Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

valla bence de.. bi de bugünkü sıcakta kesin carpı 2 olmuştur benim yürüyüş.. totomdan ter aktı vallahi.

slm kızlar çok orgun sanırım birazda hastayım tansiyonum yüksekti bugün hep sürekli baş dönmesi baş ağrısı bulantı karı ağrısı sanırım adet olcam bide bacaklarımın üst kısımları çok ağrıdı bende de var şişkinlik ama önce bir olayım sonra bakarız bir hal çaresine yarın tartılcam şimdi adet şişkinşiği kilo almışımdır allah bilir of ya olmaz ama bu bana yapılmaz ...

annemler gitti denize ben evdeyim birazdan annaneme gitcem ona yardım etcem bahanesiyle kaldım dişçiye falan gitcem dedim çünkü gece net bir şekilde adet öncesi rahatsızlıkları olduğunu anladım ara sıra oluyor ne alakaysa ama neyse şu an öyle şişimki bu arada hayatımda ilk defa yüksek belden başka bir pantalon giydim ara bel pantalon hayatımda giymek hiç nasip olmamıştı artık beni kırıp incitmemeleri için kimseye diyet yaptığımı söylemiyorum artık sormaya başladılar aa zayıflamışsın azıcık sen diyenler var bende diyorum artık aa ben bişey yapmadım ilaçların vucuduma verdiği zararlarmış ooo kadar çok ilaç kullandımki atılmıyormuşş artık ameliyat olunca gitmeye başladı kendiliğinden diye annemede diyom bak ne güzel yalan söylüyorum diyom bazen diyolar aaa yeşil çay iç bilmem kim komşum ayda 5 kilo verdi onla falan bende didim yeşil çay - elma sirkesi-çörekotu-yoğurt diyeti-patates diyeti-lapa diyeti-5gün diyeti-2 diyetisyen hiç bir işe yaramadı ameliyat oldum kurtuldum hem hastalıktan hem kilolardan diye bu arada cidden metabolizmam hızlanmış eskiye göre müjdemide isterim geçen hafta kaçtım 83müydüm hatırlamıyorum ama bugün tartıldığımdada 83 çıktım yani bu şişlik ve adet dönemine rağmen almamışım buda motive etti haftaya hem şişlik gitcek hem zayıflıcam baya iyi sonuç alcam çok mutluyum haa tam 10 kiloyu vurdum 92-93le başladığım yarışta artık 83 kiloyum aaa hatta bir foto koyiim de bakın bakalım nasıl olmuşum

çok sinirlerimi bozan bir rahatsızlığım vardı kan tahlili yaptırdım pika hastayım umarım iyi gelir ilaçlar ve bu pis hastalıktan kurtulurum
haha b12 vitaminide yazacaktı kilo aldırıyormu dedim ewet dedi aman aman eksik kalsın şimdiliik zayıflayım sonra dedim

günaydın herkese..
bakıyorum yürüyen yürüyene bende dün yürümedim((
bugün ya yürüyeyim ya leslie yapayım diyorum ama çok sıcak nasıl dayanacağım bilmiyorum

gizem pko hastalığının tedavisi kilo vermekten geçiyormuş..pko hastaları hep kilolu olurlarmış..kilo verdikçe o hastalıktan kurtulma şansın yükselirmiş..

ewet acayip sıcak ne yapacağız bu sıcaklarda diyetten sıkılıp bozacağım diye korkuyorum ya of

Son düzenleme:
Pika, besleyici değeri olmayan toprak, kum, boya gibi maddelerin yenilmesi ile seyreden bir yeme bozukluğudur Yapılan çalışmalar değişik toplumlarda bu yeme bozukluğuna %4 ila %26 oranında rastlandığını ortaya koymaktadır.

Pika genellikle çocukluk çağlarında başlar ve birkaç ay içerisinde kendi kendine geçer.

