Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

oylama konusunda ne diyorsunuz cvp bekliyorlar bide önerim herkesin birinde telefonunun buluması ve böylece saatlerce bildirimde bulunamayan arkadaşıda beklemeyiz belki nette bir sorun olabilir yani ne diyorsunuz bu konularda oylama yazısı arka sayfada

oo kıyamam ben sana emoşum bak hilmiş doğru söylüyo o yönden bak olaya bide hem daha fazla enerji yakmış oluyorsun burakla ilgileiirken daha kolay zayıflarsın belki

1. POLEN VİTAMİNLER VE MİNERALLER DEPOSUDUR
  2. Polende tüm vitaminler ve diğer cevhelerin insan yaşamı için en ideal oranlarda bulunması başka üstün bir özelliktir.
  3. Başka pek çok besinde bulunabilen vitaminler az,üreme ,gelişme,düşünme,güç verme ve uzun ömür sağlaması gibi en önemli görevleri yerine getirmeyi sağlayan ve seçkin,az besinlerde bulunan vitamin ve diğerleri kat kat fazladır.
  4. A ve C vitaminleri az,B vitaminleri çok yüksek orandadır.
  5. B vitaminleri ,bilindiği gibi "uzun ömür vitaminleri" dir.
  6. Dış etkenlere karşı hücreyi,bağışıklık sistemini uyararak korur,sürekli hücre yeniler,hemoglobini çoğaltarak hücreye bol oksijen gelmesini sağlar.
  7. Polen araştırmanlarından bilim adamı Alain Callas'ın bir analizi şöyle:
  8. 100 gram karışık çiçek polenin de 500-900 mg. B1 ve 2760 mg. B5 vitaminleri vardır.
  9. Yani, günde alınacak 1 gram polen,insana yeterli B vitaminlerini sağlıyor demektir.
  10. Polenlerde ortalama olarak %20-30 protein %45 serbest amino asitler,%25-30 doğal şekerler ve selüloz bulunmaktadır.
  11. Hiç bir bitkide bulunmayan süt şekeri LAKTOZ,polende bulunmaktadır.
  12. Sindirim fermentleri olan nişasta ve fosforu ,büyümeyi sağlayan ve hızlandıran ,hücre bolizmasını uyaran yararlı hormonları,nükleik asitleri taşımaktadır.
  13. Tam 22 çeşit amino asit bulunan polene karşı bu çeşit ,temel besinimiz olan sütte 17'dir.
  14. Polendeki tüm vitaminler ,A,.B,1-2-3-4-5-6-7-8-9-12,C,D,E,H,P,PP'dir.
  15. Polende 22 çeşit amoni asit ,27 çeşit madensel tuz,doğal hormon, enzim, coenzim, pigment, karbonitrat ve fermentler vardır.
  16. Polendeki H vitaminin varlığı,Rus araştırıcı deviatrin ve Joirich tarfından açıklanmıştır.
  17. bu vitamin gelişmeyi kolaylaştırır.
  18. Deri ve göz iltihaplarını önler.
  19. Polende rutinde vardır.
  20. Ayrıca kara buğday ,sedef otu ve frenk üzümünde rutin tesbit edilmişti.
  21. Rutin ,kılcal damarları etkileyerek fazla kanamaya engel olur.
  22. Kalp kasının çalışmasını güçlendirir.
  23. Chauvin ve Lenormand'ın araştırmalarıyla polenin antibiotikler içerdiğide gün ışığına çıkarılmıştır.
  24. grecean ve Enciu'nun bu konuda yaptığı çalışmalar sonunda polenin ,Staphylocoscus,Salmonella,Ecoli ve Bacillus anthracis'e karşı etkili olduğu ve bunların üremelerinin engellediği tespit edilmiştir.
  25. Prof.Dr.M.Mihri Memoğlu ve Dr.Kadriye Sorkun'a göre polen ,Metbolizmamız için çok değerli temel maddeleri içerir.
  26. Organizmamız için çok değerli temel maddeleri içerir.
  27. Organizmamızı zinde tutmak ve dengeli beslenmek için vücudun ihtiyacı olan eksik maddeleri tamamlamak ve korumak açılarından yaşamsal önem taşımaktadır.
  28. Polende bulunan başlıca amino asitler Cystine,Histidin,Trytoptan ,Methionin ,Phenylalanin,Thereonin,Arginin,İzoleucin,Leuoin,L ysin,Valin,Glutamin'dir.
  29. Polende bulunan başlıca asitler ,Pantethenic ,Linoleik,Ascorbik ve Arachidonik'di .
  30. Demir, bakır, kalsiyum, sodyum,magnezyum ,silisyum ise polende varlığı tespit edilen elementlerden bazılarıdır.
  31. Polende bununan iz elementler,alimünyum,nikel,titanyum ve çinkodur.
  32. Uzun yaşam vitaminleri olan B'lere gelince:1 Gram (Dörtte bir çay kaşığı) polendeki 8 mg.B1 vitamini şu besinler sağlayabilir.
  33. 70 Gr.Bira mayası ,3 Kg. Karaciğer ,8 tam kepekli ekmek ,40 beyaz ekmek ,20 kg.Ema veya domates.
  34. 1 Gr.polendeki 5 Mg. B2 vitaminini şu besinler sağlayabilir.
  35. 50 Gr. Bira mayası,15 kepekli Ekmek,74 beyaz ekmek ,6 Kg. Portakal,12 Kg. Domates ,16 Kg.Elma
  36. 1 Gram polendeki 27 Mg.B5 vitamini (Pantotenik asit) şu besinler bulundurur.
  37. 35 Gram Bira mayası ,13 Kg. Sığır eti,25 Kg.kabuklu buğday ,95 Litre Süt
  38. bu polen ne kadar değerli bir besin kaynağıymışakannehir

