- 4 Ekim 2012
- 16.967
- 33.486
- 798
- Konu Sahibi sedahanimm
Avukat hanım bu nasıl bir tercihtir.. 2 yıl sevgililik üstelik. Yeni üye bizi yemiyor inşallah
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet meslekte yeni bir avukatım, özel hayatımda her türlü hatayı yapmış, yanlış insana gönül vermiş, kriz yönetimi yapamamış olabilirim kabul ediyorum ama özel hayatım nedeniyle mesleğe leke sürmüşüm gibi muamele görmek de daha fazla üzülmeme sebep oldu.Yanlış anlamazsanız okudum okudum ama en çok sonuna şok oldum. Gerçekten avukat mısınız
Benim çok çok yakınım yasal süreç bitmeden boşandı avukatı iyidi hanımefendinin avukat olduğundan bende şüpheliyimAvukat mısınıznokta ve virgül kullanmayan facebook emmileri gibi yazıyorsunuz. Ayrıca orta okul terk 18'lik cahil kızlar gibi bir evlilik hayatınız olmuş. Lisans mezunu eğitimli bir kadın ne böyle yazar, ne de bunları yaşar. Hadi 1 ay 2 ay yaşadı diyelim de aylarca katlanamaz. Bu işte bir terslik var
![]()
Avukat değil ya yasal süre donmadan boşanma oluyor bilmiyor mu?Avukat hanım bu nasıl bir tercihtir.. 2 yıl sevgililik üstelik. Yeni üye bizi yemiyor inşallah
Ben de anlasmali bosanirdim acikcasi, cocuk tok ,iki tarafin da meslegi var. Hic gerek yok strese girmeye yuz goz olmayaDilekçeye tüm özelini yazacak ama. Cidden dedikodu olur adliyede, haklı o konuda konu sahibi
O bacısı koca bulup evlenecek bir gün, anası da biraz daha yaşlanıp eşşek kadar adamı emzirmekten sıkılacak kenarına çekilmek isteyecek, yalnız kalınca anlayacak iyi bir eş çoğu zaman aileden de öne geçer. Ama bu sefer de anası siz olacaksınız, yol yakınken bu kez de ikna olmayın kurtarın canınızı, çocuk adamlar büyümez sadece anası değişir.Merhaba, çok dertliyim uzunluk için şimdiden özür dilerim, 7 aylık evliyim 28 yaşındayız ikimiz de, eşim kök ailesine bağımlı, annesiyle bu yaşa kadar aynı yatakta uyumuş bir insanmış sonradan öğrendim, düğün günü bile anneme ilaç almam gerekiyor eczane bulalım diye kendini paralayan bir insan, balayından geldiğimiz gün dahil görümcem bizde kalmaya başladı, her ay bir iki hafta bize kalmaya geliyor eşim de devamlı çağırıyor burası senin de evin diyor, bu arada biz kayınpederin evine tadilat yapıp oturduk eşimin ailesi de bize yarım saat uzaklıktaki köy evlerine geçti, görümce kişisi de köyde yaşamak istemediğinden devamlı bizde kalıp benden hizmet bekliyor, iç çamaşırına kadar benden isteyen bir kız, asla yardım etmez her şeyimi kurcalar anca sevgililerini anlatır ben iş yaparken tepemde durup, bana alınan ajda bilezik doğum gününde ona da alınır yoksa eksik kalır görümcek, devamlı benle bir yarış halindeydi, bu esnada kaynana da ayda bir kardeşini, 3 erkek çocuklu kardeşinin karısını falan alıp kalmaya geliyor emrivaki yaparak, eşim de misafir geldiğinde online oyununu açar balkona çıkar yok olur yani neyse bunlar olurken kaynanam yatak odamızı sorduğunda görümce de bizim evde ya kardeş kardeş oturuyoruz anne dedim anlasın diye artık o da bana ‘siz de otele gidin birlikte olmak için’ dedi bu sözü eşime söylediğimde kötü niyetli değildir diye geçiştirdi, kaynana kayınpeder