Bu bozukluğun gelişimini önlemenin özel bir yolu yoktur fakat çocuğun neler yediğine dikkat ederek olabilecek bir sıkıntının erkenden önüne geçmek mümkün olabilir.
Pika’dan şüpheleniliyorsa sindirilmeyecek maddelerin mide barsak sisteminde bir daralmaya yol açıp açmadığını anlamak için radyolojik değerlendirme yapılmasında fayda vardır. Bunun yanında kurşun, cıva gibi ağır metal zehirlenmeleri de göz ardı edilmemelidir. Tam bir fizik muayene ve laboratuvar değerlendirme ile işe başlamak uygundur. Kirli ve mikroplu maddelerin yenmesinin getireceği mikrobik hastalık riski de hesaba katılmalıdır.

Pika tanısı konulmadan zeka geriliği, gelişimsel bozukluklar, takıntı bozuklukları gibi Pika benzeri yeme tablolarına sebep olabilecek klinik durumlar saf dışı bırakılmalıdır. Tanının konulabilmesi için en az bir aydır aynı durumun devam ediyor olması gerekir.
Uzayan vakaların tedavisinde bu konuda uzmanlaşmış bir psikolojik danışmanlık ekibinin yardımına ihtiyaç duyulabilir. Konu ile ilgili kurumlar en iyi tedavi stratejisi olarak genel davranış eğitimini önermektedir. Bu yöntemde neyin yenilip neyin yenilmeyeceğinin ödüllendirme ile öğretilmesi söz konusudur.Kaynakwh: Kaynakwh:

Pika’nın yaratabileceği sıkıntılar şöyle sıralanabilir;
•Ortaya çıkabilecek sorunların başında kurşun zehirlenmesi gelir. Özellikle yenilen boyalardan vücutta biriken kurşun öğrenme güçlüklerine, beyin hasarına ve ileri evrelerde ölüme bile yol açabilir.
•Besin değeri olmayan gıdaların yenilmesi gerçek besinlerin yerini alıp beslenme eksikliğine sebep olabilir.
•Taş, cam gibi sindirilemeyen sert maddelerin yutulması kabızlığa, sindirim sisteminde darlığa hatta tıkanıklığa ve yırtılmalara neden olabilir.
•Toprak ve yenilen pis nesnelerden bulaşan bakteri ve parazitler karaciğer ve böbreğe hasar verebilecek , tüm sistemi tutabilecek ciddi enfeksiyonlara yol açabilir.
Pika konusu genellikle yukarda yazdıklarımdan daha hafife alınıp geçiştirilir. Yaygın kanı bunun normalden küçük bir sapma olduğu ve kendiliğinden düzelebileceğidir. Genellikle bu kanı doğru olmakla birlikte, zaman zaman söz konusu çocuklar ileri yaşlara geldiklerinde televizyon şovlarında “cam yiyen adam, birazdan” anonsu ile boy göstermektedirler; tabi o yaşa kadar salimen ulaşabildiyseler.akannehir

ay çok uykum geldi ya sürekli uyuyasım var zaten regl oldum uf ya ama neyse düzene girer inş.bundan sonra listeye ne zmn geri döndüm acaba o hafta içinde olmuştum

Günaydin kizlar

dün yediklerim

sabah

2 dilim c.ekmegi
1 kk beyaz peynir
1 kk light labne
1 dilim karpuz
light margarin
2 dene taze sogan , 3-4 yaprak marul

+ 800 ml su

öglen yok
1 halka tatli yidim :kedi:
+ 500 ml su

aksam
bir tavuk bud
yanina sebze + patates (firinda,yagsiz) + 400 ml su

1 saat step + 1300 ml su.

yatmadan form cay.

bugün

sabah:
1,5 dilim beyaz ekmek
yaninda yogurtlu patates salatasi.
+ 800 ml su

zalimi hani cnm koymamissin foto ? :)

allah hepimizin yardimcisi olsun..
diyet süreci gercekten zor bir sürec.
hayatin size verdigi bir sinav olarak düsünün kizlar.
görümcemin hic anlamadan kilo vermesine.. ve iki de bir ay anlamadan 64 olmusum (3 kilo gitmis)
demesine sinir oluyorum..
gecicem onu..
yazik kadin aslinda cok iyi :))
ama ben cok yoruluyorum cok cabaliyorum.. o da öyle diince sinirlerim tepeme zipliyor iste öff neise-.

