve o gün bugündür kavga dövüş mama yiyiyor.
Ben çözümü uyurken vermekte buldum.
Geceleri 3 öğün şeklinde 120 cc içiriyorum.
Halbuki 2 aylıkken bile 120 cc içerdi, şuan kusuyor fazlasını.
Gündüz de yaptığım şeylerin içine mamayı birkaç ölçek döküyorum.
Gerçi yaptıklarımı da yemiyor ya neyse.
Ama her yemek öncesi 60 cc mama yedirmeyi deniyorum, yemiyorsa yemeğin yanında içeçek niyetine mutlaka onu bitirmeye zorluyorum.
Şuan beslemeniz 5 öğün + kahvaltı şeklinde olmalı.
Bunun 3 öğününü sebze çorbaları, meyve püreleri, protein et tavuk yemekleri, muhallebi gibi şeylerle yapmanız lazım.
Geri kalan 2 öğün mama olmalı biri gece yatmadan.
Tabi mutlaka her gün yoğurdu ya yemek yanında ya da ara öğün olarak verin derim.
Cc olayını kafanıza takmayın, bebeğiniz ne kadarla doyuyorsa o kadar verin ya da benim gibi gece uyurken içirin.

Ahh uyurken mama yedirmek tam bir işkence
Ben de bu zamana kadar hep uyurken besledim ama şimdi ağzına biberon değer değmez açıyor gözleri başlıyor ağlamaya
Artık şu beslenme konusundan çok bunaldm
Sebze denedim bi kaç defa yemicem diye ağladı resmen
Muhallebi versem akşam 8 gibi, sabah 8 deki maması bile içmiyor bu kadar da tok tutar mı anlamıyorum
Beslenme düzenimiz hala yok ne zaman ne yapcağı hiç belli olmuyor
Kahvaltı menüsü ne olabilir aslında tam saatleriyle ve ölçüleriyle günlük menünüzü yazarsanz sevinirim

Teorik bilgiyle pratik bilgi maalesef hiç tutmuyor değil mi?
Şimdi doktorumun önerilerini size anlatayım, en sonda benim yapabildiklerimi.
Saat konusu her bebeğe göre değişir, benim bebeğim bazen 7 de bazen 10 da güne başlar.
Ama asıl kriter, her öğün arası 3 3buçuk saat olması gerektiği.
Ara öğünleri de tam bunların ortasına göre ayarlıyoruz.

Sabah kahvaltı olarak 3-4 bebek bisküvisi(1 dilim bebek ekmeği de olabilir), 60 cc mama, 1 tatlı kaşığı tuzsuz lor, labne ya da beyaz peynir, bir iki dilim salatalık ya da 1 tatlı kaşığı avokado ve tam yumurta sarısı(tabi 10 gün boyunca alerji denemesi yapıp, minik minik arttırmak lazım)

Ara öğün yoğurt, içine doyurucu olması adına ben tam tahıllı kaşık mamalardan atıyorum 1 ölçek

Öğle yemeği tavuk ya da et sulu sebze çorbası, bebeğiniz ne seviyorsa o sebzeleri kullanabilirsiniz.

Ara öğün ya biberon maması ya da meyve püresi

Akşam yemeği kıymalı-etli-balıklı bir yemek. Tek olarak köfte, balık, sulu tavuk vs de olabilir, yanında bebek ekmeğiyle.

Ara öğün muhallebi, kaşık maması ya da bir çeşit meyve

Son gece öğünü yine biberon maması.

Benim bebeğimin yedikleri ise bunun 4te biri.
Kahvaltıyı 60 cc mama yanına bebek bisküvilerini kendi yaptığım lor peyniri ve peynir altı suyuyla eziyorum, içerisine yumurta koyuyorum.
Öğle yemeği yedirebilirsem 90 cc mama, yemezse tahıllı yoğurt.
Akşam yemeği, çorba ya da sebze deniyorum yoğurtla ve naneyle karıştırıp ama genelde yemez tükürür bu yüzden yine kaşık mamalarından birini tercih ediyorum.
Ara öğün olarak elma, armuy ya da muzu ezip, toz mamayla karıştırıp, içerisine 1-2 bisküvi koyuyorum bunu bayılarak yiyiyor.
Gece de uyutmaya çalışırken mama yediriyoruz yaklaşık bu serüven 1 saat sürüyor.

Daha önceleri her türlü sebzeyi yedi, brokoliyi bile çok severdi.
Ne zaman tatlı şeyler yemeye başladı, sebze çorbaları yemekleri suratıma aynen geri iade eder oldu.
Bu arada yasaklı şeyler dışında tuz, salça, acı baharatlar, bal, yumurta beyazı ve şeker dışında her şeyi deneyebilirsiniz.
Tropikal meyve olarak da muz ve avokado dışındakiler 1 yaşına kadar önerilmiyor.
Benim doktorum kendine ne yemek yapıyorsan ona da aynını yap, başlangıçta malzeme koyma onunkine ayır, sonra kendine ekleyerek devam et diye belirtmişti.
Çünkü her öğün taze bir şeyler hazırlamak çok zor oluyor.

Gerçekten doktorunz önerdiği menü bizim için imkansız hatta sizinkide:110:
Mama içmemesi beni çok üzüyor bu yüzden şuan kabız sıvı beslenemediği için hatta ve hatta su bile içiremiyorz biberonla
Bende ilk şu kavonoz meyve pürelerinden verdim, sağlık ocağındakiler bu yüzden sebze sevmeyebilr dedi artk sebzesinde falan da değilim açıkcası tarhana çorbası içirebilsem ohhh ne alaa
Menü için çok teşekkürler her güne kararlı uyanıp, omuzlarm çökmüş bi şekilde yatıyorum :110:

Back
X