7. haftaya kadar 3üzlerle devam ederken 8. haftada 4. bebeği görmek :S

senin için dua ediyorum hayırlısıyla bu günleri atlatırsın inşallah
belki birgün kütahyada buluşur dertleşiriz
bende yarın 30 haftalık oluyorum

12 hafta civarında yapıyorlar.. mümkün olsada seni uyutsalar.. o anı hc yaşamamış gibi olsan... redüksiyondan sonra suyum geldi benim.. hic ayağa kaldırmadılar..wc ye bile gitmedim... dikkat etmelisin... şimdi hatırlıyorum yine ramazan ayıydı....rabbim yardımcın olsun... sakın cinsiyetlerini sorma................

senin için dua ediyorum hayırlısıyla bu günleri atlatırsın inşallah
belki birgün kütahyada buluşur dertleşiriz
bende yarın 30 haftalık oluyorum

canım çok sağol. inşallah..
çok isterim tabiki ne güzel olur dertleşiriz..
çok sevindim 30 hafta gayet iyi bi rakam 3üzler için. doktor 3üzken bebeklerim 28. haftayı geçmemiz önemli demişti. sen onu atlatmışsın maşallah.. inşallah bebişlerinin en sağlıklı olacakları zamanda doğumunu yaparsın..

kurula çıkmam 11. haftamda oluyor. o hafta yaparlar mı bilmiyorum.. 12. haftayı beklerlerse bayram öncesi oluyor hemen keşke uyutsalar bende çok istiyorum ama sanırım mümkün değilmiş öyle bir şey.. ben kütahyada oturuyorum istanbula annemlerin yanına gelmiştim 1 aylığına.. bayram sonrası dönecektim. o zaman hemen dönmem sanırım riskli olur.. cinsiyetleri belli oluyormuş sanırım değil mi? burada 4üzleri kabul ettirebilmek için gittiğim bi doktor söylemişti. etik olarak söylemezler demişti. zaten cinsiyetleri önemli değil giden benim bebişlerim ha kız olmuş ha erkek biraz bu duruma alıştım gibi, şimdi en çok kalan ikizlerime bir şey olursa diye korkmaya başladım.. Allahü teala onlara sağlıklı uzun ömür versin inşallah...

ne desem bilemedim
Allah yardımcın olsun

dım

canım benim ya rabbim bu mübarek ayda sana yardımcı olsun bence kalbinden ne geçiyorsa onu yap rabbime dua çok zor bi durum dualarım seninle inşallah ben olsaydım düşünüorumda gidebildiği yere kadar tasırdım bebeklerimi hemde mübarek aydayız veren de rabbim alanda rabbim zor bi durum ama ben böle düşündüm ikiz gebeyim bende çok zor geçiyor hep yatıyorum bende rabbime sıgın canım

annenin ve diğer iki bebeğin hayatı tehlikedeyse en doğru karar aldırmak zaten.. çaren olsa sende ister misin... onu veren Allah rıskını da verir diyorsunuz. lütfen bu kadar at gözlüğüyle bakmayın olaya... bu zihniyet çok cahilce... insan hayatından bahsediyoruz...5 can tehlikedeyse eğer ben 3 canın kurtulmasını yeğlerim....(bunlar benim fikirlerim) dilerim iki bebişini de sağlıkla alırsn kucağına...

elif190 çok sağol yorumun için.. evet çok acı bir durum ama dediklerinde çok haklısın. Bir de insanların başına gelmeyince öyle oturdukları yerden konuşması kolay oluyor.. Evet çok üzülüyorum halen 4üde içimde büyümüeye çalışıyorlar.. Ne zaman doktora gitsem biraz daha ultrasyonda belirginleştiklerini görüyorum. Ama böyle olması gerekiyorsa olacak başka yapıcak bir şey yok. Kaç doktora soruldu hepside aynı şeyi söyledi.. O yüzden Allahü teala kalacak 2 bebeğime sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin inşallah. Onları alayım kucağıma..

sevgili kadesa.. mesajını aldım canım çok teşekkür ederim.. bende cevap vermeye çalıştım ama daha özel mesaj atacak sayıya erişmemişim.. umarım buraya bakarsın.. çok sağol..

arkadaşlar birşey sorabilir miyim?
amerika da bir bayan yanlış hatırlamıyorsam 8 taneye hamileydi. nadia suleyman.
peki o yapıyorda neden doktorlar 3. ye aldırma fikriyle yaklaşıyor?
maddi yönünü bilemem keza çocuk yetiştirmek cidden masraflı ama fiziki yönden neden anne karnındayken hemen 3.yü alalım deniyor?

ehlimana 3üz veya 4üz gebelik geçirdin mi önce onu sorayım sana?