günaydınlarrrr

dün sabah
form bisküvi+1 lıght üçgen peynir+şekersiz kahve

öğle
1/2 gözleme+zero kola+light kazandibi

akşam

3 ızgara köfte +3 kaşık makarna+az patates

ara karpuz ve azx lıght dondurma:))))))))))))))))))))

ohh yaramasinn aycinimee :)))

ayy ben her gün tartiyi kaldiriyorum cuma ya kadar tartilmicam die..
dolabin en üstüne koyuyorum. üsenmeden her sabah indirip.
ic camasirima kadar soyunup tartiliyorum.
sonra giyinip kaldiriyorum tekrara hahah
bu sabah cok neseliyim ama..
yarinda böyle cikayim yeter banaaa :lepi:

slmlar kızlar...
dünki listeme aynen uydum hi hi hi dondurma dahil...bugünkü menümü yazayım;

sabah:ne yazık ki geçe kaldım(
az yağda biberli peynirli yumurta
2 dilim ekmek
1 fincan çay
satalık domates

ara:
1 ad salatalık
12 ad kiraz

öğle:
6 y.k. taze fasülye(amma bereketliymiş 2 gündür yiyoruz hala bitmedi:)
2 dilim ekmek
yoğurt
domates salatalık

ara:
24 ad. kiraz

akşam:
6 y.k. taze fasülye
1 dilim ekmek
2 ad. köfte
yoğurt
salata

ara:
1 ad. elma
12 ad. çilek

60 dk yürüyüşümü yapmaya gidiyorum şimdi kızlar:)))bu arada 60 dk yürüyüş daha iyi olur dedi diyetisyenim bu günlerde kendimi fazla yormamalıymışım...

aşkito tıpkısının aynısını ben de yapıyorum canım yaaa:))))eşime diyorum sakla tartıyı sonra da türlü dolap çeviriyorum yerini söyletmek için...amaaaannn boşver yaaa her gün tartılınca da bıkarız belli bi zaman sonra biraz zor ama olsun):)))):teytey:
napak ben bu hafta fazla bi performans gösteremedim sanırım kusuruma bakmayın ama mazeretlerim var biliyosunuz...
bu arada kaptanım ben yarın sabah erkenden tahlile gidiyorum şimdiden söyleyeyim şayet hastanede işim uzun sürer de yetişemezsem bildirime ben aynı kilomdayım bu sabah itibariyle bilginiz olsun kızlar...büyük ihtimal gelirim ama nolur nolmaz diye söylüyorum ok?vereliniortak

ok zeynepcim

hilmişim yaramasın tabi:))))))))))
okadar lıght ürünler tüketiyorum kaydirigubbakcemile3

selam kızlar
herkesin kandili kutlu olsun
gizem geçmiş olsun ama karıştı sen pika hastası mısın?hilal pko demiş de kafam karıştı...

bu sabah okulda kahvaltı edemedik dışardan simit vs almak zorunda kaldım...arkadaşlarla olduğumuz için yarım simit + yarım kadar tahinli açmalardan yedim(bunu yememem lazımdı ama başka bi şey yoktu çok kötü oldu(
neyse...
yarın iyi haberler veririz inşallah

öglen
ufak bir kase cilek üzerine light krema

1 dilim c. ekmegi
biraz mozarella
biraz domates
biraz yogurtlu patates salatasi
biraz light labne
3-4 tane(ufak) light kasarli tortilla cips

öglen biraz cok oldu gibi.. aksam üzeri dondurma yerim..
yemek yemem.

geçmiş olsun canım. light ekmeğin tadı berbat ama en azından gözümü doyuruyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…