bu esnada eşimi günde en az 10 kere ararlar eşim de her şeyi anlık rapor verir rahatsız olduğumu defalarca söyledim ama umursamadı gece yarısı ararlar sabah oğullarını işe kaldırmak için ararlar eşim de arayın der yoksa üzülürlermiş, yine bir gün görümce iki haftadır bizde kalıyor ben de hastayım acilde iğne yapıldı geldim görümceye sadece ve sadece yüzümü astım diye eşimden hasta yatağımda hakaretler duvarlara yumrukla seni tanıdığım güne lanet olsun Allah belanı versinler duydum seni geberteceğim dediği an karar verdim ve ertesi gün valizimi alıp aile evime geldim 7 aydır kardeşi annesi için duymadığım hakaret kalmamıştı son damla oldu yani sonra anasını bacısını aldı geldi beni almaya ‘sen bana ne karılık yaptın?’diye başladı babamın yanında bu arada ben yeni gelinken daha 15 kişi gelen misafir ekiplerini yemekli ağırlamış evi tertemiz düzenli bir insanım eşim bana ben düzeni sende gördüm derdi nerde ‘karılık’ eksiğim var bilmiyorum ama bu cümleleri bu suçlamaları hak etmesem de yine ailemin ısrarıyla döndüm eve yine onları sayıklayınca sinir krizi geçirdim onu kovdum o da anne evine gitti günlerce ne aradı ne sordu babam da beni çağırdı yalnız kalma gel diye yine baba evine döndüm mecburen bunlar yine ailecek beni suçlamaya geldiler sen bizim kızımıza iki gün katlanamadın nasıl kötü kalplisin vs vs eşim olacak zat da bu esnada ben onun babasıyım diyor görümcemden için düşünün artık nasıl bir psikolojide görümce de babamın evinden çıkın kiralarda sürünün beni istemiyorsanız diyor neyse çift terapisine gittik orda da benle barışmak için anne babasının elini öpüp özür dilememi şart koşuyor devamlı bu hikayede annesi kız kardeşi baş rolde evlendiğimden beri o kadar yalnız hissettim ki 2 sene flört ettik nasıl göremedim diye kendimi yedim bir buçuk aydır ayrı evlerdeyiz yasal süre olan bir yıl dolunca da anlaşmalı boşanalım dedim yine ben suçlu oldum eş kişisi ben senin için çabaladım sen ayrılmayı seçtin diyor çabalaması beni suçlamak için baba evine gelmesi bu esnada kaynana benim çıktığım eve taşındı yeni koltuk takımı sipariş etmiş köy yanarken durumu yani boşanmayı istiyorum ama yaşadıklarımı sindiremiyorum tansiyonum 16 dan inmiyor bu arada ben avukatım eşim ağır vasıta şoförü ailem denk olmadığımız için onun aşağılık kompleksinde olduğunu söylüyor ben sevgimizin her şeye yeteceğini düşünüyordum ama başıma bunlar geldi nasıl kurtulacağım bu cendereden
Hangi sadrazamın bi yerinden düşmüş bunlar, senin ailen mi veriyor ekmeğimi onlar kim oluyo demediniz mi?Off kök aile bağımlılığı... Ana kuzusu koca... Eşim karşıma çıkmadan önce başka biriyle nisanlıydım. Nisanliyken anasına bağımlılıgını farkedip işi bitirdim. Nişan attıgımız gün annesiyle evimize gelip, sen benim aileme sordun mu bu kararı almadan önce demişti. O an çok iyi bir karar aldığımı anladım ve ucuz kurtuldum. Ben onunla evlenmedigim için sizin yaşadıklarınızı birebir yaşamadım ama çok iyi anlayabiliyorum. Arkanıza bakmadan kaçın. İyi ki çocuğunuz yok, bu adamla ve şirret ailesiyle hiçbir bağınız kalmasın.
Basiret baglanmasiAvukat oldugunuza inanmiyorum.
