Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Zaten başlangıç kilomda listelerde 88.0 geçiyor.
88.2 idi bi.kere.
200 gr.daha.agirdim geldigimde

Ilk etapta 67 demiste olabilirim ama son kararım 65.
Eşim bana cep teli alacakti erteledi, 65 ol alacam diyor

Ek işler varsa ek elemanda olmalı .
Joker eleman gibi herşeye pamuk

Hmmm tabii o zaman 57-58 kiloda olmuşuz

Ausencia o suntalarıda yemiycektim çekmecemde kalmışş yedimmm
yarın malum peşrmebe ögleden sonra yemem biişiyy

şu haftayı bi atlatsaydımmmm yaa haftaya atıl kurt olcammm

Bu hafta temizlik tam bitmez gibi , ama haftaya bomba olur bence de .

haşlama derken, susuz kısık ateşte...

Diyette sebze yemeği pişirirken ;

• Sebzeyi mevsiminde yiyeceksiniz. Genel olarak baktığımızda domates, yeşil biber, kırmızı salçalık biber, patlıcan, kabak, bamya, barbunya, yeşil fasulye, bezelye yaz sebzeleridir. Lahana, pazı, ıspanak, karalahana, brokoli, karnıbahar, pırasa kış sebzeleridir. Yazın bir çok kadın kilo kilo yaz sebzesi buzluğa stok eder. Oysa yazın yaz sebzesi kışın kış sebzesi yemek gerekir. Mutfaktaki ilk reformlardan biri bu olsun. Çünkü yaz ve kış sebzeleri de ayrı ayrı mevsimine göre bağışıklık sistemini canlı tutacak maddeler içeriyor. Konservelerden, salamuralardan, şoklamalardan vazgeçelim. Illa yapmak istiyorsanız az miktarda şoklama şeklinde buzluğa koyup onu da en geç üç ay içinde tüketin.

• Sebzeleri et, kıyma, tavuk, yumurta veya peynirle zenginleştirmeye çalışın. Proteinle birleştiremediğinizde içine ya kurubaklagil (fasulye, nohut mercimek) ya da yoğurt koyun. Çünkü sebzelerin su oranı yüksek olduğundan tek başına sebze yemekleri yaparsanız daha çabuk sindirirsiniz ve daha çabuk acıkırsınız. Aynı zamanda bu şekildeki kombinasyonlar sebzenin besin değerini artırır ve sizi daha çok tok tutar.

• Sebzeyi çok pişirip öldürmeyin. Çiğ kullanma şansı olan sebzeleri çiğ kullanın. Mesela ıspanak, pırasa gibi sebzeleri salatalara katmayı ihmal etmeyin.

• Her öğünde sofrada birkaç çeşit sebze bulundurmaya gayret edin. Göz doygunluğu için salata, haşlanmış sebze ve zeytinyağlı sebze yemeğini bir arada bulundurabilirsiniz. Bunu et, yoğurt, su ve az ekmekle çeşitlendirerek sağlık için gerekli tüm besin guruplarını da vücuda almış olursunuz.

• En iyi sebze pişirme yöntemi buharda haşlamadır. Bu şeklide vitamin ve minerallerini daha iyi korurlar. Suda haşlanan sebzelerin haşlama suyunu dökmeyin, çorbalarınızda kullanın.

• Sebze yemeklerinize koyduğunuz yağa dikkat edin. 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığından fazla yağ koymayın, etli sebze yemeklerine ayrıca yağ eklememeye çalışın. Yapacağınız yemeğin klasik tarifinde kızartma olsa da siz yine de bu sebzelerin közlenerek ya da hafif haşlanıp yine aynı şekilde tariflerde kullanılabileceğini unutmayın.

• Soğanı yağla kavurup sonra sebzeyi koyma alışkanlığınızdan vazgeçin. Hep tüm malzemeyi aynı anda koymaya çalışın, en sona, yemek piştikten sonra yağını ekleyin.

• Tuzu da yemek piştikten sonra atarsanız tuzun içindeki iyodu da korumuş olursunuz. Çünkü iyot ısı ile bozulabilir. Tiroid hormonlarımız için iyot şart ve ülkemizdeki en büyük guatr nedeni iyotsuzluk.

onun gözü körmüşşş cnmmmm:) yazık

tam yaaa... sinir oldum.. ben 1.5 sene önce sitede de reklamları çıkan bi şirkette çalışıyordum o zaman da 13 kg vermiştim... patron bile ne yapıyor bu kız diye sormuştu...genel müdür çok iyi oldun böyle bak sakın kilo alma falan demişti. şimdi uyuz oldum böyle değerlendirilmesine emek veriyorum...

tam terbiyesizmiş
kadın mı bu erkek mi merak ettim.

erkek canım erkek bu ofiste tek bayan benim..