Son devam ettiğim doktorum, önce 3üzlerim varken ''riskli bir dönem olacak ama gidebildiğimiz kadar gidicez'' dedi ve aldırmamı istemedi bile benden.. Ama 4üzleri o da sonlandırmamı söyledi çünkü erken doğumla hepsini kaybetme riskinin yüksek olduğunu, ilk gebeliğim olduğu için rahim çok fazla genişlemeyeceğinden düşük yapabileceğimi veya bebeklerim doğsa bile bir çok komplikasyonla karşılaşabileceğini söyledi..
Şuan ben onların ne kadar haklı olduklarını görüyorum. 10. haftamın içindeyim. 12. haftamda 2 bebeğim sonlandırılacak. 12. haftama kadar bile bu bebeklerin duracağından şüpheliyim 1 haftadır aşırı kanamam var sürekli doktorlardayız.. Karnım daha 2 ayımı yeni doldurmuş olmama rağmen 5-6 aylık karın büyüklüğünde ve 2 tane bebeğim diğerlerine göre az gelişiyorlar çoğul oldukları için.. Gittiğim doktorların hepsi 12. haftaya kadar bile durmayabilirler kendini buna hazırla diyorlar..
Senin yorumunun altına yazmış gibi olacak ama burada gelipte ay aldırma, ay doğurursun şöyle böyle diyenlerin hiç başına gelmiş mi acaba böyle bişey merak ediyorum.. Başına gelmeyenin konuşması kolay. Şuan içim sonlandırma konusunda biraz daha rahat. Çünkü 1 haftadır kanamamı gördükçe hepsini kaybetmekten çok korkuyorum. Allah inşallah 2 tanesini sağlıkla kucağıma almayı nasip eder diye dua ediyorum..
Diğer ülkelerde 8iz falan doğuyor evet ama zaten duyduğumuz tek tük değil mi? diğer düşük yapanların veya bebekleri erken doğup yaşamayanlarında haberi yapılacak değil ya? onlar duyulmadığı için de herkez ' e millet 8iz 4üz doğuruyor sende doğurursun' diyor. Bir kaç örnekle bu kadar riski almak biraz aptallık kimse kusura bakmasın..

o senin kararın tabii ki kendini de düşünmek zorundasın.
hele ki kanama gibi artık sinyal veren bir durum varsa. hayırlısı olsun demekten başka söylenecek birşey yok:
rabbim çocuklarını sağlıkla dünyaya getirip sağlıkla büyütmeni nasip eder inşallah.

Oncelikle Allah yardimcin olsun zor bi durum...
Benim bi arkadasimin ablasi tup bebekle 4 duzlere hamile kaldi cok sukur 4 dude saglikli hayatta 2 yasini doldurdular... O sansliydi belki ama sen okadar sansli olamaya bilirsin... Burda dr un verdigi karar onemli hem bide kanamalarinda varmis... Su mubarek gunlerde rabbim hakkinda en hayirlisini nasip etsin...

yazini okuyunca gercekten cok uzuldum....senin icin ne iyiyse onu yap doktorlarini dinle herkes bu konuda sansli olacak degilya...kimi hamileligini hic bilmez kimiside 9 ay boyunca ceker her bunye bir degil...sana tafsiyem bol bol dua et rabbim hayirli bir kapi acar elbet..yatagindan kalkma dinlen kanaman iyice durana kadar kanamayi cok iyi bilirim hamileliklerimde cok gordugum birsey ama cok korkutucu seni takip edecem insss guzel haberlerini aliriz..birdahakinede bebeklerini kucagina aldin mujdesiyle..allah yardimcin olsun....herseyden once hakkinda ne hayirliysa o olsun insss...kanaman oldugu icin maydanoz
Marol gibi yesil seylerden uzak dur kani sulandirmasin diye....hoscakal....

canım hayırlısı neyse o olsun dışarıdan konuşmak çok kolay geliyor herkese. benimde iş arkadaşlarımdan biriis ay abartıyorsun ben 3 kere doğum yaptım hamileyken şöyleydim böyleydim deyip duruyordu sinir ediyordu beni. geçenlerde düşük tehlikesi atlattım ikiz olmalarına rağmen çoğul gebelik zor. doktorlar bile ikiz gebeliğe ayrı bir öenem veriyor ki senin dahda ayrıcalıklı bir gebelik. kimsenin laflarına takılma hakkında hayırlısını dile mevlamdan. tekil gebeliklerde bile herkesinki bir olmazken neden bizlerden normalmiş gibi davranmamızı beklerler onuda anlamış değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…