Okumus biri boyle kör ve asalak olmaz
Tam böyle olmasa da buna benzer bir şeyler söyledim ve düsmanlıkla bitti. Anası da zaten çok cazgırdı valla resmen ucuz kurtuldum.Hangi sadrazamın bi yerinden düşmüş bunlar, senin ailen mi veriyor ekmeğimi onlar kim oluyo demediniz mi?
Sakın seni kandırmasın izin verme.Merhaba, çok dertliyim uzunluk için şimdiden özür dilerim, 7 aylık evliyim 28 yaşındayız ikimiz de, eşim kök ailesine bağımlı, annesiyle bu yaşa kadar aynı yatakta uyumuş bir insanmış sonradan öğrendim, düğün günü bile anneme ilaç almam gerekiyor eczane bulalım diye kendini paralayan bir insan, balayından geldiğimiz gün dahil görümcem bizde kalmaya başladı, her ay bir iki hafta bize kalmaya geliyor eşim de devamlı çağırıyor burası senin de evin diyor, bu arada biz kayınpederin evine tadilat yapıp oturduk eşimin ailesi de bize yarım saat uzaklıktaki köy evlerine geçti, görümce kişisi de köyde yaşamak istemediğinden devamlı bizde kalıp benden hizmet bekliyor, iç çamaşırına kadar benden isteyen bir kız, asla yardım etmez her şeyimi kurcalar anca sevgililerini anlatır ben iş yaparken tepemde durup, bana alınan ajda bilezik doğum gününde ona da alınır yoksa eksik kalır görümcek, devamlı benle bir yarış halindeydi, bu esnada kaynana da ayda bir kardeşini, 3 erkek çocuklu kardeşinin karısını falan alıp kalmaya geliyor emrivaki yaparak, eşim de misafir geldiğinde online oyununu açar balkona çıkar yok olur yani neyse bunlar olurken kaynanam yatak odamızı sorduğunda görümce de bizim evde ya kardeş kardeş oturuyoruz anne dedim anlasın diye artık o da bana ‘siz de otele gidin birlikte olmak için’ dedi bu sözü eşime söylediğimde kötü niyetli değildir diye geçiştirdi, kaynana kayınpeder bu esnada eşimi günde en az 10 kere ararlar eşim de her şeyi anlık rapor verir rahatsız olduğumu defalarca söyledim ama umursamadı gece yarısı ararlar sabah oğullarını işe kaldırmak için ararlar eşim de arayın der yoksa üzülürlermiş, yine bir gün görümce iki haftadır bizde kalıyor ben de hastayım acilde iğne yapıldı geldim görümceye sadece ve sadece yüzümü astım diye eşimden hasta yatağımda hakaretler duvarlara yumrukla seni tanıdığım güne lanet olsun Allah belanı versinler duydum seni geberteceğim dediği an karar verdim ve ertesi gün valizimi alıp aile evime geldim 7 aydır kardeşi annesi için duymadığım hakaret kalmamıştı son damla oldu yani sonra anasını bacısını aldı geldi beni almaya ‘sen bana ne karılık yaptın?’diye başladı babamın yanında bu arada ben yeni gelinken daha 15 kişi gelen misafir ekiplerini yemekli ağırlamış evi tertemiz düzenli bir insanım eşim bana ben düzeni sende gördüm derdi nerde ‘karılık’ eksiğim var bilmiyorum ama bu cümleleri bu suçlamaları hak etmesem de yine ailemin ısrarıyla döndüm eve yine onları sayıklayınca sinir krizi geçirdim onu kovdum o da anne evine gitti günlerce ne aradı ne sordu babam da beni çağırdı yalnız kalma gel diye yine baba evine döndüm mecburen bunlar yine ailecek beni suçlamaya geldiler sen bizim kızımıza iki gün katlanamadın nasıl kötü kalplisin vs vs eşim olacak zat da bu esnada ben onun babasıyım diyor görümcemden için düşünün artık nasıl bir psikolojide görümce de babamın evinden çıkın kiralarda sürünün beni