- 27 Mayıs 2012
- 280
- 38
- 118
- Konu Sahibi sevdelinka
-
Kayracım yazdıklarını okudum.. paylaştığın için teşekkür ederim.. aynıymış durumumuz.. bugün çapa tıp fakultesine gittik artık son kez. orası da aynı şeyi söylerse sonlandırma işlemini istemeye istemeyede olsa kabul edicektim ve nitekimde ettim.. yaşamaz diyor bütün doktorlar.. tabi Allahü teala bilir ama bir çok örnekte göz önünde.. 2 tanesini sonlandıracaklar sanırım.. daha tabi 8. haftamda olduğu için doktor şimdi sonlandıramayız, şimdi sonlandırırsak rastgele olur dedi.. ağustosun 8inde kurula çıkıcam onlarda sonlandırılmasını söylerlerse 2 tanesi gidecek malesefsonrasında bu işlemin diğer kalan bebekler için düşük riski oluşturduğunu söyledi doktor.. birde ona çok üzüldüm bugün ama sende maşallah öyle bişey olmamış.. umut oldu belki bende 2 tanesini sağlıkla kucağıma alırım inşallah..
senin için dua ediyorum hayırlısıyla bu günleri atlatırsın inşallah
belki birgün kütahyada buluşur dertleşiriz
bende yarın 30 haftalık oluyorum
12 hafta civarında yapıyorlar.. mümkün olsada seni uyutsalar.. o anı hc yaşamamış gibi olsan... redüksiyondan sonra suyum geldi benim.. hic ayağa kaldırmadılar..wc ye bile gitmedim... dikkat etmelisin... şimdi hatırlıyorum yine ramazan ayıydı....rabbim yardımcın olsun... sakın cinsiyetlerini sorma................
çok teşekkür ederim arkadaşlar.. gerçekten zor.. bugün sabahtan akşama kadar hastanelerdeydik. bugün ki gittiğim doktor da aynı şeyi söyledi.. 4ünü birden kaybedersin 17. 18. haftalarda doğarlar ve yaşamazlar dedi.. hadi yaşadılar diyelim ki sağlıklı çocuklar olmazlar dedi. artı ilk hamileliğim olduğu içinde taşıyamazmışım.. rahim o kadar genişlemezmiş.. ve bir de MS hastasıyım.. sağlığım açısından da benim içinde tehlikeli olurmuş. ama işte ben yinede halen üzülüyorum acaba doğurabilir miyim ümidindeyim. kimse sıcak bakmıyor ama bugün yine gördüm ultrasyonda onları.. her geçen gün biraz daha bebek şeklini alıyorlar.. 3 tanesi 8 hafta 2 günlük olmuşlar. 1 tanesi de 7 hafta 3 günlük olmuştürkiyede bu konuda uzman 3 tane doktor varmış bunlardan 1 tanesi prof. doktor recep has'mış. yarın bir de ona gidicez. artık o ne şekilde yönlendirirse öyle yapıcam sanırım.. dualarınızı bekliyorum gerçekten çok ihtiyacım var tşk ederim
dımçok teşekkür ederim arkadaşlar.. gerçekten zor.. bugün sabahtan akşama kadar hastanelerdeydik. bugün ki gittiğim doktor da aynı şeyi söyledi.. 4ünü birden kaybedersin 17. 18. haftalarda doğarlar ve yaşamazlar dedi.. hadi yaşadılar diyelim ki sağlıklı çocuklar olmazlar dedi. artı ilk hamileliğim olduğu içinde taşıyamazmışım.. rahim o kadar genişlemezmiş.. ve bir de MS hastasıyım.. sağlığım açısından da benim içinde tehlikeli olurmuş. ama işte ben yinede halen üzülüyorum acaba doğurabilir miyim ümidindeyim. kimse sıcak bakmıyor ama bugün yine gördüm ultrasyonda onları.. her geçen gün biraz daha bebek şeklini alıyorlar.. 3 tanesi 8 hafta 2 günlük olmuşlar. 1 tanesi de 7 hafta 3 günlük olmuştürkiyede bu konuda uzman 3 tane doktor varmış bunlardan 1 tanesi prof. doktor recep has'mış. yarın bir de ona gidicez. artık o ne şekilde yönlendirirse öyle yapıcam sanırım.. dualarınızı bekliyorum gerçekten çok ihtiyacım var tşk ederim
arkadaşlar birşey sorabilir miyim?
amerika da bir bayan yanlış hatırlamıyorsam 8 taneye hamileydi. nadia suleyman.
peki o yapıyorda neden doktorlar 3. ye aldırma fikriyle yaklaşıyor?
maddi yönünü bilemem keza çocuk yetiştirmek cidden masraflı ama fiziki yönden neden anne karnındayken hemen 3.yü alalım deniyor?
yazini okuyunca gercekten cok uzuldum....senin icin ne iyiyse onu yap doktorlarini dinle herkes bu konuda sansli olacak degilya...kimi hamileligini hic bilmez kimiside 9 ay boyunca ceker her bunye bir degil...sana tafsiyem bol bol dua et rabbim hayirli bir kapi acar elbet..yatagindan kalkma dinlen kanaman iyice durana kadar kanamayi cok iyi bilirim hamileliklerimde cok gordugum birsey ama cok korkutucu seni takip edecem insss guzel haberlerini aliriz..birdahakinede bebeklerini kucagina aldin mujdesiyle..allah yardimcin olsun....herseyden once hakkinda ne hayirliysa o olsun insss...kanaman oldugu icin maydanozSon devam ettiğim doktorum, önce 3üzlerim varken ''riskli bir dönem olacak ama gidebildiğimiz kadar gidicez'' dedi ve aldırmamı istemedi bile benden.. Ama 4üzleri o da sonlandırmamı söyledi çünkü erken doğumla hepsini kaybetme riskinin yüksek olduğunu, ilk gebeliğim olduğu için rahim çok fazla genişlemeyeceğinden düşük yapabileceğimi veya bebeklerim doğsa bile bir çok komplikasyonla karşılaşabileceğini söyledi..
Şuan ben onların ne kadar haklı olduklarını görüyorum. 10. haftamın içindeyim. 12. haftamda 2 bebeğim sonlandırılacak. 12. haftama kadar bile bu bebeklerin duracağından şüpheliyim 1 haftadır aşırı kanamam var sürekli doktorlardayız.. Karnım daha 2 ayımı yeni doldurmuş olmama rağmen 5-6 aylık karın büyüklüğünde ve 2 tane bebeğim diğerlerine göre az gelişiyorlar çoğul oldukları için.. Gittiğim doktorların hepsi 12. haftaya kadar bile durmayabilirler kendini buna hazırla diyorlar..
Senin yorumunun altına yazmış gibi olacak ama burada gelipte ay aldırma, ay doğurursun şöyle böyle diyenlerin hiç başına gelmiş mi acaba böyle bişey merak ediyorum.. Başına gelmeyenin konuşması kolay. Şuan içim sonlandırma konusunda biraz daha rahat. Çünkü 1 haftadır kanamamı gördükçe hepsini kaybetmekten çok korkuyorum. Allah inşallah 2 tanesini sağlıkla kucağıma almayı nasip eder diye dua ediyorum..
Diğer ülkelerde 8iz falan doğuyor evet ama zaten duyduğumuz tek tük değil mi? diğer düşük yapanların veya bebekleri erken doğup yaşamayanlarında haberi yapılacak değil ya? onlar duyulmadığı için de herkez ' e millet 8iz 4üz doğuruyor sende doğurursun' diyor. Bir kaç örnekle bu kadar riski almak biraz aptallık kimse kusura bakmasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?