ayçin ve ecemavi nasılsınız kızlar naptınız tatilde
berbat durumdayim..kizima wc egitimi veriyorum 2 gündür..pes etmek istemiyorum..ne kötü cevap verdim dimi..yiende biz hamdolsun iyiyiz diyelim öle olsun
okumayada yazmayada firsat bulamiyorum oyüzden lazimliga yapmam diye agladi agladi yoruldu kucagima uyudu..bi bakim dedim...

hazir firsat gecemisken menümü yazayim
sabah:1yumurta
1kac parca sucuk
yarim domates
ceyrek salatalik
5 zeytin
1dilime yakin ekmek
1kk beyaz peynir

az az ama kalabalik bi liste olmus
ögle:3 parca tavuk haslama
koca bi bardak ayran

ara:1 adet yulafli biskuvi

tuvalet aparatları var nlardan kullan daha rahat olur senin için ama tabi uygunsa tuvaletinn bunun için

ama pes etme sık sık hatırlat altını bağlama elinden tut oyunlarla alıştırmaya çalış küçük ödüller verebilirsin ama her zmn değil hiç bir şekilde terslemeden ona bunun gerekli olduğunu anlatmalısın alışacaktır tam zmnı bunun için az daha sıkıntı çeker sonra rahat edersin

ay millet öğley, ve arayıda yemiş ben daha ara bile yapmadım çorba yapmayı düşünüyorum öğlene

ayçincim ya bişey sorcam bizim listeden kaç kişi geri dönmek üzere ayrıldı ve boşluğumuz varmı?

izne ayrılmıştın demi tatile çıkacakmısınız eşin ayarlayabildimi işlerini ?

gecmis olsun canim..
slm kizlar ben bu grubu takip ederken sayfalari okumaya yetisemiyordum ben geldim herkes kayboldu sanki ne oldu anlamadimki..(millet tatildemi acep)resmen motivasyonum düsmüstü ama bomba gibi geliyom..yarin malum ptesi benim icin yeni bi yöntem deneyecem..bu seferde olmassa demek istemiyom gitsin kilolarrrrrrrrrrrrrrrr...Allahim ptsei baslayip sali bitirenlerden olmak istemiyommmm..:1closedeyes:

teşekkürler canım. şimdi daha iyi oğluşum. evet malesef herkes kayboluyor zaman zaman. ben de memlekette irade savaşı veriyorum. bi de burda paylaşım yapmazsak insan kendini koyuveriyor. ben devam edicem yazmaya. başka çarem yok. 22 temmuza 38 beden olma hedefim vardı ama suya düştü :gitme:

aslıcım oğluşuna çok geçmiş olsun

defnede biliyorsun geçenlerde ateşliydi çok zor gerçekten sözün bittiği an oluyor insan ne yapacağını şaşırıyor.
sanırım acilde iğne vurulması en iyisi olur ateş düşmezse.