istemiyorsanız diyor neyse çift terapisine gittik orda da benle barışmak için anne babasının elini öpüp özür dilememi şart koşuyor devamlı bu hikayede annesi kız kardeşi baş rolde evlendiğimden beri o kadar yalnız hissettim ki 2 sene flört ettik nasıl göremedim diye kendimi yedim bir buçuk aydır ayrı evlerdeyiz yasal süre olan bir yıl dolunca da anlaşmalı boşanalım dedim yine ben suçlu oldum eş kişisi ben senin için çabaladım sen ayrılmayı seçtin diyor çabalaması beni suçlamak için baba evine gelmesi bu esnada kaynana benim çıktığım eve taşındı yeni koltuk takımı sipariş etmiş köy yanarken durumu yani boşanmayı istiyorum ama yaşadıklarımı sindiremiyorum tansiyonum 16 dan inmiyor bu arada ben avukatım eşim ağır vasıta şoförü ailem denk olmadığımız için onun aşağılık kompleksinde olduğunu söylüyor ben sevgimizin her şeye yeteceğini düşünüyordum ama başıma bunlar geldi nasıl kurtulacağım bu cendereden
Bunu açıklamaya çalıştım ama yok sen avukat olamazsın imkansız dediler sağolsun buradaki hanımlar.Benim de evliliğimde henüz bir yıl dolmadı, boşanma davası açmak istedim. Görüştüğüm avukat tanıdıkların hepsi "Bir yılı bekle, öyle boşan" dedi. Ama ben eşimden nefret ettiğim için çekişmeli dava açmakta ısrar ettim. Şubat ayında başvuruda bulundum, dava tarihi ise Eylül ayına verildi. Zaten Ekim ayında evliliğin bir yılı dolmuş olacaktı. Bir günde boşanma olabiliyorsa, benim davamın bu kadar geç bir tarihe verilmesi şaşırtıcı. Keşke bekleseydim, 50.000 TL cebimde kalırdı.
Meslekte yeni olmanız yada çok paralar kazanmanız, ünlü bir avukat olup olmamanız değil ki mesele. Siz sonuçta bu mesleği edinmiş bir kadınsınız. Okumuşsunuz. Avukat olan bir kadının gözü açık, daha bilinçli olması beklenir. Tabiki insanız her şey olabilir insanın basireti bağlanır, fakat sizin durumunuz bu şekilde değil.Evet meslekte yeni bir avukatım, özel hayatımda her türlü hatayı yapmış, yanlış insana gönül vermiş, kriz yönetimi yapamamış olabilirim kabul ediyorum ama özel hayatım nedeniyle mesleğe leke sürmüşüm gibi muamele görmek de daha fazla üzülmeme sebep oldu.
Bu kadar önemli bir detay olarak görüleceğini düşünmemiştim yazarken, her avukat okulu bitirdiği gibi kendi ofisini açıp büyük davalar alan ünlü bir avukat olamıyor, ben mesleğe yeni başladım sayılır ve bir ofiste maaşlı çalışıyordum yakın zamana kadar.
İlgi çekmek için kendime olmadığım bir sıfat yükleyecek bir insan değilim. İnanmak istemeyen bana mesleğimi yakıştırmayan insanlara da teşekkür ederim yani kendimi sorgulamama sebep oldular![]()
çekişmeliyi açarken dava dilekçesinde her şeyi açıkça anlamam gerekiyor ve davayı açmam gereken yetkili mahkeme benim her gün gittiğim adliyede, vekil sıfatıyla takip ettiğim dosyalarımın olduğu aile mahkemelerinden birisi olacak, küçük denilebilecek bir şehide yaşıyorum ve adliyede tanıdığım memurlar, hakimler arasında dedikodu malzemesi olacağımı da biliyorum
En büyük hata burada başlıyor. Olmuyor malesef. Davul bile dengi denginedir diye atalarımız boşa söylememiş. Belli ki sizin eşiniz de kendisini geliştirmemiş, geliştirmek icin çaba da göstermemiş, aile bağımlısı, kafa olarak kendini bir adım ileri atamamış biri.bu arada ben avukatım eşim ağır vasıta şoförü