Kadınsa kıskançtır ...
Erkekse laf olsun torba dolsun cinsi gerzektir .

Daha öncede kızlara yazmıştın .
38 kilo verdiğim sene ... abim uzun zaman sonra beni gördü veee ... hmm biraz süzülmüşsün dedi

menümü yazayım

kahvaltı:
yarım dilim organik tam buğday ekmeği
1 domates
fesleğen
yumurta zeytinyağı ile

Ara: 1 havuç 1 salatalık

Öğlen: domates soslu kinoa köftesi

Ara: 1 yeşil elma rendesi yulaf 1 ceviz

Akşam: bezelyeli enginar çorbası

1.5 lt zencefilli su-1 funda çayı-1 ebegümeci çayı- 1 türk kahvesi - yarım litre normal su- 1 türk kahvesi - 1 bardak filtre kahve

bir yarım saat yürürüm, yürürsem yazarım :)

Sana spor iyi geliyor bence mimu , ne yapsam kar

insanların ağzına laf vermek istemiyorum artık ben sıkılmışım zaten al ver modundan sen kimsin yani sana yorum yap diyen oldu mu gram vermemişimmm bu kadar uğraşmayaa site kurallarına aykırı olmasa küfür edicem :)

Annem geliyor diye bakamadım hiç, evin altını üstüne getirdim. Üç küçük çocukla ne kadar temizlik olursa artık :) yardımcı kız olmasa halim haraptı, yemeklerim de hazır. Çok mutluyum. Eşimin arkadaşının annesi de olacak yemekte. Çorba, pilav, etli havuçlu bezelye, Piyaz, salata, mantı yaptım pamukskr

Sana spor iyi geliyor bence mimu , ne yapsam kar

bencede kaptanım benim vücudum bi de tüm ergenliği ve genç kızlığı sporla geçmiş bir bünye... 9 sene dile kolay haftanın 7 günü idman bazen çift bazen 3 idman... şartlar hep zorlu kamplar vs... özlüyorum o günlerimi de tabi :)

O zaman öküz diyebilirim

Mantı gene mantı ah be
Mantı Ağustos sonu yiyeceğim o mantıyı kizlarrrr

E ben bu hayvancık ismi telaffuz ettim ama

MENÜ 08.03.2017
KAHVALTI
PASTIRMALI OMLET
AZ PEYNİR
AZ DOMATES
2 YK ZEYTİNYAĞI
1 TK ÇÖREKOTU YAĞI
1 DİLİM EKMEK

ARA
2 KARE BİTTER

AKŞAM
3 YK HİNDİ SOTE
BOL YEŞİL SALATA
1 LOKMA DİL PEYNİRİ

ARA
5 ANTEP FISTIĞI
5 FINDIK

İÇECEKLER

1 BARDAK ILIK LİMONLU SU
2 FİNCAN YEŞİLÇAY
1 TÜRK KAHVESİ
2 FİNCAN SİYAH ÇAY
2 LT SU

Hadi gözün aydın annen geliyormus...

Bugün menu

2 bardak ılık su

Kahvalti 08.45
1 haslanmis yumurta
1 dilim beyaz peynir
4 yesil zeytin
Dereotu
Marul
1 adet poğaça

Ara
Sodali ayran
8 findik ve 2 hurma

Aksam 16.00
Menemen
1 dilim beyaz peynir
4 zeytin
Marul
Maydanoz
1 adet kizarmis form ekmek

2.5 lt su ve yeşil cay icildi... Ausencia ve Ahu060812 parkta 35 dakika tempolu yürüyüş...

kelebekolacam

Menucugumm.
Sabah ilik limonlu su
Öğle 2 buçuk haslama yumurta
Bol salata
4 dilim BEYAZ 2 dilim kaşar peynir
5 siyah 3 yeşil zeytin
2 lokma ekmek
Ara dut igde 5 tane

Akşam 17.00
1 tabak bezelyelı patates yemeği . Pattisı az koydum.
Salata 1 kase cacık
1 parca ekmek kitirindan
Çayı birazdan icerim. İncir igde dut bi parça gofret .nefsİt yerim. Canım tatlı cekio gene şu 2.5 lt spor malesef yok

Ayyy süpersin işte gerçek başarı
.. lütfen bunu. Koru. Mezun hikayene yazarsin.

Ayyy süpersin işte gerçek başarı
.. lütfen bunu. Koru. Mezun hikayene yazarsin.
Bi kaptanà yakisr menu ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…