çok sağol canım. günlerce geçmezmi ateş ya. amka benim salaklığım yüzünden oldu. 1 ay önce de ateşlenip boğaz enfeksiyonu olmuştu. ben iyileşti diye antibiyotik vermedim. şimdi tekrarladı. bu kez daha kuvvetli iğne yaptırıyoruz. kendimi çok kötü hissediyorum. ateş düşüyor ama sürekli ilaçla. onları da tükürüyor. höff

günaydin..

pregant oglun nasil oldu canim?

aycinim cok iyi gidiyorsun canim.
ben haftasonu 1 kg 200 gram aldim.

ara ara protein diyeti yapiyorum biliyorsunuz,
su an sporla daha cok etkili olacagini düsünüyorum..
bugün basladim bakalimmm..

sabah
1 zeytin
1/2 kk beyaz peynir
bir dilim karpuz
1 bardak ayran

sağol canım şimdi daha iyi. iğne yaptırıyoz sabah akşam.

aslıcım geçmiş olsun canım...
ayçinim iyi tatiller size,inşallah güzel geçer iznin...
aşkitom bu işe çöözüm bul sensiz hiç bi yerin tadı olmiii:((
ecemavi doğru diyosun canım yaz geldi herkes kayıplarda...ben pc yi açtıkç bi şeyler yazmaya çalışıyorum işte...
oğlumla yalnızız yemeklerim daha çok atıştırma şeklinde oluyor,bakalım ne olacak?...

sağol canım.
kız niye zorlanıyon? huysuzlanıyor mu bebecik;? önceden annen mi bakıyodu?

aslicim cok gecmis olsun canim. bi an önce atlatir insallah.

ecemavi senin kuzu kac yasinda?

bugünkü spor aktivitem:

35 dakika tempolu yürüyüs (145 kcal yaktim )
10 dakika bisiklet (55 kcal yaktim)
60 basen - 80 bacak haraketi
50 kol haraketi.

emo$um üzülme tatlim.. zaten yakin zamanda ankaraya gitmicekmisin..
bence pozitif yanlarindan bak olaya..

simdi kendi düzeninni kuracaksin..
esin sen ve burak cekirdek aile olarak devam edeceksiniz..
burak Kre$'e baslayacak.. yasitlariyla zaman gecirecek ..
sen ve esin geceleri romantik ortamlar yaratabilirsiniz :)

diyeti de sakin salma..
zaten spor yapamiyorsun .. birde yersen kocaman bir can simidiyle gecirirsin yaz'i!

sabah
ayran

ara havuc

ögle yok (spora gitcem ac karina)

aksam
taze fasulye
yogurt

ve dondurmaaa:)
aşkitom canım kankam benim:1hug:çok duygusalım sorma ağladım ağlıcam,güçlü olmaya çalışyorum işet:gitme:
annemlere çok alışmışım,ve birdenbire boşadlı bu bana daha zor geliyorohaoldumsmile
romantik ortama hal kalmıyor valla...
şu anda beni zorlayan annemleri özlemem sanırım:sinifsinif:çok alıştık,2 sene kolay değil:1no2:
oo kıyamam ben sana emoşum bak hilmiş doğru söylüyo o yönden bak olaya bide hem daha fazla enerji yakmış oluyorsun burakla ilgileiirken daha kolay zayıflarsın belki
saol canım benim...valla spor yapamıyorum ama yapmış kadar yoruluyorum inn...yatağa nasıl yattığımı bilmiyorum-tatlicadiarzu-
sabah okula gidiyoruz...o yarın son inşallah,okul işinden kurtulucam...sonra bütün gün burağı oyalıyorum,gezdiriyorum...bi de büyük temizliğe giriştim ki sorma:delphin:
polenin yararlarını yazmışsın ben de ilgileniyordum bi ara,hatta buzlukta var ama kullanmadık aslında denemek lazımbenneyaptımki
sağol canım.
kız niye zorlanıyon? huysuzlanıyor mu bebecik;? önceden annen mi bakıyodu?

oğum huysuz değil çok şükür:emir_bebek:annemler2 sene baktılar oğluşa...alışmışız,gitmelri çok zor geldi...yokluklarını anlamasın diye çok uğraşıyoum,okua gdiyorum + büyük temizlik işte...yoruluyorum ondanmirmirmirmir

ecemavi kolay gelsin canım...ben de başlıcam yakında:emir_bebek:

Back
X